اسامی برگزیدگان مسابقه استماع سی دی در عید غدیر 1401 مبحث «حجاب در ایران باستان و ادیان دیگر»
هدیه اهدایی هر نفر یک میلیون ریال
برندگان
- خانم نرگس محرابیان
- خانم حنانه صادقی اظهر
- خانم عاطفه عباسی
- خانم ناهید سلیمانی
- خانم فاطمه سلیمانی
پاسخ صحیح: ج، الف، د، الف، ج، الف، ب، د، ب، د
عمومی جمعه 8 مهر 1401
شنبه ۲ مهر، ساعت ۱۸:۳۰، حسینیه شعبه مرکزی
🔹 سخنران: استاد مرتضی مخملباف
🔹 همراه با ذکر مصیبت توسط مداح اهلبیت(ع) جناب آقای حاج محسن احدی
🔹 موضوع سخنرانی: پاسخ به بعضی اتهامات ناروا به امام مجتبی(ع)
🔹 سرفصلهای جلسه:
امام دوم شیعه کیست؟ / امام مجتبی(ع) در چه جنگهایی حضور داشته است؟ / آیا امام مجتبی(ع) در جنگ اعراب به ایران شرکت کرده است؟ / آیا امام مجتبی(ع) دارای همسران متعددی بوده است؟
👈ورود به پخش زنده: لینک1 - لینک2
عمومی سهشنبه 29 شهریور 1401
اسامی برگزیدگان مسابقه استماع سی دی در عید غدیر 1401
هدیه اهدایی هر نفر یک میلیون ریال
- خانم نسرین نجفی
- خانم صغری اصلی بیگی
- خانم ستایش جانمحمدی
- خانم مرضیه نوعی
- خانم طاهره مولایی قره بلاغ
پاسخ صحیح: ب- د- ب- ج- د- ب- د- د- الف
عمومی یکشنبه 27 شهریور 1401
امام باقر(ع): حسین(ع) بزرگ مرد کربلا، مظلوم و رنجیده خاطر و لبتشنه و مصیبتزده به شهادت رسید. پس خداوند به ذات خود قسم یاد کرد که هیچ مصیبتزده و رنجیده خاطر و گنهکار و اندوهناک و تشنهای و هیچ بلا دیدهای به خدا روی نمیآورد و نزد قبر حسین(ع) دعا نمیکند و آن حضرت را به درگاه خدا شفیع نمیسازد، مگر اینکه خداوند اندوهش را برطرف و حاجاتش را برآورده میکند و گناهش را میبخشد و عمرش را طولانی و روزیش را گسترده میسازد. پس ای اهل بینش، درس بگیرید. (بحار الانوار، ج۹۸، ص۴۶، ح۵)
دوستان، با من و دل ناله و فریاد کنید / آه را با نفس از حبس دل آزاد کنید
اربعین آمده تا از شهدا یاد کنید / گریه بر زخم تن حضرت سجاد کنید
عمومی شنبه 3 شهریور
مبحث چگونه با دعا بلا و بیماریها را بر طرف کنیم
پاسخ صحیح: الف- ج- د- الف- الف- ج- د- د- الف- د
عمومی یکشنبه 20 شهریور 1401
سه ساله کودک و این اوج عزت / مدال مرحبا دارد رقیه
پدر بر چهرهاش یک دم نظر کن / رخ زهرا نما دارد رقیه
عمومی شنبه 20 مرداد
وارد کردن سر مطهر امام حسین(ع) به شام
بنیامیه این روز را به خاطر ورود سر مطهر امام حسین(ع) به شام عید قرار دادند.
ورود اهل بیت(ع) به شام
با رسیدن خبر نزدیک شدن اسرای اهل بیت(ع) به دمشق، یزید دستوراتی صادر کرد: ۱- تاجی جواهرنشان و تختی مرصّع به سنگهای قیمتی آماده کنند ۲- بزرگان هر صنف با کمک یکدیگر شهر را در کمال زیبایی زینت نمایند ۳- تمام اهل شهر لباسهای زینتی بپوشند و خود را بیارایند ۴- همگی در معابر رفت و آمد نموده، به یکدیگر تبریک بگویند ۵- پس از آمادگی کامل با طبل و شیپور به استقبال اسرا بروند ۶ – جارچیان در شهر جار بزنند: سرهای بریده و اطفال کسانی بر شهر وارد میشوند که به قصد براندازی حکومت عازم عراق بودهاند ولی عامل خلیفه یعنی ابنزیاد آنها را کشته است. هر کس خلیفه را دوست دارد امروز شادی نماید. شامیان پست نیز کوتاهی نکرده بر فراز بامها بیرقهای رنگارنگ برافراشتند و در هر گذری بساط شراب پهن کردند. نغمه آوازهخوانان بلند بود و مردم دسته دسته به سوی دروازه کوفه در دمشق میرفتند و عدهای از شهر خارج شده بودند. این در حالی بود که اهل بیت مصیبتزده و داغدار پیامبر(ص) را همراه با نیزهداران تازیانه به دست و بیرحم وارد دروازه ساعات کردند. آن نابخردان پست همینکه جمع نورانی اسرا را دیدند زبان به جسارت گشودند...
شروع جنگ صفین
پس از بینتیجه ماندن نامهها و موعظههای امیرالمؤمنین(ع) به معاویه در ماه محرم، در روز اول صفر سال ۳۸ هجری قمری لشکر امیرالمؤمنین(ع) در مقابل لشکر شام صف کشیدند. لشکر کفر، آب را بر لشکر حضرت امیرالمؤمنین(ع) بستند، ولی پس از گرفتن و باز نمودن آب توسط امام حسین(ع)، لشکر حضرت مانع از رسیدن آب به لشکر معاویه نشدند. سرانجام دشمنان با حیله چند برگ از قرآن را بر سر نیزه کردند و ماجرای حکمین پیش آمد.
📖 منبع: کتاب «تقویم شیعه» (با تلخیص)
عمومی جمعه 27 مرداد 1402
امام سجاد(ع): سه چیز موجب نجات انسان خواهد بود: بازداشت زبان از بدگویی و غیبت مردم، خود را مشغول به کارهایی کردن که برای آخرت و دنیایش مفید باشد و همیشه بر خطاها و اشتباهات خود گریان و ناراحت باشد. (بحارالانوار، ج۷۵، ص۱۴۰)
آسمان هم خجل از چشم تو و بارانت / آخری نیست بر این گریه بیپایانت
آب میبینی و طفل و گل و سقا و جوان / بیشتر میشود انگار غم پنهانت
زهر هر چند که یک روز به دادت آمد / تو چهل سال به لب آمده هر شب جانت
عمومی چهارشنبه 10 مرداد
حرکت کاروان کربلا به سوی شام
در این روز اهلبیت سیّدالشّهدا(ع) را از کوفه به سوی شام حرکت دادند. البته زنهای غیرهاشمیه از انصار امام حسین(ع) که در کربلا اسیر شده بودند، با شفاعت اقوام و قبایلشان نزد ابنزیاد از قید اسیری خلاص شدند و به شام منتقل نشدند.
📖 منبع: کتاب «تقویم شیعه» (با تلخیص)
عمومی چهارشنبه 26 مرداد 1401
شهادت امام زینالعابدین(ع)
در سال ۹۴ هجری قمری امام سجاد(ع) در سن ۵۷ سالگی با زهری که ولید بن عبدالملک یا هشام به آن حضرت دادند به شهادت رسیدند. این در حالی بود که آن حضرت ۳۴ یا ۳۵ سال بعد از واقعه کربلا در مصائب جانگداز شهادت پدر و برادران و عمو و بستگان و اسارت عمهها و خواهرانش، گریان بود. امام باقر(ع) آن حضرت را تجهیز نمودند و در بقیع کنار قبر عموی مظلومشان حضرت مجتبی(ع) به خاک سپردند. سال شهادت آن حضرت را بهخاطر کثرت فوت فقها و علما «سنة الفقها» گفتهاند. در تاریخ شهادت آن حضرت اقوال دیگری نیز وجود دارد.
دفن شهدای کربلا
امروز روز دفن بدنهای مطهر سیّدالشّهدا(ع) و اهلبیت و اصحاب آن حضرت، توسّط امام سجّاد(ع) به یاری جمعی از بنیاسد است.
ورود اهلبیت(ع) به کوفه
روز دوازدهم روز ورود اهلبیت(ع) با حالت اسارت به کوفه است. در این روز ابنزیاد فرمان داد که احدی حق ندارد با اسلحه از خانه بیرون آید و دههزار سوار و پیاده را بر تمام کوچهها و بازارها گمارد تا احدی از شیعیان امیرالمؤمنین(ع) حرکتی نکند. سپس فرمان داد سرهایی را که در کوفه بود برگردانند و در پیش روی اهلبیت(ع) حرکت دهند و با هم وارد شهر کرده در کوی و بازار بگردانند.
مردم با دیدن حالت زار ذریه پیامبر(ص) و سرهای بر نیزه شده و بانوان و مخدرات در کجاوههای بدون پوشش، صدا به گریه بلند نمودند. زینب کبری، امکلثوم، فاطمه بنتالحسین و امام زینالعابدین -علیهمالسلام- به ترتیب با جگرهای سوزان و قلوب دردناك ایراد خطبه نمودند.
📖 منبع: کتاب «تقویم شیعه» (با تلخیص)
عمومی چهارشنبه 19 مرداد 1401
امام سجاد(ع): سه چیز موجب نجات انسان خواهد بود: بازداشت زبان از بدگویی و غیبت مردم، خود را مشغول به کارهایی کردن که برای آخرت و دنیایش مفید باشد و همیشه بر خطاها و اشتباهات خود گریان و ناراحت باشد. (بحارالانوار، ج۷۵، ص۱۴۰)
آسمان هم خجل از چشم تو و بارانت / آخری نیست بر این گریه بیپایانت
آب میبینی و طفل و گل و سقا و جوان / بیشتر میشود انگار غم پنهانت
زهر هر چند که یک روز به دادت آمد / تو چهل سال به لب آمده هر شب جانت
عمومی سهشنبه 18 مرداد 1401
حرکت کاروان اسرا از کربلا
عمر سعد ملعون روز یازدهم تا وقت ظهر در کربلا ماند و بر کشتگان سپاه خود نماز گذارد و آنان را به خاك سپرد. وقتی روز از نیمه گذشت فرمان داد تا دختران پیامبر(ص) را بر شتران بیجهاز سوار کردند و حضرت زینالعابدین(ع) را نیز با غل جامعه (که دستها را به گردن میبست) بر شتر سوار کردند. هنگامی که آنان را از قتلگاه عبور دادند و نظر بانوان بر جسم مبارك امام حسین(ع) افتاد، لطمهها بر صورت زدند و صدای شیون و زاری بلند شد.
تشکیل مجلس ابنزیاد
روز یازدهم عمر سعد به کوفه آمد. ابنزیاد اذن عمومی داد تا مردم در مجلس حاضر شوند. سپس رأس مطهر امام حسین(ع) را نزد او گذاشتند و او نگاه میکرد و تبسّم مینمود و با چوبی که در دست داشت به سر مبارک حضرت جسارت مینمود.
حرکت اهلبیت امام حسین(ع) به سوی کوفه
عصر روز یازدهم اهلبیت(ع) را با حالت اسارت به کوفه بردند. نزدیک غروب حرکت کردند و شبانه به کوفه رسیدند. لذا آن بزرگواران داغدار و مصیبتزده را تا صبح پشت دروازههای کوفه نگه داشتند. هنگام صبح عمر سعد ملعون از کوفه خارج شد و بسان فرماندهی که از فتوحات خویش خوشحال است همراه اسرا وارد کوفه شد.
📖 منبع: کتاب «تقویم شیعه» (با تلخیص)
عمومی سهشنبه 18 مرداد 1401
🔹 واقعه عاشورا
در این روز در سال ۶۱ هجری قمری که روز شنبه یا دوشنبه بوده، آقا و مولایمان حضرت اباعبداللَّه الحسین(ع) در سن ۵۸ سالگی (و یا ۵۶ و یا ۵۷ سالگی) بعد از نماز ظهر، مظلومانه و با حالت تشنگی و گرسنگی در زمین کربلا به شهادت رسیدند.
این روز روزی است که شهادت اهلبیت و اصحاب امام حسین(ع) در آن به وقوع پیوسته است. در این روز حضرت قمر بنیهاشم(ع)، حضرت علی اکبر(ع)، حضرت علی اصغر(ع)، حضرت قاسم بن الحسن(ع)، حضرت عبدالله بن الحسن(ع) و یاران باوفای حضرت سیدالشهدا(ع) از جمله حبیب بن مظاهر اسدی کوفی، مسلم بن عوسجه، حر بن یزید ریاحی و... به شهادت رسیدند.
از جمله دیگر وقایع این روز خونین عبارتند از: غارت اموال از خیام امام حسین(ع)، فرار زنان و کودکان در بیابانها بعد از شهادت آقا و سرورشان اباعبداللَّه(ع)، غارت کردن لباس و زره و... از بدن مطهر شهدای کربلا، جدا شدن سرهای مطهر امام حسین(ع) و اهلبیت و اصحاب آن حضرت، به آتش کشیدن خیمههای فرزندان رسول خدا(ص)، شهادت دختران کوچک در کنار خیمهها و...
عصر عاشورا نیز رأس مطهر و نورانی امام حسین(ع) را توسط خولی بن یزید اصبحی ملعون و حمید بن مسلم ازدی به کوفه فرستادند و در این شب سر مطهر آن حضرت در تنور منزل خولی قرار داشت.
🔹 قتل ابنزیاد
ابنزیاد در روز عاشورای سال ۶۷ هجری قمری، به فرمان مختار کشته شد. حصین بن نمیر و جمعی از قاتلان امام حسین(ع) نیز همراه ابنزیاد به قتل رسیدند.
🔹 وفات امّسلمه
در این روز در سال ۶۲ یا ۶۳ هجری قمری، امسلمه همسر گرامی پیامبر(ص) از دنیا رحلت فرمود. نام او هند، پدرش ابیامیّه و مادرش عاتکه دختر عبدالمطلب بود. شوهر اول او پسر خالهاش ابوسلمة بن عبدالاسد بن مغیره بود که مدتی پس از بازگشت از حبشه بر اثر زخمی که در جنگ احد بر او وارد شده بود شهید شد و مدتی بعد امسلمه به ازدواج پیامبر(ص) درآمد.
📖 منبع: کتاب «تقویم شیعه» (با تلخیص)
عمومی دوشنبه 17 مرداد 1401