نفر اول: خانم فاطمه عباسی، از اعضای سابق شعبه مرکزی (مبلغ ۷۰۰ هزار تومان که بخشی از جایزه نقدی خود را به مؤسسه اهدا نمودند، امتیاز ۲۹ از ۳۰)
نفر دوم: خانم آمنه سلطانی، شرکتکننده آزاد از استان البرز (مبلغ ۶۰۰ هزار تومان، امتیاز ۲۸ از ۳۰)
نفر سوم: آقای سجاد مازندرانی، شرکتکننده آزاد از استان مازندران، شهر ساری (مبلغ ۵۰۰ هزار تومان، امتیاز ۲۸ از ۳۰)
نفر چهارم: خانم حنانه صادقی اظهر، شرکتکننده آزاد از استان البرز (مبلغ ۴۰۰ هزار تومان، امتیاز ۲۸ از ۳۰)
نفر پنجم: خانم طاهره رضاییراد، شرکتکننده آزاد از استان کهگیلویه و بویر احمد (مبلغ ۳۰۰ هزار تومان، امتیاز ۲۷ از ۳۰)
باتوجه به برابر بودن امتیاز سه نفر از شرکت کنندگان که امتیاز ۲۸ را کسب نمودند، نفرات دوم تا چهارم به قید قرعه انتخاب شدند. همچنین چهار نفر از شرکتکنندگان به نام آقای وحید کیااحمدی، خانم بتول شیری، خانم نسیم توفیق و خانم طاهره رضاییراد بهطور مشترک امتیاز ۲۷ را کسب نمودند که به قید قرعه خانم طاهره رضاییراد بهعنوان نفر پنجم انتخاب شد.
🌺 ممنون از عزیزانی که در این مسابقه شرکت کردند، برای همه شما آرزوی سلامتی و موفقیت داریم.
عمومی شنبه 30 تیر 1403
نویسنده: غلامرضا حیدری ابهری
ناشر: جمال
تعداد صفحه: ۲۴
یکی از رایجترین پرسشهای کودکان دربارهی خدا این است که چرا خدا بعضی از دعاهایمان را نمیپذیرد و برآورده نمیکند. کتاب «خدایا خروس کن مرا» با هدف پاسخگویی به این پرسش نوشته شده است. این اثر قصه گاوی است که چند دعای مستجاب دارد و طی آرزو و دعاهای غلط از خدا میخواهد خروس شود. این موضوع تمام ۱۰ دعایش را ضایع میکند.
کتاب ماجرای جذابی برای کودکان دارد و نشان میدهد دعاهای ما باید هوشیارانه و هدفمند باشد و خردورزی را به همراه داشته باشد. خواندن این کتاب میتواند به شکلی ملموس و جذاب کودکان را به جواب پرسش بالا برساند.
برشی از کتاب:
خدا سومین دعای دمسیاه را هم پذیرفت و یک شاخ بلند دو متری به او داد. دمسیاه خیلیخیلی خوشحال شد. حس میکرد که زورش خیلی زیادتر شده است. در دلش میگفت: بهبه! بهبه چه شاخی! حتی اگر یک شیر به من حمله کند حریفم نمیشود. بهبه بهبه !
پدر بزرگ دمسیاه که او را دید، تعجب کرد و گفت: نوه عزیزم! عجب شاخ بزرگی داری! تا حالا من اینجور شاخی ندیده بودم! مبارکت باشد.
علاقهمندان جهت تهیه این کتاب، میتوانند همه روزه (غیر از ایام تعطیل) از ساعت ۱۰ تا ۱۵ با واحد کتابخانه مؤسسه میقاتالقرآن (شعبه مرکزی) تماس حاصل نمایند. تلفن:
۰۲۱-۵۵۳۷۰۵۱۷
۰۲۱-۵۵۳۹۰۱۴۴
عمومی شنبه 30 تیر 1403
امام حسین(ع) بر برادرش امام حسن(ع) داخل شد و چون او را بدید بگریست. آن حضرت گفت: ای اباعبدالله! از چه گریه میکنی؟ گفت: از آنچه با تو میکنند. امام حسن(ع) گفت: آنچه بر سر من آید زهری است که بدان کشته میشوم و روزی مانند روز تو نیست که ۳۰هزار تن بر تو گرد آیند و همه ادعا کنند از امت جد ما هستند. پس بر کشتن و ریختن خون تو و هتک حرم و اسیر کردن زنان و فرزندان و تاراج بار و بنه تو اجتماع کنند. در این حال لعنت بر بنیامیه نازل شود و آسمان خون ببارد و همه چیز بر تو بگرید، حتی وحشیان بیابانها و ماهیان در دریاها.
📖 ترجمه نفس المهموم، ص۵۰
عمومی چهارشنبه 27 تیر 1403
چگونه میتوان بیانگیزگیهای دینی ناشی از ناملایمات سیاسی را درمان کرد؟ / وقتی کار برای رضای خدا باشد، خداوند نتایج آن را از نابودی حفظ میکند / خطبه فرزند یزید بر فراز منبر و کنارهگیری او از خلافت / قیام مردم متدین سیستان، برای خونخواهی سیدالشهدا(ع) / آیا مردم سیستان به زور شمشیر اسلام آورده بودند؟ (بررسی مستند جریان اسلام آوردن مردم سیستان)
تاریخ جلسه: 26 تیر 1403
عمومی چهارشنبه 27 تیر 1403
عبدالله بن بکیر میگوید: از امام صادق(ع) شنیدم که فرمود: «حضرت حسین(ع) به گریهکنندگانش نظر فرموده و برای آنها طلب آمرزش نموده و از پدر بزرگوارش درخواست استغفار برای ایشان مینماید و خطاب به کسانی که برایش گریه میکنند کرده و میفرماید: ای کسی که گریه میکنی اگر بدانی خدا چه برایت آماده نموده، مسلماً سرور و شادی تو بیشتر از حزن و اندوهت میگردد و این حتمی است که حقتعالی تمام گناهان و لغزشهای تو را بهواسطه این اشکی که ریختهای میآمرزد.»
📖 ترجمه کامل الزیارات، ص۳۳۴
عمومی دوشنبه 25 تیر 1403
مشاهده آتش میان دربار ابنزیاد توسط خود او / جان دادن یکی از قاتلان سیدالشهدا(ع) میان آب و آتش / نابینا شدن یکی از سیاهیلشکران عمر سعد / در مجلس معصیت، سیاهیلشکر هم نباشیم / ماری که در حفرههای سر بریده ابنزیاد در رفتوآمد بود / این زیارت جزء عمر انسان حساب نمیشود / تربت اباعبدالله الحسین(ع)، تنها تربت شفابخش / تربت برای چه کسی شفابخش است؟
تاریخ جلسه: 1403/04/24
عمومی یکشنبه 24 تیر 1403
حضرت باقر(ع): هر مؤمنی که بهخاطر شهادت حضرت حسین(ع) چشمانش اشک ریخته بهطوری که اشکها بر گونههایش جاری گردد، خداوند منان در بهشت غرفههایی به او عنایت فرماید که وی برای روزگارها در آن سکنا گزیند.
📖 ترجمه کامل الزیارات، ص۳۳۴
عمومی یکشنبه 24 تیر 1403
امام حسین(ع): اعلموا انّ حوائج الناس اليكم من نعم الله عليكم، فلا تملوا النعم فتتحول الى غيركم (مستدرك الوسائل، ج ۱۲، ص ۳۶۹)
بدانيد نيازهای مردم به سوی شما از نعمتهای خداوند بر شماست. بنابراين، اين نعمتها را از خود دور نسازيد كه [اگر چنين كنيد، نعمت مراجعه مردم به شما، از شما گرفته میشود و] به ديگران داده میشود.
عمومی یکشنبه 24 تیر 1403
گناهانی که علاوهبر کیفر اخروی، مجازات و کیفر دنیوی هم دارند / آزار پدر و مادر تبعات دارد / نوع و زمان مجازات را خداوند تعیین میکند / پیامد منفی قطعرحم / ستم به کسی که جز خدا کسی را ندارد / مجازاتهای دنیوی قاتلان اباعبدالله(ع) / سرنوشت اموال و اجناس به غارت رفته امام حسین(ع) و بازماندگان / بیماریهای عجیبی که دامنگیر قاتلان شهدای کربلا شد / سراغ گناه نرویم، مخصوصا گناهان بیلذت و زودکیفر / درست زندگی کنیم
تاریخ سخنرانی ۱۴۰۳/۴/۲۳
عمومی شنبه 23 تیر 1403
امام علی(ع): خداوند برای ما شیعیان و پیروانی برگزیده است که ما را یاری میکنند، با خوشحالی ما خوشحال میشوند و در اندوه و غم ما محزون میگردند.
📖 بحار الانوار، ج۶۵، ص۱۸
عمومی شنبه 23 تیر 1403
امام صادق: همانا چون خداوند خوبی بندهای را بخواهد و آن بنده گناهی مرتکب شود، خدا او را کیفری میدهد و استغفار را به یاد او میاندازد؛ و چون برای بندهای بدی بخواهد و او گناهی کند، خدا دنبالش نعمتی به او میدهد تا استغفار را از یاد او ببرد و به آن حال ادامه دهد؛ و این است گفتار خدای عزوجل: «به تدریج و آهسته آنها را غافل کردیم از راهی که ندانند (اعراف/۱۸۲)». یعنی غفلت آنها به سبب دادن نعمت هنگام ارتکاب گناهان است.
📖 اصول کافی، ج۴، ص۱۸۸
عمومی شنبه 23 تیر 1403
خصوصیات جنیان و تمایز آنان با انسانها / آیا میشود جن را دید یا صدایش را شنید؟ / روایات شیعه و سنی در خصوص نوحهسرایی و گریه جنیان بر شهادت حضرت اباعبدالله(ع) / آیا حیوانات نیز گریه میکنند؟ / روایات سوگواری حیوانات (از جمله کبوتر راعی و جغد) در عزای امام حسین(ع) / همه عالم سوگوار سیدالشهدا(ع)، به جز عدهای انساننما! / وقتی انسان پستتر از حیوان میشود! / آیا این ادعای عجیب که امام حسین(ع) را شیعیان یا محبین حضرت به شهادت رساندهاند، صحت دارد؟!
تاریخ سخنرانی: جمعه 22 تیر 1403
عمومی جمعه 22 تیر 1403
ابی عَماره مُنشد میگوید: هرگز در هیچ روزی نام حسینبنعلی(ع) نزد ابیعبدالله صادق(ع) برده نشد که آن روز آن حضرت خندان دیده شود تا شب، و آن حضرت میگفت «الحُسَینُ عَبْرَةُ کُلِّ مُؤمِنٍ»؛ یعنی حسین(ع) سبب ریزش اشک هر مؤمنی است.
📖 ترجمه نفسالمهموم، ص۳۶
عمومی پنجشنبه 21 تیر 1403
امام رضا(ع): هر کس مصیبت ما را به یاد آورد و برای آنچه با ما کردهاند بگرید، با ما باشد در درجه ما روز قیامت، و هر کس مصیبت ما را به یاد دیگران آورد و خود نگرید و بگریاند، چشم او نگرید روزی که همه چشمها میگریند، و هرکس بنشیند در مجلسی که امر ما در آنجا احیا میشود، دل او نمیرد روزی که همه دلها میمیرد.
📖 ترجمه نفسالمهموم، ص۳۵
عمومی پنجشنبه 21 تیر 1403
امام صادق(ع) بر سجاده خود نشسته و در حق زائران و سوگواران اهلبیت(ع) چنین دعا میکردند: خدایا! آن دیدگان را که اشکهایش در راه ترحم و عاطفه بر ما جاری شده و دلهایی را که بهخاطر ما نالان گشته و سوخته و آن فریادها و نالههایی را که در راه ما بوده است، مورد رحمت قرار بده.
📖 بحار الانوار، ج۹۸، ص۸
عمومی چهارشنبه 20 تیر 1403
شیخ کشی از زید شحّام روایت کرده است که: من با جماعتی از اهل کوفه در خدمت حضرت صادق(ع) بودیم که جعفر بن عفّان وارد شد، حضرت او را اکرام فرمود و نزدیک خود نشانید. سپس فرمود: یا جعفر! عرض کرد: لبیک، خدا مرا فدای تو گرداند. حضرت فرمود: به من رسیده که تو در مرثیه حسین(ع) شعر میگویی و نیکو میگویی. عرض کرد: بلی، فدای تو شوم. فرمود که: پس بخوان. چون جعفر مرثیه خواند، حضرت و حاضرین مجلس گریستند و حضرت آنقدر گریست که اشک چشم مبارکش بر محاسن شریفش جاری شد.
پس فرمود: به خدا سوگند که ملائکه مقربان در اینجا حاضر شدند و مرثیه تو را برای حسین(ع) شنیدند و زیاده از آنچه ما گریستیم گریستند و به تحقیق که حق تعالی در همین ساعت بهشت را با تمام نعمتهای آن برای تو واجب گردانید و گناهان تو را آمرزید.
سپس فرمود: جعفر! میخواهی که زیادتر بگویم؟ گفت: بلی سید من. فرمود که: هر که در مرثیه حسین(ع) شعری بگوید و بگرید و بگریاند، البته حق تعالی بهشت را برای او واجب گرداند و بیامرزد او را.
📖 منتهی الآمال، ج۱، ص۳۷۹
عمومی سهشنبه 19 تیر 1403
ابراهیم بن ابی محمود میگوید: امام رضا(ع) فرمودند: «محرم ماهی است که مردم جاهلیت جنگ را در آن حرام میدانستند. خون ما در آن ماه حلال شمرده شد و فرزندان و زنان ما اسیر شدند و آتش در خیام ما افروخته گشت و هرچه در آنها بود به تاراج رفت و حرمت رسول خدا(ص) را درباره ما مراعات نکردند. روز کشته شدن حسین(ع) چشمان ما را آزرده کرد و اشکهای ما را روان ساخت. عزیز ما در زمین کربلا خوار شد و اندوه و بلا نصیب ما گشت تا روز معین، پس گریهکنندگان باید بر حسین(ع) گریه کنند، برای اینکه گریه بر او گناهان بزرگ را میریزد.
آنگاه فرمودند: چون ماه محرم میشد پدرم را خندان نمیدیدند و اندوه بر وی غالب بود تا ۱۰ روز میگذشت و چون روز دهم میشد، آن روز، روز مصیبت و اندوه و گریه او بود و میگفت: این روزی است که حسین(ع) در آن روز کشته شد.
📖 ترجمه نفسالمهموم، ص۳۸
عمومی سهشنبه 19 تیر 1403