باسمه تعالی
در مورد شهادت و ولادت امامان معصوم –سلام الله علیهم اجمعین- گاهی بیش از یک روایت در زمینه شهادت یا ولادت آنها وجود دارد که هر دو روایت به یک اندازه معتبر هستند و لذا در چنین مواقعی علما هر دو روایت را اخذ کرده و برای بزرگداشت آن همت میگمارند. مثلاً اگر شهادت امام رضا -علیه السلام- در سیام صفر ذکر شده باشد، بیست و سوم ماه ذیالقعده هم روایتی بر این منظور هست و از افراد مطمئن و معتمد نقل شده است. فلذا آن روایت را هم همت میگمارند که در شهادت آن حضرت بتوانند سوگواری کرده و زیارت آن حضرت را از ناحیه دور و نزدیک بخوانند.
باسمه تعالی
اصولاً برای چیزی که وجود ندارد از نظر علمی و عقلی و شرعی اثباتی در کار نیست و برای وجود نداشتن آن کسی دنبال اثبات آن نیست. اثباتها همیشه برای زمانی است که چیزی وجود دارد و سپس برای آنکه آیا آن وجود دارد یا ندارد عدهای موافق و مخالف پیدا میشود و بحث و مناظره در این باره میکند.
باسمه تعالی
اینکه شما بخواهید چه اعمالی انجام دهید به خودتان مربوط میباشد. اما اگر بخواهید مسلمان مومن باشید باید اعمال دین خود را که شامل احکام عملیه از جمله حجاب میباشد را رعایت نمایید و هرگونه عذر و بهانهای در این زمینه پذیرفتنی نیست. مثلاً آیا شما تاکنون به خود گفتهاید که چندین سال است ناهار میخورم، شام میخورم، دیگر خسته شدهام و نمیخواهم بخورم یا سالهاست که میخوابم و دیگر خسته شدم و نمیخواهم بخوابم؟! همینطور که در این مسائل یکنواختی معنایی ندارد، در مسائل عبادی هم به همین صورت است.
باسمه تعالی
هر کس که نظری خارج از قرآن و سنت واقعی پیامبر(ص) بدهد، اگر عمداً باشد کافر است و اگر سهوی باشد باید در عقاید خود تجدید نظر نماید. در قرآن کریم امر حجاب به صورت امر مولوی آمده است و مانند خواندن نماز واجب است و هیچ امامی تاکنون در ارتباط با حجاب نفرموده است که امری ارشادی میباشد.
باسمه تعالی
1- منظور از حُجَّتِکَ عَلَى مَنْ فَوْقَ الْأَرْضِ یعنی کسی که نه تنها امامت بر اهالی زمین دارد بلکه امامت بر موجودات فرازمینی هم دارد مانند جنیان و امثالهم.
2- مَنْ تَحْتَ الثَّرَى: زیر زمین هم موجوداتی زندگی میکنند که آنها هم همگی تابع حجت خدا میباشند.
3- این سخنان سلیقهای است و پایه و اساس شرعی ندارد. شما میتوانید همه ائمه(ع) را و یا بعضی از آنها را هر وقت خواستید زیارت کنید. چه از راه دور چه از راه نزدیک.
باسمه تعالی
خیر. چنین چیزی به صورت مستند در تاریخ ثبت نشده است.
باسمه تعالی
ائمه(ع) وظیفه داشتند به صورت طبیعی مانند دیگر مردم زندگی کنند و از همین مسیر طبیعی امکاناتشان بسیار محدود بوده است و دولتهای ظالم نیز روی خوش به آنها نشان نمیدادند بلکه آنها را محدودتر میکردند. بنابراین نمیشود گفت که آنها افرادی ثروتمند بودهاند. چرا که وقتی بخواهند از مسیر طبیعی زندگی را دنبال کنند طبیعتاً باید از امکانات مسیر طبیعی استفاده کنند و آن هم همین بوده است که در تاریخ دیدهایم.
باسمه تعالی
خیر، چنین چیزی که شما برداشت کردهاید صحیح نیست. شما میتوانید تفسیر المیزان را در این زمینه مطالعه کنید اگر مشکلی بود ما مشکلات شما را پاسخ خواهیم داد.
باسمه تعالی
در زمان ائمه طاهرین(ع) اصلاً وسایل نوشتاری مانند امروز حتی مانند سالهای پیش نیز موجود نبوده است بلکه بیشتر در زمان آن حضرات افرادی که روایتی نقل میکردند یا قرآن را میخواستند بخوانند بیشتر حفظ میکردند و به حافظه خود متکی بودند نه از طریق وسایل نوشتاری. فلذا خیلی کم مسئله نوشتن در زمان ائمه(ع) اتفاق افتاده است مگر اینکه چیزهای خاصی بوده که بر روی پوست آهو یا چیزهای جدیدتری که در آن موقع به وجود آمده است مطالب خاصی را مینوشتند. ولی همانطور که گفته شد بیشتر اصحاب در این زمینه به حافظه خود متکی بودند. همچنین زمان ائمه(ع) حکومت در دست مخالفین و معاندین و دشمنان اهل بیت(ع) بود و آن بزرگواران را به هیچ وجه فرصت چنین کاری نبوده است بلکه آنها سعی میکردند بیشتر به مسائل احکامی، اعتقادی و اخلاقی مردم پرداخته و در این زمینه احادیث نبوی(ص) را برای آنها نقل کرده و یا سخنی اگر دارند خود برای مردم مطرح کرده و آنها را آموزش بدهند.
باسمه تعالی
هر حدیث یا روایتی که در کتب شیعه موجود باشد دلیل بر صحت آنها نیست. اگر شما به صحت اِسنادی چنین روایتی صددرصد مطمئن هستید میتوانید آن را به جای آورید و ان شاء الله حاجت روا شوید.
باسمه تعالی
جناب آقای الهی قمشهای از دانشمندان ادبی و از چهرههای شاخص فرهنگی میباشند لکن ایشان مجتهد و مرجع تقلید نیستند و نیز عالم دینی هم نیستند. دیده می شود که گاهی در امور شرعی دخالت کرده و مطلبی را میفرمایند که به هیچ عنوان صحیح نیست. اگر همه ما در همان رشته ی تخصصی خودمان اظهار نظر کنیم آنگاه به هیچ وجه برای کسی مشکل فکری ایجاد نخواهد شد. مطالبی را که از ایشان نقل کردهاید درست نمیباشد.
باسمه تعالی
این مورد در ابتدای جلسه بعد که جلسه 40 از مبحث “تحلیلی بر تاریخ عاشورا” (لینک) می باشد تذکر داده شده و اصلاح شده است. طبق روایت مشهور سن ازدواج 28 و حداقل 25 سال زندگی مشترک، لذا سن آن حضرت هنگام وفات حدود 53 سال خواهد بود.
باسمه تعالی
در چند حدیث از امیرالمومنین(ع) و دیگر ائمه(ع) و نیز از پیامبر اکرم(ص) در کتب شیعی نقل شده است که آن حضرات فرمودهاند دانش را از هر کس که لازم بود دریافت کنید اگر چه مشرک، منافق یا کافر باشد. فرض کنید سید قطب یکی از این سه گروه باشد. آیا دریافت دانش از او کاری خلاف شرع و یا خلاف عقل است و اگر او حرف خوبی بزند باید حرف خوب او را نیز به خاطر سلفی بودنش کنار بگذاریم؟ همه دانشمندان هم گفتار خوب دارند و هم گفتار ناصحیح. انسان باید گفتار خوب دانشمندان را گرفته و گفتار ناصحیح آنان را کنار بگذارد.
باسمه تعالی
1- مطلبی که فرمودهاید یک ادعا است و احتمال چنین چیزی امکان دارد لکن شما باید بتوانید آن را اثبات نمایید و تا اثبات نشود نمیتوان آن را مطرح نمود.
2- این مطلب تحقیقات زیادی را میطلبد. شما در این زمینه حتماً کتاب "نقش ائمه در احیای دین" نوشته علامه عسکری(ره) را مطالعه کنید تا بتوانید راحتتر تصمیم بگیرید.