امام سجاد(ع): عباس را نزد خداوند منزلتی است که در روز قیامت همه شهیدان بر آن رشک برند. (بحارالانوار، ج۲۲، ص۲۷۴)
آمد آن ماه که خوانند مه انجمنش / جلوهگر نور خدا از رخ پرتو فکنش
آیت صولت و مردانگی و شرم و وقار / روشن از چهره تابنده و وجه حسنش
عمومی جمعه 5 اسفند 1401
خروج امام حسین(ع) از مدینه بهسوی مکه
در این روز در سال ۶۰ هجری قمری امام حسین(ع) از مدینه منوره راهی مکه شد. در این سفر عقیله بنیهاشم زینب کبری، حضرت ابوالفضل العباس، امّ کلثوم، علیاکبر و دیگر اهلبیت -علیهمالسّلام- همراه ایشان بودند.
خواهران سیّدالشّهدا(ع) با حضرت زینب(س) ۱۳ نفر بودند. بانوان دیگر از منسوبین حضرت عبارت بودند از ام کلثوم دختر حضرت زینب(س) که با شوهرش به کربلا آمد و دیگری جمانه عمه امام حسین(ع)، همچنین ۹ کنیز با حضرت از مدینه خارج شدند و ۱۰ نفر غلام با حضرت بودند. چند نفر از همسران امام مجتبی(ع)، ۱۶ نفر از اولاد دختر و پسر امام مجتبی(ع) و خانواده مسلم بن عقیل و دیگر اصحاب و بستگان حضرت نیز همراه بودند.
📖 منبع: کتاب «تقویم شیعه» (با تلخیص)
عمومی یکشنبه 30 بهمن 1401
تسابق نفرات برجسته و برگزیدگان مسابقه سخنرانی بزرگسالان در مرحله نهایی با موضوعات مرتبط با حضرت امیرالمؤمنین علی(ع)
ساعت ۱۷:۳۰، حسینیه شعبه مرکزی
جلسه بهصورت مجازی و پخش زنده از طریق لینک زیر در دسترس میباشد:
عمومی جمعه 28 بهمن 1401
وفات حضرت ابوطالب(ع)
نام ایشان عمران است و پدرش جناب عبدالمطلب و مادرش فاطمه بنت عمرو بن عائذ است. ابوطالب با جناب عبداللَّه (پدر پیامبر(ص)) و زبیر بن عبدالمطلب برادر ابوینی بودند (یعنی از طرف پدر و مادر یکی بودند) و سایر اولاد جناب عبدالمطلب با این سه بزرگوار فقط از پدر یکی بودند.
امامیه اتفاق دارند بر اسلام و ایمان جناب ابوطالب به پیامبر(ص) و اینکه هیچگاه عبادت بتی نکرده است و امر اسلام و ایمان او در شیعه مشهور است و علمای شیعه کتابها در ایمان آن بزرگوار تألیف کردهاند.
اشعار حضرت ابوطالب(ع) در حمایت از پیامبر(ص)، اشعار منسوب به امیرالمؤمنین(ع) هنگام رحلت ابوطالب(ع) و کلمات آن بزرگوار به قریش در مسجد الحرام هنگام سوء قصد قریش نسبت به پیامبر(ص)، کلمات آن حضرت هنگام رحلت و کلمات آن حضرت در طلب یاران همه و همه دلالت دارد بر اینکه وی دارای ایمانی منحصربهفرد بوده است.
وی سرانجام سه سال قبل از هجرت و در سال ۱۰ بعثت از دنیا رفت. بنابر نقلی سن ایشان به هنگام رحلت ۸۱ سال بوده است.
📖 منبع: کتاب «تقویم شیعه» (با تلخیص)
عمومی جمعه 28 بهمن 1401
شهادت امام موسی بن جعفر(ع)
در این روز در سال ۱۸۳ هجری قمری، امام موسی بن جعفر(ع) در زندان به شهادت رسید.
آن حضرت ۲۰ سال داشت که امامت به ایشان منتقل شد و مدت ۳۵ سال امامت فرمود. آن حضرت بعد از شهادت امام جعفر صادق(ع) مدتی خلافت ابوجعفر منصور را درک نمود. بعد از منصور قریب به ده سال مهدی خلافت نمود. او آن حضرت را به عراق طلبید و حبس کرد و سپس آزاد نمود. پس از مهدی، پسرش هادی خواست آن حضرت را محبوس کند، ولی اجل او را مهلت نداد و بیش از یک سال خلافت نکرد. سرانجام خلافت به هارون رسید که امام(ع) را از زندانی به زندان دیگر میفرستاد، تا اینکه در سال چهاردهم خلافتش آن حضرت را در سن ۵۵ سالگی به زهر جفا شهید کرد.
پس از شهادت، بدن شریف حضرت را طبق دستور هارون با جامههای کهنه، جهت اهانت به آن بزرگوار، روی نردبانی گذاردند و چهار حمّال بر دوش گرفتند و کسی هم جلوی پیکر مطهر آن حضرت حرکت میکرد و صدا میزد: «این امام رافضیان است». سپس شیعیان آمدند و گل آوردند و احترام کردند و در محل فعلی حرم مطهر، بدن آن حضرت را دفن نمودند.
📖 منبع: کتاب «تقویم شیعه» (با تلخیص)
عمومی پنجشنبه 27 بهمن 1401
فتح خیبر به دست امیر المؤمنین(ع)
در این روز در سال ۷ هجری قمری در جنگ خیبر مرحب به دست أمیرالمؤمنین(ع) کشته شد و قلعه خیبر به دست آن حضرت فتح گردید.
وقتی پیامبر(ص) به جنگ خیبریان رفت و قلعه قموص را محاصره کرد، ابتدا پرچم را برای مبارزه با آنان به خلیفه اول داد. وی با لشکری رفت، ولی چیزی نگذشته بود که برگشت و لشکریان هم در پی او باز گشتند. روز بعد پیامبر(ص) پرچم را به خلیفه دوم داد و او هم به میدان جنگ نرسیده بازگشت. در پی این اتفاق رسول الله(ص) بیان فرمود که فردا پرچم را به دست کسی خواهد داد که خدا و پیامبرش را دوست دارد و خدا و پیامبرش هم او را دوست دارند و خداوند خیبر را به دست او فتح خواهد نمود.
فردای آن روز فرارسید. همگان منتظر بودند ببینند که آن فرد کیست که چنین مقامی نزد خدا و رسولش دارد. تا اینکه آن حضرت در جمع اصحاب حاضر شد و در آن هنگام که هر کس آرزو داشت برای پرچمداری حمله به خیبر نام او بر زبان مبارک پیامبر(ص) جاری شود، آن حضرت امیرالمؤمنین(ع) را طلبید و پرچم را به دست او داد. سرانجام مسلمانان با پرچمداری امیرالمؤمنین(ع) به خیبر حمله و آن را فتح نمودند.
عمومی چهارشنبه 26 بهمن 1401
در چهل و چهارمین فجر انقلاب اسلامی ایران، شکوه پیروزی را پاس میداریم. بر امام و شهیدان درود میفرستیم و برای سربلندی کشور عزیز و انقلاب بزرگ ملت ایران، با حضور در راهپیمایی ۲۲ بهمن، میثاق خود را با امام و شهیدان تازه میگردانیم.
عمومی جمعه 21 بهمن 1401
مرگ معتمد عباسی
در این روز در سال ۲۷۹ هجری قمری، احمد بن متوکل ملقب به معتمد از خلفای بنیعباس از دنیا رفت. وی ۲۳ سال خلافت نمود و از بزرگترین جنایات او مسموم کردن حضرت امام حسن عسکری(ع) است.
📖 منبع: کتاب «تقویم شیعه» (با تلخیص)
عمومی یکشنبه 16 بهمن 1401
شهادت امام هادی(ع)
شهادت امام علی النقی(ع) در سال ۲۵۴ هجری و بنابر قول مشهور در سن ۴۱ سالگی بوده است. مشهور این است که آن حضرت ۶ یا ۸ سال و ۵ ماه داشت که پدر بزرگوارش حضرت جواد الائمه(ع) به شهادت رسید و آن حضرت به منصب کبرای امامت و خلافت عظمی رسید و مدت امامت آن وجود شریف ۳۳ سال بود.
ایام حیات امام هادی(ع) مصادف بود با خلافت بهناحق مأمون، معتصم، واثق، متوکل، منتصر، مستعین و معتز که در آخر معتز آن حضرت را با زهر شهید کرد.
مدت عمر مبارك آن حضرت ۴۱ سال و چند ماه بود. ۱۳ سال در مدینه اقامت فرمود و بقیه ایام امامت خویش را به اجبار متوکل در سامرا بود. حاکم مدینه به متوکل نوشت که اگر تو را به مکه و مدینه حاجتی است، علی بن محمّد(ع) را از این دیار بیرون ببر که همه را مطیع خود ساخته است! در مدینه اسباب اذیت و آزار به آن حضرت را به دستور متوکل زیاد کردند، تا زمانی که آن حضرت را به سامرا بردند و جسارتها کردند تا آنکه معتز آن حضرت را شهید کرد. امام عسکری(ع) غسل و کفن و نماز بر آن حضرت را انجام داد و ایشان را در منزل خود در مکان فعلی حرم مطهر دفن نمودند.
📖 منبع: کتاب «تقویم شیعه» (با تلخیص)
عمومی چهارشنبه 5 بهمن 1401
ولادت امام باقر(ع)
امام محمّد بن علی باقر العلوم(ع) در روز جمعه اول رجب سال ۵۷ در مدینه متولد شد. نام مبارك آن حضرت محمّد، کنیه ایشان ابوجعفر و القاب آن حضرت باقر العلوم، الشاکر للَّه، هادی، امین و شبیه است و لقب اخیر بهخاطر شباهت آن حضرت به پیامبر(ص) است.
پدر بزرگوارش حضرت امام زین العابدین علی بن الحسین(ع) و مادر بزرگوار آن حضرت امّ عبداللَّه فاطمه دختر امام حسن مجتبی(ع) است. در عظمت و شرافت این بانو همین بس که با حضرت سیّد الساجدین علی بن الحسین(ع) و باقر العلوم(ع) در واقعه کربلا حضور داشت و همراه آن بزرگواران و زینب کبری(س) و دیگر اهلبیت، به اسارت رفت و وقایع کوفه و شام را دید.
📖 منبع: کتاب «تقویم شیعه» (با تلخیص)
عمومی دوشنبه 3 بهمن 1401
اسامی برگزیدگان مسابقه استماع سیدیهای سخنرانی در شهادت حضرت زهرا(س) ۱۴۰۱
مبحث «روابط دختر و پسر» (هدیه اهدایی هر نفر یک میلیون ریال)
برندگان: خانم رقیه حاجبی- خانم زهرا سلطانی- خانم حکیمه علی حیدری- خانم نازنین سلطانی- آقای ماهان مؤمنی- آقای محمد حسین مشهدی- خانم بتول مشهدی- خانم بتول شیری- خانم هلیا سلطانی- خانم مریم کارگران- خانم صغری حاجبی
عمومی یکشنبه 2 بهمن 1401
مراسم سیوچهارمین سالگرد درگذشت استاد علم کلام و اخلاق، مرحوم شیخ حسین نیکوصفت(ره) و نهمین گرامیداشت مرحوم استاد حاج محمد رضا فریدونی(ره) - ویژه برادران
زمان: یکشنبه ۲۵ دی ماه ساعت ۱۹ الی ۲۱
مکان: تهران، میدان شوش، ابتدای خیابان فدائیان اسلام، جنب مسجد مهدیه، پلاک ۱۳۶۳
پخش زنده در لینک زیر:
https://www.aparat.com/madrese_mahdiye/live
عمومی یکشنبه 25 دی 1401
مرگ خلیفه اول
در شب سه شنبه ۲۲ جمادیالثانی در سال ۱۳ هجری عبداللَّه بن عثمان معروف به ابوبکر بن ابی قحافه در سن ۶۷ سالگی از دنیا رفت. او مدت دو سال و بیست و دو روز خلافت کرد و اولین کسی بود که بعد از درگذشت پیامبر اکرم(ص) به انتخاب اعضای سقیفه بنیساعده خلیفه شد.
📖 منبع: کتاب «تقویم شیعه» (با تلخیص)
عمومی یکشنبه 25 دی 1401