مقالات روایات مذهبی اسلامی و کلیپ

ثبت نام-کرج
اطلاعیه ثبت نام (شعبه کرج)

ثبت‌نام کلاس‌های ادبیات عرب و اعتقادات شعبه سلمان فارسی(ره) در کرج، ویژه برادران

جهت مراجعه، سه شنبه ساعت 17:45 الی 20:45 

آدرس: کرج، میانجاده، بلوار حدادی، مسجد سلمان فارسی(ره)، (به واحد نظامت مراجعه نمایید) 

تلفن: ۰۲۶۳۴۲۴۶۹۳۴

کلیه کلاس های موسسه میقات القرآن در تمامی شعب بصورت کاملا رایگان ارائه می گردد.

ثبت نام کرج

عمومی    دوشنبه 27 شهریور 1402

معرفی برندگان

معرفی برندگان جایزه پانصد هزار ریالی میلاد نور با موضوع «مکان سکونت امام عصر(عج)»

پاسخ‌های صحیح مسابقه:
۱- ب / ۲- ج / ۳- الف / ۴- د / ۵- ج / ۶- ب/ ۷- د / ۴- ب / ۵- ج / ۶- الف

برندگان:
۱- خانم معصومه بهرامی
۲- خانم زینب سلطانی دیناچالی
۳- خانم راحیل کرامتی
۴- خانم معصومه رضایی
۵- خانم مریم کارگران
۶- خانم زهره ابراهیمی
۷- خانم ساجده احسانی
۸- خانم صغری حاجبی
۹- آقای محمدحسین مشهدی
۱۰- آقای ماهان مؤمنی

مکان سکونت امام زمان عج

مسابقه

عمومی    شنبه 7 خرداد 1401

اطلاعیه ثبت‌نام (شعبه کرج)

ثبت‌نام کلاس‌های تجوید و احکام شعبه سلمان فارسی(ره)، ویژه برادران (کرج)

تاریخ ثبت‌نام و شروع ترم جدید: ۱۴۰۱/۳/٤ و ۱۴۰۱/۳/۵، ساعت ۱۷:۴۵

آدرس: کرج، میانجاده، بلوار حدادی، مسجد سلمان فارسی(ره)، (به واحد نظامت مراجعه کنید)

تلفن: ۰۲۶۳۴۲۴۶۹۳۴

ثبت نام

عمومی    پنجشنبه 29 اردیبهشت 1401

اطلاعیه

اطلاعیه در خصوص مسابقه استماع سی‌دی‌های سخنرانی + معرفی برگزیدگان مسابقه مبحث «ناگفته‌هایی از حدیث ثقلین»

باسمه تعالی؛ به اطلاع کلیه شرکت‌ کنندگان مسابقه میلاد نور در استماع سی‌دی‌های مباحث «ثقلین، حقوق زوجین، طلسمات سحر و جادو، مکان سکونت امام زمان(عج) و وظایف شیعیان در زمان غیبت» می‌رساند، هر هفته برندگان و پاسخ صحیح یکی از موضوعات در سایت و کانال‌های مؤسسه در شبکه‌های اجتماعی تلگرام، سروش و ایتا بارگذاری می‌شود. لذا شرکت کنندگان می‌توانند جهت اطلاع از پاسخ‌های صحیح، برندگان و نحوه دریافت جایزه به درگاه‌های مذکور مراجعه نمایید.

🔹 پاسخ‌های صحیح مسابقه:
۱- ج / ۲- ب / ۳- ب / ۴- ج / ۵- ج / ۶- ج/ ۷- ب / ۴ـ ب / ۵- ج / ۶- د

🔹 برندگان جایزه یک میلیون ریالی میلاد نور با موضوع «مبحث ثقلین»:
۱- خانم خدیجه طاهری
۲- خانم فاطمه رستمی
۳- خانم فاطمه رضایی
۴- خانم معصومه رضایی
۵- خانم مریم کارگران
۶- خانم زهره ابراهیمی
۷- خانم فاطمه ابراهیمی
۸- خانم مریم مشهدی
۹- خانم سامره حاجبی
۱۰- آقای خلیل مؤمنی

حدیث ثقلین

مسابقه

عمومی    چهارشنبه 28 اردیبهشت 1401

تفاهم

تفاهم

تفاهم در زندگی مبحث دعا

عمومی    چهارشنبه 28 اردیبهشت 1401

شهادت حضرت حمزه و وفات حضرت عبدالعظیم الحسنی(ع)

سالروز شهادت حضرت حمزه و وفات حضرت عبدالعظیم الحسنی -علیهماالسلام- تسلیت باد.

وفات حضرت عبدالعظیم

وفات حضرت عبدالعظیم

عمومی    شنبه 16 اردیبهشت 1402

إِنَّا لِلَّٰهِ وَإِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعُونَ

درگذشت عالم جلیل‌القدر حضرت آیت‌الله سید عبدالله فاطمی‌نیا(ره) را تسلیت عرض نموده و از خداوند متعال مغفرت و علو درجات ایشان را مسألت می‌نماییم.

عمومی    سه‌شنبه 27 اردیبهشت 1401

تقویم شیعه؛ دوشنبه ۲۶ اردیبهشت، مصادف با ۱۴ شوال

مرگ عبدالملک مروان

در سال ۸۶ هجری قمری عبدالملک بن مروان در دمشق به هلاکت رسید. وی ۲۱ سال و ۶ ماه خلافت کرد. او پیش از سلطنت پیوسته به مسجد می‌رفت و تلاوت قرآن می‌نمود، اما وقتی خبر سلطنت به او رسید قرآن را بست و گفت: «هذا فراق بینی و بینک» یعنی «این آغاز جدایی بین من و توست». وی سرانجام در اثر ابتلا به بیماری سختی مرد. از بزرگترین جنایات او به شهادت رساندن امام زین العابدین(ع) و مسلط کردن حجاج ثقفی بر شیعیان امیرالمؤمنین(ع) بود.

📖 منبع: کتاب «تقویم شیعه» (با تلخیص)

تعریف شیعه مروان

عمومی    دوشنبه 26 اردیبهشت 1401

آثار مثبت بیماری

آثار مثبت بیماری

بیمار دعا اثرات بیماری

عمومی    یکشنبه 25 اردیبهشت 1401

تقویم شیعه، شنبه 9 اردیبهشت، مصادف با ۸ شوال:

ویرانی قبور ائمه بقیع(ع)
در این روز در سال ۱۳۴۴ هجری قمری، قبور ائمه بقیع(ع) و نیز قبر حضرت حمزه(ع) در احد به دست وهابیون تخریب شد. آنان اضافه بر قبور مطهّر ائمه معصومین(ع)، دیگر قبور را هم تخریب نمودند که عبارتند از: قبر مطهّر فاطمه بنت اسد(س) مادر امیر المؤمنین(ع)، قبر مطهّر حضرت امّ البنین(س)، قبر ابراهیم پسر پیامبر(ص)، قبر اسماعیل فرزند حضرت صادق(ع)، قبر حلیمه سعدیه مرضعه پیامبر(ص)، قبور شهدای زمان پیامبر(ص) و...

جنگ حمراء الاسد
در این روز در سال ۳ هجری قمری جنگ حمراء الاسد اتفاق افتاد. «حمراء الاسد» نام مکانی در اطراف مدینه است. بعد از جنگ احد (بنابر قولی که جنگ احد را در هفتم شوال نقل کرده است) و آمدن مسلمانان به مدینه، پیامبر(ص) برای آنکه مبادا قریش مراجعت کنند و به مدینه حمله نمایند، امر نمود تا بلال ندا دهد: امر خداوند متعال است که باید آنان که در احد حاضر بوده‌اند و جراحت دیده‌اند به تعقیب دشمن بروند. اصحاب کار معالجه را رها کردند و لباس رزم پوشیدند. امیرالمؤمنین(ع) هم با اینکه جراحات زیادی برداشته بود، لباس رزم پوشید و رسول خدا(ص) پرچم را به آن حضرت داد و مسلمین حرکت کردند. بعد از تعقیب و تاخت بر کفار، مسلمانان سه روز در حمراء الاسد ماندند و آنگاه به مدینه مراجعت کردند.

📖 منبع: کتاب «تقویم شیعه» (با تلخیص)

تقویم شیعه شوال

عمومی    شنبه 9 اردیبهشت 1402

حفظ اخلاق و ایمان

توصیه به جوانان

حدیث ایمان اخلاق علم

عمومی    دوشنبه 19 اردیبهشت 1401

تقویم شیعه؛ چهارشنبه 6 اردیبهشت، مصادف با ۵ شوال

ورود حضرت مسلم(ع) به کوفه

در سال ۶۰ هجری قمری در چنین روزی حضرت مسلم(ع) در پی دعوت مردم کوفه از امام حسین(ع) به‌عنوان نماینده آن حضرت وارد کوفه شد و مردم کوفه به خدمتش شتافتند و نامه امام حسین(ع) را استماع کردند و هجده هزار نفر با آن حضرت بیعت کردند. در پی این رویداد جناب مسلم نامه‌ای به امام حسین(ع) نوشت و بیعت کوفیان را اطلاع داد و تشریف فرمایی آن حضرت را به کوفه خواستار شد.

📖 منبع: کتاب «تقویم شیعه» (با تلخیص)

تقویم شیعه مسلم شوال

عمومی    چهارشنبه 6 اردیبهشت 1402

در دعا بخل نورزیم

دعا

حدیث دعا بخل

عمومی    پنجشنبه 15 اردیبهشت 1401

تقویم شیعه؛ دوشنبه 4 اردیبهشت، مصادف با ۳ شوال

قتل متوکل
در سال ۲۴۷ هجری قمری، متوکل خلیفه عباسی به دستور فرزندش به قتل رسید. مدت خلافت او ۱۴ سال و ده ماه و بود و ۴۱ سال عمر کرد. وی عمرو بن فرج را والی مدینه و مکه کرد و او به مردم دستور داده بود که کسی به آل ابی‌طالب احسان نکند و اگر کسی کوچکترین احسانی کند سخت عقوبت خواهد شد. متوکل همیشه و در همه جا امیرالمؤمنین(ع) را به بدی یاد می‌کرد و به آن حضرت جسارت می‌کرد. متوکل بارها دست به تخریب قبر مطهر حضرت سیدالشهدا(ع) زد. وی در راه زیارت آن حضرت دست قطع می‌کرد و زوار را می‌کشت.
سرانجام پسرش منتصر در شب چهارشنبه سوم ماه شوال، چند نفر از غلام‌های خاص پدر را مأمور کشتن وی کرد و آنها در حالی که متوکل مشغول شرب خمر بود، خونش را ریختند و وی به درک واصل شد.

📖 منبع: کتاب «تقویم شیعه» (با تلخیص)

تقویم شیعه شوال متوکل

عمومی    دوشنبه 4 اردیبهشت 1402

اطلاعیه

✅ با آرزوی قبولی طاعات و عبادات روزه‌داران گرامی، نظر به فتاوای مراجع عظام شیعه فطریه از گندم با احتیاط برای هر نفر ۴۰ هزار تومان می‌باشد و چنانچه دوشنبه عید فطر بود، می‌توان از غروب یکشنبه مبلغ فطریه را کنار گذاشته و چنانچه کسی قصد اقامه نماز عید را داشت، بنابر احتیاط واجب باید تا قبل از نماز، فطریه را به فقیر شرعی بدهد، و اگر قصد اقامه نماز عید نداشت، تا ظهر می‌تواند بپردازد و چنانچه تا ظهر هم نپرداخت، هر زمان که خواست -مالی که کنار گذاشته بوده را- بپردازد، بنابر احتیاط واجب باید مجددا نیت پرداخت زکات فطره نموده و بپردازد. همچنین در این زمینه به موارد ذیل توجه نمایید:

🔹 ۱- فطریه خود را به داخل هیچ صندوقی نیندازید، چون در این زمینه کلاهبرداری‌های زیادی انجام شده و می‌شود.

🔹 ۲- سادات می‌توانند فطریه خود را به سادات یا غیرسادات بدهند، اما غیرسادات فقط می‌توانند فطریه خود را به غیرسادات بدهند و دادن آن به سادات جایز نیست.

🔹 ۳- تا آنجا که می‌توانید آن مبلغی که به عنوان فطریه کنار گذاشته‌اید را با دست خودتان به فقیر شرعی بدهید و اگر کسی را نیافتید، مبلغ را داخل پاکتی گذاشته و در موقع مناسب به مؤسسه میقات‌القرآن تحویل دهید تا به فقرایی که در لیست مؤسسه قرار دارند داده شود. این کار باعث می‌شود که ان‌شاءالله زکات فطریه شما تاثیرات وضعی خود را برایتان تا سال آینده داشته باشد. همچنین به این منظور می‌توانید مبلغ فطریه خود را به شماره حساب مؤسسه ۶۰۳۷۹۹۸۱۹۹۷۷۳۹۲۹ نیز واریز نمایید. در صورتی که چنین قصدی داشتید، پس از واریز مبلغ، این موارد را برای ما از طریق آیدی @almiqat_admin در تلگرام، سروش و ایتا حتما ارسال نمایید:
۱) رسید واریز مبلغ (رسید تراکنش)
۲) ذکر کنید که مبلغ واریزی بابت زکات فطره است.
۳) اینکه مبلغ فطریه را از گندم محاسبه کرده‌اید یا چیز دیگر
۴) اینکه از سادات هستید یا عام (غیر سادات)

🔹 ۴- اگر برای دادن فطریه پول نقد ندارید، مقدار فطریه خود که در حسابتان موجود است را نیت نمایید و سپس برای فقیری که در نظر گرفته‌اید آن را کارت به کارت کنید.

🔹 ۵- اگر کسی خودش فقیر باشد و نتواند زکات فطره را پرداخت نماید فطریه بر او واجب نیست.

🔹 ۶- زکات فطر بر سرپرست خانواده واجب است، یعنی کسی که افراد دیگر تحت تکفل او می باشند و به عبارتی نان‌خور او هستند. حال ممکن است فردی به عنوان سرپرست خانواده غیر از فرزندان و همسر خود، پدر، مادر یا افراد دیگری را هم سرپرستی کند که در این صورت بر او واجب است زکات فطره همه آنها را بدهد.

🔹 ۷- کسی که قبل از غروب شب عید فطر به عنوان میهمان و با رضایت صاحب خانه وارد خانه کسی می‌شود، زکات فطره‌اش بر صاحبخانه واجب است و اگر بعد از غروب آفتاب بیاید زکات فطره‌اش بر خودش واجب می‌باشد.

🔹 ۸- به هیچ وجه به پولی که به‌عنوان زکات فطره کنار گذاشته‌اید دست نزنید، یعنی آن را جابه‌جا نکرده و صرف موارد دیگر نکنید. همچنین مبلغی را که در کارت خود نیت کرده‌اید را نیز نباید صرف چیز دیگری نمایید.

🔹 ۹- همانطور که ذیلا اشاره خواهد شد، فدیه و کفاره با فطریه فرق می‌کند و هر کدام مسائل جداگانه‌ای دارد. دقت کنید که این دو را با هم اشتباه نگیرید.

🔹 تذکراتی راجع به فدیه و کفاره:
کسانی که ماه رمضان سال گذشته را به هر دلیلی نتوانسته‌اند روزه بگیرند، اگر تا رمضان امسال قضای آن را به جای نیاورده‌اند، باید برای هر روز مبلغ ۱۰ هزار تومان از گندم به‌عنوان فدیه پرداخت نمایند و کسانی که امسال به هر دلیلی نتوانسته‌اند روزه ماه مبارک را بگیرند، فعلا لازم نیست فدیه بدهند، بلکه باید تا سال دیگر صبر کنند تا چنانچه توانستند قضای روزه را بگیرند و در آن صورت نیازی به دادن فدیه نیست، مگر کسانی که عمداً روزه خود را باطل نموده باشند که در این صورت علاوه‌بر قضای آن روز، باید ۶۰ روز (به نحوی که در رساله آمده) روزه بگیرند، یا ۶۰ فقیر را اطعام کنند که می‌توان معادل آن را یعنی مبلغ ۶۰۰ هزار تومان از گندم پرداخت کرد.

در این رابطه مسائل دیگری در رساله‌های عملیه هست که هر کس می‌تواند به رساله مرجع خود مراجعه نماید.

عمومی    سه‌شنبه 13 اردیبهشت 1401

روز معلم
روز معلم گرامی باد

امام صادق(ع): هر كس براى خدا دانش بياموزد و به آن عمل كند و به ديگران آموزش دهد، در ملكوت آسمان‌ها به بزرگى ياد شود و گويند: براى خدا آموخت و براى خدا عمل كرد و براى خدا آموزش داد. (الذریعة الی حافظ الشریعة، ج۱، ص۵۶)

دوازدهم اردیبهشت هر سال روز شهادت استاد شهید، فیلسوف و متفکر جهان اسلام مرحوم آیت الله مطهری(ره) روز معلم نیز نامیده شده است. بدین وسیله این روز بزرگ را گرامی داشته و حضور گرم و فعال مدرسین و معلمین در شعب مختلف کانون آموزش قرآن و تجوید (میقات القرآن) را که با زحمات خالصانه خود همواره این مؤسسه بزرگ قرآنی را پویا و زنده نگاه داشته‌اند ارج می‌نهیم و از خداوند بزرگ سلامتی و موفقیت همه معلمین قرآنی این مؤسسه بزرگ را مسئلت می‌نماییم.

روز معلم

عمومی    چهارشنبه 12 اردیبهشت

دعای روز سی‌ام ماه مبارک رمضان / قرائت جزء 30

👈 قرائت جزء سی‌ام قرآن کریم توسط محمد جبریل

دعای روز سی ام ماه مبارک رمضان

دعای روز سی ام ماه مبارک رمضان

عمومی    جمعه 1 اردیبهشت 1402

دعای روز بیست و نهم ماه مبارک رمضان
دعای روز بیست و نهم ماه مبارک رمضان / قرائت جزء 29

👈 قرائت جزء بیست و نهم قرآن کریم توسط توفیق الصائغ

دعای روز بیست و نهم ماه مبارک رمضان

عمومی    سه‌شنبه 21 فروردین

دعا هنگام افطار

دعا هنگام افطار

حدیث رمضان دعا

عمومی    شنبه 10 اردیبهشت 1401

دعای روز بیست و هشتم ماه مبارک رمضان
دعای روز بیست و هشتم ماه مبارک رمضان / قرائت جزء 28

👈 قرائت جزء بیست و هشتم قرآن کریم توسط سعود الشُرَیم

دعای روز بیست و هشتم ماه مبارک رمضان

عمومی    دوشنبه 20 فروردین