سخنرانی

بيان فضائل اميرالمؤمنين(ع) از جانب خداوند متعال به پيامبر اکرم(ص) در معراج - 2

معراج پیامبر(ص)
23 بيان فضائل اميرالمؤمنين(ع) از جانب خداوند متعال به پيامبر اکرم(ص) در معراج - 2
معراج پیامبر(ص)
  • مروری بر مطالب این جلسه:

    تاريخ سخنراني: 04-09-1396

    متن خلاصه ی جلسه 23 - بیان فضایل امیر المؤمنین علی (ع) از جانب خداوند به پیامبر اکرم (ص) در معراج (2)

     

    در ادامه بحث بیان فضایل امیر المؤمنین (ع) در معراج پیامبر اکرم (ص)، روایتی خوانده شد که سنی و شیعه آن را نقل کرده بودند و راوی آن عبد الله بن عمر فرزند خلیفه دوم بود. در این روایت پیامبر (ص) می فرماید که خداوند در آن مکالمه خصوصی در معراج، با صدای «علی (ع)» با من صحبت کرد (بس که پیامبر (ص) به آن حضرت علاقه داشت).

     

    پس از آن درباره اینکه لقب «امیر المؤمنین» را چه کسی به حضرت علی (ع) داده است صحبت شد. (این تذکر نیز داده شد که این لقب فقط و فقط مخصوص حضرت علی (ع) است و ما حق نداریم آن را حتی به سایر ائمه (ع) نسبت دهیم، چرا که خداوند اینطور خواسته است.) در اینجا روایتی از ابن عباس خوانده شد که بیان می داشت هیچ کس به حضرت علی (ع) امیر المؤمنین نمی گفت، تا آنکه روزی پیامبر اکرم (ص) برای اولین بار ایشان را با این لقب صدا کرد. پیامبر (ص) هم در ادامه این روایت ماجرای اینکه در معراج چگونه این لقب توسط خداوند به آن حضرت داده شد را بیان می کند.

     

    پس از آن درباره نامیده شدن حضرت علی (ع) به «سیّدِ مولا» صحبت شد. روایت مربوط به این لقب حضرت بدین شرح بود که یک یهودی پس از درگذشت پیامبر اکرم (ص) به مدینه می آید تا سؤالاتی درباره اسلام بپرسد. مردم هم او را به سمت حضرت علی (ع) راهنمایی می کنند. یکی از سؤالات این فرد در رابطه با معراج پیامبر (ص) بود که حضرت علی (ع) در ذیل پاسخ به آن سؤال، ماجرای نامیده شدن خود به سید مولا توسط خداوند را بیان می کند و آن فرد یهودی نیز مسلمان می شود.

    فضیلت بعدی امیر المؤمنین (ع) تمثال یا بدلی از ایشان در آسمان ها بود که بیان شد (در جلسات گذشته هم بدان اشاره شده بود.) یعنی خداوند ملکی را در آسمان ها به شکل حضرت در آورده بود تا وقتی سایر ملائکه مشتاق دیدن آن حضرت می شوند با نگاه به آن آرامش یابند.

     

    پس از آن به پاسخ این سؤال پرداخته شد که: آیا امیر المؤمنین (ع) را پیامبر (ص) به جانشینی خود برگزیده یا کس دیگر؟

    در پاسخ ابتدا بیان شد که اعتقاد شیعه این است که انتخاب آن حضرت به جانشینی پیامبر (ص) توسط خود خداوند صورت گرفته و پیامبر (ص) دخالتی در این امر نداشته (که مثلا چون حضرت علی (ع) را خیلی دوست داشته بیاید و او را جانشین خود کند). سپس در اینجا روایت مربوط به همین موضوع خوانده شد که در آن خداوند جانشین پیامبر (ص) را که حضرت علی (ع) باشد را به خود پیامبر (ص) معرفی می کند و اوصاف بزرگی برای آن حضرت بر می شمرَد.

     

    سپس روایتی از پیامبر (ص) خوانده شد درباره هدایایی که خداوند به آن حضرت و امیر المؤمنین (ع) داده است. پس از آن نیز روایت دیگری از پیامبر (ص) خوانده شد درباره جمله ای که آن حضرت در شب معراج دیده بود بر در بهشت نوشته شده است که آن جمله درباره خمسه طیبه بود و در آن خداوند لعنت فرموده بود کسانی را که بغض و کینه آن ها را در دل دارند.

     

    در پایان جلسه نیز بخش هایی از مکالمات خصوصی پیامبر (ص) با خداوند در معراج که حاوی مطالب اخلاقی بود خوانده شد.