شهادت حضرت زهرا(س)
در چنین روزی شهادت حضرت سیدةالنساء، فاطمه زهرا(س) به وقوع پیوسته است.
بعد از شهادت و دفن پیامبر(ص) سه بار به منزل امیرالمؤمنین(ع) و فاطمه زهرا(س) هجوم آوردند و در هر بار به طریقی جسارت به اهلبیت(ع) کردند. در یکی از این دفعات، که درب منزل آن حضرت را آتش زدند و بهزور وارد منزل شدند، حضرت صدیقه(س) پشت در بود. با اینکه میدانستند آن حضرت پشت در است، با لگد و فشار در را باز کردند و میخِ در سینه آن مخدره را آزرد و محسن(ع) سقط شد و پهلوی آن حضرت شکست. آن حضرت بیهوش به زمین افتاد و حضرت مولیالموحدین(ع) را با سر و پای برهنه و دست بسته به طرف مسجد بردند و...
پس از وقوع این فجایع رفته رفته بر شدت جراحات حضرت افزوده شد و آن حضرت در حالی که در بستر بیماری بهسر میبرد و واپسین روزهای عمر شریفش را سپری مینمود، به امیرالمؤمنین(ع) وصیت نمود که شبانه غسل و کفن و دفن شود و قبر شریفش مخفی بماند و خلیفه اول و دوم در تشییع و نمازش حاضر نشوند.
بدن مطهر آن حضرت شبانه غسل داده شد و هنگام غسل، امیرالمؤمنین(ع) و حسنین(ع) و زینبین(س) و فضه و اسماء بنت عمیس حاضر بودند. سپس عدهای از گلهای سرسبد اصحاب امیرالمؤمنین(ع) از جمله سلمان، ابوذر، مقداد، عمار و... حاضر شدند و بدن را دفن کردند. در بقیع چهل قبر ترتیب دادند و بر آنها مقداری آب ریختند و بدین ترتیب قبر شریف آن حضرت ناشناس باقی ماند.
مدت عمر آن مخدره مظلومه ۱۸ سال و ۶۰ روز یا ۹۰ روز است و سال شهادت یازدهم هجری است.
📖 منبع: کتاب «تقویم شیعه» (با تلخیص)
عمومی پنجشنبه 16 دی 1400
حضرت زهرا(س): خداوندا به حق اولیا و مقربانی که آنها را برگزیدهای و به گریه فرزندانم پس از مرگ و جدایی من از ایشان، از تو میخواهم گناه خطاکاران شیعیان و پیروان ما را ببخشی. (کوکب الدری، ج۱، ص۲۵۴)
فاطمه ای که غم از داغ تو سر میشکند / زیر بار غم تو، کوه کمر میشکند
مرغ حق بودی و رفتی سوی باغ ملکوت / جبرئیل است که از داغ تو پر میشکند
عمومی چهارشنبه 14 آذر 1403
تسابق برگزیدگان مسابقه سخنرانی با موضوع مهدویت در مرحله نیمهنهایی (هر سخنرانی ۵ دقیقه)
بعد از نماز مغرب و عشا، حسینیه شعبه مرکزی
عمومی جمعه 10 دی 1400
هفت جلسه سخنرانی از جناب استاد مخملباف با موضوعات زیر:
ابعاد زندگی حضرت زهرا (س)
شرح واقعه شهادت حضرت زهرا(س) از زبان خلیفه دوم
چگونگی شهادت حضرت زهرا(س)
تفسیر سوره کوثر
حضرت صدیقه طاهره(س)، اولین شهیده در راه مبارزه با غصب خلافت
برتری حضرت فاطمه(س) نسبت به حضرت مریم(س)
مروری بر فضائل حضرت فاطمه(س)
عمومی جمعه 26 آذر 1400
جنگ موته
در سال هفتم هجرت در چنین روزی جنگ موته به وقوع پیوست. تعداد مسلمین در این جنگ سههزار نفر و تعداد کفار صدهزار نفر بود. این جنگ از آنجا آغاز شد که حارث بن امیر ازدی که حامل نامهای از پیامبر(ص) به قیصر روم بود، در زمینهای موته به دستور شرحبیل بن عمرو سردار لشکر روم دستگیر شد و دستهای او را بستند و گردنش را زدند. پیامبر(ص) از شنیدن این خبر بسیار ناراحت شدند و لشکری به موته روانه فرمودند.
📖 منبع: کتاب «تقویم شیعه» (با تلخیص)
عمومی شنبه 20 آذر 1400
🔹 سرکار خانم علیدوستی (از جلسه حضرت بقیةالله الاعظم(عج))
🎁 هر هفته به بهترین خلاصهگویی مبلغ ۵۰ هزار تومان هدیه نقدی تعلق خواهد گرفت؛ همچنین صوت برگزیده در صورت برخورداری از استانداردهای لازم (مثل کیفیت مناسب صوت و...) در کانالهای مؤسسه منتشر خواهد شد.
عمومی دوشنبه 15 آذر 1400
لینک فایلهای تصویری مبحث توحید (25 جلسه) در سایت قرار گرفت. برای مشاهده و دانلود روی آیکن “فیلم جلسه” کلیک نمایید. (در شکل زیر مشخص شده است)
عمومی شنبه 6 آذر 1400
پاسخ صحیح مسابقه: ۱- ب / ۲- ج / ۳- الف / ۴ـ د / ۵- ب / ۶- ج
۱- خانم راحیل کرامتی
۲- خانم فاطمه رضایی
۳- خانم کوثر بهرامی
۴- خانم زهرا سرور عشقی
۵- خانم مرضیه علی محمدی
۶- خانم حکیمه علیحیدری ممقانی
۷- خانم اکرم حبیبی
هفته آینده منتظر اعلام اسامی برندگان یکی دیگر از موضوعات باشید.
جلسات 7 الی 9 از مبحث “ولایت فقیه”.
عمومی یکشنبه 30 آبان 1400
قیام مختار
در این روز مختار با ندای «یالثارات الحسین(ع)» در کوفه قیام کرد. مختار در سال اول هجرت در طائف به دنیا آمد و در سال ۶۷ هجری قمری در کوفه به دست مصعب بن زبیر به شهادت رسید. کنیه او ابواسحاق است. وی هجده ماه حکومت کرد و در این مدت بسیاری از قاتلان حضرت اباعبدالله الحسین(ع) را به درک واصل کرد.
📖 منبع: کتاب «تقویم شیعه» (با تلخیص)
عمومی شنبه 29 آبان 1400
انقراض بنیامیّه
در این روز با سفاح اولین خلیفه عباسی بیعت شد و با انقراض دولت بنیمروان، دولت بنیامیّه به کلّی منقرض شد. البته مروان در ۲۷ ذیالحجه کشته شد، ولی در این روز (۱۲ربیعالثانی) با تأسیس دولت بنیعباس رسماً نام بنیامیّه از صفحه خلافت برچیده شد.
📖 منبع: کتاب «تقویم شیعه» (با تلخیص)
عمومی پنجشنبه 27 آبان 1400
امام حسن عسکری(ع) در تفسیر آیه «با مردم به زبان خوش سخن بگویید» فرمودند: یعنی با مردم، چه مؤمن و چه مخالف، به زبان خوش سخن بگویید. مؤمن به هممذهبان، روی خوش نشان میدهد و با مخالفان، با مدارا سخن میگوید تا به ایمان جذب شوند و حتی اگر نشدند، با این رفتار، از بدیهای آنان در حق خود و برادران مؤمنش پیشگیری کرده است. (مستدرک الوسائل، ج۱۲، ص۲۶۱)
آیینه حسن ایزدی آمده است / گنجینه علم احمدی آمده است
یک غنچه ز گلزار امام هادی / با عطر گل محمدی آمده است
امام حسن عسکری(ع): دو خصلت و حالتی که بالاتر از آن دو چیز نمیباشد عبارتند از: ایمان و اعتقاد به خداوند، نفع رساندن به دوستان و آشنایان. (تحف العقول، ص۴۸۹)
زمین چشم تماشا شد، امام عسکری آمد / بهشت آرزوها شد، امام عسکری آمد
هوای سامرا گلپوش از عطر نفسهایش / گل ایمان شکوفا شد، امام عسکری آمد
عمومی جمعه 20 مهر 1403