باسمه تعالی
1- شما سوالی را مطرح کردهاید و خودتان به آن پاسخی داده اید و سپس بر اساس آن پاسخ، قضاوت کرده اید. در حالی که چنین نیست. در آیه 56 سوره مبارکه ذاریات میفرمایند ما جن و انس را برای اینکه پروردگار متعال را عبادت کرده و در نهایت خودشان به فیض کامل برسند خلق کردیم. نتیجه عبادت، احتیاج و نیاز پروردگار نیست بلکه سود بردن عابدان، یعنی انس و جن از این عبادت می باشد. ممکن است بگویید بدون این که عبادت کنند خداوند به آنها سود برساند. در حالی که این کار خلاف حکمت و عقل می باشد چرا که شما بدون این که کسی کاری کند به او مزد نمی دهید. پس بندگان اعم از جن و انس باید کاری انجام دهند تا در نتیجه آن کار به فیض کامله و جاودانه پروردگارشان دست یابند و آن عبادت حق تعالی است.
2- گناهان بر دو دسته اند. یکی حق الله و یکی حق الناس. گناهان دسته اول اگر به نوعی باشد که در مسیر زندگی با سختیها و مصائب پاک شوند دیگر در قبر و برزخ و قیامت مشکلی نخواهد بود. اما اگر این طور نباشد، در قبر و برزخ، فرد گناهکار به اندازه ای که گناهانش پاک شود معذب خواهد بود و اگر طوری باشد که به هیچ وجه پاک نشود باید در قیامت نیز مدت زمانی را متحمل عذاب شود. در مورد دسته دوم یعنی حق الناس، گناهان در صورتی پاک می شود که شخصی که مورد ستم قرار گرفته، چه معنوی و چه مادی، ستم کننده راه حلال نماید و از تقصیر او بگذرد. در غیر این صورت هیچ راه نجاتی برای او نیست مگر اینکه خداوند ستم شونده را به نوعی راضی نماید. البته این مطالب مخصوص فرد مسلمان مومن و شیعه می باشد.
3- اعتقاد نداشتن به پیامبر خاتم(ص)، کافر اعتقادی محسوب می شود و اهل نجات هم نخواهد بود. دوم اینکه کفر اعتقادی عبارت است از انکار خداوند یا پیامبر(ص) و یا ما انزل الله. کافر فقهی نیز همین است لکن تفاوتی که با یکدیگر دارند آن است که از نظر فقهی اگر فردی شهادتین را بر زبان جاری کند مسلمان است به صورت ظاهری و پاک می باشد و احکام یک فرد مسلمان بر او جاری است لکن تا زمانی که عمل صالح نداشته باشد (که شامل همه آنچه را که باعث نجات از دوزخ است می باشد) به هیچ وجه به بهشت وارد نخواهد شد.
4- ما نظر مرحوم علامه(ره) را خوانده ایم. ایشان نیز این چنین که شما میگویید نظر ندارند لکن اگر چنین باشد، ما با نظر ایشان موافق نیستیم. چرا که در قرآن کریم از واژه "ابيضت عيناه" استفاده کرده است نه "عمی" و این می رساند که آن حضرت کور (نابینا) نشده است بلکه از شدت گریه ی زیاد سفیدی داخل چشم آن حضرت پدید آمده بود و باعث کم بینایی آن حضرت شده بود و عبارت بینا گشتن برای آن بزرگوار به معنای برگشتن چشم به حالت اول می باشد که کاملاً بینا بوده و مشکلی نداشته است. این مطلب را مرحوم علامه در تفسیر المیزان و نیز در تفسیر نمونه مفسرین توضیح دادهاند و در این زمینه می توانید به کتاب واژگان قرآن مراجعه نمایید.
5- زمانی که حضرت سلیمان(ع) به دیار مورچگان آمد، به عنوان فرمانده لشگر خویش بود و لشگریان پیشاپیش او وارد وادی مورچگان شده بودند و مورچگان شکایت به حضرت سلیمان(ع) بردند که اینها روی خانههای ما حرکت میکنند و الی آخر. پس در نتیجه حضرت سلیمان(ع) فاعل این کار نبوده است و "لا یشعرون" به سپاه ایشان بر می گردد نه به خود آن حضرت. چرا که اگر چنین بود، مورچگان از سپاه ایشان شکایت نمی کردند بلکه از خود آن حضرت شکایت می کردند.
باسمه تعالی
شما می توانید این دعا را انجام دهید. البته اگر سند معتبری داشته باشد و از معصوم رسیده باشد. نامگذاری فرزند به نام محمد، ظاهراً جزء شرایط دعا است لکن می توانید بعد از محمد، اسم دیگری را که مورد نظر شماست متصف به آن کنید و برای فرزند در نظر بگیرید.
چنین کاری اگر از جانب معصوم(ع) رسیده باشد، عین اطاعت از خدای تعالی می باشد و دست بردن در کار خداوند متعال محسوب نمیشود.
باسمه تعالی
حتما هر روز 70 مرتبه سوره حمد را در یک مجلس برای او بخوانید و نیز هر روز دعای مجیر برای او خوانده شود. در ماه مبارک رمضان حداقل 3 بار برای او دعای جوشن کبیر را بخوانید. همچنین دعای هر روز ماه مبارک رمضان (اللَّهُمَّ أَدْخِلْ عَلَى أَهْلِ الْقُبُورِ السُّرُورَ ...) و نیز دعای کمیل برای شفای ایشان ان شاءالله مؤثر است.
باسمه تعالی
1- این کار افراد زندیق و ملحد است و هدفشان دور کردن بندگان از درگاه خداوند متعال می باشد. خداوند متعال در قرآن کریم می فرماید مرا بخوانید تا شما را اجابت کنم (ادْعُونِي أَسْتَجِبْ لَكُمْ – آیه 60 سوره مبارکه غافر) و هیچگاه دستور به خواندن ملائکه برای برآورده شدن حاجات نداده است. مطلب قابل توجه اینکه شفیع قرار دادن پیامبر خاتم(ص) و ائمه معصومین(ع) و حضرت صدیقه طاهره -سلام الله علیها- در پیشگاه خداوند چون به اذن الله می باشد بسیار نیکو و مطلوب بوده و باعث برآورده شدن سریع حاجات می باشد. لکن باید حاجت فقط از خداوند متعال خواسته شود.
2- قسم خوردن به قلم ارتباطی با مطلبی که شما فرموده اید ندارد. در این زمینه می توانید به تفسیر المیزان نوشته مرحوم آیت الله طباطبایی مراجعه نمایید.
3- اصولاً ورزش ها متنوع و متفاوت می باشند و هیچ کدام از ورزشها شرک تلقی نمیشوند. لکن اگر در محتوای آنها چیزی یا کسی غیر از خدای متعال به عنوان معبود در نظر گرفته شده و عبادت شود، آنگاه فاعل چنین کاری مشرک است.
4- حتما هر روز 70 مرتبه سوره حمد را در یک مجلس برای او بخوانید و نیز هر روز دعای مجیر برای او خوانده شود. در ماه مبارک رمضان حداقل 3 بار برای او دعای جوشن کبیر را بخوانید. همچنین دعای هر روز ماه مبارک رمضان (اللَّهُمَّ أَدْخِلْ عَلَى أَهْلِ الْقُبُورِ السُّرُورَ ...) و نیز دعای کمیل برای شفای ایشان ان شاءالله مؤثر است.
یاسمه تعالی
1- فعلاً نمازهای واجب خود را بخوانید و روزه های ماه مبارک رمضان را که در حال حاضر در آن قرار داریم را حتماً بگیرید و در انجام آنها کوتاهی نکنید مگر اینکه عذر شرعی داشته باشید.
2- برنامه ای برای روزه ها و نمازهای قضای خود بریزید و فعلاً از نمازهای قضا شروع کنید. به این صورت که هر وقت فرصتی پیدا می کنید آرام آرام نمازهای قضای خود را به مقداری که خسته نشوید بجای آورده و در کاغذی یادداشت کنید و همچنین بعد از ماه مبارک رمضان و بعد از فصل گرما، برنامهای برای روزه ها بریزید که در هفته چند روز، قضای آنها را بجای آورید. هرگاه به مقداری که انجام دادید و احساس کردید تقریباً همین حدود قضا بر گردن شما بوده است، آنگاه چند روزی هم احتیاطاً بیشتر بجای آورید؛ مشکل حل خواهد شد.
3- برای روزه هایی که عمداً خورده اید، برای هر روز ۱۵۰ هزار تومان از گندم به عنوان کفاره به دفتر مرجع خود تحویل دهید. دقت داشته باشید که نمی توانید به فقیر داده و یا داخل صندوق بیندازید. اگر هم فعلا پول ندارید، برای هر روزه ی عمدیِ خورده شده، استغفار کنید تا زمانی که وضع مالی خوبی پیدا کردید این کار را انجام دهید.
باسمه تعالی
متاسفانه شما مراسم ازدواج را انجام داده اید و راه بازگشتی به جز طلاق ندارید و طلاق نیز برای شما خوب نیست. بنابراین بهتر آن است که در مسئله اقتصادی آنها اصلاً دخالت نکنید و این مطلب را به خودشان واگذار نمایید و اگر هم آنها در این رابطه چیزی به شما می گویند، شما به آنها بگویید "به من ارتباطی ندارد همانطور که خود شما گفتید" و به طور کلی از این قضیه اظهار بی اطلاعی و برائت نمایید و بگذارید خودشان مسئله مالی را حل کنند. چرا که اگر غیر از این عمل نمایید، چه بسا آنها از شما انتظاراتی نیز داشته باشند و بخواهند شما نیز چیزی را تقبل نمایید.
باسمه تعالی
1- روز پنجشنبه ساعت ۵ بعد از ظهر با دفتر مرکزی تماس حاصل نموده و مستقیماً با جناب استاد مخملباف در این باره صحبت کنید.
تلفن: 55390144 – 55370517
2- ما نمی توانیم سایت های موجود را عدد به عدد کنترل کرده به متقاضیان پاسخ دهیم. بلکه به شما عرض می کنیم که سایتی که مسلمان و شیعه و محتوای آن صددرصد مورد تایید است را دنبال نمایید. ممکن است سایتی که به آن رجوع کرده اید سایت بهائیان باشد.
باسمه تعالی
مطالبی که گفته اید هیچ کدام جزء داستان حضرت یوسف علیه السلام نیست در فیلم ایشان هم پس از بازبینی چنین چیزی را ندیده ایم. بلکه ایشان به مأمورین فرمان داد که پیمانه ای را در بار برادران قرار دهد و پس از این کار، مأمورین بدون اینکه از چیزی مطلع باشند به دلیل وجود پیمانه در بار آنها، برادران یوسف را سارق خطاب کردند نه اینجا حضرت(ع) آنها را سارق خطاب نماید.