یکی از آیات قرآن کریم با موضوع دعا، آیه ۱۸۶ سوره مبارکه بقره (وَإِذَا سَأَلَكَ عِبَادِی عَنِّی فَإِنِّی قَرِيبٌ...) میباشد که در این آیه زیبا پروردگار مهربان هفت مرتبه بندگان را به سوی خویش میخواند. حال بخشی از توضیحات کتاب راجعبه این آیه شریفه را با هم مرور میکنیم:
صفحهی ۲۸:
این خواندن پروردگار به سوی خودش بسیار جالب و مهم است. مثال: برای گرفتن یک وقت ملاقات از یک وزیر بایستی مراحل اداری بسیاری طی شود تا بتوان به حضور وزیر رسید و با او ملاقات کرد، در صورتی که شخص وزیر خود مخلوق است و با مرگ از دنیا میرود. حال دقت کنید خداوند چقدر به بندگانش لطف دارد و مهربان است که با این صفاتی که داراست، مانند: فَعّال ما یَشاء (هر کاری بخواهد انجام میدهد)، یَحْکُمُ ما یُرید (هر حکمی بخواهد میدهد)، اَعْدَلُ العادِلین (نهایت عدالت ورزیدن)، اَحْکَمُ الحاکِمین (بهترین حکم کنندگان)، غِیاثَ المُستَغیثین (دادرس هر درمانده)، مُجیبَ دَعوَةِ المُضطرّین (اجابت کننده بیچارگان)، اَکْرَمُ الاَکْرَمین (بهترین گرامی دارندگان)، اَجْوَدُ الاَجْوَدین (آقای آقایان)، خَیرُ الغافِرین (بهترین آمرزندگان)، اَمانَ الخائِفین (پناه ترسایان)، دَلیلُ المُتَحَیِّرین (راهنمای سرگردانان)، قاضیَ الحاجات (برآورنده حاجات)،... و متصف به هر صفت برتر به حد نامتناهی است، در این آیه ۷ مرتبه فرموده است: خودم جواب میدهم - به من اعتماد کنید - حرف مرا قبول کنید. به بندگانی که حیات و مماتشان به دست خداست، این همه نظر لطف و مرحمت دارد. این کار جز از خدای تعالی بر نمیآید.
🔸علاقهمندان جهت تهیه این کتاب میتوانند به واحد کتابخانه شعب مؤسسه مراجعه نمایند.
عمومی دوشنبه 19 اردیبهشت 1401
سخنران: دکتر حسین فریدونی / تعداد جلسات: ۱۸ جلسه
عناوین جلسات:
تصوف چیست و چه معنایی دارد؟، ریشههای تصوف، شریعت، طریقت و حقیقت، وحدت وجود و موجود، مرید و مراد، عقل و عشق، ذکر در مجامع اهل تصوف، نظر ائمه هدی(ع) درباره صوفیه، سَماع یا سِماع، خانقاه چیست و از کجا آمده؟، صلح کل بودن، فرقههای تصوف در ایران، بررسی فرقه اهل حق (۳جلسه)، بررسی فرقه گنابادی (۳جلسه)
عمومی یکشنبه 18 مهر 1400
این دعا معروف به دعای شبوّر (دعای عطا و بخشش) است که خواندن آن در ساعات آخر روز جمعه مستحب است و پوشیده نباشد که این دعا از دعاهای مشهور است و بیشتر علمای گذشته بر خواندن این دعا مواظبت داشتند. در «مصباح» شیخ طوسی و «جمال الاسبوع» سید ابن طاووس و کتابهای کفعمی به سندهای معتبر از جناب محمّد بن عثمان عمروی(رضوان الله علیه) که از نوّاب حضرت صاحب الامر(علیهالسلام) بود، از حضرت باقر(علیهالسلام) و امام صادق(علیهالسلام) روایت شده است. علاّمه مجلسی این دعا را همراه با شرح در کتاب «بحار» ذکر کرده است.
[ادامه مطلب…]
عمومی جمعه 9 شهریور 1403
دفن بدن مطهر پیامبر اسلام(ص)
در نیمه شب اول ربیعالاول بدن مطهر خاتم الانبیا(ص) را امیرالمؤمنین(ع) دفن فرمودند. مصیبت و فاجعه رحلت پیامبر(ص) از یک طرف و بیاحترامی به آن حضرت و توجه نداشتن مردم به غسل و کفن و دفن حضرت از طرف دیگر، داغهایی بود که بر دل مبارك امیرالمؤمنین(ع) سنگینی میکرد. شیخ مفید میفرماید: «اکثر مردم در دفن پیامبر(ص) حاضر نشدند و نماز بر آن حضرت نخواندند، چراکه بین انصار و مهاجرین مشاجره در امر خلافت بود.»
باید از آنان که بر سر غصب خلافت همه چیز را فراموش کرده بودند، پرسید: آیا سقیفه در حضور پیامبر(ص) و به سفارش ایشان بود یا غدیر؟ آیا برای تشکیل شورای سقیفه دستوری از طرف خداوند آمده بود یا درباره غدیر؟ آیا در سقیفه از اکثر بلاد مسلمین حضور داشتند یا در غدیر؟
هجوم به خانه وحی
در این روز اولین هجوم به خانه امیرالمؤمنین(ع) صورت گرفت. امیرالمؤمنین(ع) در شب چهارشنبه که اول ربیعالاول بود، بدن مبارك پیامبر اکرم(ص) را دفن فرمود. در این ایام سه بار به منزل امیرالمؤمنین(ع) هجوم آوردند: بار اول در روز اول ربیع بود که برای بیعت آمدند و حضرت خارج نشد. پس از آن امیرالمؤمنین(ع) شبها صدیقه طاهره و حسنین -علیهم السّلام- را بر در منازل اصحاب میبردند و طلب یاری مینمودند. بار دوم هفت روز بعد از دفن پیامبر(ص) بود که زبیر و عدهای دیگر در منزل امیرالمؤمنین(ع) جمع شده بودند؛ و بار سوم که به منزل حضرت هجوم آوردند، پس از آتش زدن درب منزل و مجروح ساختن صدیقه طاهره(س) و کشتن حضرت محسن(ع)، امیرالمؤمنین(ع) را با دست بسته بیرون بردند.
هجرت پیامبر اکرم(ص)
پیامبر(ص) ۱۳ سال پس از بعثت به مدینه طیّبه هجرت فرمود.
لیلة المبیت
در شب اول این ماه پیامبر(ص) از شر کفار از مکه به مدینه هجرت کردند. در آن شب امیرالمؤمنین(ع) جاننثاری فرموده بهجای رسول گرامی اسلام(ص) در بستر ایشان خوابیدند، چراکه کفار قریش قصد کشتن شبانه حضرت در خانه خود را داشتند. به مناسبت این فداکاری بزرگ آیه ۲۰۷ سوره مبارکه بقره نازل گردید: «و از ميان مردم كسى است كه جان خود را براى طلب خشنودى خدا مىفروشد و خدا نسبت به بندگان مهربان است»
مسمومیت امام عسکری(ع)
امام حسن عسکری(ع) در اثر زهر مسموم شد و بیماری حضرت آغاز گردید. همچنین بنابر قولی شهادت آن حضرت در سال ۲۶۰ هجری قمری در چنین روزی بوده است.
📖 منبع: کتاب «تقویم شیعه» (با تلخیص)
عمومی شنبه 25 شهریور 1402
امام رضا(ع): هرگاه سختی به شما رسید، بهواسطه ما از خدا کمک بجویید. (تفسیر العیاشی، ج۲، ص۱۷۶)
👈 دانلود سخنرانی با موضوع "نقش امام رضا (ع) در پيشرفت تشيّع"
👈 دانلود سخنرانی با موضوع “امام رضا(ع) و چالشهای مخالفین و معاندین در زمان امامت”
تاریخ ولادت، القاب و خصوصیات امام رضا(ع) / چگونگی به قدرت رسیدن مأمون / چالشهای پیش روی مأمون در زمان حکومت / تحتنظر گرفتن ائمه(ع) توسط خلفای بنیعباس / ورود امام رضا(ع) به مرو (خراسان) / پیشنهاد تحویل خلافت به امام رضا(ع) توسط مأمون!! / شروط امام رضا(ع) برای پذیرش ولایتعهدی / مأمون عباسی، چالشی بزرگ برای امام رضا(ع) / گروه واقفیه چه کسانی بودند؟ / یونس بن عبدالرحمن، یک شیعه واقعی / اهمیت ترویج کلام اهل بیت(ع) / عبرت گرفتن از واقفیه
عمومی سهشنبه 13 شهریور 1403
قابل توجه کاربران عزیزی که نرم افزار اندروید جزوات تجوید را روی گوشی های خود نصب دارند؛ چنانچه مشکلی در دانلود جزوات در برنامه مشاهده میشود، لطفا از طریق لینک زیر جهت بروزرسانی نرم افزار اقدام نمایید. [لینک بروزرسانی نرم افزار]
عمومی چهارشنبه 14 مهر 1400
از دعاهای بسیار معروف است؛ علاّمه مجلسی(رحمةاللهعلیه) فرموده است: این دعا از بهترین دعاهاست و دعای خضر پیغمبر(علیهالسلام) است. امیرالمؤمنین(علیهالسلام) آن را به کمیل که از شخصیتهای اصحاب آن حضرت بود آموخت؛ و نیز فرموده است: در شبهای نیمهشعبان و در هر شب جمعه خوانده میشود و برای بازدارندگی از گزند دشمنان و گشوده شدن درهای روزی و آمرزش گناهان سودمند است. شیخ طوسی و سید ابن طاووس آن را در کتابهای دعای خود آوردهاند و من متن این گنجینه ملکوتی را از «مصباح المتهجّد» روایت میکنم؛ و آن دعای شریف این است:
👈 قرائت دعای کمیل با صدای جناب استاد مخملباف
عمومی پنجشنبه 14 فروردین
برادران و خواهران علاقهمند به شرکت در کلاسهای مؤسسه در علومی چون تجوید، احکام، اعتقادات و ادبیات عرب میتوانند بر اساس محل سکونت خود به هر یک از شعب موسسه رجوع نمایند. موسسه فرهنگی میقات القرآن در حال حاضر دارای سه شعبه ویژه برادران و سه شعبه ویژه خواهران و بالغ بر ۲۰ جلسه فرعی در سطح تهران و کرج می باشد. [کلیه کلاسهای این موسسه در تمام شعب بصورت رایگان میباشد.] ← آدرس، شماره تلفن و برنامه کلاسهای شعب موسسه [اینجا]
عمومی پنجشنبه 10 آبان 1403
پاسخ همه این سؤالات را میتوانید در این اثر ارزشمند که برگرفته از ۷۹ جلسه سخنرانی استاد مرتضی مخملباف با موضوع دعا میباشد، دریافت نمایید.
صفحه و قطع: ۶۳۲ صفحه، وزیری
🔸 تخفیفات ویژه این کتاب برای اعضای مؤسسه:
- اعضای هیأت علمی: ۴۰ هزار تومان تخفیف
- معلمین، مسئولین واحد، معاونین واحد: ۳۰ هزار تومان تخفیف
- کارآموزان، کادرهای اجرایی: ۲۰ هزار تومان تخفیف
- دانشجویان: ۱۰ هزار تومان تخفیف
علاقهمندان جهت تهیه این کتاب میتوانند به واحد کتابخانه شعب مؤسسه مراجعه نمایند.
عمومی سهشنبه 6 مهر 1400
اربعین حسینی، چهلمین روز پس از شهادت امام حسین (ع) می باشد که با ۲۰ صفر مصادف است. بنابر مشهور در چنین روزی اهل بیت(ع) از شام به کربلا بازگشتند. در این روز بنابرقول سیّد مرتضی رأس شریف امام حسین(ع) توسط امام زین العابدین(ع) از شام به کربلا آورده شد و به بدن مطهر آن حضرت ملحق گردید.
در این روز در سال ۶۱ هجری قمری جناب جابر بن عبداللَّه انصاری و همراهانش چهل روز بعد از شهادت آن حضرت از مدینه به کربلا وارد شدند. او به همراه عطیه قبر حبیبش سیّدالشّهدا(ع) را زیارت کرد.
زیارت اربعین امام حسین(ع) زیارتی است که شیخ طوسی در دو کتاب «تهذیب» و «مصباح» از صفوان جمّال روایت کرده که صفوان گفت: مولایم امام صادق(علیهالسلام) درباره زیارت اربعین به من گفت: هنگامیکه بخش قابل توجهی از روز برآمده، بخوان [ادامه مطلب …]
عمومی یکشنبه 4 شهریور 1403
دومین عامل در برنامه ریزی فردی، نظم داشتن است. کامیابی و موفقیت های مردان و زنان بزرگ مرهون عواملی از جمله نظم و انضباط است. بزرگترین زیان و خسران اندیشهها و تفکرات منفی از بین رفتن انضباط است و اگر انضباط نباشد، هدفها از بین میروند. امیرالمؤمنین(ع) در شب نوزدهم رمضان ضربت میخورند. حضرت با آن وضع که حتی حرف زدن برایشان مشکل بود، وصیتی می کنند و میفرمایند: «حسن و حسین، عزیزان من، وصیت میکنم شما را و همه فرزندانم را و اهلم را و هر کسی که روزی این نوشته من به دستش میرسد، به تقوای الهی و نظم در امورتان». (میزان الحکمه ص۱۳۴۷) [بخشی از جلسه سوم]
مبحث مدیریت و برنامه ریزی در زندگی فردی شامل 20 جلسه سخنرانی، حاوی مطالبی ارزنده و کاربردی در این خصوص میباشد که با مراجعه به صفحه مربوطه متن خلاصه جلسات نیز در دسترس کاربران عزیز خواهد بود.
عمومی یکشنبه 4 مهر 1400