پرسش و پاسخ

پرسش پاسخ شرعی

لطفا قبل از ارسال سوال آن را در بین سوالات جستجو نمایید تا از تکرار جلوگیری شود.

باسمه تعالی

1- این کار را ادامه دهید.

2- حتما حتما کتابهای آیت الله فلسفی با نام "تربیت کودک، نوجوان و بزرگسال از نظر وراثت" را مطالعه نمایید و دستورات ایشان را در این زمینه به مرحله اجرا بگذارید.

3- سعی کنید صدای اذان را در زمان های ظهر و مغرب در منزل بلند کنید به نحوی که صدای آن همه فضا را در بر گیرد و خودتان نیز قبل از هر نماز اذان را داخل منزل در صورت نبودن نامحرم (اگر خانم هستید) با صدای بلند بگویید. همچنان در هر قوت نمازتان آیات " رَبِّ اشْرَحْ لِی صَدْرِی وَ یَسِّرْ لِی أَمْرِی وَاحْلُلْ عُقْدَةً مِّن لِّسَانِی یَفْقَهُوا قَوْلِی – طه 25 الی 28"  را بخوانید و نیز در خارج از نماز سوره انشراح را هر روز یک مرتبه صبح، یک مرتبه عصر و یک مرتبه شب با توجه بخوانید.

4- موارد ذکر شده در بندهای بالا را انجام دهید.

باسمه تعالی

1- فعلا فقط شعب اصلی داخل نرم افزار درج شده است. ان شاء الله در بروزرسانی بعدی سعی خواهد شد نام و آدرس شعب فرعی نیز آورده شود.

2-سوالات به ایشان تحویل داده شده و سپس ایشان شخصا پاسخ را بیان می فرمایند.

باسمه تعالی

این مورد متاسفانه در نرم افزار گنجانده نشده است. در نسخه ی بعدی ان شاءالله اعمال خواهد شد. اما شما می توانید برای حذف سوالات ارسال شده ی خود نرم افزار را حذف و دوباره نصب نمایید.

باسمه تعالی

آیا شما تمام جلسات مبحث نماز (لینک) را گوش کرده اید؟ اگر نه، حتما این کار را انجام دهید و نتیجه کار را برای ما بیان کنید

باسمه تعالی

ان شاء الله بزودی قرار خواهد گرفت.

باسمه تعالی

روزپنجشنبه رأس ساعت 4:30 بعد از ظهر برای ارتباط تلفنی با جناب استاد مخملباف با موسسه تماس حاصل نمایید.

تلفن: 55390144 - 55370517

باسمه تعالی

1- یکی از صنایع ادبی بحث کنایات می باشد. این مطلب حضرت(ع) نیز کنایه بر این است که همانطور که ما دوست نداریم کسی پشت سر ما صحبت کند نباید پشت سر کسی غیبت آن شخص را بکنیم. لکن اگر فردی روزی غیبت ما را انجام داد ما به جای انتقام گرفتن و احتمالاً فحاشی کردن یا غیبت کردن یا هر عمل مقابل دیگری خوشحال باشیم که با این کار او از گناهان ما کاسته شده و بر اعمال خوب ما از جانب آن شخص اضافه شده است.

2- این حالت را حالت اضطرار و استغاثه گویند. البته باید به واقع چنین باشد.

باسمه تعالی

این چنین روایاتی اصلا وجود خارجی ندارد و هر کس گفته متاسفانه حرف صحیحی نزده است. شما می توانید تا آخرین روزهای ماه ذی‌الحجه که روزهای مبارکی هستند شادمان باشید و کارهایی مانند عروسی و امثالهم که به این مطلب ارتباط دارند را انجام دهید و هیچگونه مشکلی هم ندارد. در ماه محرم هم فقط روزهایی که روزهای حزن و اندوه می باشد روز تاسوعا و عاشورا است. لکن چون این مطلب در ماه محرم اتفاق افتاده است شیعیان در مجموع این ماه و ماه صفر اعمالی که در آنها مسائل شادی بخش باشد را انجام نمی دهند لکن در غیر از روزهای تاسوعا و عاشورا و شهادت ائمه(ع) حتی مراسم عقدی بدون هیچگونه مورد خاصی انجام پذیرد صحیح بوده و از نظر شرعی اشکالی ندارد.

باسمه تعالی

 البته مسئله اینگونه که شما می گویید نیست لکن در این زمینه می توانید به مبحث معاد (لینک) جلسات مربوط به برزخ و نیز مبحث دعا (لینک) جلسات مربوط به توسل مراجعه نمایید.

باسمه تعالی

ما این پیغام شما را به ایشان خواهیم داد لکن خود شما اگر با ایشان تماس گرفته و مطلب خود را بگویید تاثیر بیشتری خواهد داشت.

باسمه تعالی

1- اگر به زبان شهادتین را جاری کرده باشد مسلمان است ولی مومن نیست و داخل بهشت نیز نخواهد شد. لکن پاک است و همه مواردی که در ارتباط با یک مسلمان جاری و ساری است برای او نیز همچنان است.
صفات نیک در انسانها هر یک جداگانه مورد بررسی قرار می گیرد. مثلا ممکن است فردی بد اخلاق باشد ولی مال مردم خور نباشد. یا فردی نماز نخواند لکن خوش اخلاق باشد. این صفات هر کدام جداگانه می‌تواند برای فرد خوب یا بد محسوب شود لکن عدم انجام اعمال شرعی ربطی به صفات خوب غیرشرعی در یک فرد ندارد. بدین معنا که اگر کسی همه خوبی ها را داشته باشد ولی اعمال شرعی خود را انجام ندهد، مثلا نماز نخواند، به هیچ وجه وارد بهشت نخواهد شد.

2- اصولاً خواب در مسائل شرعی حجیت ندارد. دیدن خواب خوب یا بد ملاک و معیار برای خوب یا بد بودن انسانها نیست. بنابراین اگر شخص بدی خواب خوب ببیند دلیل بر اینکه خداوند او را دوست دارد نیست و بالعکس آن، اگر شخص خوبی خواب بد ببیند دلیل بر اینکه خداوند به او خشم کرده است نیست.

3- مادر شوهر رحم شما نیست ولیکن دیدار از او هم از نظر مادی و هم از نظر معنوی برای شما مزایای خوبی دارد که باید از آن بهره مند شوید.

باسمه تعالی

این گونه مراسم هیچ گونه ریشه شرعی نداشته و سلیقه ای می باشد و در مواجهه با چنین کارهایی تا زمانی که مخالفتی با شرع مقدس نداشته باشند انجام آنها مباح است ولی زمانی که با شرع مقدس معارضه یا مخالفت داشته باشند انجام آنها حرام میباشد. 

باسمه تعالی

1- در این زمینه به کتاب تربیت کودک، جوان و بزرگسال از نظر وراثت نوشته مرحوم آیت الله فلسفی و نیز کتاب مکارم الاخلاق ایشان می‌توانید مراجعه نمایید.

2- در زمینه توحید به کتاب نوشته شده در زمینه صِحاح ستّه توسط دو تن از شاگردان آیت الله خوئی -رحمة الله علیه- مراجعه نمایید. در زمینه امامت و نبوت می توانید به کتاب الغدیر مرحوم علامه امینی که با چاپ جدید منتشر شده رجوع کنید و در زمینه مسئله خاص امامت به کتاب چشم شیطان که چند سالی است منتشر شده است مراجعه نمایید.

باسمه تعالی

شما باید ببینید در چه زمینه ای و چه بخشی می خواهید از اسرائیلیات مطلع باشید. مثلا در بخش توحید یا نبوت یا معاد یا امامت و یا موارد دیگر. خوشبختانه امروزه در هر زمینه ای کتابهای خوبی چاپ شده است که با علم بر اینکه شما چه بخشی را خواهان هستید می‌توان آنها را معرفی نمود.

باسمه تعالی

ان شاء الله خوابتان خیر است و سعی کنید که در اولین فرصت به زیارت امام هشتم -علیه السلام- رفته و قبر شیخ بهایی را نیز زیارت نمایید. در مورد مواردی که فرمودید برنامه دهگانه هفتگی را که در جلسه 76 از مبحث دعا (لینک) بیان کرده ایم را حداقل تا ۴۰ روز انجام دهید و پس از آن گزارش کار خود را برای ما ارسال نمایید.

باسمه تعالی

 در زندگی زناشویی خود مواظب باشید پایه کسی به زندگی شما باز نشود و ثانیاً افرادی که اطراف شما هستند چه زن و چه مرد اگر دارای افکار آلوده ای هستند از آنها پرهیز نموده و نیز باعث تحریک حسادت کسی نسبت به زندگی خود نشوید. 

باسمه تعالی

به این مطلبی که شما فرموده اید جبر نمی‌گویند بلکه می گویند ابزارهای تشویقی و نیز اهرم های لازم برای ممانعت از کاری. در همه جای دنیا نیز هر شخصی با اراده خود می‌تواند با اهرم های تشویقی به سمت کارهای مورد نظر برود و نیز با ممانعت هایی که برای جلوگیری از هرگونه خطایی برای او در نظر گرفته شده به سمت کار ناصحیح نرود. این همان اراده و امر بین الامرین است.

باسمه تعالی

در مسئله ای که ذکر کرده اید باید تحقیقات محلی و نیز محل کار با جدیت انجام پذیرد و چندین جلسه با فرد مذکور در داخل خانه هم شما و هم دختر شما صحبت کنید و نه تنها نماز بلکه مسائل دیگر را نیز مورد بررسی و دقت نظر قرار بدهید و سپس در پایان کار اگر مردد بودید می توانید به استخاره رجوع نمایید و اگر خیر، تصمیم خود را بگیرید. هرگونه عجله کردن در این کار پیامدهای ناگواری در آینده خواهد داشت.

باسمه تعالی

1- نه تنها برای عبادت بلکه برای هر کار دیگری انسان باید برنامه داشته و وقت بگذارد و داخل آن زمان کار دیگری غیر از آن کار را انجام ندهند. درمورد بچه نیز دستور شارع مقدس این است که پاسخگویی به فرزند در بعضی مواقع خود نوعی عبادت است.

2- خیر. در بین نماز مبطل نماز است