بخشی از مبالغی که در پایان ماه مبارک رمضان سال جاری به حساب مؤسسه واریز شد، مختص کفارههای عمد و غیر عمد بود که با استفاده از کفارههای غیر عمد کیسههای آرد و با کفارههای عمد غذا تهییه و روزانه بین ۶۰ نفر از فقرا توزیع گردید. مجموع کفارههای دریافتی به مبلغ ۵۵ میلیون تومان رسید که این مبلغ به شرح زیر در نقاط مختلفی از کشور توزیع گردید (البته بخشی از مبالغ باقی مانده است که انشاءالله بهزودی و بهصورت آرد به دست جمعی از مستمندان خواهد رسید):
جنوب کرمان: ۱۰ میلیون تومان
استان هرمزگان، شهرستان میناب، روستای کوهستک: ۱۵ میلیون تومان
روستاهای اهواز: ۱۲ میلیون تومان
سیستان و بلوچستان: ۱۰ میلیون تومان
فریدن اصفهان و روستاهای قم: ۸ میلیون تومان
مبلغ هزینه شده برای تهیه هر کیسه آرد ۴۰ کیلوگرمی در مناطق فوق نیز به شرح زیر میباشد:
جنوب کرمان: ۲۲۵ هزار تومان
هرمزگان: ۲۵۰ هزار تومان
اهواز: ۲۵۰ هزار تومان
سیستان و بلوچستان: بین ۴۰۰ تا ۷۰۰ هزار تومان
اصفهان و قم: در این دو استان، آردها بهصورت «نان» به دست محرومین رسید
مبلغ ۷۰ میلیون تومان از وجوهات واریز شده هم اختصاص به فطریهها داشت که این مبلغ بین ۱۴۰ نفر از محرومین اسلامشهر، بعضی شهرکهای اطراف تهران و همچنین شهر ری توزیع گردید.
گفتنی است، در حال حاضر گندم با قیمت هر کیلو ۲۰ هزار تومان به فروش میرسد که قیمت هر سیر آن در حدود ۱۵ هزار تومان میشود، لذا اگر کسی قصد پرداخت داشته باشد، اکنون باید برای هر روز مبلغ ۱۵ هزار تومان را در نظر بگیرد.
عمومی چهارشنبه 10 خرداد 1402
مهلت ثبتنام: تا پایان خردادماه
روز و ساعات مراجعه جهت ثبتنام: روزهای شنبه، دوشنبه، چهارشنبه و پنجشنبه ساعت ۵ الی ۸ بعدازظهر
مدارک مورد نیاز:
- دو قطعه عکس ۴×۳
- کپی شناسنامه
عمومی چهارشنبه 10 خرداد 1402
به اطلاع میرساند کلاس آموزشی مداحی با تدریس مداح اهل بیت(ع) جناب آقای حاج محسن احدی در محل شعبه مرکزی و ویژه اعضای کلیه شعب مؤسسه (به استثنای شعبه حضرت سلمان فارسی(ره)) در آستانه برگزاری میباشد.
علاقهمندان جهت ثبتنام در این دوره آموزشی میتوانند به شعبه مرکزی مؤسسه مراجعه نموده و از این سلسله جلسات ارزشمند بهرهمند شوند.
عمومی یکشنبه 7 خرداد 1402
🔹 نفر اول: خانم مرجان تورانلو، شرکت کننده آزاد از استان تهران (مبلغ ۴۰۰ هزار تومان، امتیاز ۳۰ از ۳۰)
🔹 نفر دوم: خانم نسیم توفیق، شرکت کننده آزاد از استان سیستان و بلوچستان (مبلغ ۳۵۰ هزار تومان، امتیاز ۳۰ از ۳۰)
🔹 نفر سوم: آقای رحیم آبلو، از شعبه مرکزی (مبلغ ۳۰۰ هزار تومان، امتیاز ۲۹ از ۳۰)
🔹 نفر چهارم: خانم مریم عطایی، شرکت کننده آزاد از استان البرز (مبلغ ۲۵۰ هزار تومان، امتیاز ۲۸ از ۳۰)
🔹 نفر پنجم: خانم آمنه سلطانی مقدم، شرکت کننده آزاد از استان البرز (مبلغ ۲۰۰ هزار تومان، امتیاز ۲۷ از ۳۰)
باتوجه به برابر بودن امتیاز دو نفر از شرکت کنندگان که امتیاز کامل را کسب نمودند، نفرات اول و دوم به قید قرعه انتخاب شدند. همچنین پنج نفر از شرکت کنندگان به نام خانم آمنه سلطانی مقدم، خانم طاهره رضاییراد، خانم مریم یارمحمدی، خانم سمیه کاظمی و خانم حنانه صادقی اظهر بهطور مشترک امتیاز ۲۷ را کسب نمودند که به قید قرعه خانم آمنه سلطانی مقدم بهعنوان نفر پنجم انتخاب شد.
🌺 ممنون از عزیزانی که در این مسابقه شرکت کردند، برای همه شما آرزوی سلامتی و موفقیت داریم.
عمومی جمعه 29 اردیبهشت 1402
🔹 نفر اول: خانم حنانه صادقی اظهر، شرکت کننده آزاد از استان البرز (مبلغ ۴۰۰ هزار تومان، امتیاز ۲۸ از ۳۰)
🔹 نفر دوم: خانم مرجان تورانلو، شرکت کننده آزاد از استان تهران (مبلغ ۳۵۰ هزار تومان، امتیاز ۲۷ از ۳۰)
🔹 نفر سوم: خانم نسیم توفیق، شرکت کننده آزاد از استان سیستان و بلوچستان (مبلغ ۳۰۰ هزار تومان، امتیاز ۲۶ از ۳۰)
🔹 نفر چهارم: خانم سمیه کاظمی، از شعبه حضرت بقیةالله الاعظم(عج) (مبلغ ۲۵۰ هزار تومان، امتیاز ۲۶ از ۳۰)
🔹 نفر پنجم: آقای وحید کیااحمدی، شرکت کننده آزاد از استان گلستان، شهر گرگان (مبلغ ۲۰۰ هزار تومان، امتیاز ۲۶ از ۳۰)
با توجه به برابر بودن امتیاز سه نفر از شرکت کنندگان که بهطور مشترک امتیاز ۲۶ را کسب نمودند، نفرات سوم تا پنجم به قید قرعه انتخاب شدند.
🌺 ممنون از عزیزانی که در این مسابقه شرکت کردند، برای همه شما آرزوی سلامتی و موفقیت داریم.
عمومی جمعه 28 مهر 1402
روزهای شنبه جلسات مبحث «علم غیب» در حسینیه شعبه مرکزی مؤسسه میقاتالقرآن، و روزهای سهشنبه نیز جلسات مبحث «شرح دعای مکارمالاخلاق» در مدرسه علوم دینیه مهدیه برگزار میگردد.
شرکت در این جلسات برای عموم خواهران و برادران آزاد میباشد و علاقهمندان میتوانند پخش زنده این جلسات را نیز از طریق لینک almiqat.com/live مشاهده نمایند.
گفتنی است صوت این جلسات پس از هر جلسه در سایت و نیز فضای مجازی مؤسسه به آدرس almiqat@ قابل دریافت میباشد.
عمومی شنبه 5 آبان
جنگ خندق
در این روز در سال ۵ هجری قمری غزوه خندق (احزاب) و کشته شدن عمرو بن عبدود به دست امیرالمؤمنین(ع) به وقوع پیوست. در این جنگ مسلمانانِ داخل مدینه در اطراف شهر خندقی کندند. در این جنگ وقتی عمرو بن عبدود (از جنگجویان بلندآوازه کفار) مبارز طلبید، کسی از مسلمانان حاضر نشد به مبارزه با او برود. در این زمان پیامبر(ص) فرمود: آیا دوستی هست که شر این دشمن را کفایت کند؟ در پاسخ آن حضرت، حضرت علی(ع) فرمود: من به مبارزه او میروم. پیامبر(ص) سکوت کردند و تا سه بار این کلام را فرمودند و هر سه بار امیرالمؤمنین(ع) برای مبارزه اعلام آمادگی نمودند. آخرالامر پیامبر(ص) اجازه دادند و امیرالمؤمنین(ع) پا به میدان نبرد نهاد و او را از پای در آورد.
وفات اباصلت هروی
در این روز در سال ۲۰۷ هجری قمری اباصلت بن صالح هروی که اهل هرات بود پس از آزادی از زندان مأمون از دنیا رفت. وی از اصحاب برجسته امام رضا(ع) و از خواص شیعیان بود.
📖 منبع: کتاب «تقویم شیعه» (با تلخیص)
عمومی دوشنبه 18 اردیبهشت 1402
جنگ حنین
در این روز در سال ۸ هجری قمری پس از ۱۵ روز از فتح مکه، غزوه حنین به وقوع پیوست.
📖 منبع: کتاب «تقویم شیعه» (با تلخیص)
عمومی سهشنبه 5 اردیبهشت 1402
با آرزوی قبولی طاعات و عبادات روزهداران گرامی، نظر به فتاوای مراجع عظام شیعه فطریه از گندم با احتیاط برای هر نفر ۵۰ هزار تومان میباشد (البته بعضی مراجع تا ۶۰ هزار تومان هم تعیین کردهاند، ولی میشود با ۵۰ هزار تومان نیز ۳ کیلو گندم قابل نان شدن را خریداری نمود).
چنانچه شنبه عید فطر بود، میتوان از غروب جمعه مبلغ فطریه را کنار گذاشته و چنانچه کسی قصد اقامه نماز عید را داشت، بنابر احتیاط واجب باید تا قبل از نماز، فطریه را به فقیر شرعی بدهد، و اگر قصد اقامه نماز عید نداشت، تا ظهر میتواند بپردازد و چنانچه تا ظهر هم نپرداخت، هر زمان که خواست -مالی که کنار گذاشته بوده را- بپردازد، بنابر احتیاط واجب باید مجددا نیت پرداخت زکات فطره نموده و بپردازد. همچنین در این زمینه به موارد ذیل توجه نمایید:
1- فطریه خود را به داخل هیچ صندوقی نیندازید، چون در این زمینه کلاهبرداریهای زیادی انجام شده و میشود.
2- سادات میتوانند فطریه خود را به سادات یا غیرسادات بدهند، اما غیرسادات فقط میتوانند فطریه خود را به غیرسادات بدهند و دادن آن به سادات جایز نیست.
3- تا آنجا که میتوانید آن مبلغی که به عنوان فطریه کنار گذاشتهاید را با دست خودتان به فقیر شرعی بدهید و اگر کسی را نیافتید، مبلغ را داخل پاکتی گذاشته و در موقع مناسب به مؤسسه میقاتالقرآن تحویل دهید تا به فقرایی که در لیست مؤسسه قرار دارند داده شود. این کار باعث میشود که انشاءالله زکات فطریه شما تاثیرات وضعی خود را برایتان تا سال آینده داشته باشد. همچنین به این منظور میتوانید مبلغ فطریه خود را به شماره حساب مؤسسه (۶۰۳۷۹۹۸۱۹۹۷۷۳۹۲۹) نیز واریز نمایید. در صورتی که چنین قصدی داشتید، پس از واریز مبلغ، این موارد را حتما برای ما از طریق آیدی @almiqat_admin در ایتا یا سروش ارسال نمایید:
۱) رسید واریز مبلغ (رسید تراکنش)
۲) ذکر کنید که مبلغ واریزی بابت زکات فطره است.
۳) اینکه مبلغ فطریه را از گندم محاسبه کردهاید یا چیز دیگر
۴) اینکه از سادات هستید یا عام (غیر سادات)
4- اگر برای دادن فطریه پول نقد ندارید، مقدار فطریه خود که در حسابتان موجود است را نیت نمایید و سپس برای فقیری که در نظر گرفتهاید آن را کارت به کارت کنید.
5- اگر کسی خودش فقیر باشد و نتواند زکات فطره را پرداخت نماید فطریه بر او واجب نیست.
6- زکات فطر بر سرپرست خانواده واجب است، یعنی کسی که افراد دیگر تحت تکفل او میباشند و بهعبارتی نانخور او هستند. حال ممکن است فردی بهعنوان سرپرست خانواده غیر از فرزندان و همسر خود، پدر، مادر یا افراد دیگری را هم سرپرستی کند که در این صورت بر او واجب است زکات فطره همه آنها را بدهد.
7- طبق فتوای بعضی مراجع عظام همچون آیتالله خامنهای، آیتالله مکارم و آیتالله سیستانی، کسی که پیش از غروب شب عید فطر بهعنوان میهمان وارد خانه کسی میشود، در صورتی که تنها برای افطار شب عید دعوت شده باشد نانخور صاحب خانه محسوب نمیشود و فطریه او بر صاحبخانه واجب نیست. (جهت کسب آگاهی از فتوای سایر مراجع عظام و نیز جزئیات فتوای مراجع نامبرده، به رسالههای عملیه مراجعه نمایید)
8- به هیچ وجه به پولی که بهعنوان زکات فطره کنار گذاشتهاید دست نزنید، یعنی آن را جابهجا نکرده و صرف موارد دیگر نکنید. همچنین مبلغی را که در کارت خود نیت کردهاید را نیز نباید صرف چیز دیگری نمایید.
9- همانطور که ذیلا اشاره خواهد شد، فدیه و کفاره با فطریه فرق میکند و هر کدام مسائل جداگانهای دارد. دقت کنید که این دو را با هم اشتباه نگیرید.
تذکراتی راجع به فدیه و کفاره:
کسانی که ماه رمضان سال گذشته را به هر دلیلی نتوانستهاند روزه بگیرند، اگر تا رمضان امسال قضای آن را به جای نیاوردهاند، باید برای هر روز مبلغ ۱۲ هزار تومان از گندم بهعنوان فدیه پرداخت نمایند و کسانی که امسال به هر دلیلی نتوانستهاند روزه ماه مبارک را بگیرند، فعلا لازم نیست فدیه بدهند، بلکه باید تا سال دیگر صبر کنند تا چنانچه توانستند قضای روزه را بگیرند و در آن صورت نیازی به دادن فدیه نیست، مگر کسانی که عمداً روزه خود را باطل نموده باشند که در این صورت علاوهبر قضای آن روز، باید ۶۰ روز (به نحوی که در رساله آمده) روزه بگیرند، یا ۶۰ فقیر را اطعام کنند که میتوان معادل آن را یعنی مبلغ ۷۲۰ هزار تومان از گندم پرداخت کرد.
در این رابطه مسائل دیگری در رسالههای عملیه هست که هر کس میتواند به رساله مرجع خود مراجعه نماید.
عمومی جمعه 1 اردیبهشت 1402
فایل صوتی مراسم شب های قدر به همراه متن موارد مطرح شده در هر جلسه از طریق لینک های زیر در دسترس می باشد؛
[متن بخش چهارم و پایانی شب 23 افزوده شد]
👈 شب نوزدهم: چه کسانی منتظر ظهور هستند؟ (1)
👈 شب بیست و یکم: امیرالمؤمنین(ع)، تنها راه دستیابی به دانش نبوی
👈 شب بیست و سوم: چه کسانی منتظر ظهور هستند؟ (2)
عمومی سهشنبه 5 اردیبهشت 1402
اطلاعیه تمدید به همراه پرسشهای مسابقه تستی مبحث ولایت فقیه و مبحث رؤیا (منتشر شده بین شرکت کنندگان مراسم نیمه شعبان مؤسسه)
به اطلاع میرساند فرصت شرکت در مسابقه تستی مبحث ولایت فقیه و مبحث رؤیا که پرسشهای آن در مراسم نیمه شعبان مؤسسه بین حضار توزیع شده بود، تا تاریخ ۲۲ اردیبهشت ماه تمدید شده است. علاقهمندان میتوانند پس از استماع این جلسات سخنرانی، طبق راهنمای ذکر شده در انتهای سوالات، در این مسابقه شرکت نمایند.
⚠️به شرط استماع این جلسات سخنرانی، شرکت در مسابقه برای عموم آزاد است.
🎁 تعداد منتخبین این مبحث: ۱۰ نفر / هدیه اهدایی هر نفر: یک میلیون ریال
عمومی سهشنبه 29 فروردین 1402
به اطلاع میرساند فرصت شرکت در مسابقه تستی مبحث ولایت فقیه که پرسشهای آن در مراسم نیمه شعبان مؤسسه بین حضار توزیع شده بود، تا تاریخ ۲۲ اردیبهشت ماه تمدید شده است. علاقهمندان میتوانند پس از استماع این جلسات سخنرانی، طبق راهنمای انتهای همین پست، در این مسابقه شرکت نمایند.
به شرط استماع این جلسات سخنرانی، شرکت در مسابقه برای عموم آزاد است.
تعداد منتخبین این مبحث: ۱۰ نفر / هدیه اهدایی هر نفر: یک میلیون ریال
منبع: مبحث ولایت فقیه (جلسات ۵، ۱۸، ۱۹، ۲۰ و ۲۱)
عنوان جلسات: نقش ولایت فقیه در زمان غیبت - مجتهد جامعالشرایط کیست (۱و۲) - رابطه ولایت فقیه با رهبری (۱و۲)
صوت این جلسات: اینجا
سوالات:
۱- لفظ آیةٌ مُحْکَمَةٌ را علامه مجلسی چه معنایی کردهاند؟
الف) فقه اکبر
ب) اصول عقاید
ج) اخلاق
د) فقه
۲- فَحْث از اَعْلَم یعنی چه؟
الف) جستجوی اعلم
ب) فتوای مجتهد اعلم
ج) مجتهد جامعالشرایط
د) رأی و نظر فقیه
۳- به احِراز رأی و نظر مجتهد جامع الشرایط چه میگویند؟
الف) رأی امام
ب) فتوا
ج) رأی و نظر
د) فتوای احتیاط
۴- از آیة ۱۲۲ سوره مبارکه توبه کدام نتیجه حاصل میشود؟
الف) واجب عینی بودن آموزش مسائل و احکام
ب) مراجعة جاهل به عالم و اجتهاد در دین
ج) مردم فقط باید به عالم رجوع نکنند
د) ب و ج صحیح است
۵- از شأن نزول آیه ۱۲۲ سوره مبارکه توبه کدام گزینه حاصل میشود؟
الف) همه مؤمنین را به خط مقدم نبرند
ب) متخصصین را پشت جبهه نگه ندارند
ج) عدهای از مردم به هیچ عنوان وارد جنگ نشوند
د) از پیامبر(ص) باید محافظت شود
۶- بعد از رحلت شیخ انصاری چه کسی را به عنوان مرجع دینی مسلمین تعیین کردند؟
الف) میرزا حسن تهرانی نجم آبادی
ب) میرزا حسن شیرازی
ج) میرزا حسین شیرازی
د) آیت ا... بروجردی
۷- مجتهد جامع الشرایط کیست؟
الف) همه شرایط فقیه بودن را دارند و برای مسائل به فقیهی مراجعه نمیکنند
ب) همه شرایط فقیه بودن را دارند و احکام را خودش استنباط میکند.
ج) همه شرایط فقیه بودن را ندارد ولی میتواند خودش استنباط احکام کند
د) الف و ب صحیح است
۸- یک فرد مجتهد باید نفس خود را از چه چیزی نگه دارد؟
الف) مقهور هوای نفس خود نباشد
ب) نگهدارنده دین خود باشد
ج) به زندگیش ضرر بخورد توجهی نداشته باشد
د) همه موارد صحیح است
۹- در زمان ناصرالدین شاه قاجار میرزای شیرازی در فتوای خود استعمال توتون و تنباکو را برابر با چه حکمی بیان فرمودند؟
الف) محاربه با خود
ب) محاربه با مراجع
ج) محاربه با امام زمان(ع)
د) محاربه با قرآن
۱۰- این سخن کیست؟ «پشتیبان ولایت فقیه باشید تا به مملکت شما آسیب نرسد»
الف) میرزای شیرازی
ب) امام خمینی(ره)
ج) علامه طباطبایی
د) شیخ مفید
🔹 نحوه شرکت در مسابقه:
- استماع دقیق جلسات جهت پاسخگویی به سؤالات
- گزینه صحیح هر سؤال را مانند نمونه زیر ارسال نمایید:
مثال: «مبحث توبه: ۱- الف ۲- ب ۳- ج و...»
- پاسخهای خود را به شماره ۰۹۲۲۸۴۸۳۸۷۱ پیامک کنید یا در سروش، ایتا و بله به همین شماره ارسال نمایید.
- قید کردن نام و نام خانوادگی الزامی میباشد.
عمومی سهشنبه 29 فروردین 1402
به اطلاع میرساند فرصت شرکت در مسابقه تستی مبحث ولایت فقیه که پرسشهای آن در مراسم نیمه شعبان مؤسسه بین حضار توزیع شده بود، تا تاریخ ۲۲ اردیبهشت ماه تمدید شده است. علاقهمندان میتوانند پس از استماع این جلسات سخنرانی، طبق راهنمای انتهای همین پست، در این مسابقه شرکت نمایند.
به شرط استماع این جلسات سخنرانی، شرکت در مسابقه برای عموم آزاد است.
تعداد منتخبین این مبحث: ۱۰ نفر / هدیه اهدایی هر نفر: یک میلیون ریال
منبع: مبحث خواب و رؤیا (جلسات ۲، ۳، ۴ و ۵)
عنوان جلسات: چگونه انسان خواب میبیند (۱و۲) - انواع خواب - تشخیص رویای صادق از کاذب
صوت این جلسات: اینجا
سوالات:
۱- از آیه ۴۲ سوره مبارکه زمر چه استفادهای میشود؟
الف) اثبات صحنه حساب
ب) اثبات مسأله روح
ج) اثبات خوابیدن انسان
د) همه موارد
۲- طبق فرمایش حضرت علی(ع) بیماری روح در چیست؟
الف) شک
ب) گمان
ج) حسادت
د) کینه توزی
۳- در هنگام خواب کدام روح از بدن خارج میشود؟
الف) روح عقل
ب) روح حیوانی
ج) روح نباتی
د) الف و ب صحیح است
۴- در حدیث سلمان از پیامبر اکرم(ص) پاداش با طهارت خوابیدن را چه چیزی عنوان فرمودند؟
الف) پاداش جهاد همراه پیامبر(ص)
ب) پاداش روزه هزار سال
ج) پاداش شب زنده داری
د) پاداش نماز شب
۵- کم خوابی اگر زیاد ادامه پیدا کند چه عوارضی در پی دارد؟
الف) ایجاد افسردگی
ب) ایجاد عارضه قلبی
ج) یکی از عوامل سرطان
د) همه موارد
۶- این حدیث از کیست؟ «هر کس زیاد تسبیح کند و تمجید حق نماید و نیز کم خورد و کم نوشد و کم خوابد فرشتگان خودشان مشتاق او میشوند.»
الف) امام صادق(ع)
ب) پیامبر اکرم(ص)
ج) امام رضا(ع)
د) امام باقر(ع)
۷- امام عسگری(ع) کلید تمام شرها را چه چیزی بیان کردند؟
الف) کذب
ب) کینه
ج) سخن چین
د) نفاق
۸- کدامیک از موارد ذیل جزء خوابهای پریشان هستند؟
الف) حب و بغض نسبت به کسی
ب) آرزوها
ج) خوابی که مبنایش احتیاج است
د) همه موارد
۹- به خوابهایی که تعبیر ندارد چه میگویند؟
الف) رؤیای کاذبه
ب) اَضْغاث اَحْلام
ج) رویای آشفته
د) رؤیا
۱۰- تفاوت خواب معصومین با مردم عادی در چیست؟
الف) خواب معصوم میتواند وحی باشد
ب) خواب معصوم حجت نیست
ج) خواب معصوم میتواند گاهی کاذب و بد باشد
د) خواب معصوم همیش خواب خوشایند است
نحوه شرکت در مسابقه:
- استماع دقیق جلسات جهت پاسخگویی به سؤالات
- گزینه صحیح هر سؤال را مانند نمونه زیر ارسال نمایید:
مثال: «مبحث توبه: ۱- الف ۲- ب ۳- ج و...»
- پاسخهای خود را به شماره ۰۹۲۲۸۴۸۳۸۷۱ پیامک کنید یا در سروش، ایتا و بله به همین شماره ارسال نمایید.
- قید کردن نام و نام خانوادگی الزامی میباشد.
عمومی سهشنبه 29 فروردین 1402