این ماه آغاز ماههای حرام است و برای روزهای یکشنبه این ماه نمازی بسیار با فضیلت [اینجا] از رسول خدا(ص) روایت شده که مختصر آن فضیلت این است که هرکه آن را بهجا آورد، توبهاش پذیرفته حق و گناهش آمرزیده میشود و طلبکاران او در قیامت از وی راضی گردند و با ایمان از دنیا برود و ایمانش از او گرفته نشود و قبرش وسیع و نورانی گردد و پدر و مادرش از او راضی شوند و آمرزش حق نصیب پدر و مادر و فرزندان و نژاد او گردد و روزی او توسعه یابد و فرشته مرگ در وقت مردن با او مدارا کند و جانش را به آسانی بستاند. (مفاتیح الجنان)
عمومی یکشنبه 28 اردیبهشت
سالگرد ارتحال ملکوتی بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی ایران، حضرت امام خمینی(ره) و قیام خونین ۱۵ خرداد بر مردم ایران و آزادگان سراسر جهان تسلیت باد
عمومی دوشنبه 14 خرداد 1403
معرفی برندگان جایزه یک میلیون ریالی میلاد نور با موضوع «حقوق زوجین»
پاسخهای صحیح مسابقه:
۱- د / ۲- ج / ۳- ج / ۴ـ ب / ۵- ج / ۶- ج/ ۷- الف / ۸ـ ب / ۹- الف / ۱۰- د
برندگان:
۱- خانم خدیجه طاهری
۲- آقای محمد طاها بابایی
۳- خانم زهره بهرامی
۴- خانم فاطمه زهرا بهرامی
۵- خانم حنانه صادقی اظهر
۶- خانم فاطمه رضایی
۷- خانم فاطمه رستمی
۸- آقای ظهیر سلطانی
۹- خانم صغری حاجبی
۱۰- آقای خلیل مؤمنی
با آرزوی موفقیت برای همه عزیزان، منتظر شما در مسابقات بعدی هستیم.
عمومی جمعه 13 خرداد 1401
ولادت حضرت معصومه(س)
در این روز در سال ۱۷۳ هجری قمری، حضرت فاطمه معصومه(س) به دنیا آمده است. پدر بزرگوار آن حضرت امام موسی بن جعفر(ع) و مادر مکرمه آن حضرت جناب نجمه(س) مادر امام رضا(ع) است. نام مبارکش فاطمه، لقب آن حضرت معصومه و در خانواده امام هفتم(ع) حضرت معصومه(س) را فاطمه کبری میخواندند.
جنگ بدر صغری
در این روز در سال ۴ هجری قمری جنگ بدر صغری واقع شد و به آن «بدر الموعد» و «بدر الثالثه» هم میگویند.
مرگ اشعث بن قیس
در شب اول ذیالقعده سال ۴۰ هجری قمری، اشعث بن قیس کندی به درکات جحیم شتافت. اشعث در سال دهم هجرت با جمعی از قبیله خود اسلام آورد. دو تن از فرزندان او محمد و جعده نام داشتند که جعده قاتل امام حسن(ع) و محمّد جزء لشکر عمر سعد در کربلا شد و در دستگیری جناب مسلم بن عقیل(ع) نیز نقش بسزایی داشت.
📖 منبع: کتاب «تقویم شیعه» (با تلخیص)
عمومی یکشنبه 31 اردیبهشت 1402
ثبتنام کلاسهای ادبیات عرب و اعتقادات شعبه سلمان فارسی(ره) در کرج، ویژه برادران
جهت مراجعه، سه شنبه ساعت 17:45 الی 20:45
آدرس: کرج، میانجاده، بلوار حدادی، مسجد سلمان فارسی(ره)، (به واحد نظامت مراجعه نمایید)
تلفن: ۰۲۶۳۴۲۴۶۹۳۴
کلیه کلاس های موسسه میقات القرآن در تمامی شعب بصورت کاملا رایگان ارائه می گردد.
عمومی دوشنبه 27 شهریور 1402
معرفی برندگان جایزه پانصد هزار ریالی میلاد نور با موضوع «مکان سکونت امام عصر(عج)»
پاسخهای صحیح مسابقه:
۱- ب / ۲- ج / ۳- الف / ۴- د / ۵- ج / ۶- ب/ ۷- د / ۴- ب / ۵- ج / ۶- الف
برندگان:
۱- خانم معصومه بهرامی
۲- خانم زینب سلطانی دیناچالی
۳- خانم راحیل کرامتی
۴- خانم معصومه رضایی
۵- خانم مریم کارگران
۶- خانم زهره ابراهیمی
۷- خانم ساجده احسانی
۸- خانم صغری حاجبی
۹- آقای محمدحسین مشهدی
۱۰- آقای ماهان مؤمنی
عمومی شنبه 7 خرداد 1401
امام صادق(ع): پشیمانترین شخص در روز قیامت کسی است که برای مردم از عدالت سخن بگوید اما خودش به دیگران عدالت روا ندارد. (وسایل الشیعه، ج۱۵، ص۲۹۵)
بار دیگر دست گلچین، در مدینه آتش افروخت / بار دیگر آشیانی در میان شعلهها سوخت
داغ یک دسته شقایق، بر دل خونین صادق / بار دیگر شد شکسته، حرمت قرآن ناطق
"امام صادق(ع) در سال ۱۴۸ هجری قمری در چنین روزی به سبب انگور زهرآلودی که منصور به آن حضرت خورانید، به شهادت رسید. مدت امامت آن حضرت ۳۴ سال و عمر شریفشان ۶۵ سال بود. دوران امامت آن حضرت همزمان با هفت نفر از زمامداران غاصب بود که عبارتند از: هشام بن عبد الملک، ولید بن یزید بن عبد الملک، یزید بن ولید، ابراهیم بن ولید و مروان حمار از بنیامیّه و سفّاح و منصور دوانیقی از بنیعباس.
فرزندان آن حضرت هفت پسر و سه دخترند: حضرت موسی بن جعفر(ع)، اسماعیل، عبداللَّه، محمّد دیباج، اسحاق، علی عریضی (علی بن جعفر مدفون در قم)، عباس، امّ فروه، اسماء، فاطمه."
📖 منبع: کتاب «تقویم شیعه» (با تلخیص)
عمومی چهارشنبه 3 اردیبهشت
ثبتنام کلاسهای تجوید و احکام شعبه سلمان فارسی(ره)، ویژه برادران (کرج)
تاریخ ثبتنام و شروع ترم جدید: ۱۴۰۱/۳/٤ و ۱۴۰۱/۳/۵، ساعت ۱۷:۴۵
آدرس: کرج، میانجاده، بلوار حدادی، مسجد سلمان فارسی(ره)، (به واحد نظامت مراجعه کنید)
تلفن: ۰۲۶۳۴۲۴۶۹۳۴
عمومی پنجشنبه 29 اردیبهشت 1401
اطلاعیه در خصوص مسابقه استماع سیدیهای سخنرانی + معرفی برگزیدگان مسابقه مبحث «ناگفتههایی از حدیث ثقلین»
باسمه تعالی؛ به اطلاع کلیه شرکت کنندگان مسابقه میلاد نور در استماع سیدیهای مباحث «ثقلین، حقوق زوجین، طلسمات سحر و جادو، مکان سکونت امام زمان(عج) و وظایف شیعیان در زمان غیبت» میرساند، هر هفته برندگان و پاسخ صحیح یکی از موضوعات در سایت و کانالهای مؤسسه در شبکههای اجتماعی تلگرام، سروش و ایتا بارگذاری میشود. لذا شرکت کنندگان میتوانند جهت اطلاع از پاسخهای صحیح، برندگان و نحوه دریافت جایزه به درگاههای مذکور مراجعه نمایید.
🔹 پاسخهای صحیح مسابقه:
۱- ج / ۲- ب / ۳- ب / ۴- ج / ۵- ج / ۶- ج/ ۷- ب / ۴ـ ب / ۵- ج / ۶- د
🔹 برندگان جایزه یک میلیون ریالی میلاد نور با موضوع «مبحث ثقلین»:
۱- خانم خدیجه طاهری
۲- خانم فاطمه رستمی
۳- خانم فاطمه رضایی
۴- خانم معصومه رضایی
۵- خانم مریم کارگران
۶- خانم زهره ابراهیمی
۷- خانم فاطمه ابراهیمی
۸- خانم مریم مشهدی
۹- خانم سامره حاجبی
۱۰- آقای خلیل مؤمنی
عمومی چهارشنبه 28 اردیبهشت 1401
سالروز شهادت حضرت حمزه و وفات حضرت عبدالعظیم الحسنی -علیهماالسلام- تسلیت باد.
عمومی دوشنبه 25 فروردین
درگذشت عالم جلیلالقدر حضرت آیتالله سید عبدالله فاطمینیا(ره) را تسلیت عرض نموده و از خداوند متعال مغفرت و علو درجات ایشان را مسألت مینماییم.
عمومی سهشنبه 27 اردیبهشت 1401
مرگ عبدالملک مروان
در سال ۸۶ هجری قمری عبدالملک بن مروان در دمشق به هلاکت رسید. وی ۲۱ سال و ۶ ماه خلافت کرد. او پیش از سلطنت پیوسته به مسجد میرفت و تلاوت قرآن مینمود، اما وقتی خبر سلطنت به او رسید قرآن را بست و گفت: «هذا فراق بینی و بینک» یعنی «این آغاز جدایی بین من و توست». وی سرانجام در اثر ابتلا به بیماری سختی مرد. از بزرگترین جنایات او به شهادت رساندن امام زین العابدین(ع) و مسلط کردن حجاج ثقفی بر شیعیان امیرالمؤمنین(ع) بود.
📖 منبع: کتاب «تقویم شیعه» (با تلخیص)
عمومی دوشنبه 26 اردیبهشت 1401
ویرانی قبور ائمه بقیع(ع)
در این روز در سال ۱۳۴۴ هجری قمری، قبور ائمه بقیع(ع) و نیز قبر حضرت حمزه(ع) در احد به دست وهابیون تخریب شد. آنان اضافه بر قبور مطهّر ائمه معصومین(ع)، دیگر قبور را هم تخریب نمودند که عبارتند از: قبر مطهّر فاطمه بنت اسد(س) مادر امیر المؤمنین(ع)، قبر مطهّر حضرت امّ البنین(س)، قبر ابراهیم پسر پیامبر(ص)، قبر اسماعیل فرزند حضرت صادق(ع)، قبر حلیمه سعدیه مرضعه پیامبر(ص)، قبور شهدای زمان پیامبر(ص) و...
جنگ حمراء الاسد
در این روز در سال ۳ هجری قمری جنگ حمراء الاسد اتفاق افتاد. «حمراء الاسد» نام مکانی در اطراف مدینه است. بعد از جنگ احد (بنابر قولی که جنگ احد را در هفتم شوال نقل کرده است) و آمدن مسلمانان به مدینه، پیامبر(ص) برای آنکه مبادا قریش مراجعت کنند و به مدینه حمله نمایند، امر نمود تا بلال ندا دهد: امر خداوند متعال است که باید آنان که در احد حاضر بودهاند و جراحت دیدهاند به تعقیب دشمن بروند. اصحاب کار معالجه را رها کردند و لباس رزم پوشیدند. امیرالمؤمنین(ع) هم با اینکه جراحات زیادی برداشته بود، لباس رزم پوشید و رسول خدا(ص) پرچم را به آن حضرت داد و مسلمین حرکت کردند. بعد از تعقیب و تاخت بر کفار، مسلمانان سه روز در حمراء الاسد ماندند و آنگاه به مدینه مراجعت کردند.
📖 منبع: کتاب «تقویم شیعه» (با تلخیص)
عمومی شنبه 9 اردیبهشت 1402
ورود حضرت مسلم(ع) به کوفه
در سال ۶۰ هجری قمری در چنین روزی حضرت مسلم(ع) در پی دعوت مردم کوفه از امام حسین(ع) بهعنوان نماینده آن حضرت وارد کوفه شد و مردم کوفه به خدمتش شتافتند و نامه امام حسین(ع) را استماع کردند و هجده هزار نفر با آن حضرت بیعت کردند. در پی این رویداد جناب مسلم نامهای به امام حسین(ع) نوشت و بیعت کوفیان را اطلاع داد و تشریف فرمایی آن حضرت را به کوفه خواستار شد.
📖 منبع: کتاب «تقویم شیعه» (با تلخیص)
عمومی چهارشنبه 6 اردیبهشت 1402
قتل متوکل
در سال ۲۴۷ هجری قمری، متوکل خلیفه عباسی به دستور فرزندش به قتل رسید. مدت خلافت او ۱۴ سال و ده ماه و بود و ۴۱ سال عمر کرد. وی عمرو بن فرج را والی مدینه و مکه کرد و او به مردم دستور داده بود که کسی به آل ابیطالب احسان نکند و اگر کسی کوچکترین احسانی کند سخت عقوبت خواهد شد. متوکل همیشه و در همه جا امیرالمؤمنین(ع) را به بدی یاد میکرد و به آن حضرت جسارت میکرد. متوکل بارها دست به تخریب قبر مطهر حضرت سیدالشهدا(ع) زد. وی در راه زیارت آن حضرت دست قطع میکرد و زوار را میکشت.
سرانجام پسرش منتصر در شب چهارشنبه سوم ماه شوال، چند نفر از غلامهای خاص پدر را مأمور کشتن وی کرد و آنها در حالی که متوکل مشغول شرب خمر بود، خونش را ریختند و وی به درک واصل شد.
📖 منبع: کتاب «تقویم شیعه» (با تلخیص)
عمومی دوشنبه 4 اردیبهشت 1402