مقالات روایات مذهبی اسلامی و کلیپ

فوايد آب دهان‌

از دیگر الطاف خداوند متعال به بشر، ترشح دائمی بزاغ دهان است. موهبتی که امام صادق(ع) اینطور از آن یاد می‌کنند: «درباره آب دهان و مصالح آن بينديش. خداى جلّ و علا چنان تدبير نمود كه اين آب همواره به سوى دهان سرازير باشد تا كام و گلو را تر نگاه دارد و خشك نشوند. اگر اين جاي‌ها نامرطوب بمانند، هر آينه آدمى هلاك مى‌شود! زيرا آبى در دهان نمى‌ماند كه انسان با آن آب، غذاى خشك را نرم گرداند و فرو برد [بسيار ديده شده كه غذايى، خشك آدمى را هلاك كرده است‌]. بدان كه اين رطوبت در حكم مركب راهوار غذاست [و آن را به معده مى‌رساند]. نيز اين ترى به صفرا [و يا سودا] مى‌رسد و اين كاملا به سود انسان است و اگر صفرا خشك شود آدمى در هلاكت مى‌افتد.»

(شگفتی‌هاى آفرينش (ترجمه نجف‌علی میرزایی بر توحيد مفضل)، ص۶۸)

شگفتی های آفرینش آب دهان توحید مفضل

مقالات    یکشنبه 27 آبان

سلامت و درمان-دندان-دهان
از عوامل ایجاد بوی بد دهان

- وجود دندان‌عقل نیمه نهفته در لثّه
- فشاردادن دندان‌ها روی هم که سبب کم ترشح بزاق دهان می‌شود
- ناراحتی‌های معده
- عفونت‌های قارچی
- لوزه‌های بزرگ، تورم لوزه‌ها، عفونت لوزه‌ها، لوزه سوم
- وجود خلط زیاد
- ضایعات مخاطی
- بیماری‌های متابولیکی مانند: قند خون بالا، چربی مضر خون بالا، اوره خون بالا
- بیماری یبوست و بواسیر
- پیله لثه دندان، آبسه لثه دندان
- عدم خلال دندان یا نخ دندان بعد از غذا
- مسواک نزدن یا مسواک زدن نامرتب
- داشتن دندان مصنوعی (یک یا تعدادی یا تمام دندان‌ها)
- جرم‌گیری دندان
- التهابات شدید به‌خاطر مصرف مواد نشاسته‌ای و عدم مصرف سبزی و میوه (به‌خصوص سیب)
- کم‌کاری کلیه‌ها یا نگهداری ادرار
- آب نخوردن یا بسیار کم خوردن آب
- تعریق زیاد، یا زیاد صحبت زیاد نمودن
- خوردن چیزهای بدبو مانند سیر

📖 منبع: آرشیو موضوعی وبلاگ طب المعصومین (ع)، مقاله «درمان تعدادی از بیماری‌های دهان و دندان»

سلامت و درمان دندان دهان

مقالات    سه‌شنبه 29 آبان

سلامت و درمان-دندان
برای پیشگیری از دندان‌درد

از موارد زیر پرهیز شود:
- خوردن آب داغ و آب سرد تگری
- خوردن شیرینی‌جات غیرطبیعی و آبمیوه‌های شیمیایی و نوشابه‌های گازدار
- مصرف دخانیات
- شکستن چیزهای سفت و سخت با دندان

📖 منبع: آرشیو موضوعی وبلاگ طب المعصومین (ع)، مقاله «درمان تعدادی از بیماری‌های دهان و دندان»

سلامت و درمان دندان

مقالات    سه‌شنبه 15 آبان

توحید مفضل-مو-ناخن
بی‌حس بودن مو و ناخن

مو و ناخن‌ها فواید متعددی برای بدن دارند. استحکام سر انگشتان، زیبایی و همچنین عایق کردن سر از سرما و آفتاب، از جمله فواید آشکار این دو عضو ارزشمند است. اما نکته قابل‌توجه در این بین، این است که خداوند حکیم این دو عضو را که به دلیل رشد دائمی، نیاز همیشگی به کوتاه کردن دارند، فاقد جریان خون و عصب آفریده است!

یک لحظه تصور کنید، اگر مو و ناخن مثل سایر اعضای بدن دارای عصب بودند یا خون در آنها جریان داشت، کوتاه کردن آنها چه دردسر بزرگی می‌شد! هر بار برای یک ناخن‌گرفتن ساده یا اصلاح موی سر و صورت، باید آمپول بی‌حسی می‌زدیم و پانسمان می‌کردیم!! اما خداوند متعال آنها را چنان آفریده که اگرچه عضوی از بدن یک موجود زنده‌اند، اما مانند اشیای بی‌جان کاملا بدون حس‌اند و انسان قادر است آنها کوتاه کند، گویی نخی آویزان از پیراهنش را می‌کند!

این لطف بزرگ، تنها یکی از نعمات پرشمار خدای مهربان است که شاید بسیاری از ما تا کنون به آن فکر نکرده بودیم. اما در دیدگان ژرف‌نگر امام صادق(ع)، این موضوع از قلم نیفتاده و توجه به آن را اینطور به مفضل بن عمر گوشزد نموده‌اند:

«باز تأمل كن در اينكه خداوند با حسن تدبير و حكمت، مو و ناخن را آفريد. از آنجا كه اين دو رشد مى‌كنند و بلند مى‌شوند و بايد كوتاه گردند، حس ندارند تا انسان به هنگام گرفتن آنها احساس درد نكند. اگر انسان از گرفتن مو و ناخن درد مى‌كشيد، ميان دو محذور قرار مى‌گرفت: يا اينكه هر دو را رها مى‌كرد تا دراز شوند و يا اينكه با دشوارى و تحمل درد، آنها را كوتاه مى‌كرد.» (شگفتی‌هاى آفرينش (ترجمه نجف‌علی میرزایی بر توحيد مفضل)، ص۶۶)

توحید مفضل مو ناخن

مقالات    شنبه 12 آبان

سلامت و درمان-دهان-دندان
بعضی دستورات مراقبتی برای بهداشت دهان و دندان

- خلال دندان بعد‌ از غذا
- مسواک زدن قبل از خواب
- کشیدن پودر نمک روی لثه‌ها و دندان‌ها
- خوردن انار با هسته‌اش، گرداندن آب انار در دهان و حلق
- جویدن اُشنان (نوعی گیاه) برای ضدعفونی دهان و حلق و بیرون ریختن آن
- مصرف کاهو (بدون سُس) به همراه غذا

📖 منبع: آرشیو موضوعی وبلاگ طب المعصومین (ع)، مقاله «درمان تعدادی از بیماری‌های دهان و دندان»

سلامت و درمان دهان دندان

مقالات    دوشنبه 7 آبان

شگفتی های آفرینش-حیوانات-گیاهان
تغذیه متفاوت و ثمرات متفاوت

هفته گذشته به تفاوت دندان‌های انسان با گوشتخواران و گیاهخواران اشاره کردیم. اما نکته شگرفی که در این بین وجود دارد و کمتر به آن توجه می‌شود، این است که هم بدن گوشتخواران و هم بدن گیاهخواران، هر دو از پوست و گوشت و استخوان تشکیل شده است! در حالی که غذای یکی از آنها پیوسته گوشت و بدن جانوران دیگر بوده و غذای دیگری پیوسته گیاه و علف! اما به قدرت بی‌انتهای خداوند، در هر دوی آنها با وجود تغذیه‌ای بسیار متفاوت، استخوان می‌روید و گوشت و پوست بر آن می‌نشیند!

با این حال، خداوند متعال قدرت‌نمایی خود را در همینجا متوقف نکرده و معکوس این فرایند را در خود گیاهان به نمایش گذاشته است! یعنی اگرچه در حیوانات شاهد هستیم که غذایی متفاوت (گوشت و گیاه) دریافت می‌کنند و به پیکری یکسان می‌رسند، اما گیاهان برعکس آنها مواد یکسانی برای رشد و تغذیه در اختیار می‌گیرند (نور، خاک و آب) اما بی‌شمار میوه خوش‌طعم و رنگارنگ تحویل می‌دهند که گاه هندوانه‌ای شیرین است و گاه لیمویی ترش!!

قُلِ اللَّهُ خَالِقُ كُلِّ شَیْءٍ وَهُوَ الْوَاحِدُ الْقَهَّارُ (رعد/۱۶)

شگفتی های آفرینش حیوانات گیاهان

مقالات    شنبه 5 آبان

سلامت و درمان-چشم-گل مژه
نکاتی درمانی که می‌توانند برای بهبود گل‌مژه مؤثر باشند

- برای پیشگیری، دست‌های نشسته و حوله و دستمال آلوده به صورت و چشم‌ها نکشید.
- چکاندن چند قطره در روز از جوشانده برگ بارهنگ در ساک چشم (داخل پلک پائین)
- شب‌ها با شامپو بچه، روی گُل مُژه بمالید، چند دقیقه صبر کنید، سپس با آب بشوئید.

📖 منبع: آرشیو موضوعی وبلاگ طب المعصومین(ع)، مقاله «درمان تعدادی از بیماری‌های چشم»

سلامت و درمان چشم گل مژه

مقالات    سه‌شنبه 1 آبان

شگفتی های آفرینش-دندان-توحید مفضل
آفرینش دندان‌ها

امام صادق(ع): «مفضّل! قدرى درباره دندان‌ها بينديش. برخى تيزاند تا غذا را قطع كنند و ببرند و برخى پهن‌اند تا غذا را بسايند و خرد گردانند. خداوند هر دو نوع را به انسان داد، زيرا به هر دو نياز است.» (شگفتی‌هاى آفرينش (ترجمه نجف‌علی میرزایی بر توحيد مفضل)، ص۶۶)

انطباق دندان‌های انسان با نوع غذایی که می‌خورد، اگرچه ممکن است ساده به‌نظر برسد، اما خود یکی دیگر از موارد پرشماری است که تصادفی نبودن پیدایش هستی را تایید می‌کند. زیرا ساختاری اینچنین در دندان گوشتخواران و گیاهخواران که غذای دائمی‌شان از نامشان پیداست، مشاهده نمی‌شود.

البته تفاوت ساختاری گوشتخواران و گیاهخواران همینجا به پایان نمی‌رسد، زیرا اصولا در بدن آنها نه میلی برای غذاهای ناسازگار وجود دارد، و نه دستگاه گوارش آنها پذیرای غذاهای بیگانه است. لذا خداوند متعال اعضا و جوارح لازم برای بلع و هضم غذای مخصوص هر یک از این موجودات را به آنها عنایت نموده تا در فرآیند تغذیه و گوارش خود دچار اختلال و عیب نشوند.

اما در این بین، انسان که تمایل و قدرت گوارشش هر دو نوع غذا یعنی گوشت و گیاه را شامل می‌شود، تمام جوارح لازم برای تغذیه را به خواست خدای توانا دارا شده است که از جمله این ملزومات، دندان‌های خاص اوست.

شگفتی های آفرینش دندان توحید مفضل

مقالات    یکشنبه 29 مهر

سلامت و درمان-چشم
نکاتی درمانی برای درمان پُف چشم

ـ اگر ناشی از ازدیاد چربی خون باشد، خوردن کدو مسمّی با پوستش مفید است.
ـ اگر ناشی از کم‌کاری تیروئید باشد، خوردن تره‌فرنگی و ذرت مفید است.
ـ اگر ناشی از پُرکاری تیروئید باشد، خوردن گُل‌گاوزبان و گُل نسترن مفید است.

📖 منبع: آرشیو موضوعی وبلاگ طب المعصومین(ع)، مقاله «درمان تعدادی از بیماری‌های چشم»

سلامت و درمان چشم

مقالات    سه‌شنبه 24 مهر

شگفتی های آفرینش-توحید مفضل-بدن
پوشیده آفریده شدن بعضی بخش‌های بدن

آفریدگار حکیم و توانا در خلقت موجودات، به آفرینش صرف بسنده نکرده و بُعد زیبایی مخلوقاتش را نیز در نظر گرفته است. تقارن اندام‌ها و رنگ‌های متنوع، نمونه‌هایی از همین زیبایی‌هاست.

اما یکی از ظرافت‌هایی که خداوند دانا در آفرینش موجودات به آن توجه نموده، پوشیده نگه داشتن بخش‌هایی از بدن آنهاست که عیان و مشهود بودنشان قبیح است. خالق متعال با قرار دادن این بخش‌های بدن در مستورترین مواضع، وجاهت مخلوقات خود را در نهایت ظرافت مورد حفاظت قرار داده است. ظرافتی که امام صادق(ع) آن را جزء شگفتی‌های خلقت آدمی به‌شمار آورده و درباره‌اش چنین فرموده است:

«اينك اى مفضّل! در نعمت‌هايى كه خداوند جلّ‌وعلا در خوردن، آشاميدن و آسانى دفع زوايد قرار داد، انديشه كن و درس عبرت بگير.

آيا حكيمانه نيست كه در ساختن يك سرا، مستراح در پوشيده‌ترين جايگاه قرار گيرد؟ خداوند نيز مجراى خروجى انسان را در مخفی‌ترين جاى قرار داد. آن را در پشت او ظاهر نكرد و در جلويش ننهاد. بلكه در جايى از ديدگان پوشيده است.

ران‌ها و لگن‌ها آن را با گوشت در بر گرفته‌اند و پوشانده‌اند. هرگاه كه انسان به قضاى حاجت نيازمند گشت و به آن هيأت معمول نشست، مخرج چنان مى‌گردد كه سنگينى و فضولات را به‌راحتى دفع مى‌كند. خداوند، والامرتبه است، كسى كه نعمت‌هايش عيان و عطايش بى‌پايان است.» (شگفتی‌هاى آفرينش (ترجمه نجف‌علی میرزایی بر توحيد مفضل)، ص ۶۵)

شگفتی های آفرینش توحید مفضل بدن

مقالات    سه‌شنبه 24 مهر

شگفتی های آفرینش-نر و ماده-جفت-توحید مفضل
انطباق جنس نر و ماده با یکدیگر

گاهی مجرمین برای انحراف ذهن ماموران پلیس، در صحنه جرم صحنه‌سازی می‌کنند تا به‌نظر برسد همه‌چیز تصادفی بوده و بدین ترتیب، پلیس در پی پیدا کردن عامل و متهمی نرود. لازمه این صحنه‌سازی نیز این است که همه‌چیز در صحنه جرم بی‌ربط به‌نظر برسد. اگر بخواهیم آفرینش هستی را - طبق گفته بعضی مدعیان - یک اتفاق تصادفی در نظر بگیریم، برای تصادفی به‌نظر رسیدن آن نیز لازم است ارتباط و انطباقی در اجزای هستی مشاهده نشود. اما اگر خلاف این مشاهده شد، عقل حکم می‌کند به عامدانه بودن آفرینش مشکوک شویم.

برای تطابق اجزای مختلف هستی، موارد بسیاری وجود دارد، اما یکی از آشکارترین نمونه‌های آن، مسئله «نر و ماده بودن موجودات و فرآیند تولید مثل آنها» است که به‌طور صددرصدی به وجود هر دو جنسیت وابسته است. درواقع نکته این است که اگر جنس نر اتفاقی به‌وجود آمده بود، نباید برایش جنس ماده‌ای آن هم با اینهمه تطابق ساختاری وجود می‌داشت (و بالعکس). اما می‌بینیم نه‌تنها اعضا و جوارح هر جنسیت مکمل دیگری است، بلکه سلول‌های تولیدمثلی آنها نیز برای دیگری ساخته و مهیا شده‌اند!! تطابق فاحشی که فریاد می‌زند: ما اتفاقی تصادفی نیستیم...

آفرینش شگفت‌انگیز ما، به‌طور حتم توسط خالقی بسیار دانا و بسیار توانا محقق شده است و نمی‌توان از او انتظار داشت این علم و قدرت را بدون در نظر داشتن هدفی خاص برای خلقت ما به خرج داده باشد. امام صادق(ع) در فرمایش خود به مفضل بن عمر، کسانی که این هدفمندی و نشانه‌های خالق حکیم را نمی‌بینند، اینطور به‌سختی مورد نکوهش قرار داده است:

«اگر لنگه درى را ببينى كه در آن لولايى است، آيا آن را بيهوده مى‌شمارى؟ هرگز. بلكه در مى‌يابى كه سازنده اين لنگه، لنگه ديگر را نيز آفريده كه با هم جفت شوند و به همراه يكديگر هدفى را به انجام رسانند و سود بدهند. حيوان نر نيز يكتاست و عقل حكم مى‌كند كه براى او جفتى آفريده شود و مؤنثى تا نسل آدمى پايدار ماند. ننگ و نفرين و مرگ باد بر كسانى كه مدعى فلسفه و حكمت‌اند، ولى ديدگان دل‌هایشان از اين آفرينش شگفت كور است و تدبير و هدفمندى را در كار هستى انكار كردند!» (شگفتی‌های آفرینش (ترجمه نجف‌علی میرزایی بر توحید مفضل)، ص۶۴)

شگفتی های آفرینش نر و ماده جفت توحید مفضل

مقالات    شنبه 14 مهر

سلامت و درمان-چشم
سیاهی دور چشم

علل مؤثر بر پیدایش سیاهی دور چشم

- کم خونی
- پرکاری تیروئید
- جوش زدن و غصه خوردن
- افت مایعات خونی و پلاسما
- مصرف دخانیات و موادّ أفیونی
- مشکلات ریوی
- ضربه شدید

نکاتی درمانی برای هر یک از علل پیدایش سیاهی دور چشم

- کم خونی: عسل، خرما، سیب درختی رسیده شیرین 
- پرکاری تیروئید: گل گاوزبان 
- جوش زدن و غصه خوردن: مربای گل بهارنارنج 
- افت مایعات خونی و پلاسما: آب و عسل، آبجوش ولرم و عسل، دوغ شیرین کم‌چرب با کشمش

📖 منبع: آرشیو موضوعی وبلاگ طب المعصومین(ع)، مقاله «درمان تعدادی از بیماری‌های چشم»

سلامت و درمان چشم

مقالات    سه‌شنبه 17 مهر

شگفتی های آفرینش-قلب-توحید مفضل
سازوکار قلب

خون مایعی است که وظیفه اصلی آن (جدا از نقش دفاعی در برابر میکروب‌ها) رساندن اکسیژن و مواد غذایی به اندام‌ها و بردن مواد زاید از آنها می‌باشد. به همین جهت لازم است پیوسته در تمام بخش‌های بدن حاضر بوده و و دائما نیز در حرکت باشد. اما بحث ما سر اندامی است که این مایع ناآرام را در تمام سال‌های عمر به حرکت درمی‌آورد. آن هم با قدرتی که آن را تا دورترین بافت‌ها و سلول‌های بدن راهی می‌کند و بعد هم بازمی‌گرداند! این اندام حیاتی و نیرومند، «قلب» نام دارد.

قلب یا دل اندامی ماهیچه‌ای و توخالی است که با انبساط و انقباض پیوسته خود (حدود ۷۰ بار در دقیقه!)، خون را در رگ‌ها به گردش درمی‌آورد. توجه داشته باشید که مسئله فقط به حرکت درآوردن خون نیست. هر خونی هر جایی نباید برود. خون حاوی اکسیژن و مواد غذایی باید به سوی بافت‌های گرسنه برود و بعد از دریافت مواد زاید آنها بازگردد. اما تصفیه این خون از زوائد و حامل شدن آن به مواد مغذی هم برای خود داستانی جالب و ماجرایی شنیدنی دارد...

قلب از چهار حفره (دو بطن و دو دهلیز) تشکیل شده و بین آنها نیز دریچه‌هایی یک‌طرفه قرار دارد. نوبت انبساط و انقباض این حفره‌ها و باز و بسته شدن دریچه‌های ظریفی که بینشان قرار دارد، آنقدر دقیق تنظیم شده که اختلال کوچکی در ترتیب و تاخر عملکرد آنها، می‌تواند لحظه پایانی زندگی باشد!

امام صادق(ع) این صفحه از کتاب آفرینش انسان را اینطور و در عین اختصار به مفضل بن عمر توضیح می‌دهد:

«اى مفضّل! اينك قلب را برايت شرح مى‌دهم: بدان در برابر روزنه‌هاى شُش، روزنه‌هايى نيز در قلب است تا قلب حرارت نگيرد. تا جايى كه اگر اين روزنه‌ها ناهماهنگ گردند و ترتيب و تقابل را از دست بدهند، نسيم و نفس به دل نمى‌رسد و آدمى هلاك مى‌گردد! آيا هيچ هوشمند و خردمندى مى‌پندارد كه اين از سر خود چنين باشد و آيا عقل او سخنش را تصديق مى‌نمايد؟» (شگفتی‌های آفرینش (ترجمه نجف‌علی میرزایی بر توحید مفضل)، ص۶۴)

شگفتی های آفرینش قلب توحید مفضل

مقالات    شنبه 7 مهر

پاسخ‌های خانم دکتر موتا (دندان‌پزشک ایرانی ساکن آلمان) به تصورات بعضی از مردم

از من خیلی می‌پرسید با این هزینه‌هایی که زندگی در آلمان داره، پس باید مردم اینجا یک حقوق خیلی زیادی داشته باشن که از پسش بر بیان! درسته؟

جوابش رو بگذارین با چند تا سوال بدم:
- احتمالا همه شما شنیدین خارجی‌ها خیلی ساده‌زیست‌ هستن، درسته؟ یا اهل تجملات و تشریفات نیستن؟ اگر برن بیرون هر کس دنگ خودش رو حساب می‌کنه؟
- یا احتمالا شنیدین که آلمانی‌ها خیلی از وسایل خونشون بسیار قدیمیه؟!
- شنیدین اینجا وسایل دست‌دوم خیلی طرفدار داره؟؟
- یا مثلا خیلی از زن و شوهرها هم دنگی‌دونگی خرج می‌کنن؟؟
- شنیدین بچه‌ها از نوجوونی و اول جوونی می‌رن سر کار و از ۱۸ سالگی از والدین باید جدا بشن؟
- شنیدین عروسی‌های خارجی‌ها چقدر ساده‌س؟؟
- شنیدین بیشتر زنان اروپایی می‌رن سر کار و اینجا خیلی زن خونه‌دار مفهوم نداره؟؟

آفرین! فکر کنم جواب سوالتون رو گرفته باشین. دلیل اصلی همه این شنیده‌هاتون مسایل اقتصادی و بالا بودن بی‌حد و حصر هزینه‌هاس. حمایت از محیط زیست و سلیقه و فرهنگ در درجه دهم اهمیته! و نکته بدتر قضیه می‌دونی چیه؟ که ما هممون اون نکات بالا رو در حالتی شنیدیم که داشتن بهمون سرکوفت می‌زدن! مثلا می‌گفتن همه زنان اروپایی استقلال مالی و کاری دارن!! به‌جای اینکه بگن مجبورن برن سر کار! یا بچه‌هاشون رو چقدر مستقل تربیت می‌کنن به حای اینکه بگن به‌خاطر هزینه‌ها از ۱۸ سالگی بیرونش می‌کنن (غالبا نه همه) و...

به نقل از کانال دکتر موتا

پیشنهاد کاربران غرب فرهنگ

مقالات    یکشنبه 1 مهر

شگفتی های آفرینش-انسان
به هم پیوستگی خصوصیات انسانی

در بخش بعدی فرمایشات امام صادق(ع) به مفضل بن عمر، آن حضرت به هم پیوستگی خصوصیات انسانی را مورد اشاره قرار می‌دهند و در آخر ضمن اشاره به آیه ۱۰۰ سوره انعام، همه این نظم و سازمان‌یافتگی را نشانه‌ای از خداوند متعال معرفی می‌نماید:

چه كسى انسان را نر و ماده آفريد، جز آنكه او را براى تناسل پديد آورد؟ چه كسى او را براى تناسل پديد آورد، جز كسى كه او را اميدوار آفريد؟ چه كسى او را اميدوار آفريد و ابزار كار به او داد، جز كسى كه او را كار كن خلق كرد؟ چه كسى او را كاركن آفريد، جز كسى كه او را نيازمند خلق كرد؟ چه كسى او را نيازمند آفريد، جز كسى كه اسباب رفع نياز را برايش پديد آورد؟ چه كسى اسباب رفع نياز را پديد آورد، جز كسى كه ضامن رفع حاجتش شد؟

چه كسى او را در ميان آفريدگان، با عقل و شعور ممتاز كرد، جز كسى كه برايش پاداش و كيفر مقرر فرمود؟ چه كسى او را چاره داد، جز كسى كه او را توان چاره‌انديشى عطا كرد؟ چه كسى به او چنين قدرتى داد، جز آنكه بر او حجت را تمام كرد؟ چه كسى كارهاى او را كه او قادر به چاره‌انديشى آنها نيست چاره كرده، جز آنکه كسی قادر بر شكر واقعى او نيست؟

در آنچه گفتم خوب انديشه نما. آيا ذره‌اى در اين سازماندهى و نظم و ترتيب، ناهماهنگى مى‌بينى؟ «به‌راستى كه خداوند از آنچه وصف مى‌كنند پيراسته است (انعام/۱۰۰)». (شگفتی‌های آفرینش (ترجمه نجف‌علی میرزایی بر توحید مفضل)، ص۶۳)

شگفتی های آفرینش انسان

مقالات    یکشنبه 1 مهر

سلامت و درمان-چشم
خشکی چشم

بعضی از علت‌های خشکی چشم

- دیابت بالا یا دیابت نوسانی
- کارکردن با مواد آرایشی یا کارخانه‌ای (مثل رنگرزی شیمیایی) یا مواد آزمایشگاهی
- از کار افتادن غده اشکی و رطوبتی
- سنگ مجرای اشک چشم

نکاتی درمانی برای خشکی چشم

- چکاندن یک قطره گلاب خالص بدون اسانس هنگام صبح و شب در ساک چشم
- خوردن یک عدد پیاز به همراه ناهار
- خوردن یک عدد سیر به همراه شام

📖 منبع: آرشیو موضوعی وبلاگ طب المعصومین(ع)، مقاله «درمان تعدادی از بیماری‌های چشم»

سلامت و درمان چشم

مقالات    دوشنبه 2 مهر

شگفتی های آفرینش-اعضای بدن-توحید مفضل
عملکرد و آفرینش حکیمانه اعضای بدن

امام صادق(ع) در بخش بعدی فرمایشات خود به مفضل بن عمر، مختصرا عملکرد چند عضو بدن را یک‌به‌یک برمی‌شمرد و همه را به‌روشنی، نشان حکمت خالقی بی‌همتا معرفی می‌نماید:

«چه كسى جز خدا معده را اين‌گونه سخت و با صلابت آفريده تا غذاهاى سنگين را نيز هضم كند؟ چه كسى جگر را آنقدر نرم و لطيف آفريده تا عصاره و لطافت غذا را بپذيرد و هضم آن از عمل معده ظريف‌تر باشد؟ آيا اندكى اهمال و ناهماهنگى در اين اعمال مى‌بينى؟ هرگز! چه اينها همه به تدبير مدبرى حكيم است كه پيش از آفرينش، نسبت به اشيا قادر و دانا بود و چيزى او را ناتوان نمى‌گرداند و هم او لطيف و بسيار آگاه است.

مفضّل! بينديش كه چرا مغز رقيق و ظريف در درون استخوان‌هاى لوله‌اى شكل قرار گرفته؟ اين جز براى حفظ و نگاهدارى آن است؟ چرا خون روان در رگ‌ها قرار گرفت و به‌سان آب در ظرف شد؟ آيا جز براى نگاهدارى و هدايت صحيح آن است؟ چرا ناخن‌ها بر سر انگشتان روييد؟ جز براى حفظ انگشتان و ياری شخص‌ در كار كردن است؟

چرا ميان گوش را مانند محبس‌ها و دخمه‌ها پيچيده قرار داد؟ آيا اين جز براى آن است كه صدا وارد گوش شود، بشكند و به پرده گوش آسيب نرساند؟ چرا انسان اين گوشت‌هاى زياد ران‌ها و نشستنگاه‌ها را حمل مى‌كند؟ جز براى آن است كه در هنگام نشستن بر زمين سخت و بى‌حايل، مانند افراد نحيف و لاغر در سختى درد نيفتد؟» (شگفتی‌های آفرینش (ترجمه نجف‌علی میرزایی بر توحید مفضل)، ص۶۲)

شگفتی های آفرینش اعضای بدن توحید مفضل

مقالات    شنبه 24 شهریور

جایگاه علم نزد پیامبر اکرم(ص)

رسول اکرم(ص) مشاهده کرد در مسجد دو مجلس تشکیل شده است، یکی مجلس علم که در آن از معارف اسلامی بحث می‌شود و دیگری مجلس دعا که خدا را می‌خوانند.

رسول اکرم(ص) فرمودند: هر دو مجلس خوب و مورد علاقه من است. آن گروه دعا می‌کنند و این گروه درس می‌خوانند و درس می‌گویند، ولی گروه علمی برتر و بالاتر از گروه دعا هستند و من از طرف پروردگار برای تعلیم مردم مبعوث شده‌ام.

سپس رسول اکرم(ص) به گروه معلمین و محصلین پیوست و با آنان در مجلس علم نشست.

📖 منبع: بحارالانوار، ج۱، ص۶۴

پند تاریخ علم دعا

مقالات    چهارشنبه 21 شهریور

سلامت و درمان-چشم
بعضی عوامل مؤثر بر خشکی عصب چشم و کاهش دید

- دست نشسته به چشم زدن
- در نور ضعیف مطالعه یا خیاطی کردن
- اسانس‌ها و قندهای شیمیایی
- کافئین زیاد
- فلفل، سس فلفل
- غذای مانده
- نگاه مستمر به خطوط (متون) تلفن همراه مثل پیامک و...

📖 منبع: آرشیو موضوعی وبلاگ طب المعصومین(ع)، مقاله «درمان تعدادی از بیماری‌های چشم»

سلامت و درمان چشم

مقالات    سه‌شنبه 20 شهریور

شگفتی های آفرینش-توحید مفضل-نعمت دفع
کنترل دفع مواد زاید

نعمت‌هایی که خداوند مهربان در کالبد موجودات زنده علی‌الخصوص انسان‌ها قرار داده و باعث شده بتوانند خود را سالم و سلامت ببینند، بیش از آن است که به‌راحتی به شماره درآیند. گاه این نعمت‌ها بسیار بارز و چشمگیر هستند و گاه هم به‌نظر کوچک و ناچیز! اما کافی است همان نعمتی که نزد انسان غافل بی‌مقدار به‌نظر می‌رسد، چند روزی دچار اختلال شود تا همان جزء کوچک از سلامتی، به آرزوی بزرگ او تبدیل شود! یکی از این نعمت‌ها، «توانایی کنترل دفع مواد زاید از بدن» است. امام صادق(ع) در این باره چنین می‌فرمایند:

«جز خدا چه كسى براى منافذ خروجى بول و غائط، شيرهايى قرارداد كه هرگاه خواهند ببندند و هرگاه خواهند بگشايند تا هميشه جارى نباشند و زندگى آدمى را به فساد نكشانند؟ به‌راستى انسان تا كجا مى‌تواند اين نعمت‌ها را به شماره درآورد؟ بى‌شك آنچه كه شمرده نمى‌شود بيش از آن است كه مردم مى‌دانند و مى‌شمارند.» (شگفتی‌های آفرینش (ترجمه نجف‌علی میرزایی بر توحید مفضل)، ص۶۲)

شگفتی های آفرینش توحید مفضل نعمت دفع

مقالات    یکشنبه 18 شهریور

نمایش 1 از 8