✅ با آرزوی قبولی طاعات و عبادات روزهداران گرامی، نظر به فتاوای مراجع عظام شیعه فطریه از گندم با احتیاط برای هر نفر ۴۰ هزار تومان میباشد و چنانچه دوشنبه عید فطر بود، میتوان از غروب یکشنبه مبلغ فطریه را کنار گذاشته و چنانچه کسی قصد اقامه نماز عید را داشت، بنابر احتیاط واجب باید تا قبل از نماز، فطریه را به فقیر شرعی بدهد، و اگر قصد اقامه نماز عید نداشت، تا ظهر میتواند بپردازد و چنانچه تا ظهر هم نپرداخت، هر زمان که خواست -مالی که کنار گذاشته بوده را- بپردازد، بنابر احتیاط واجب باید مجددا نیت پرداخت زکات فطره نموده و بپردازد. همچنین در این زمینه به موارد ذیل توجه نمایید:
🔹 ۱- فطریه خود را به داخل هیچ صندوقی نیندازید، چون در این زمینه کلاهبرداریهای زیادی انجام شده و میشود.
🔹 ۲- سادات میتوانند فطریه خود را به سادات یا غیرسادات بدهند، اما غیرسادات فقط میتوانند فطریه خود را به غیرسادات بدهند و دادن آن به سادات جایز نیست.
🔹 ۳- تا آنجا که میتوانید آن مبلغی که به عنوان فطریه کنار گذاشتهاید را با دست خودتان به فقیر شرعی بدهید و اگر کسی را نیافتید، مبلغ را داخل پاکتی گذاشته و در موقع مناسب به مؤسسه میقاتالقرآن تحویل دهید تا به فقرایی که در لیست مؤسسه قرار دارند داده شود. این کار باعث میشود که انشاءالله زکات فطریه شما تاثیرات وضعی خود را برایتان تا سال آینده داشته باشد. همچنین به این منظور میتوانید مبلغ فطریه خود را به شماره حساب مؤسسه ۶۰۳۷۹۹۸۱۹۹۷۷۳۹۲۹ نیز واریز نمایید. در صورتی که چنین قصدی داشتید، پس از واریز مبلغ، این موارد را برای ما از طریق آیدی @almiqat_admin در تلگرام، سروش و ایتا حتما ارسال نمایید:
۱) رسید واریز مبلغ (رسید تراکنش)
۲) ذکر کنید که مبلغ واریزی بابت زکات فطره است.
۳) اینکه مبلغ فطریه را از گندم محاسبه کردهاید یا چیز دیگر
۴) اینکه از سادات هستید یا عام (غیر سادات)
🔹 ۴- اگر برای دادن فطریه پول نقد ندارید، مقدار فطریه خود که در حسابتان موجود است را نیت نمایید و سپس برای فقیری که در نظر گرفتهاید آن را کارت به کارت کنید.
🔹 ۵- اگر کسی خودش فقیر باشد و نتواند زکات فطره را پرداخت نماید فطریه بر او واجب نیست.
🔹 ۶- زکات فطر بر سرپرست خانواده واجب است، یعنی کسی که افراد دیگر تحت تکفل او می باشند و به عبارتی نانخور او هستند. حال ممکن است فردی به عنوان سرپرست خانواده غیر از فرزندان و همسر خود، پدر، مادر یا افراد دیگری را هم سرپرستی کند که در این صورت بر او واجب است زکات فطره همه آنها را بدهد.
🔹 ۷- کسی که قبل از غروب شب عید فطر به عنوان میهمان و با رضایت صاحب خانه وارد خانه کسی میشود، زکات فطرهاش بر صاحبخانه واجب است و اگر بعد از غروب آفتاب بیاید زکات فطرهاش بر خودش واجب میباشد.
🔹 ۸- به هیچ وجه به پولی که بهعنوان زکات فطره کنار گذاشتهاید دست نزنید، یعنی آن را جابهجا نکرده و صرف موارد دیگر نکنید. همچنین مبلغی را که در کارت خود نیت کردهاید را نیز نباید صرف چیز دیگری نمایید.
🔹 ۹- همانطور که ذیلا اشاره خواهد شد، فدیه و کفاره با فطریه فرق میکند و هر کدام مسائل جداگانهای دارد. دقت کنید که این دو را با هم اشتباه نگیرید.
🔹 تذکراتی راجع به فدیه و کفاره:
کسانی که ماه رمضان سال گذشته را به هر دلیلی نتوانستهاند روزه بگیرند، اگر تا رمضان امسال قضای آن را به جای نیاوردهاند، باید برای هر روز مبلغ ۱۰ هزار تومان از گندم بهعنوان فدیه پرداخت نمایند و کسانی که امسال به هر دلیلی نتوانستهاند روزه ماه مبارک را بگیرند، فعلا لازم نیست فدیه بدهند، بلکه باید تا سال دیگر صبر کنند تا چنانچه توانستند قضای روزه را بگیرند و در آن صورت نیازی به دادن فدیه نیست، مگر کسانی که عمداً روزه خود را باطل نموده باشند که در این صورت علاوهبر قضای آن روز، باید ۶۰ روز (به نحوی که در رساله آمده) روزه بگیرند، یا ۶۰ فقیر را اطعام کنند که میتوان معادل آن را یعنی مبلغ ۶۰۰ هزار تومان از گندم پرداخت کرد.
در این رابطه مسائل دیگری در رسالههای عملیه هست که هر کس میتواند به رساله مرجع خود مراجعه نماید.
عمومی سهشنبه 13 اردیبهشت 1401
امام علی(ع): امروز روزی است که خداوند آن را برای شما عید قرار داد و شما را نیز شایسته آن ساخت. پس به یاد خدا باشید تا او نیز به یاد شما باشد و او را بخوانید تا خواستههایتان را اجابت کند. (کتاب من لا یحضره الفقیه، ج۱، ص۵۱۷)
امام باقر(ع): چون روز اول شوال فرامیرسد، منادی ندا میکند: ای مؤمنان! در این صبحگاه بشتابید برای جوایزتان [که به پاداش عبادت رمضان میدهند] (کافی، ج۴، ص۱۶۸)
مبارک باد عید روزه داران/ به خیل مسلمین و جمله یاران
عمومی یکشنبه 10 فروردین
امام صادق(ع): هر كس براى خدا دانش بياموزد و به آن عمل كند و به ديگران آموزش دهد، در ملكوت آسمانها به بزرگى ياد شود و گويند: براى خدا آموخت و براى خدا عمل كرد و براى خدا آموزش داد. (الذریعة الی حافظ الشریعة، ج۱، ص۵۶)
دوازدهم اردیبهشت هر سال روز شهادت استاد شهید، فیلسوف و متفکر جهان اسلام مرحوم آیت الله مطهری(ره) روز معلم نیز نامیده شده است. بدین وسیله این روز بزرگ را گرامی داشته و حضور گرم و فعال مدرسین و معلمین در شعب مختلف کانون آموزش قرآن و تجوید (میقات القرآن) را که با زحمات خالصانه خود همواره این مؤسسه بزرگ قرآنی را پویا و زنده نگاه داشتهاند ارج مینهیم و از خداوند بزرگ سلامتی و موفقیت همه معلمین قرآنی این مؤسسه بزرگ را مسئلت مینماییم.
عمومی جمعه 12 اردیبهشت
👈 قرائت جزء سیام قرآن کریم توسط محمد جبریل
عمومی جمعه 1 اردیبهشت 1402
👈 قرائت جزء بیست و نهم قرآن کریم توسط توفیق الصائغ
عمومی یکشنبه 10 فروردین
👈 قرائت جزء بیست و هشتم قرآن کریم توسط سعود الشُرَیم
عمومی جمعه 8 فروردین
👈 قرائت جزء بیست و هفتم قرآن کریم توسط ماهر المعیقلی
عمومی جمعه 8 فروردین
👈 قرائت جزء بیست و ششم قرآن کریم توسط محمود علی البناء
عمومی پنجشنبه 7 فروردین
👈 قرائت جزء بیست و پنجم قرآن کریم توسط محمد عبدالکریم
عمومی چهارشنبه 6 فروردین
👈 قرائت جزء بیست و چهارم قرآن کریم توسط عبدالله مَطرود
عمومی سهشنبه 5 فروردین
👈 قرائت جزء بیست و سوم قرآن کریم توسط عبدالعزیز عکاشه
عمومی یکشنبه 3 فروردین
👈 قرائت جزء بیست و دوم قرآن کریم توسط فارِس عباد
عمومی یکشنبه 3 فروردین
👈 قرائت جزء بیست و یکم قرآن کریم توسط احمد رزیقی
عمومی شنبه 2 فروردین
شهادت امیرالمؤمنین(ع)
امام المتقین أمیرالمؤمنین(ع) در شب بیست و یکم ماه رمضان مقارن طلوع فجر به شهادت رسید، در حالی که از سن مبارك حضرتش ۶۳ سال گذشته بود.
در بیستم ماه رمضان اثرات سم در پاهای مبارك امیرالمؤمنین(ع) ظاهر شد و پاهای مبارك ورم کرد. شب بیست و یکم اثر زهر بر بدن مبارك حضرت بسیار شد. حضرت فرزندان و اهل بیت خود را جمع کرد و با آنها وداع نمود و وصیتهای خود را فرمود. حضرت پس از بیان وصایای خود به فرزندان، دستوراتی در مورد غسل، کفن، نماز و محل دفن به امام مجتبی(ع) فرمودند و با امام حسین(ع) و حضرت زینب(س) کلماتی از کربلا فرمودند.
بعد از وداع با همگان، دست و پای مبارك را به طرف قبله کشیدند و چشمان مبارك را بستند و بهشت را به قدوم خویش مبارك فرمودند. صدای شیون و گریه از خانه آن حضرت بلند شد. اهل کوفه با خبر شدند و صدای شیون و ناله از تمامی شهر برخواست. سپس مشغول غسل آن حضرت شدند. بعد از غسل و کفن، امام حسن و امام حسین –علیهماالسّلام- تابوت حضرت را بردند و در قبری که سالها پیش حضرت نوح(ع) برای امیر مؤمنان حفر نموده بود بدن مطهر آن حضرت را دفن نمودند و حسب وصیّت آن حضرت، قبر مطهرش را مخفی نمودند تا در زمان هارون بر همگان معلوم شد.
فرزندان آن حضرت از همسران مختلف ۲۸ دختر و پسرند. ۵ نفر آنها اولاد حضرت صدیقه طاهره(س) هستند که عبارتند از امام حسن، امام حسین، زینب کبری، امّ کلثوم و حضرت محسن -علیهمالسّلام- که در دوران حمل در شش ماهگی در ماجرای هجوم به خانه امیرالمؤمنین(ع) به شهادت رسید. حضرت عباس(ع)، جعفر، عثمان و عبداللَّه که در کربلا به شهادت رسیدند نیز مادرشان امّالبنین است و بقیه اولاد حضرت نیز از همسران دیگر هستند.
بیعت با امام مجتبی(ع)
در این روز پس از شهادت امیرالمؤمنین(ع) با امام حسن(ع) بیعت کردند.
قتل ابن ملجم
ابن ملجم در همین روز با یک ضربت شمشیر کشته شد.
📖 منبع: کتاب «تقویم شیعه» (با تلخیص)
عمومی شنبه 2 فروردین
👈 قرائت جزء بیستم قرآن کریم توسط عبدالرحمن الحذیفی
عمومی جمعه 1 فروردین