باسمه تعالی
بله میتوانید به زبان فارسی در همه نمازهای مستحبی دعا نمایید مخصوصاً در قنوت آنها و همچنین می توانید برای مومنین به هر زبانی که خواستید برایشان دعا نمایید. مثلا بگویید خدایا فلانی و فلانی و فلانی را بیامرز.
باسمه تعالی
با شماره زیر -حوزه علمیه خواهران جامعة الزهرا(س)- تماس بگیرید.
025-31768 (صبح 8 الی 12 و عصر 15 الی 18)
باسمه تعالی
منظور از مضجع شریف، قبر مطهر میباشد و اگر چنانچه خاکهای اطراف قبر مطهر نیز باشد چون مسئله حائر در میان است و همه شهدا در آنجا دور آن حضرت دفن هستند آن خاکها نیز به عنوان تربت اباعبدالله (ع) محسوب میشود. البته باید سعی شود که نزدیکترین مکان به قبر برای بدست آوردن تربت انتخاب گردد. و اگر کسی این تربت را قبلاً گرفته باشد و به شما بگوید مال آن موضع هست همان خاصیت را برای شما دارد.
باسمه تعالی
خواندن قرآن، نگاه کردن به آن، تدبر کردن در آن و همچنین نوشتن آیات قرآن برای خطاطی و قرآن نویسی و امثال اینها همگی دارای پاداش و ثواب و اجر بوده و یکی از فرقهای قرآن با کتب دیگر نیز در همین است و مطلبی که فرمودهاید، بله، حتی اگر قرآن را نگاه کنید و نخوانید نیز پاداش دارد اگرچه بخوانید و به معانی آن توجه نکنید باز هم ثواب خود را دارد. اما گاهی انسان به دنبال خاصیت و بهرهمندی کامل از قرآن کریم است. در چنین صورتی باید ظاهر قرآن خوانده شود و در معانی آن دقت گردد.
باسمه تعالی
حرام است.
باسمه تعالی
روزههایتان را باید قضا کنید که میتوانید از این ماه رجب و شعبان که بسیار مناسب است برای این کار استفاده کرده و شروع نمایید، با توجه به اینکه روزها کوتاه هم است و بعد از ماه رمضان نیز ادامه دهید. برای نمازهای خود نیز بهتر است با هر نماز واجبی که می خوانید، یک نماز قضا به جای آورید تا نمازهای خود را تمام کنید.
باسمه تعالی
اگر ارثی از ناحیه بدن مانده، باید بین همه ورثه بر آن مبنایی که شارع مقدس تعیین کرده است تقسیم شود. اگر چنین چیزی متعلق به مادر میباشد و او صاحب این موارد است میتواند در زمان حیات به هر کس که بخواهد ببخشد لکن بعد از مرگ مادر این مال نیز باید مانند تمام اموال یک متوفی، بین ورثه تقسیم شود و فقط اگر وصیتی کرده باشد از ثلث متوفی باید به وصیت او عمل نمود در غیر این صورت اگر وصیت هم نکند حتی ثلث او هم باید آنچنان که شارع مقدس گفته است بین ورثه تقسیم شود. حال باید دید این چیزی که میفرمایید متعلق به مادر است که این گونه بذل و بخشش میکند یا ارث پدر نیست؟ اگر ارث پدر باشد او حق چنین کاری ندارد.
باسمه تعالی
خیر. در نماز چون عبادتی است منحصر به خدای تعالی، فقط باید خود خدای تعالی مخاطب قرار گیرد و اگر پیامبر(ص) یا ائمه(ع) نام برده شوند، فقط باید به گونهای باشد که خدای تعالی را به حق آنان قسم داده و از خود خدای تعالی طلب حاجت شود. در غیر این صورت نماز باطل است. مثلاً اگر کسی در قنوت نماز بگویند یا امام رضا(ع) حاجت مرا بده، نماز باطل است. لکن اگر بگوید خدایا به حق امام رضا(ع) حاجت مرا بده و البته به عربی میگویند، مشکلی ندارد. البته در بیرون از نماز انسان میتواند از خود ائمه(ع) نیز مستقیماً طلب حاجت نمایند، با این نیت که این بزرگواران قدرتی از جانب خدای تعالی دارا میباشند. در مورد لعن و سلام علاوه بر آنچه که گفته شد باید به گونهای عمل شود که ایجاد اختلاف و تفرقه نشود. در غیر این صورت باز هم مشکل پیدا میکند.
باسمه تعالی
بعد از حمد همان آیات خوانده میشود و لازم نیست سوره توحید خوانده شود.