تاریخ سخنرانی: 21-05-1396
جلسه 12 - ورود پیامبر اکرم (ص) به آسمان پنجم و ششم
]ادامه روایت ماجرای معراج توسط پیامبر اکرم (ص):[
ورود حضرت به آسمان چهارم:
حضرت وقتی وارد آسمان چهارم می شوند، مردی را می بینند که در محفلی علمی در حال تدریس به سایرین بود. جبرئیل او را معرفی کرده و می گوید که او ادریس (ع) است. پیامبر (ص) پس از گفت و گویی با حضرت ادریس (ع) به مسیر خود ادامه می دهد و فرشته ای را می بیند که بر تخت نشسته بود و هفتاد هزار فرشته تحت امرش بود که هر یک از این فرشته ها هم هفتاد هزار فرشته دیگر را تحت امر خود داشتند و وظایف خود را انجام می دادند.
]در اینجا ماجرای نماز جماعتی که به امامت پیامبر اکرم (ص) در آسمان چهارم خوانده شده بیان شد. اما ادامه معراج:[
پیامبر (ص) فرشته ای را می بیند که با آقایی تمام بر تختی از نور نشسته بود و با دیدن پیامبر (ص) به ایشان می گوید: «ای احمد! جمله سعادت را در تو می بینم و به تو تبریک می گویم.» (این یعنی اگر می خواهیم سعادتمند شویم باید پا جای پای پیامبر (ص) بگذاریم.)
در ادامه معراج پیامبر (ص) با صحنه عجیبی مواجه می شوند. حضرت فردی را مشغول نماز می بینند و وقتی دقت می کنند می بینند امیر المؤمنین (ع) است!! پیامبر (ص) با تعجب از جبرئیل می پرسد: آیا علی (ع) از ما سبقت گرفته؟! جبرئیل در پاسخ می گوید: نه، او علی (ع) نیست بلکه ملکی است که خداوند او را به صورت علی (ع) خلق کرده است. چون ملائکه از وقتی حدیث منزلت (یا علی انت منّی بمنزلة هارون...) را شنیده اند، شیفته علی (ع) شده اند و خداوند برای سیراب کردن اشتیاق دائمی آن ها این کار را کرده است.
در ادامه پیامبر (ص) در جایی صدای گریه می شنوند. جبرئیل در توضیح علت این صدا می گوید که این گریه یک دسته از ملائکه مقرب الهی است بر گنهکاران امت تو.
ورود به آسمان پنجم:
پیامبر (ص) موقع ورود به این آسمان مردی را می بینند که نزدش جمع کثیری از امتش حضور داشت. جبرئیل معرفی کرده و می گوید او هارون پسر عمران (ع) است. پیامبر (ص) هم می رود و با او صحبتی می کند. همچنین پیامبر (ص) در این آسمان جمعی از ملائکه را می بیند (که در آسمان های قبل هم دیده بود) که در حال خشوع بودند.
توجه: بحث آسمان پنجم همین جا تمام می شود، اما مشاهدات حضرت در این آسمان تنها همین ها نبوده. باید دانست از آنجا که بعد پیامبر (ص) جریان انحرافی سقیفه بنی ساعده پیش آمد، از جمله ثمراتش این است که متأسفانه ما اکنون خیلی از موارد تاریخی - از جمله بخش هایی از همین معراج پیامبر (ص) - را در اختیار نداریم.
آسمان ششم:
در این آسمان پیامبر (ص) مردی قد بلند و گندم گون را می بینند که جبرئیل در معرفی می گوید او موسی (ع) است. پیامبر (ص) پس از گفت و گویی با آن حضرت باز ملائکه خاشع را در این آسمان هم می بیند (ملائکه ای که به هیچ سمتی نگاه نمی کردند و پیوسته خداوند متعال را تسبیح می کردند). ]در اینجا در رابطه با این ملائک روایتی نیز خوانده شد.[ وجود چنین ملائکه ای می رساند: 1- اگر تمام مردم دنیا هم بی دین شوند و خدا را نپرستند از عظمت خداوند چیزی کم نمی شود. 2- خداوند اصلاً نیازی به عبادت و نماز و... کسی ندارد و اگر هم خواسته باشد که تسبیحش کنند، کلی ملک آفریده که به نحوی عالی دارند این کار را انجام می دهند.
همیشه باید بدانیم اگر یک وقت برنامه ای ریختیم و مدتی اعمالی چون نماز و... را خوب انجام دادیم، فکر نکنیم حالا دیگر خیلی خوب هستیم، بلکه باید به خاطر داشته باشیم خداوند ملائکی دارد که به نحوی عالی این کار را دارند انجام می دهند.
آسمان هفتم:
این آخرین آسمانی است که خداوند خلق کرده (آسمانی با میلیارد ها ملک!) و در این آسمان یک سری مطالب عرفانی معرفتی، اعتقادی و اخلاقی وجود دارد.
پیامبر (ص) در این آسمان بر ملکی نمی گذشت مگر آنکه آن حضرت و امتش را توصیه به «حجامت» می کرد.
]در ادامه جلسه تا پایان آن توضیحات زیادی درباره حجامت شامل چگونگی آن، اهمیت آن، اهداف آن و... بیان شد و روایاتی نیز در همین باره بیان گردید.[