دعاهایی که برای رفع مشکلات عمومی در جامعه از جانب معصومین علیهم السلام سفارش شدهاند کدام هستند؟
کمیل ابن زیاد که بود و چگونه به شهادت رسید؟
فضایل و خواص "دعای کمیل" در برآورده شدن حاجات کدام است؟
خواص و ویژگی های شگفت انگیز دعای کمیل در بیان حضرت علی علیه السلام کدام است؟
دعای کمیل از چند بخش تشکیل شده است؟ اوج مناجات و عرفان، از کدام قسمت دعای کمیل شروع میشود؟
ویژگی های شگفت انگیز دعای سمات ( شبّور) در برآورده شدن حاجات کدام هستند؟ و بهترین زمان برای خواندن این دعا چه وقتی است؟
خواص شگفت انگیز و پاداش خواندن دعای مجیر چیست؟
و...
خلاصه جلسه 77 دعا
این جلسه با این نکته آغاز شد که ادعیه مربوط به ائمه (ع) را می توان به دو دسته تقسیم کرد: 1) ادعیه ای برای برآورده شدن حاجات عمومی و مختلف 2) ادعیه ای که فقط در رابطه با کارهایی خاص نقل شده اند
این جلسه به دعاهای گروه اول پرداخته شد:
1- دعای کمیل
ابتدا خود کمیل ابن زیاد نخعی که از اصحاب سِر و خفای حضرت امیر المؤمنین (ع) بوده - که دعای کمیل به نام او معروف شده - معرفی گردید و قدری راجع به زندگی این بزرگوار صحبت شد و بعد از آن نیز ماجرای یاد دادن این دعا به کمیل توسط حضرت علی (ع) نقل گردید. در آخر ماجرا نیز حضرت این خواص را راجع به این دعا به کمیل بیان می کنند: این دعا تو را از شر دشمنان کفایت می کند – با خواندنش با امداد های غیبی یاری می شوی – روزی خاصی به تو می دهند – گناهانت آمرزیده می شود.
در رابطه با آداب خواندن این دعا نیز مطالبی مطرح شد و پس از آن بخش های مختلف این دعا (4 بخش) معرفی و توضیحات لازم پیرامون هر یک داده شد.
2- دعای سمات
این دعا را محمد ابن عثمان (دومین نائب خاص امام زمان (ع)) از امام باقر (ع) و امام صادق (ع) نقل کرده است. زمان خواندن این دعا حدوداً یک تا نیم ساعت مانده به مغرب روز جمعه است و خواص آن به این شرح است: رفع شرّ و ستم دشمنان - اجابت سریع دعاها - پاداش فراوان الهی – همچنین مفید است برای این افراد: کسی که همسایه بدی دارد – کسی که از جانب کسی اذیت می شود - کسی که از طرف حاکمی مورد ستم واقع می شود – کسی که از طرف دیگران تحقیر می شود
3- دعای مجیر
این دعای بسیار ارزشمند را جبرئیل بر پیامبر(ص) نازل کرده و اگر کسی آن را در روز های سیزدهم، چهاردهم و پانزدهم ماه رمضان بخواند، گناهان فراوانی از او آمرزیده میشود. همچنین این دعا برای شفای مریض، ادای قرض، به دست آوردن غنا و توانگری و رفع اضطراب و غم و اندوه مؤثر است.
تاریخ سخنرانی: 01-03-95