پرسش و پاسخ

پرسش پاسخ شرعی

لطفا قبل از ارسال سوال آن را در بین سوالات جستجو نمایید تا از تکرار جلوگیری شود.

باسمه تعالی

لطفا در صورت طولانی بودن متن سوال آن را به آدرس ایمیل موسسه ارسال نمایید تا سوالتان ناقص ارسال نگردد.

و اما پاسخ شما، اینکه شارع مقدس اختلاط  نامحرم را اگر چه تلفنی باشد قبول نمی کند بخاطر همین مسائل است. شما باید هرچه زودتر ارتباط تلفنی خود را قطع نموده و دیگر با آن خانم تماس نگیرید و اگر تماس گرفتن بگویید دیگر قصد ازدواج ندارید و دیگر با شما تماس نگیرد.

 

باسمه تعالی

همواره اسلام به خاطر خصوصیت ویژه ی خود در تمام ابعادش محلی برای سوء استفاده افراد اعم از مسلمانان و غیرمسلمانان بوده است. شما باید بدانید که اسلام در یک بعد از ابعاد گوناگون صحیح و کامل نمی باشد مثلا فردی که فقط با حجاب باشد ولی وظایف دینی دیگر خود را انجام ندهد و یا فردی فقط نماز بخواند و دیگر وظایف را انجام ندهد چنین کسانی را قرآن کریم به عنوان "نُؤْمِنُ بِبَعْضٍ وَنَكْفُرُ بِبَعْضٍ"(150 نساء) معرفی می کند یعنی "به بعضی ایمان می آورند و بعضی را انکار می کنند". قران می فرماید اینان اهل بهشت نیستند ، در این رابطه می توانید به آیه ای که برای شما نوشتیم به قرآن کریم مراجعه و در تفاسیر معنای مفصل آنرا مطالعه کنید.

باسمه تعالی

جهت مشاوره و دریافت پاسخ خود لطفا با تعیین وقت قبلی، حضورا مراجعه نمایید.

باسمه تعالی

شما می توانید برای تعریف دین و تعریف اسلام ذیل واژه دین واسلام در کتاب قاموس قرآن و همچنین در تفسیرنمونه و المیزان ذیل این دو واژه توضیحاتی را مطرح کرده اند که حائز اهمیت می باشند می توانید رجوع نمایید.

باسمه تعالی

در این زمینه به تفسیر المیزان مرحوم علامه طباطبایی در ذیل آیه مراجعه نمایید . منظور از غفران در آیه فوق پوشاندن خطرات گذشته و آینده مشرکین برای پیامبر می باشد . اگر باز هم در پایان کارتان مطلب را نفهمیدید شفاها تماس بگیرید تا برای شما توضیح دهیم.

باسمه تعالی

کاربر عزیز اولا مگر ما باید هرچیزی را بدانیم ؟! همه چیز را حتی همگان هم نمی دانند . ثانیا شما مطلبی را پیدا میکنید برای ما می نویسید و از ما می خواهید که ماخذ آنرا ذکر کنیم، این واقعا عقلانی است؟! ثالثا مطالب آقای شجاعی در رادیو معارف یا رادیو قرآن بیان می شود شما با شماره های رادیو تماس گرفته و سوالتان را از ایشان مطرح نمایید. البته در پایان می گوییم بعضی از سخنان ایشان مورد تایید ما نیست.

باسمه تعالی

در این رابطه به موارد ذیل دقت نمایید :

  1. اگر این فرد انسان متدینی است به او بگویید اگر آن مرد (نامحرم) با او رابطه برقرار کند درحالی که او شوهر دارد بصورت ابد بر او نامحرم می شود و ازدواجشان نیز باطل است .
  2. به طریقی به شوهر او بفهمانید که همسر او کمبود محبت دارد و او باید این کمبود محبت را جبران نماید.
  3. با این خانوم صحبت کرده و به او بگویید ازدواج با  فرد دیگری جز تاریکی مطلق در زندگی آینده چیز دیگری نیست و این کار خلاف رضای پروردگار و رضای امام زمان (عج) می باشد ، سعی کند با شوهر خود ارتباط صمیمی برقرار کرده و کمبودهای خود را مستقیما به او گوشزد نماید. البته در پایان متذکر می شویم که این فرد باید هرچه زودتر رابطه خود را با آن مرد به دلیلی که گفته شد قطع نماید.

باسمه تعالی

اگراختلاف سن  یکسال است و مشکل دیگری در میان نیست و میدانید  صد در صد خانواده پسر بر این کار موافق هستند و نیز خانواده خود را راضی کرده اید، با توکل بر خدا اقدام نمایید و برای رفع ترس خود صدقه ای نیز بدهید.

باسمه تعالی

برای رفع اینکار نذر کنید که اگر این کار را انجام دهید در قبال آن کاری انجام دهید که البته توانایی انجام آن کار را داشته باشید. مثلا بگویید اگر این کار را انجام دادم بر من واجب باشد که 500 صلوات بفرستم یا 1000 تومان به فقیر بدهم یا چند رکعت نماز بخوانم یا یک روز روزه مستحبی بگیرم و امثال اینها. البته باید دقت کنید که اگر نذر کردید باید حتما به نذر خود در صورت انجام آن کار عمل نمایید درغیر اینصورت کفاره نیز به شما تعلق میگیرد.

باسمه تعالی

از نظر شارع مقدس هیچ یک ازاعداد نحس نیستند و عدد13 نه تنها نحس نیست بلکه عدد خوبی هم هست چرا که در 13 ماه  رجب مولای متقیان حضرت علی (ع) متولد شده اند. در هواپیما نیز اگر چنین باشد باید به حماقت مسئولین آن خندید.

باسمه تعالی

مثلی است از قدیم که می گویند بر سر قبری که معلوم نیست در آن مرده هست یا نه گریه نکنید. و یا ضرب المثل دیگری است که می گوید اول برادری خود را ثابت کن بعد ادعای ارث کن. حال شما کاربر گرامی، اول بفرمایید این موارد را که درباره تجلی خداوند به ارواح ذکر کرده اید، از کدام منبع اتخاذ کرده اید؟ از قرآن است یا عترت؟ اگر غیر از این دو باشد که اصلا مورد قبول نیست و اگر یکی از این دو هست باید حتما مأخذ آنرا ذکر فرمایید تا بعد از آن ما به شما توضیح دهیم که مطلب چگونه است.

باسمه تعالی

البته یادگرفتن قرآن توام با اعتقادات یک طرح ایده آل است اما چون شما سن دانشجویان را برای ما ننوشته اید باید به عرض برسانیم اگر در سنین پایین باشند اول باید ظاهر قرآن را به آنها تعلیم داده و سپس به بیان اعتقادات در حد درک آنها اقدام نمایید.

باسمه تعالی

در مورد رجوع به مرجع تقلید شما می توانید به سی دی های ولایت فقیه (مباحث لزوم ولایت فقیه از دیدگاه امامان معصوم(ع) ، شرایط مرجعیت و مجتهد جامع الشرایط کیست؟) مراجعه نمایید و اگر بعد از استماع این سی دی ها همچنان سوالاتی برای شما باقی بود مطرح کرده تا پاسخ آنرا دریافت کنید.

باسمه تعالی

مجددا از شما خواهش می کنیم سوالات خود را به زبان بسیار ساده و عبارات همگون و گویا برای ما بیان کنید تا بتوانیم پاسخی مناسب آن تقدیم شما نمائیم . در اینجا اگر منظور شما رسیدن به کمالات معنوی است نقش امام ، قرآن و عقل به تفکیک هر کدام یک هادی می باشند که اگر همانطور که پیامبر اکرم (ص) فرموده اند در کنار هم قرار گیرند تکامل انسانی قطعی است . در این رابطه می توانید روز شنبه ساعت 6 بعدازظهر برای استماع بحثی پیرامون همین مطلب در کانون مرکزی حضور بهم رسانید . ضمنا چون خدای متعال خالق و انسان مخلوق است الفاظ مبدا و مقصد در جمله ای که شما بکار برده اید صحیح نمی باشد چون هیچگاه متناهی به نامتناهی ختم نمی شود.

باسمه تعالی

از توضیحات شما متشکریم. اگر سوال همانطور که شما می گویید باشد (که البته اشکالات لفظی آنرا کنار بگذاریم) آنگاه پاسخ آن نیز همانطور که شما  فرموده اید مشخص است.

باسمه تعالی

همچنان که فرموده اید ما نیز به دنبال برگزاری چنین مجلسی می باشیم لکن هنوز دانشجویان آن به حدنصاب نرسیده اند اگر می توانید در این زمینه به ما کمک نمایید لطفا اعلام نمایید.

باسمه تعالی

شما در حال حاضر باید اطاعت از شوهر خود کنید. لکن ضمن کشف علت این امر به رفع آن بپردازید و سپس آرام آر ام ذهنیت منفی شوهر خود را مثبت نمایید. مثلا تعریف هایی را از زبان خواهرتان در رسای همسرتان برای او بیان کنید و سعی کنید از کینه و کدورت او بکاهید.

باسمه تعالی

انصافا خودتان هم متوجه شده اید که سوالتان چیست و چه چیزی را طلب کرده اید!؟ چرا سوالتان را به راحتی مطرح نمی کنید تا پاسخ کامل آن را دریافت کنید؟ آیا می دانید خوب سوال کردن، خود نیمی از پاسخ است؟ ما که نفهمیدیم منظور شما از این سوال چیست!

باسمه تعالی

اولا اگر منظورتان امام خمینی (ره) است، ایشان چنین مطلبی را نفرموده اند. ثانیا موسیقی از دیدگاه بعضی از فقها بر 2 نوع است که موسیقی مطرب و غیر مطرب نامیده می شود.

موسیقی مطرب بنا بر نظر همه فقها حرام و غیر مطرب، از دیدگاه بعضی از فقها شنیدنش مانعی ندارد به شرطی که محرک نباشد. البته تلویزیون متاسفانه مراعات نکرده و موارد حرامی را نیز پخش می کند. شما باید نامه ای تهیه کرده و به این سازمان ارسال کنید تا انشاء الله این ها نیز ترتیب اثر بدهند.

باسمه تعالی

چنین مواردی نباید باعث ترک صله رحم شود. فلذا شما باید با خواهر گرامی صحبت کرده تا به فرزندان خود گوشزد نماید حتما موارد شرعی را مراعات نمایند و اگر چنانچه این عمل محقق نشد، شما خودتان برای دیدن خواهر اقدام نموده و اگر توانستید، فرزندان را نیز برای دیدن عمه شان همراه خود ببرید. در این رابطه می توانید یک سی دی حجاب نیز به خواهر محترمه هدیه نمایید.