سخنرانی

تعليم وضو و نماز به پيامبر اسلام(ص) در سدرة المنتهي

معراج پیامبر(ص)
19 تعليم وضو و نماز به پيامبر اسلام(ص) در سدرة المنتهي
معراج پیامبر(ص)
  • مروری بر مطالب این جلسه:

    تاريخ سخنراني: 29-07-1396

     

    تعلیم وضو و نماز به پیامبر اکرم (ص) در سدرة المنتهی

     

    ]این جلسه با خواندن مکالمات خداوند با پیامبرش در سدرة المنتهی آغاز گردید. در این مکالمت خداوند برخی از درجات و حسنات را به پیامبرش معرفی می کند که از این قرار بودند:

     

    درجات: کامل به جا آوردن وضو و جلوگیری از مکروهات آن – شرکت در نماز جماعت با اعتقاد به یگانگی خدا و رسالت پیامبر خاتم (ص) و امامت و خلافت اولاد آن حضرت – بعد از هر نمازی انتظار نماز بعد را کشیدن

     

    حسنات: به همه سلام کردن (البته این استثنائاتی هم دارد) – به همه کس طعام دادن (یعنی انسان اگر مجلسی گرفت بین افراد حاضر فرق نگذارد) – در شب بیدار بودن و به راز و نیاز پرداختن (اگرچه 10 دقیقه)

    در آخر هم خداوند می فرماید هرکس این کار ها را بکند زندگی و مرگ خوب دارد و از گناهانش مثل روز تولدش خارج می شود.[

     

    بعد از آن پیامبر (ص) دوباره سوار مرکب خود رَفرَف می شود و با همراهی 20 هزار فرشته حرکت می کند و پس از طی مسافتی طولانی و پشت سر گذاشتن 12 حجاب (یا مرحله) به ملأ اعلی می رسد.

     

    ]در اینجا روایتی از امام حسین (ع) نقل شد درباره مراجعه عالمی یهودی به امیر المؤمنین (ع) که می گفت: حضرت سلیمان (ع) از جمله قدرت هایش پیمودن راه یک ماهه در یک شبانه روز بود، پیامبر شما چه قدرت هایی داشته؟ در پاسخ نیز حضرت علی (ع) به معراج پیامبر (ص) اشاره نمود که آن حضرت 50 هزار سال راه را در شب معراج در کمتر از یک سوم شب طی کرد![

     

    پیامبر (ص) پس از پس از پشت سر گذاشتن حجاب ها به عرش الهی می رسد. ]خداوند در آنجا صحبتی با حضرت می کند که از جمله فرمایشات خداوند سفارش کردن پیامبر (ص) به دوستی حضرت علی (ع) و شفاعت شیعیان آن حضرت و... بود که محبوبیت فراوان حضرت امیر المؤمنین (ع) و شیعیان و دوست داران آن حضرت نزد خداوند را نشان می داد.[

    ]در ادامه باز روایتی از امام حسین (ع) مشابه روایت قبلی حضرت خوانده شد که در آن این بار صحبت کردن حضرت موسی (ع) با خداوند و صحبت کردن پیامبر اکرم (ص) با خداوند در معراج مقایسه شده بود. پس از این روایت، روایتی از امام موسی بن جعفر (ع) خوانده شد که در آن حضرت نحوه تعلیم دادن وضو و نماز به پیامبر (ص) (وضو و نماز مختصِ شریعت آن حضرت) در معراج را بیان می کردند.[

     

    سه مطلب:

    1- یک سؤال: اگر وجوب تشریعی نماز در معراج بوده، نماز هایی که پیامبر (ص) قبل از معراج می خوانده چه بوده؟ - پاسخ: آن نماز ها نماز هایی بوده که پیامبران قبلی می خوانده اند (یعنی آن نماز ها بر مبنای شرایع گذشته بوده).

     

    2- در اینکه کم و کیف نماز در معراج به پیامبر (ص) یاد داده شده بین شیعه و سنی تقریبا اختلافی نیست، ولی چون در روایات معراج کیفیت آن به طور کامل بیان نشده، برای یاد گرفتن کیفیت نماز به طور کامل، باید به روایات دیگر (که فراوان هم هستند) مراجعه نمود.

     

    3- ما قبلا حدیث تقلیل 50 نماز به 5 نماز را خواندیم. بعضی به این روایت اشکال گرفته اند، اما چون اصل این روایت از اصول دین نیست و کتب زیادی نقلش کرده اند و اشکالی آن چنانی نیز نداشته، ما هم اینجا نقلش کردیم.