باسمه تعالی
اگر ارثی از ناحیه بدن مانده، باید بین همه ورثه بر آن مبنایی که شارع مقدس تعیین کرده است تقسیم شود. اگر چنین چیزی متعلق به مادر میباشد و او صاحب این موارد است میتواند در زمان حیات به هر کس که بخواهد ببخشد لکن بعد از مرگ مادر این مال نیز باید مانند تمام اموال یک متوفی، بین ورثه تقسیم شود و فقط اگر وصیتی کرده باشد از ثلث متوفی باید به وصیت او عمل نمود در غیر این صورت اگر وصیت هم نکند حتی ثلث او هم باید آنچنان که شارع مقدس گفته است بین ورثه تقسیم شود. حال باید دید این چیزی که میفرمایید متعلق به مادر است که این گونه بذل و بخشش میکند یا ارث پدر نیست؟ اگر ارث پدر باشد او حق چنین کاری ندارد.
باسمه تعالی
خیر. در نماز چون عبادتی است منحصر به خدای تعالی، فقط باید خود خدای تعالی مخاطب قرار گیرد و اگر پیامبر(ص) یا ائمه(ع) نام برده شوند، فقط باید به گونهای باشد که خدای تعالی را به حق آنان قسم داده و از خود خدای تعالی طلب حاجت شود. در غیر این صورت نماز باطل است. مثلاً اگر کسی در قنوت نماز بگویند یا امام رضا(ع) حاجت مرا بده، نماز باطل است. لکن اگر بگوید خدایا به حق امام رضا(ع) حاجت مرا بده و البته به عربی میگویند، مشکلی ندارد. البته در بیرون از نماز انسان میتواند از خود ائمه(ع) نیز مستقیماً طلب حاجت نمایند، با این نیت که این بزرگواران قدرتی از جانب خدای تعالی دارا میباشند. در مورد لعن و سلام علاوه بر آنچه که گفته شد باید به گونهای عمل شود که ایجاد اختلاف و تفرقه نشود. در غیر این صورت باز هم مشکل پیدا میکند.
باسمه تعالی
بعد از حمد همان آیات خوانده میشود و لازم نیست سوره توحید خوانده شود.
باسمه تعالی
خیر گناه نیست. کار خوبی نیز هست لکن باید توجه داشت که این گونه کارهای سلیقهای ممکن است نتیجه بدهد و ممکن است نتیجه ندهد.
باسمه تعالی
اگر در حمام پوشش لازم را که برای قسمتهایی از بدن واجب است داشته باشند مشکلی ندارد.
باسمه تعالی
اگر احتمال دهید که ممکن است اینها در چاه فاضلاب یا در جایی که به آن بیاحترامی شود بیفتد جایز نیست.
باسمه تعالی
این مسئله فقهی است و مراجع بعضاً نظر اختلافی دارند. باید شما به مرجع خودتان مراجعه کرده و مسئله فوق را استفتاء نمایید.
باسمه تعالی
مستحب است که انسان در حال تجافی همراه با امام فقط تشهد را بخواند. اگر نخواند هم مانعی ندارد.
باسمه تعالی
معاملاتی که از نظر شرع مشکل دارند در رسالههای عملیه ذکر شدهاند. مانند خرید و فروش مشروبات الکلی، مواد مخدر، وسایل قمار و موسیقی، سگهای تزیینی و دیگر مواردی که در کتب فقهی مذکور است و غیر از این، که از نظر قانونی به مشکلاتی برخورد میکنند خلاف شرع نیستند و چنین معاملاتی حرام هم نیستند. اما در مواردی که جنس خرید و فروش نشود و حق کسی ضایع گردد و یا نوعی غش در معامله باشد و یا اینکه فریب و کلاهبرداری باشد آنها نیز از درآمدهای حرام میباشند. شما باید مورد خود را به طور مشخص بیان کنید تا پاسخش را بدهیم.
باسمه تعالی
اگر نفراتی که مرجع را معرفی کردهاند از نظر دانش فقهی مورد تایید شما باشند پاسخ مثبت است.