پیامبر اکرم(ص): من برای احیای مکارم و نیکیهای اخلاقی مبعوث شدم. (بحارالانوار، ج۱۶، ص۲۸۷)
حضرت مهدی(عج): خداوند محمد(ص) را برانگیخت تا رحمتی برای جهانیان باشد و نعمت خود را تمام کند. (بحار الانوار، ج۵۳، ص۱۹۴)
او چراغی است که تا شام ابد جلوهگر است / او یتیمی است که بر عالم خلقت پدر است
او نجات همه از دامن موج خطر است / او رسولی است که از کل رسل خوبتر است
عمومی دوشنبه 8 بهمن
وفات حضرت ابوطالب(ع)
نام ایشان عمران است و پدرش جناب عبدالمطلب و مادرش فاطمه بنت عمرو بن عائذ است. ابوطالب با جناب عبداللَّه (پدر پیامبر(ص)) و زبیر بن عبدالمطلب برادر ابوینی بودند (یعنی از طرف پدر و مادر یکی بودند) و سایر اولاد جناب عبدالمطلب با این سه بزرگوار فقط از پدر یکی بودند. امامیه اتفاق دارند بر اسلام و ایمان جناب ابوطالب به پیامبر(ص) و اینکه هیچگاه عبادت بتی نکرده است و امر اسلام و ایمان او در شیعه مشهور است و علمای شیعه کتابها در ایمان آن بزرگوار تألیف کردهاند. اشعار حضرت ابوطالب(ع) در حمایت از پیامبر(ص)، اشعار منسوب به امیرالمؤمنین(ع) هنگام رحلت ابوطالب(ع) و کلمات آن بزرگوار به قریش در مسجد الحرام هنگام سوء قصد قریش نسبت به پیامبر(ص)، کلمات آن حضرت هنگام رحلت و کلمات آن حضرت در طلب یاران همه و همه دلالت دارد بر اینکه وی دارای ایمانی منحصربهفرد بوده است. وی سرانجام سه سال قبل از هجرت و در سال ۱۰ بعثت از دنیا رفت. بنابر نقلی سن ایشان به هنگام رحلت ۸۱ سال بوده است.
منبع: کتاب «تقویم شیعه» (با تلخیص)
عمومی دوشنبه 9 اسفند 1400
نتایج سی و سومین دوره مسابقات قرآنی میلاد نور ویژه بزرگسالان (سال 1400) در رشته های حفظ قرآن کریم، ترتیل و قرائت.
عمومی شنبه 7 اسفند 1400
نتایج سی و سومین دوره مسابقات قرآنی میلاد نور ویژه بزرگسالان (سال 1400) در رشته های حفظ قرآن کریم، ترتیل و قرائت به شرح زیر اعلام میگردد:
عمومی شنبه 7 اسفند 1400
◾امام موسی کاظم(ع): شگفتا از آنان که از خوردنی و آشامیدنی پرهیز میکنند از بیم آنکه درد بر آنان فرود آید، چگونه از گناهان پرهیز نمیکنند از بیم آتش، آنگاه که در بدنهایشان شعله افکند! (مسند الامام الکاظم(ع)، ج۳، ص۲۵۱)
◾امام موسی کاظم(ع): دعایی که بیشتر امید اجابت آن میرود و زودتر به اجابت میرسد، دعای برادر دینی در پشت سر اوست.
◾امام موسی کاظم(ع): به خدا قسم خیر دنیا و آخرت را به مؤمنی ندهند، مگر به سبب حسن ظن و امیدواری او به خدا و خوشاخلاقی و خودداری از غیبت مؤمنان. (بحارالانوار، ج۶، ص۲۸، ح۲۹)
چشم گردون در عزای موسی جعفر گریست / دیده خورشید بر آن ماه خوش منظر گریست
او که خود مظلوم و در بند ستمگر بود اسیر / بر غریبیِ شهید کربلا یک سر گریست
عمومی شنبه 6 بهمن
باسمه تعالی؛ با توجه به درگذشت حضرت آیتالله العظمی صافی(ره) و اینکه تمام مراجعی که در قید حیات هستند اجازه بقاء بر میت را در مسأله تقلید دادهاند (و حتی بعضی مثل حضرت آیتالله العظمی مکارم بقاء بر میت را در صورتی که اعلم از ایشان تشخیص داده شود و مقلد عمل به فتوای او کرده باشد واجب میدانند)، مقلدین آیتالله العظمی صافی(ره) اگر به هر یک از مراجع زنده حال حاضر (که اعلم تشخیص داده باشند) رجوع کنند، این اجازه را خواهند داشت که همچنان به تقلید از ایشان ادامه دهند، اما برای استفتاء در خصوص مسائل شرعی مستحدثه (سؤالات و مسائل شرعی جدیدی که برای انسان پیش میآید) باید به مرجع زندهای که اعلم تشخیص دادهاند رجوع کنند و وجوهات شرعی خود را نیز به همین مرجع زنده بپردازند.
عمومی جمعه 6 اسفند 1400
مرگ معتمد عباسی
در این روز در سال ۲۷۹ هجری قمری، احمد بن متوکل ملقب به معتمد از خلفای بنیعباس از دنیا رفت. وی ۲۳ سال خلافت نمود و از بزرگترین جنایات او مسموم کردن حضرت امام حسن عسکری(ع) است.
📖 منبع: کتاب «تقویم شیعه» (با تلخیص)
عمومی چهارشنبه 27 بهمن 1400
ولادت امیرالمؤمنین(ع)
حضرت امیرالمؤمنین(ع) علی بن ابی طالب اولین امام مؤمنین و خلیفة اللَّه بلافصل بعد از رسولاللَّه(ص) در روز جمعه ۱۳ رجب در بیتاللَّه الحرام، داخل کعبه معظمه به دنیا آمد. پدر والامقام ایشان حضرت ابوطالب(ع) و مادر آن حضرت فاطمه بنت اسد(س) است.
مشهورترین القاب آن حضرت أمیرالمؤمنین و مشهورترین کنیههای آن حضرت ابوالحسن است.
حضرت فاطمه بنت اسد در این روز در مسجدالحرام حضور داشت و هنگامی که زمان وضع حمل او نزدیک شد، ناگهان حاضرین در مسجد الحرام دیدند که دیوار کعبه شکافته شد و فاطمه بنت اسد(س) داخل شد. مردم هر چه کردند قفل در را باز کنند ممکن نشد، و دانستند که حکمت خداوند در کار است.
حضرت فاطمه بنت اسد(س) سه روز در خانه کعبه بهسر برد و در این سه روز در هر محفلی سخن از ولادت این مولود مبارك و استثنائی بود. باز نشدن قفل در کعبه، شکافته شدن دیوار کعبه در روز و دیدن آن توسّط کفار، این مطلب را بهصورت یک مسأله عمومی در آورده بود، تا اینکه سرانجام صبح روز چهارم در مقابل دیدگان به انتظار نشسته، ناگهان دیوار کعبه از مکان قبلی شکاف برداشت و فاطمه بنت اسد(س) با فرزند عزیزش از آنجا خارج شدند. مردم همه نگاه میکردند و قبل از سؤال کسی، فاطمه بنت اسد(س) از بعضی وقایع داخل خانه خبر داد و از عظمت آن مولود و غذاهای بهشتی و اینکه نام این حضرت به ندای آسمانی علی(ع) است به مردم گفت.
📖 منبع: کتاب «تقویم شیعه» (با تلخیص)
عمومی سهشنبه 26 بهمن 1400
امیرالمؤمنین(ع): ما درخت نبوت و جایگاه رسالت و محل رفت و آمد ملائکه و معادن دانش و چشمههای حکمتیم. یار و دوستدار ما منتظر رحمت و دشمن و کینهتوز ما منتظر عقوبت است. (نهجالبلاغه، خطبه۱۰۹)
حضرت فاطمه(س) درباره حضرت علی(ع) فرمودند: او پیشوای الهی و ربانی است، تجسم نور و روشنایی است، مرکز توجه تمامی موجودات و عارفان است، فرزندی پاک از خانواده پاکان میباشد، گویندهای حقگو و هدایتگر است. او مرکز امامت و رهبریت است. (ریاحین الشریعه، ج۱، ص۶۳)
مولای ما نمونهی دیگر نداشته است / اعجاز خلقت است و برابر نداشته است
سوگند میخورم که نبی شهر علم بود / شهری که جز علی در دیگر نداشته است
عمومی دوشنبه 24 دی
امام جواد(ع): مؤمن در هر حال نیازمند سه خصلت است: توفیق از طرف خداوند متعال، واعظی از درون خود، قبول و پذیرش نصیحت کسی که او را نصیحت میکند. (بحارالانوار، ج۷۲، ص۶۵)
امام جواد(ع): ملاقات و دیدار با دوستان و برادران (خوب) سبب صفای دل و نورانیت آن میگردد و موجب شکوفایی عقل و درایت خواهد گشت، گرچه در مدت زمانی کوتاه انجام پذیرد. (بحار الانوار، ج۷۱، ص۳۵۳)
خوش باش که قلب شیعه شاد است امشب / کار همه بر وفق مراد است امشب
درهای بهشت آرزو باز شده است / چون شام ولادت جواد است امشب
عمومی یکشنبه 1 بهمن 1402
امام هادی(ع): میزان ارزیابی مردم در دنیا با اموالشان و در آخرت با اعمالشان است. (بحار الانوار، ج۷۵، ص۳۶۸)
ما سامرا نرفته، گدای تو می شویم/ ای مهربان امام، فدای تو می شویم
هادی خلق، کوری چشمان گمرهان/ پروانگان شمع عزای تو می شویم
عمومی جمعه 14 دی
پيامبر خدا(ص): خداوند متعال در آسمان هفتم فرشتهاى گماشته است كه به آن «داعى» مىگويند و چون ماه رجب فرا رسد، آن فرشته هر شبِ آن ماه را تا صبح ندا مىدهد : «خوشا بر ذاكران، خوشا بر طاعت كنندگان!». خداوند متعال نيز مىفرمايد: «من همنشين كسى هستم كه با من همنشين باشد و مطيع كسى هستم كه اطاعتم كند و آمرزنده كسى هستم كه از من آمرزش بخواهد. ماه، ماه من است و بنده، بنده من و رحمت، رحمت من. هر كه مرا در اين ماه بخواند پاسخش مىگويم و هر كه از من [چيزى ] بخواهد، عطايش مىكنم و هر كه از من هدايت جويد راهنمايش باشم. اين ماه را ریسمانی بين خودم و بندگانم قرار دادهام. هر كس به اين ريسمان چنگ زند به من مىرسد». (بحار الأنوار، ج۹۸، ص۳۷۷)
عمومی چهارشنبه 12 دی
اولین شب جمعه ماه رجب را «لیلة الرغائب» مینامند. یکی از اعمال بافضیلت این شب، نمازی است که از رسول خدا(ص) ذکر شده است که کیفیت آن بدین قرار است:
روز پنجشنبه اول ماه رجب را روزه میداری. چون شب جمعه شد، ما بین نماز مغرب و عشا دوازده ركعت نماز به جا میآوری كه هر دو ركعت به یك سلام ختم میشود و در هر ركعت یك مرتبه سوره حمد، سه مرتبه سوره قدر و دوازده مرتبه سوره توحید میخوانی. وقتی از نماز فارغ شدی، هفتاد مرتبه میگویی: اَللّهُمَّ صَلِّ علی محمّدٍ النَّبیِّ الاُمّیِّ و علی آلِه پس از آن به سجده میروی و هفتاد مرتبه میگویی: سُبُّوحٌ قُدّوسٌ رَبُّ المَلائكةِ والرّوحِ پس از سر برداشتن از سجده، هفتاد بار میگویی: رَبِّ اغْفِرْ وَارحَم و تَجاوَزْ عَمّا تَعلَمُ اِنَّكَ اَنتَ العَلیُّ الاَعظَم سپس دوباره به سجده رفته و هفتاد مرتبه میگویی: سُبُّوحٌ قُدّوسٌ رَبُّ المَلائكةِ والرّوحِ سپس حاجت خود را میطلبی که انشاءالله برآورده خواهد شد.
📖 منبع: مفاتیح الجنان
عمومی چهارشنبه 12 دی
امام باقر(ع): افزایش نعمت از جانب خداوند قطع نمیشود، مگر اینکه شکر از جانب بندگان قطع گردد. (بحار الانوار، ج۶۸، ص۵۴)
نزاید مادر گیتی ز بهر خدمت مردم / به جود و بخشش و لطف و سخای حضرت باقر
به ذرات جهان یکسر بود او هادی و رهبر / که جان عالمی گردد، فدای حضرت باقر
عمومی پنجشنبه 18 مرداد 1403
مراسم یادبود دانشمندان فقید مرحوم استاد نیکوصفت(ره) و مرحوم استاد فریدونی(ره) (ویژه برادران)
🔹 چهارشنبه، ۶ بهمن ۱۴۰۰، ساعت ۱۹ الی ۲۱، مدرسه علوم دینیه مهدیه
🔹 پخش زنده مراسم از طریق لینک زیر در دسترس میباشد:
عمومی چهارشنبه 6 بهمن 1400
پیامبر اکرم(ص): ای فاطمه مژده باد که در پیشگاه خدا مقامی شایسته داری که در آن مقام برای دوستان و شیعیانت، شفاعت میکنی. (بحار الانوار، ج۷۶، ص۳۵۹)
باز از چمن داور، یک غنچه نمایان شد / از یمن قدوم او، عالم همه بستان شد
برخیز نما شادی، ایام سرور آمد / چون باز دری بر خلق، از روضه رضوان شد
عمومی شنبه 1 دی 1403