باسمه تعالی
توبه از دیدگاه امام علی علیه السلام شش شرطت دارد که در نهج البلاغه آن شش شرط ذکر شده است. مهمترین آن پشیمانی از گناهان ذکر گشته است. جهت اطلاع از بحث توبه، رجوع نمایید به جلسات 78 به بعد از مبحث معاد (لینک).
باسمه تعالی
برادران اهل سنت هر کسی که پیغمبر(ص) را دیده باشد را صحابه دانسته و او را محترم می شمارند. چه خوب باشد چه بد. همچنین هر حدیثی که صحابه از قول پیامبر(ص) نقل کرده باشند آن را معتبر می شمارند. البته بعضی از علمای اهل سنت در این زمینه مقداری تامل کرده و احادیث را به عنوان صحیح و غیرصحیح از یکدیگر جدا می کنند. لکن متاسفانه هزاران حدیث جعلی در بین این احادیث هم اکنون موجود است که تاکنون صدمات زیادی در عالم اسلام وارد کرده است.
باسمه تعالی
در مورد اینکه منظور از شب قدر حضرت صدیقه طاهره -سلام الله علیها- است عنوان شده است که از نظر منزلت و مقام آن حضرت، مانند شب قدر میماند و مطلب در حدیث فوق کنایه از این موضوع است. اما درباره شب و روز قدر در ممالک مختلف عرض میشود که تعریف شب و روز در قرآن کریم در بسیاری از موارد قطعه ای از زمان است و محدوده آن زمان به عنوان شب قدر شناخته شده است و هرکس در هر جای کره زمین محدوده آن زمان را در نظر داشته و در گرامی داشتن آن بکوشند و اعمال وارده را انجام دهد، قطعاً شب قدر را درک کرده است و لازم نیست حتما شب قدر از نظر زمانی بر مبنای یک شهر و کشور، در جاهای دیگر همان زمان باشد.
باسمه تعالی
مراسم عروسی در شبهای شهادت و روز شهادت اخلاقاً و در بعضی مواقع شرعاً صحیح نیست. لکن در غیر از این روزها عقد و عروسی و مجالسی در این زمینه مشکلی ندارد. البته مسئله محرم و ماه صفر چون در جامعه ما از قدیم الایام برای برگزاری مراسم عروسی در عرف مردم کاری ناخوشایند بوده است از این قضیه مستثنا است.
باسمه تعالی
در رابطه با ازدواج مقداری تامل کنید تا دیپلم خود را گرفته و پس از تصمیم بگیرید که یا ازدواج نمایید و یا اینکه به تحصیل خود ادامه دهید و یا هر دو مسیر را انتخاب کنید. برای اینکه به گناه آلوده نشوید برنامه هفتگی ده گانه ای که در جلسه 76 از مبحث دعا (لینک) بیان کرده ایم و در زیر آمده است را به دقت انجام دهید و پس از یک ماه دیگر گزارش کار خود را اعلام نمایید.
1- هر روز دعاهای هفته و زیارات هفته را بخواند.
2- هر شب 50 آیه از قرآن را بخواند (شب اول 50 آیه از اول قرآن و شب بعد 50 آیه بعدی و به همین ترتیب تا آخر قرآن).
3- هم در وقت خواب و هم در صبح پس از برخاستن از خواب حتماً آیت الکرسی و معوذتین (سوره های ناس و فلق) را بخواند.
4- هر روز زیارت عاشورا و اگر توانست دعای علقه را هم بخواند (البته موارد 100 مرتبه ای را یکبار بگوید کافی است).
5- تعقیبات نمازها یعنی ادعیهای که بعد از نمازها خوانده میشود را حتی المقدور بخواند.
6- اگر بتواند بعد از هر نماز 70 مرتبه استغفار کند.
7- هر روز این آیات را بخواند: آیات 26 و 27 سوره آل عمران - آیه 35 سوره نور - خواندن «توکلتُ علی الحیّ الذی لا یموت ...» که مرحوم مؤذن زاده اردبیلی ابتدای اذانشان می خواندند – آیه «اُفَوِّضُ اَمری اِلَی اللهِ اِنَّ اللهَ بَصیرٌ بِالعِباد» - «وَ لا حَوْلَ وَ لا قُوَّةَ اِلّا بِاللهِ العَلیِّ العَظیم» - سه مرتبه «ما شاءَ اللهُ لا قُوَّةَ اِلّا بِالله»
8- خواندن تعویذِ «اُعیذُ نَفْسی» که نیاز نیست حتماً بعد هر نماز سه مرتبه خواند، بلکه سه مرتبه در روز هم می توان خواند.
9- خواندن دعای کمیل در هر شب جمعه.
10- خواندن دعای سمات در روز جمعه نزدیک به مغرب.
باسمه تعالی
برای خواب خود صدقه دهید و برنامه هفتگی ده گانه ای که در جلسه هفتاد و ششم بحث دعا (لینک) بیان کرده ایم را انجام دهید. بعد از ۱۵ روز گزارش کار خود را به ما بدهید.