سخنرانی

جلسه چهاردهم

  • مروری بر مطالب این جلسه:

    در ادامه مطالب جلسه گذشته باید گفت کسی که دچار بیماری روحی می شود باید حتماً وقت گذاشته و روح خود را معالجه کند. 

    یکی از چیزهایی که در زمینه مغز و اعصاب به انسان وارد می شود تشنج کردن است.  مثلاً چنانچه حرارت بدن از حد طبیعی خود بالاتر برود، در بعضی از بدن ها حالت تشنج به وجود می‌آورد و با عدم رسیدگی به موقع ممکن است دچار نقص عضو نیز بشود. در گذشته یکی از مواردی که اگر برای کسی اتفاق می افتاد و به هر دلیلی دچار تشنج می شد می‌گفتند طرف جن زده شده است در حالی که اصلاً به جن ارتباطی ندارد. 

    اگر با مراجعه به پزشک مشخص شد که از نظر فیزیکی مغز دچار مشکلی نیست، باید انسان روی روح خود کار کند و آنرا معالجه نماید. بسیاری از بیماری های مغزی از شوک های عصبی ناشی می شود. مثل شنیدن خبری غیره منتظره.

     

    5- پنجمین مورد از مواردی که عده ای تصور می کنند که جن زده شده اند مربوط به تغذیه آنها می شود. تغذیه ی برخی افراد یک طرفه است. مثلاً مدام غذاهای دارای طبع سرد می خورند یا بلعکس. عمده این افراد فشار خونشان پایین است که باید هرچه زودتر مورد مداوا قرار گرفته و در مورد تغذیه به یک توازنی برسند.

     

    6- عده ای هستند که دارای قوه تخیل قوی بوده و زیاد تخیل می کنند که بیش از حد شدن آن خطرناک است. البته تخیل قوی همیشه بد نیست اگر در مسیر صحیح قرار گیرد و به کار بسته شود. اما یکی از عوامل این که طرف فکر می کند جن زده شده است از تخیل بالای فرد است. شخص با تخیلات واهی درگیر می شود و خیالات به او دست می دهد و وقتی ادامه پیدا می کند و به کسی هم که در این زمینه وارد باشد مراجعه نمی کند. لذا با آن خیالات تربیت می شود و دیگر کار سخت شده و با مراجعه به پزشک، چون نسبت به روح اطلاعات زیادی ندارند قرص هایی می دهد که فقط خواب آور هستند و کار دیگری انجام نمی دهند. چنین کسی حتماً باید با کار زیاد و برنامه‌ریزی درمان شود و راه دیگری ندارد. این کار نه تنها موجب مداوای وی شده بلکه برنامه ریزی و کار برای کسانی که قوه تخیل بالایی دارند خروجی و اثرات مثبت زیادی دارد. مثلاً نویسنده خوبی می شود یا کارگردان یا نقاش ماهری می شود. لذا باید دید به چه چیزی علاقه نشان می دهد و یا در چه زمینه ای استعداد دارد تا در همان مسیر او را هدایت کرد.

     

    حال اگر کسی آمد و گفت من تصاویری می بینم، صدایی می شنوم. اینها چه هستند؟ باید بگوییم این ها سایه ها و تصویرهای ذهنی نشأت گرفته از موارد خارج از ذهن است. مانند سایه ای که از اجسام دیده می شود و چیزهای دیگر. عواملی همچون بالا و پایین شدن فشار خون که به واسطه آن جلوی چشم ما سایه‌هایی پدیدار شده یا تار می شود و فرد فکر می کند جن دیده است یا درون ذهنش چیزی می شنود و احساس می کند چیزی شنیده است.

     

    عدم تمرکز داشتن در دیدن و شنیدن موثر است. گاهی توجه انسان به محیط اطراف نیست و فکرش جای دیگری است و دچار تخیل شده و احساس می کند چیزی دیده یا شنیده که اگر خواستار بازگویی آن شویم که چیزی که دیده ای چه شکلی بوده، نمی تواند بگوید و اگر هم گفت از روی آنچه که قبلاً شنیده یا مثلا در فیلمی دیده می گوید که در واقعیت وجود نداشته و حقیقت را نگفته است چون واقعاً چیزی ندیده است.

    خواندن برخی کتاب ها برای افرادی که ظرفیت خواندن  آن را ندارند و رقیق القلب هستند درست نیست. مانند مطالعه بعضی از کتاب های دفاع مقدس یا ترسناک یا شنیدن مقتل خوانی ها برای برخی افراد مناسب نیست. به همین علت هم هست که برخی می گویند مقاتل را هم سربسته بخوانید چون همه افراد ظرفیت شنیدن آن را ندارند. 


    حالا اگر کسی آمد و گفت جن ها مرا اذیت می کند یا من صدای جن ها را می شنوم یا جن زده شده ام و بر این گفته ی خود اصرار داشت چه کار کنیم و به او چه جوابی بدهیم. این ها دچار تلقینات روحی هستند لذا موارد زیر را برای او بازگو کنید: ( این ها باعث تقویت روح می شود)

    1- بگویید حتما تا شش ماه در هر کاری بسم الله الرحمن الرحیم را بلند بگوید.

    2- حتماً دعای روزانه را بخواند و مخصوصاً کسانی که استرس و اضطراب دارند دعای یستشیر را بخواند.

    3- زیاد تلاوت قرآن کند و هر چه می تواند بیشتر بخواند.

    4- اگر مرد است در مسجد یا محل کار یا در خانه ی خود بلند اذان بگوید. اگر خانم هست در خانه بلند اذان بگوید. ظهر و شام و نمازهایش را با اذان و اقامه بخواند.

    5- خواندن آیت الکرسی و سوره های ناس و فلق، قبل از خواب و بعد از بیدار شدن بخواند.

    6- خواندن سوره جن بسیار مفید است.

    7- ببیند به چه چیزی علاقه دارد و درباره آن حداقل روزی ۱۰ خط مطالعه کند. البته کتاب های خوب و مورد تایید شارع مقدس.

    8- مطالعه کتب و داستان و دیدن فیلم های تخیلی به هیچ عنوان انجام نشود.

    9- خوب بخوابد و از قرص های ضد خواب به هیچ عنوان مصرف نکند (و هرگز به کسی هم پیشنهاد نکنید) و از چیزهای طبیعی و گیاهی جهت داشتن خواب راحت استفاده کند.

    10- تغذیه مناسب داشته باشد.

    11- تا آنجا که می تواند مسافرت های چند روزه و یا یک روزه برود. اثرات بسیار خوب و موثری روی روح دارد و در این باره روایات متعددی هم داریم.

    12- کوهپیمایی، رفتن به صحرا و دشت، کنار رودخانه ها و اماکن متبرکه مانند امامزاده ها برای تقویت روحیه بسیار مناسب است. البته باید با معصیت مخلوط نشود.

    13- رفتن به زیارت حضرت عبدالعظیم حسنی خیلی برای رفع افسردگی و استرس خوب است و یکی از ویژگی‌های زیارت آن بزرگوار می باشد.

    شنبه 6 مهر 1398