پرسش و پاسخ

پرسش پاسخ شرعی

لطفا قبل از ارسال سوال آن را در بین سوالات جستجو نمایید تا از تکرار جلوگیری شود.

باسمه تعالی

اصولاً اجنه در جایی ساکن نمی‌مانند و دائماً در حال سیر هستند و مسلماً ملک شما هم از این قاعده مستثنا نیست. 

باسمه تعالی

در مورد مسئله زندگی پس از زندگی و آن قسمتی که راجع به ادیسون و امثالهم بیان کردید اولاً تمام موضوعاتی که در این برنامه مطرح می‌شود مورد تایید ما نیست، ثانیا امثال ادیسون و هر کس دیگری از مشرکین و کافرین اگر با شرک و کفر از دنیا رفته باشند به هیچ وجه وارد بهشت نمی‌شوند بلکه حتماً باید مسلمان شده تا شایستگی ورود به بهشت را داشته باشند. مطلبی را هم که آن بنده خدا نقل کرده درست به نظر نمی‌رسد ممکن است برای شهرت بوده باشد و یا چیز دیگری که ورود امثال ادیسون را به بهشت مطرح کرده است. در مورد طلب مغفرت برای امثال پادشاهان، در گذشته هم ما گفته‌ایم که اگر کسی مسلمان از دنیا برود می‌توان برای او طلب مغفرت کرد. ولی حال این طلب مغفرت مورد قبول واقع شود یا نه بحث دیگری است. در مورد رضا شاه و خود شاه باید بگوییم اعتقادات این‌ها مخصوصاً رضا شاه بر آنچه که یک مسلمان باید معتقد باشد مبتنی نبوده است. شواهد اینگونه نشان می‌دهند که شخص رضا شاه پس از ملاقات با آتاترک اعتقادی به دین و دیانت نداشته است. در مورد فرزند او نیز با اعمالی که انجام می‌داد چنین تصور می‌شود لکن ممکن است مسلمان از دنیا رفته باشد و روزی مشمول مغفرت واقع گردد.

باسمه تعالی

هر کس موظف است خودش برای انتخاب دینش تحقیق نماید و تحقیق برای انتخاب دین اسلام واجب است. هیچکس نمی‌تواند دین خود را تقلیدی انجام دهد. در مسائل فقهی نیز بعد از تحقیق در مورد توحید و نبوت و انتخاب دین، تقلید در مسائل فقهی از مرجع اعلم جایز می‌باشد و الا در اصول دین تقلید جایز نیست. 

باسمه تعالی

خیر. جای ثابت ایشان را فقط خداوند می داند.

باسمه تعالی

در این رابطه به موارد ذیل توجه نمایید: 
1- جن همانطور که از لغت آن در قرآن و کتاب‌های لغت مشخص می‌شود به هیچ عنوان دیده شدنی نیست.
2- اگر جن بخواهد دیده شود باید خداوند متعال برای آن قالب مثالی در نظر بگیرد تا در آن قالب به چشم آمده و دیده شود که در این صورت فقط در مواردی استثنایی برای افراد خاصی از جمله پیامبران و امامان -علیهم السلام- و امثالهم این اتفاق افتاده است. 
3- حلول جن در اشخاص به هیچ وجه صحیح نبوده و خرافاتی بیش نیست. مسئله‌ای به نام جن زدگی از تخیلات عوام الناس نشئت گرفته و ریشه‌ای در روایات معتبر شیعی ندارد. 
4- این مسئله اعتقادی است و قابل تحقیق و بررسی می‌باشد و همه باید در مسائل اعتقادی خود مجتهد بوده و در این زمینه نمی‌توانند از مراجع عظام تقلید نمایند چون مسئله فقهی نیست. 

باسمه تعالی

بله می توانند دعا و نفرین کنند و تاثیر نیز دارد.

باسمه تعالی

اینکه پیامبری عرضه می‌دارد من مورد غلبه واقع شده‌ام و دشمن بر من غالب شده است حرف غیر صحیحی نیست بلکه پیامبر هم مانند همه ابناء بشر در موقعیت زمانی ممکن است دشمن بر او غلبه کرده و او مغلوب شود. در مورد ائمه (ع) نیز چنان بوده است مانند امام حسین -علیه السلام- که در کربلا مغلوب دشمنان شد و دشمن او بر او غالب شد. حالا اگرچه به صورت ظاهر هم باشد. 

باسمه تعالی

دعا باطل و غیر باطل ندارد. دعا مسئله شفاهی است. اگر بنده‌ای دعا کند دعای او یا مستجاب می‌گردد یا مستجاب نشده و ذخیره می‌گردد و حالت سومی نیز ندارد. بلکه باید گفت اگر دعای او به ضرر باشد و یا خلاف شرع باشد اصلا مستجاب نمی‌گردد. بنابراین دعا هیچ وقت باطل نمی‌شود بدان معنایی که شما گفته‌اید. 

باسمه تعالی

روح آدمی همیشه در حرکت است و در زمان حیات او نیز زمانی که انسان خوابیده است روح از بدن منفک شده و به عوالمی صعود می‌کند و سپس چیزهایی را که می‌بیند به صورت خواب بر انسان آشکار می‌گردد. در زمانی که انسان از دنیا می‌رود روح آدمی نیز مانند همه حالات زنده بوده و دارای تحرک می‌باشد.  این چنین است که با بدن می‌ماند تا زمانی که بدن وارد قبر شود و سپس روح به دستور پروردگار متعال به عالم برزخ صعود می‌کند لکن نظاره‌گر اعمال وارده بر بدن می‌باشد. به خاطر علاقه‌ای که بین روح و بدن در این مدت خلقت او شکل گرفته است. زمانی که انسان می‌میرد و در زمان‌های دیگر، همانطور که بیان شد روح شاهد چیزهایی که برای انسان پیش می‌آید می‌باشد. همه آنها در او ثبت و ضبط می‌گردند. بنابراین وقتی که انسان می‌میرد، روح شاهده و ناظر است بر اینکه اطرافیان او با این بدن چه می‌کنند.

باسمه تعالی

مالیات همیشه و در همه حکومت‌ها بوده است. مالیات اگر به طور واقعی پرداخت شود و به طور واقعی خرج شود باعث سازندگی کشورها می‌باشد. مسئله خمس و زکات به مالیات ارتباطی ندارد. خمس برای تطهیر و پاک شدن مال انسان است که توسط خداوند متعال و پیامبرش(ص) در شریعت برقرار شده است و زکات نیز همینطور است که به بعضی تعلق می‌گیرد و به بعضی تعلق نمی‌گیرد. 

باسمه تعالی

اراده پروردگار بر این تعلق گرفته است که هر انسانی اراده داشته باشد و با اراده خودش خود را اهل جهنم یا بهشت نماید. این دقیقاً اراده پروردگار است و نیز اراده پروردگار در این زمینه هم تعلق گرفته است که انسان‌هایی که می‌خواهند کار خوب انجام دهند کمک نماید و برای همه بشریت مسئله هدایت را ایجاد نماید و ارسال رسل و انزال کتب نموده تا آنها هدایت شده و همگی به فیض کامله پروردگار برسند. این دقیقاً اراده پروردگار است. 

باسمه تعالی

در این زمینه کتابی از مرحوم شهید مطهری موجود است به نام “پیامبر امی” که به آن مراجعه کنید و بخوانید لکن به طور خلاصه باید گفت معنای امی بی‌سواد بودن نیست بلکه کسی است که سواد دارد و نمی‌خواهد چیزی را بنویسد یا بخواند. به چنین کسی امی می‌گویند. یعنی نانوشته و ناخوانده.

باسمه تعالی

ما چنین حرفی را نزده‌ایم بلکه گفته‌ایم هر حرامی که خداوند برای کل بشر  قرار داده آنهایی است که فطرت انسان قطعاً با آن سازگاری ندارد. حال این سازگاری را ممکن است ما ن‌فهمیم مثل حرمت گوشت خوک. ازدواج فرزندان حضرت آدم(ع) نیز با انسان‌هایی که قبل از او به روی کره زمین بوده‌اند صورت گرفته است.

باسمه تعالی

1- در لوح اثبات بوده و حضرت می‌دانسته اگر درخواست عذاب کند، عذاب نازل خواهد شد ولی نمی‌دانسته است که آنها توبه می‌کنند و عذاب برمیگردد.

2- خیر باید پیامبر(ص) باشد و درخواست عذاب کند. البته خداوند هم می‌تواند عذاب کند ولی تا اینجا که به ما رسیده است فقط با دعای پیامبر بوده است.

3- بداء این است که مثلا بنده کار خطایی کرده ولی مدتی برای جبران آن کاری می‌کند و توبه می‌کند. لذا آن چیزی که اثبات شده است و باید برای او اتفاق بیفتد (بواسطه کار خطایی که انجام داده است) خداوند بخاطر توبه و جبران آن را محو می‌کند.

باسمه تعالی

استغفار حسب آیات متعدد قرآن کریم هرچه بیشتر باشد بهتر است و باعث رزق و روزی زیاد، شفای بیمار، نزول باران و نزول برکات، رفع گرفتاری‌ها و برآورده شدن حاجات خواهد بود. مطلبی که فرموده‌اید عوارض دارد، قطعاً توسط مخالفین این امر بیان شده و هیچ گونه ارزش علمی و شرعی ندارد.

باسمه تعالی

کلیه احادیثی که شیعه در کتب خود نقل کرده‌اند صحیح نیست بلکه باید برای صحیح یا غلط بودن آن روایات، حتماً به دانش علم الحدیث مراجعه کرده و حدیث صحیح را از غیر صحیح تشخیص داد. حدیثی که شما به آن اشاره کرده‌اید صحت ندارد. 

نمایش 1 از 19