سخنرانی

مشاهدات پیامبر اکرم (ص) در آسمان دوم- 2

معراج پیامبر(ص)
8 مشاهدات پیامبر اکرم (ص) در آسمان دوم- 2
معراج پیامبر(ص)
  • مروری بر مطالب این جلسه:

    معراج جلسه 8 - مشاهدات پیامبر اکرم (ص) در آسمان دوم  (2) - مورخ 24-04-1396

     

    در ادامه تمثیل هایی که خداوند در آسمان دوم برای نشان دادن آینده امت اسلام در معراج به پیامبر (ص) نشان داده بود، این موارد مطرح شد:

     

    پیامبر (ص) در آسمان دوم به گروهی بر می خورند که لب های بسیار بزرگی داشتند و خداوند برای عذاب سخت هر کدام فرشته ای را قرار داده بود. جبرئیل در معرفی آنان می گوید اینان کسانی بوده اند که مال یتیم را به زور و ناحق می خوردند.

     

    نکات:

    1- یتیم از نظر «فقهی» به کسی گفته می شود که به سن تکلیف شرعی نرسیده و (فقط) پدرش را از دست داده است.

    2- کسی که از دنیا رفته و قرار است اموالش بین ورثه تقسیم شود، اگر از او یتیمی باقی مانده است باید این یتیم قیّمی داشته باشد (که مسائل فقهی خودش را دارد).

    3- اگر پدری بمیرد و از او یتیمی باقی بماند، ابتدا نباید سهم آن یتیم را داد، بلکه ابتدا باید بدهی های میت را پرداخت کرد که یکی از این بدهی ها مهریه همسرش است و همان ابتدا باید پرداخت شود.

    ]در اینجا استاد توصیه کردند اگر کسی از دنیا رفت و یتیمی از خود باقی گذاشت، باید به مرجع تقلید مراجعه کرد و کل قضیه را تعریف کرد تا هر چه او دستور داد همان انجام شود.[

     

    پیامبر (ص) در ادامه سیر خود گروهی را می بینند که یک سری ملائکه گوشت و پوست این ها را می کنند و در دهانشان قرار می دهند. جبرئیل می گوید این ها کسانی هستند که غیبت هم را می کردند.

     

    ]در اینجا روایات متعددی درباره گناه بسیار بزرگ غیبت خوانده شد و توضیحات مهمی نیز در همین باره بیان گردید. در رابطه با مفهوم غیبت نیز بیان شد که:[ اگر انسان پشت سر کسی چیزی را بگوید که در او هست و او به گفتن آن راضی نیست و مردم هم از آن اطلاعی ندارند، غیبت او را کرده است و اگر آن چیز در او وجود نداشته باشد، نام این کار تهمت است.

     

    در غیبت سه مسئله هست: 1- یک سری افراد هستند که غیبتشان را کردن مشکلی ندارد ]در جلسه مثال زده شد[ 2- برخی کارها هستند که بر خلاف تصور برخی، اصلاً غیبت محسوب نمی شوند ]در جلسه توضیح داده شد[ 3- جواسیس و کسانی که کارهای اطلاعاتی بر عهده دارند، کارشان به غیبت ارتباطی ندارد.

     

    پیامبر اکرم (ص) در ادامه حرکت خود به گروهی بر می خورند که هر یک می خواستند از جا برخیزند ولی از بس شکم هایشان بزرگ بود نمی توانستند و بعد هم آن ها را بردند تا با قوم فرعون عذاب شوند. جبرئیل گفت این افراد ربا خواران هستند. ]در اینجا این تذکر داده شد که ربا خوار تعریفی دارد و استثنائاتی هم دارد.[

    پیامبر (ص) در ادامه به مکانی می رسند که در آن گروهی از زنان امت اسلام در حال عذاب های خاصی بودند (شبیهی که از آن ها درست کرده بودند به پیامبر (ص) نشان داده شد). مانند زنانی که از مو های سرشان آویزان شده بودند، یا زنانی که به عضوی از اعضای بدنشان آویزان بودند، یا گوشت بدن خود را می خوردند، و... که هر کدام این عذاب ها مختص گناهان به خصوصی بود مانند آزار دادن شوهر با زبان، ممانعت از همسر در مسائل زناشویی، زینت کردن برای نامحرم، سخن چینی و دروغگویی و... . ]در مجموع ده گروه از زنان به تفکیک نوع گناه و نوع عذابشان معرفی شدند که برای شنیدن مشروح آن می توان به فایل صوتی جلسه مراجعه کرد.[