سخنرانی

بيان فضائل اميرالمؤمنين(ع) از جانب خداوند متعال به پيامبر اکرم(ص) در معراج - 4

معراج پیامبر(ص)
25 بيان فضائل اميرالمؤمنين(ع) از جانب خداوند متعال به پيامبر اکرم(ص) در معراج - 4
معراج پیامبر(ص)
  • مروری بر مطالب این جلسه:

    تاریخ سخنرانی: 18-09-1396

     

    بیان فضایل امیر المؤمنین علی (ع) از جانب خداوند به پیامبر اکرم (ص) در معراج (4)

     

    ذیل آیه 75 سور ه زمر روایتی از پیامبر (ص) خوانده شد در رابطه با اینکه در شب معراج، حضرت پیامبر (ص) امیر المؤمنین (ع) را زیر عرش الهی مشاهده می کند که جبرئیل به پیامبر (ص) توضیح می دهد که این ملکی است به شکل حضرت علی (ع) و... .

     

    سپس روایتی از پیامبر (ص) خوانده شد درباره توصیفاتی که خداوند آن ها را درباره حضرت علی (ع) در معراج برای پیامبر (ص) بیان کرده بود. برخی از آن ها عبارت بودند از: علی (ع) وارث تو و وارث علم بعد از توست، او مانند تو بر امتت حق دارد، ... (همچنین در این روایت خداوند 12 عدد بودن امامان را مشخص می کند و بیان می دارد که آخرین آن ها کسی است که مسیح پشت سر او نماز می خواند و... . و نیز در این روایت نشانه هایی از اوضاع زمانه هنگام ظهور آن حضرت شمرده می شد. مانند: مسجد های ساخته شده از زیور آلات که کسی در آن ها نماز نمی خواند، ظاهر شدن منکر، اکتفا کردن مردان به مردان و زنان به زنان و...) (روایت طولانی بود و نکات جالبی نیز دربر داشت)

     

    پس از آن روایت دیگری از پیامبر (ص) خوانده شد که در آن خداوند پیامبرش را مخاطب قرار داده و فرموده بود: نام تو و نام علی را از نام خود مشتق کردم ... اگر بنده ای از بندگانم مرا آنچنان عبادت کند که همچون مَشکِ پوسیده گردد، اگر ولایت شما را نداشته باشد او را وارد بهشت نخواهم کرد ... .

     

    روایت بعدی را ابن عباس از پیامبر (ص) نقل کرده بود. روایت درباره لحظه ای از معراج بود که پیامبر (ص) در حالیکه در آسمان ها بود به پایین نگاه می کند و وقتی به خواست خدا همه حجاب ها کنار می رود، حضرت علی (ع) را می بیند که سر به آسمان بلند کرده و از روی زمین شروع به صحبت کردن با پیامبر (ص) می کند! و در همین لحظات خداوند پیامبر (ص) را مخاطب قرار می دهد و می فرماید که من علی را وصی و جانشین و وزیر تو قرار دادم و... .

     

    روایت بعدی از امام صادق (ع) بود که آن حضرت می فرماید: پیامبر (ص) آخر عمر حضرت علی (ع) را وارث اموال خودش کرد و یکی از این اموال پیراهنی بود که پیامبر (ص) با آن به معراج رفته بود.

     

    در پایان نیز باز بخش های از حدیث اخلاقی معراج خوانده شد. در بخشی از آنچه در جلسه خوانده شد خداوند به پیامبرش می فرمود: ای احمد! آیا می دانی که چه وقت بنده من عابد می شود؟ هرگاه این ویژگی ها را داشته باشد: 1- تقوایی که او را از حرام حفظ کند 2- سکوتی که او را از لغو باز دارد 3- ترسی که روز به روز بر گریه او بیفزاید 4- حیایی که موجب شود در خلوت نیز از من شرم و حیا کند 5- به اندازه نیاز و ضرورت غذا بخورد 6- با دنیا بغض و دشمنی ورزد (یعنی برده دنیا نشود) و...