باسمه تعالی
سعی کنید نماز خود را اول وقت و حتی المقدور به جماعت بخوانید. همچنین مبحث نماز ما را (لینک) به دقت گوش نموده و موارد آن را عملی سازید.
باسمه تعالی
1- منظور از تفویض این است که خداوند بندگان را خلق کرده و سپس آنها را به حال خود وا گذاشته باشد. در حالیکه در تعریفی که شما کردهاید این چنین نیست و چنین تعریفی از تفویض غلط است. این که خداوند به بندگان اختیار داده است تا هر مسیری که بخواهند انتخاب کنند و نیز به آنها فرموده است که در هر آن میتوانند با او تماس گرفته و خواسته های خود را از او طلب کنند و اگر به مصلحت آنها باشد آنها را برآورده سازد، نشان دهنده این است که پروردگار بندگان را رها نکرده است و هر لحظه دارد آنها را رصد میکند و به کسانی که قول یاری داده است آنها را یاری می نماید و نیز انتقام مظلوم را از ظالم می گیرد. خود دعا کردن بنده و استجابت بنده از جانب خدا نشاندهنده عدم تفویض است.
2- وقتی صفتی عین ذات نباشد، یعنی عارض بر آن است. بدین معنا که گاهی این صفت را دارا می شود و گاهی دارا نمی شود. یعنی مانند موجودی می شود که ما میتوانیم آن را در ذهن خود با صفتی تصور نموده و نیز همان را بدون آن صفت تصور کنیم و در هر دو حالت ببینیم آن موجود چگونه میشود. این مطلب می رساند که اگر صفات یک موجود عین ذاتش نباشد قابل تصور ذهنی است.
باسمه تعالی
خداوند بخشنده است، اما در جایی که باید بخشنده باشد. اگر بخشنده ای در جایی که نباید بخشنده باشد بخشندگی کند، قطعاً کاری خلاف حکمت و درایت انجام داده است. در مورد گناه شیطان نیز خداوند به او تذکرهای لازم را داد و او به همه چیز آگاه بود. لکن نه تنها به تذکرها گوش نکرد بلکه برای خداوند شاخ و شانه نیز کشید. در مورد حضرت آدم -علیه السلام- آن حضرت گناهی انجام نداد. بلکه ترک اولی انجام داد و از خداوند طلب بخشش کرد و خداوند نیز او را بخشید. سپس به مقام نبوت برگزید.
باسمه تعالی
وظیفه شرعی شما خواندن نماز به هر طور که می توانید می باشد و این مطلب در تمام رساله های عملیه مراجع تقلید بیان شده است. اگر روی میز و صندلی می توانید نماز بخوانید حتما باید این کار را انجام دهید و نمازهایی که نخوانده اید نیز به همین سبک قضا نمایید. از همین امروز شروع و نماز را به تأخیر نیندازید. مطلبی را که گفتید بیشتر القائات شیطان است.
باسمه تعالی
1- در زمان غیبت کبری مردم مومن برای دریافت مسائل فقهی خود باید به کسی مراجعه نمایند. چنین کسی در زمان غیبت، فقیه عادل و جامع الشرایطی است که بتواند پاسخ سوالات فقهی مردم را بدهد. چنین فردی ولی فقیه می باشد.
2- بله ایشان نیز ولی فقیه هستند.
3- خیر.
4- این فرضیه درست نبوده و باطل می باشد. رهبری همواره دولتها را حمایت کرده است. چون دولت ها با رای مردم انتخاب میشوند و هیچگاه رهبری در این انتخاب دخالت نکرده و نخواهد کرد.
5- این به مدیران ارشد اجرایی کشور بر می گردد که عموما نالایق و بی کفایت هستند. چراکه اگر غیر از این بود، این همه بی نظمی ها و عدم پاسخگویی ها را مشاهده نمی کردیم و این مطالب به رهبری ارتباطی ندارد. ایشان طبق قانون اساسی به وظایف خود عمل می نماید و تاکنون بارها و بارها به دولتی ها تذکرات لازم را دادهاند لکن آنها گوش نکرده اند.
باسمه تعالی
1- در این زمینه دستور خاصی نرسیده است. آنچه که مشخص شده است این است که انسان، به رو، بر زمین نخوابد. چرا که مکروه است و رو به قبله خوابیدن نیز کاری پسندیده و خوب است. حال هر طور که باشد، به نحوی که روبه قبله باشد. البته در مفاتیح الجنان و نیز کتاب سنن النبی در این باره تفصیلات بیشتری قائل شده است.
2- اگر صاحب آن پیدا شد، باید دو هزار تومان به او بدهد و اگر نه، می تواند به جای او دو هزار تومان به فقیر صدقه بدهد و استفاده کردن از آن کارت مشکلی ندارد.
باسمه تعالی
ظاهراً مطالعه شما در این زمینه کامل نیست. اسلام صددرصد با برده داری مخالف بوده و هست و همه ائمه ما و نیز پیامبر خاتم -سلام الله علیهم اجمعین- بردگان را خریداری و آزاد می کردند. آنان که طرفدار برده داری هستند غربیان و رومیان قدیم و اعراب جاهلی و نیز یهودیان بوده اند. هم اکنون نیز برده داری مدرن در اروپا و آمریکا و آفریقا جای برده داری سنتی را گرفته است. لکن یکی از جزئیترین احکام اسلام، مثلاً در مسئله روزه، کفاره آن آزاد کردن یک برده می باشد.
باسمه تعالی
1- اگر بخواهیم مختصراً به سوال شما پاسخ دهیم باید عرض کنیم که سلب توفیق به این معناست که انسان گناه بزرگی را انجام دهد یا گناهانی کوچکتر را بصورت استمراری انجام دهد که به واسطه آن بعضی از کارهای نیک از او سلب شود. یعنی لیاقت انجام آن کارها را از دست بدهد و این نشان دهنده ی ارتباط مستقیم بین انجام گناه و در نتیجه از دست دادن کارهای خوب می باشد.
2- اینکه گفته می شود خداوند متصوَّر نمی شود بدین معنا است که همه تصورات ذهنی ما چون محدود هستند میتوانند در ذهن ما گنجانده شوند. لکن چون خداوند محدودیتی ندارد و نیز ذات پروردگار متعال به هیچ عنوان نه قابل دیده شدن و نه قابلیت متصوَّر شدن را دارد فلذا گوییم خداوند متعال متصوَّر ذهنی ما نیست.
3- چنین خوابی از اضغاث احلام بوده و تعبیری ندارد و بیشتر منشا آن از بخارات مزاج میباشد.