سخنرانی

چرا نسخه های قرآنی در بعضی موارد نتیجه نمی دهد؟ (قسمت دوم)

مبحث دعا
75 چرا نسخه های قرآنی در بعضی موارد نتیجه نمی دهد؟ (قسمت دوم)
مبحث دعا
  • مروری بر مطالب این جلسه:

    خلاصه جلسه 75 دعا

     

    در این جلسه عواملی که جلسه قبل گفته شده بود مرور و توضیحات تکمیلی آن ها که باقی مانده بود بیان شد و همچنین عوامل جدیدی به آن ها اضافه گردید. این عوامل عبارت بودند از:

     

    1- اطاعت نکردن

     

    2- تنبلی کردن

     

    3- عدم اعتماد به آنچه خداوند فرموده (چه در توسلات به معصومین (ع) چه هنگام انجام دستوراتی که برای برآورده شدن حاجات به ما گفته اند).

     

    4- گاهی تکلیف خودمان مشخص نیست و جلز و ولز الکی می کنیم. در اینجا برای فهم بیشتر دو مثال جدید و جالب بیان شد.

     

    5- عجله کردن یا عجله داشتن. در اینجا این تذکر داده شد که «بلا فاصله مستجاب شدن دعا» را باید جزء معجزات تلقی کرد! حتی خداوند برای برخی از معجزات هم زمان قائل شده است! در اینجا همچنین فلسفه کلی اینکه در برخی دستورات دعا فرموده اند مثلاً فلان کار را 10 روز، 20 رو یا... انجام دهید نیز بیان شد.

     

    6- هنگامی که مشکلی، حاجتی، چیزی برای انسان پیش آمد: 1) انسان نباید با هر کسی مشکلش را در میان بگذارد (با افراد خاصی در میان بگذارد نه همه) 2) برای رسیدن به خواسته، انسان نباید دستوری که دارد انجام می دهد (مثلاً شروع به خواندن دعای سمات کرده است) را برای کسی حتی نزدیک ترین کسان بیان کند. اگر بیان کرد، دیگر نباید خیلی به گرفتن نتیجه امید داشته باشد.

     

    7- نتیجه بدون زحمت به دست نمی آید. اگر گفته اند فلان ذکر را مثلاً 1000 بار باید در سجده گفت، انسان اگر دنبال نتیجه است، نباید بگوید کلی خون در سرم جمع خواهد شد، کمرم درد خواهد گرفت و... . باید زحمت این چیز ها را هم به خود داد.

     

    8- برتری جویی. (در این جلسه نیز زمان زیادی به بیان توضیحات تکمیلی این مورد – که جلسه قبل عنوان شده بود - اختصاص یافت.) اگر انسان برای حل مشکل خود یا دیگران با نیت برتری جویی نسخه ای بپیچد، به هیچ نتیجه ای نخواهد رسید.

     

    اما نکات آیه 83 سوره قصص - که جلسه قبل خوانده شده بود :

     

    1- عُلُوْ خواهی یکی از مصادیق فساد خواهی است.

     

    2- علو و برتری جویی بر بندگان چه در خارج از وجود انسان، چه داخل وجود انسان می تواند مصداق داشته باشد.

     

    3- برتری جویی خارج از نفس انسان مواردی است از قبیل ظلم، استعمار، استثمار و... و در درون نفس انسان به این برتری جویی «عُجب» می گویند. برتری جویی در داخل نفس فساد روح را به دنبال خواهد داشت.

     

    فلذا اگر در عمل به ادعیه قرآنی سر سوزنی علو در نفس موجود باشد، رسیدن به آن خواسته یا بعید است یا محال.

     

    تاریخ سخنرانی: 18-02-95