ولادت امیرالمؤمنین(ع)
حضرت امیرالمؤمنین(ع) علی بن ابی طالب اولین امام مؤمنین و خلیفة اللَّه بلافصل بعد از رسولاللَّه(ص) در روز جمعه ۱۳ رجب در بیتاللَّه الحرام، داخل کعبه معظمه به دنیا آمد. پدر والامقام ایشان حضرت ابوطالب(ع) و مادر آن حضرت فاطمه بنت اسد(س) است.
مشهورترین القاب آن حضرت أمیرالمؤمنین و مشهورترین کنیههای آن حضرت ابوالحسن است.
حضرت فاطمه بنت اسد در این روز در مسجدالحرام حضور داشت و هنگامی که زمان وضع حمل او نزدیک شد، ناگهان حاضرین در مسجد الحرام دیدند که دیوار کعبه شکافته شد و فاطمه بنت اسد(س) داخل شد. مردم هر چه کردند قفل در را باز کنند ممکن نشد، و دانستند که حکمت خداوند در کار است.
حضرت فاطمه بنت اسد(س) سه روز در خانه کعبه بهسر برد و در این سه روز در هر محفلی سخن از ولادت این مولود مبارك و استثنائی بود. باز نشدن قفل در کعبه، شکافته شدن دیوار کعبه در روز و دیدن آن توسّط کفار، این مطلب را بهصورت یک مسأله عمومی در آورده بود، تا اینکه سرانجام صبح روز چهارم در مقابل دیدگان به انتظار نشسته، ناگهان دیوار کعبه از مکان قبلی شکاف برداشت و فاطمه بنت اسد(س) با فرزند عزیزش از آنجا خارج شدند. مردم همه نگاه میکردند و قبل از سؤال کسی، فاطمه بنت اسد(س) از بعضی وقایع داخل خانه خبر داد و از عظمت آن مولود و غذاهای بهشتی و اینکه نام این حضرت به ندای آسمانی علی(ع) است به مردم گفت.
📖 منبع: کتاب «تقویم شیعه» (با تلخیص)
عمومی سهشنبه 26 بهمن 1400
امام جواد(ع): مؤمن در هر حال نیازمند سه خصلت است: توفیق از طرف خداوند متعال، واعظی از درون خود، قبول و پذیرش نصیحت کسی که او را نصیحت میکند. (بحارالانوار، ج۷۲، ص۶۵)
امام جواد(ع): ملاقات و دیدار با دوستان و برادران (خوب) سبب صفای دل و نورانیت آن میگردد و موجب شکوفایی عقل و درایت خواهد گشت، گرچه در مدت زمانی کوتاه انجام پذیرد. (بحار الانوار، ج۷۱، ص۳۵۳)
خوش باش که قلب شیعه شاد است امشب / کار همه بر وفق مراد است امشب
درهای بهشت آرزو باز شده است / چون شام ولادت جواد است امشب
عمومی یکشنبه 1 بهمن
اولین شب جمعه ماه رجب را «لیلة الرغائب» مینامند. یکی از اعمال بافضیلت این شب، نمازی است که از رسول خدا(ص) ذکر شده است که کیفیت آن بدین قرار است:
روز پنجشنبه اول ماه رجب را روزه میداری. چون شب جمعه شد، ما بین نماز مغرب و عشا دوازده ركعت نماز به جا میآوری كه هر دو ركعت به یك سلام ختم میشود و در هر ركعت یك مرتبه سوره حمد، سه مرتبه سوره قدر و دوازده مرتبه سوره توحید میخوانی. وقتی از نماز فارغ شدی، هفتاد مرتبه میگویی: اَللّهُمَّ صَلِّ علی محمّدٍ النَّبیِّ الاُمّیِّ و علی آلِه پس از آن به سجده میروی و هفتاد مرتبه میگویی: سُبُّوحٌ قُدّوسٌ رَبُّ المَلائكةِ والرّوحِ پس از سر برداشتن از سجده، هفتاد بار میگویی: رَبِّ اغْفِرْ وَارحَم و تَجاوَزْ عَمّا تَعلَمُ اِنَّكَ اَنتَ العَلیُّ الاَعظَم سپس دوباره به سجده رفته و هفتاد مرتبه میگویی: سُبُّوحٌ قُدّوسٌ رَبُّ المَلائكةِ والرّوحِ سپس حاجت خود را میطلبی که انشاءالله برآورده خواهد شد.
📖 منبع: مفاتیح الجنان
عمومی چهارشنبه 27 دی
امام باقر(ع): افزایش نعمت از جانب خداوند قطع نمیشود، مگر اینکه شکر از جانب بندگان قطع گردد. (بحار الانوار، ج۶۸، ص۵۴)
نزاید مادر گیتی ز بهر خدمت مردم / به جود و بخشش و لطف و سخای حضرت باقر
به ذرات جهان یکسر بود او هادی و رهبر / که جان عالمی گردد، فدای حضرت باقر
عمومی پنجشنبه 18 مرداد
مراسم یادبود دانشمندان فقید مرحوم استاد نیکوصفت(ره) و مرحوم استاد فریدونی(ره) (ویژه برادران)
🔹 چهارشنبه، ۶ بهمن ۱۴۰۰، ساعت ۱۹ الی ۲۱، مدرسه علوم دینیه مهدیه
🔹 پخش زنده مراسم از طریق لینک زیر در دسترس میباشد:
عمومی چهارشنبه 6 بهمن 1400
شهادت حضرت زهرا(س)
در چنین روزی شهادت حضرت سیدةالنساء، فاطمه زهرا(س) به وقوع پیوسته است.
بعد از شهادت و دفن پیامبر(ص) سه بار به منزل امیرالمؤمنین(ع) و فاطمه زهرا(س) هجوم آوردند و در هر بار به طریقی جسارت به اهلبیت(ع) کردند. در یکی از این دفعات، که درب منزل آن حضرت را آتش زدند و بهزور وارد منزل شدند، حضرت صدیقه(س) پشت در بود. با اینکه میدانستند آن حضرت پشت در است، با لگد و فشار در را باز کردند و میخِ در سینه آن مخدره را آزرد و محسن(ع) سقط شد و پهلوی آن حضرت شکست. آن حضرت بیهوش به زمین افتاد و حضرت مولیالموحدین(ع) را با سر و پای برهنه و دست بسته به طرف مسجد بردند و...
پس از وقوع این فجایع رفته رفته بر شدت جراحات حضرت افزوده شد و آن حضرت در حالی که در بستر بیماری بهسر میبرد و واپسین روزهای عمر شریفش را سپری مینمود، به امیرالمؤمنین(ع) وصیت نمود که شبانه غسل و کفن و دفن شود و قبر شریفش مخفی بماند و خلیفه اول و دوم در تشییع و نمازش حاضر نشوند.
بدن مطهر آن حضرت شبانه غسل داده شد و هنگام غسل، امیرالمؤمنین(ع) و حسنین(ع) و زینبین(س) و فضه و اسماء بنت عمیس حاضر بودند. سپس عدهای از گلهای سرسبد اصحاب امیرالمؤمنین(ع) از جمله سلمان، ابوذر، مقداد، عمار و... حاضر شدند و بدن را دفن کردند. در بقیع چهل قبر ترتیب دادند و بر آنها مقداری آب ریختند و بدین ترتیب قبر شریف آن حضرت ناشناس باقی ماند.
مدت عمر آن مخدره مظلومه ۱۸ سال و ۶۰ روز یا ۹۰ روز است و سال شهادت یازدهم هجری است.
📖 منبع: کتاب «تقویم شیعه» (با تلخیص)
عمومی پنجشنبه 16 دی 1400
تسابق برگزیدگان مسابقه سخنرانی با موضوع مهدویت در مرحله نیمهنهایی (هر سخنرانی ۵ دقیقه)
بعد از نماز مغرب و عشا، حسینیه شعبه مرکزی
عمومی جمعه 10 دی 1400
هفت جلسه سخنرانی از جناب استاد مخملباف با موضوعات زیر:
ابعاد زندگی حضرت زهرا (س)
شرح واقعه شهادت حضرت زهرا(س) از زبان خلیفه دوم
چگونگی شهادت حضرت زهرا(س)
تفسیر سوره کوثر
حضرت صدیقه طاهره(س)، اولین شهیده در راه مبارزه با غصب خلافت
برتری حضرت فاطمه(س) نسبت به حضرت مریم(س)
مروری بر فضائل حضرت فاطمه(س)
عمومی جمعه 26 آذر 1400
جنگ موته
در سال هفتم هجرت در چنین روزی جنگ موته به وقوع پیوست. تعداد مسلمین در این جنگ سههزار نفر و تعداد کفار صدهزار نفر بود. این جنگ از آنجا آغاز شد که حارث بن امیر ازدی که حامل نامهای از پیامبر(ص) به قیصر روم بود، در زمینهای موته به دستور شرحبیل بن عمرو سردار لشکر روم دستگیر شد و دستهای او را بستند و گردنش را زدند. پیامبر(ص) از شنیدن این خبر بسیار ناراحت شدند و لشکری به موته روانه فرمودند.
📖 منبع: کتاب «تقویم شیعه» (با تلخیص)
عمومی شنبه 20 آذر 1400