تاریخ سخنرانی 14-05-1396
جلسه 11 - ورود پیامبر اکرم (ص) به آسمان سوم و چهارم
]در ادامه نقل ماجرای معراج توسط پیامبر (ص) مطالب ذیل بیان گردید:[
جبرئیل پیامبر (ص) را نزدیک جهنم می برد و پیامبر (ص) می بیند که جهنم دارای 7 در است و بر هر در 3 جمله ارزشمند نوشته شده است (اهمیت این جملات این است که جهنمی که خود دارای شعور است، خودش دارد می گوید چه کنید که وارد من نشوید).
توجه1: شاید علت اینکه بهشت 8 و جهنم 7 در دارد این باشد که در اینجا هم رحمت خدا بر غضبش سبقت گرفته.
توجه2: علت 7 در داشتن جهنم جلوگیری از ازدحام جمعیت نیست، بلکه به خاطر طبقه بندی جهنمیان بر اساس گناهانشان است.
]در اینجا تمام جملات هر در خوانده شد و توضیحات مهمی پیرامونشان بیان گردید. موضوع جملات هر در از این قرار بود:
در اول: امید داشتن به خداوند – ترس از خدا – امید به غیر پروردگار / در دوم: پوشاندن کسانی که قدرت خرید لباس ندارند – سیراب کردن تشنگان (سقایت) – اطعام گرسنگان / در سوم: دروغگویی و انکار حقایق – بخل – ظالمین و ستمکاران / در چهارم: اهانت کنندگان به اسلام – اهانت کنندگان به اهل بیت (ع) – کمک به ظلم ظالمان بر بندگان خدا / در پنجم: متابعت از خواهش های نفسانی – صحبت نکردن درباره چیزی که بهره ای در آن نیست – یار ستمکاران نبودن / در ششم: پشتکار داشتن در عبادت و اطاعت خداوند – صدقه دادن برای خدا – روزه گرفتن / در هفتم: حساب اعمال خود را داشتن – نفس خود را توبیخ و ملامت کردن – خدا را خواندن[
ورود پیامبر اکرم (ص) به آسمان سوم:
پیامبر (ص) در آسمان سوم با حضرت یوسف (ع) ملاقات می کنند و پس از گفت و گویی با آن حضرت به راه خود ادامه می دهند تا به جایی می رسند که در آن نور های زیبایی را می بینند که حلقه حلقه به هم پیوسته بودند و ملائکه به خاطر هیبت این نور ها به سجده افتاده و تسبیح خدا را می گفتند. این ملائکه با دیدن پیامبر (ص) به حضرت سلام کرده و با ایشان صحبت می کنند. سپس از پیامبر (ص) درباره حضرت علی (ع) سؤال می کنند و وقتی پیامبر (ص) می پرسد مگر شما او را می شناسید، آن ها می گویند: آری چون ما هر سال یک بار در بیت المَعمور (جایی دقیقا بالای کعبه در آسمان ها) حج به جا می آوریم و در آنجا لوح سفیدی هست که نام پیامبر (ص) و ائمه (ع) و نام شیعیانشان در آن نوشته شده است.
توجه: پیامبر (ص) در آسمان هفتم در جایی که هیچ کس حتی جبرئیل هم حضور نداشته، با خداوند صحبتی خصوصی داشته است (خداوند صوت را خلق کرده و با حضرت سخن گفته) و متن این صحبت ها به صورت حدیث قدسی مفصلی توسط پیامبر (ص) نقل شده است. ما از این به بعد در پایان هر جلسه حدود 10 دقیقه می خواهیم راجع به بخشی از این حدیث قدسی صحبت کنیم. ]ادامه این جلسه درباره همین حدیث قدسی بود:[
پیامبر (ص) از خداوند سؤال می کند کدام اعمال افضل است؟ خداوند می فرماید: هیچ چیز نزد من از توکل بر من و رضایت به آنچه که من قسمت کرده ام برتر نیست. ]در اینجا مثال و توضیحاتی بیان شد.[ و باز خداوند می فرماید: «ای محمد! کسانی که به خاطر من یکدیگر را دوست داشته باشند، به هم مهربانی کنند، با یکدیگر رابطه برقرار کنند و بر من توکل کنند، محبت من بر آن ها واجب می گردد و برای محبت من حد و نهایتی نیست.»
جلسه بعد ورود به آسمان چهارم را خواهیم داشت.