شهادت امام جعفر صادق علیه السلام

پرسش پاسخ شرعی

لطفا قبل از ارسال سوال آن را در بین سوالات جستجو نمایید تا از تکرار جلوگیری شود.

باسمه تعالی

در چنین مواردی که شخص یک بار ازدواج کرده است مشکلی وجود ندارد و باید مانند دیگران راجع به ایشان نیز تحقیق و مشورت کافی صورت بگیرد. اگر چنانچه در پایان به نتیجه مثبت رسیدید حتما اقدام نمایید.

باسمه تعالی

محبت و دوست داشتن در اسلام باید در کادر شرعی و با محدودیت های خودش باشد و اسراف در این زمینه به هیچ وجه جایز نیست. مثلاً شما نمی‌توانید امیرالمومنین(ع) را بیشتر از پیامبر(ص) دوست داشته باشید و نمی‌توانید پیامبر(ص) را بیشتر از خدا دوست داشته باشید. پس دوست داشتن حد و مرزی دارد لکن در مورد دوست داشتن های خلاف شرع مانند اینکه پسری به دختری یا بالعکس، حال در هر موقعیت زمانی و مکانی علاقمند شود، این گونه محبت ها از ریشه حرام بوده و جایز نمی باشد و نیز عملی شیطانی است و شارع مقدس در مورد اینگونه دوست داشتن ها تذکر جدی داده و اقدامات زن و مرد را خارج از حد عرف ممنوع اعلام کرده است. در مورد محبت های پدر به فرزند و بالعکس و نیز برادر به برادر و خواهر به خواهر و امثال اینها باید حد و مرز آن مشخص باشد .

باسمه تعالی

شما باید در حد توان خود مواظبت نمایید که مال حرام داخل زندگی شما نشود. البته آن مقداری که به دست شما می باشد لکن در مواقعی که شما نمی توانید تشخیص دهید باید از خداوند کمک بخواهید که مال حرامی داخل زندگی شما نشود. در این زمینه خواندن‌دعای "عالیه المضامین" هر روز پیشنهاد می شود.

باسمه تعالی

رجوع کنید به جلسه ۷۶ از مبحث دعا (لینک). خلاصه متن سخنرانی هم در لینک فوق موجود هست

باسمه تعالی

به کتب کودک و جوان مرحوم آیت الله فلسفی(ره) مراجعه نمایید. همچنین کانون فرهنگی راه روشن (لینک) واقع در تهران، میدان شهدا، خیابان مجاهدین اسلام، کوچه کاظمی، پلاک 5، طبقه 2 در این زمینه فعالیت دارد که می توانید به آنجا رجوع نمایید.

باسمه تعالی

شما باید اول خانواده ها را در جریان می گذاشتید و بعد به سراغ مشاور میرفتید. متاسفانه راهی که شما رفتید راه صحیحی نبوده است. فعلاً برنامه ده‌گانه (لینک) را تا مدتی انجام دهید و از خداوند بخواهید آن چه که خیر شما هست را پیش روی شما قرار دهد.

باسمه تعالی

اعمال دهگانه (لینک) را یا خود یا پسرتان هر روز انجام دهید و بعد از ۲۱ روز نتیجه را برای ما ارسال نمایید.

باسمه تعالی

1- اگر فرزندی پدر و مادر خود را نفرین کند باید حتماً برای این کار خود از آنها در صورتی که زنده هستند حلالیت طلبیده و طلب بخشش نماید و در صورتی که آنها از دنیا رفته باشند باید تا مدتی مدید برای آنها خیرات کرده و نیز تلاوت قرآن به ویژه روزی ۴۰۰ مرتبه استغفار کند. ان شاءالله خداوند رحمان چنین فردی را خواهد بخشید.

2- باید صله رحم را به هر نحوی که می‌توانید انجام دهید حتی با تلفن یا پیامک یا نامه و در ارتباط با بد اخلاقی های برادر خیلی صبورانه به او تذکر دهید و اگر ناراحت می شوند، تا مدتی چیزی به او نگویید و فقط رابطه خود را حفظ نمایید.

باسمه تعالی

1- عمل شما بسیار خوب و پسندیده است و همین کار را ادامه دهید. در ماه شعبان نیز بر صدقات خود بیفزایید و سعی کنید آن را از فامیل و بستگان شروع کنید و اگر کسی در میان آنها درمانده است دست گیری نمایید.

2- رجوع کنید به پرسش 14451 (لینک)

باسمه تعالی

اگر شما فرزند ارشد هستید و ایشان وصیتی دارند، به وصیت ایشان عمل کنید. اگر وصیت ندارند برای نماز و روزه ایشان اگر چیزی به گردنشان می باشد برای ایشان اقدام نمایید و همچنین مظلمه ای برای ایشان در نظر گرفته و رد مظالم کنید. انجام کارهای خیر برای آن مرحومه نیز بسیار مفید و مثمر ثمر می باشد.

باسمه تعالی

الف) 1-حتماً باید مسلمان شیعه باشد. 2- متدین و متعهد و مسئولیت‌پذیر باشد. 3- دارای تحصیلات دینی و غیره باشد تا بتواند در مواقع حساس انسان را راهنمایی کند. 4- حتماً یا در حال تحصیل یا کار باشد و تجربه لازم را نیز داشته باشد.

ب) اصولا ارتباط بین دو دوست حتماً باید در حد تعادل باشد و افراط کردن در این زمینه به هیچ عنوان جایز نیست بلکه باید در حد سلام و احوالپرسی و بعضی از مراودات علمی و تجربی و گاه گاهی نیز دیدار حضوری باشد و بیشتر از این ممکن است سرانجام خوبی نداشته باشد.

باسمه تعالی

برنامه دهگانه هفتگی (لینک) را به مدت ۱۱۰ روز انجام دهید. دقت کنید نباید بین آن فاصله بیاندازید.

باسمه تعالی

برنامه دهگانه هفتگی (لینک) را به مدت ۳۱۳ روز انجام دهید. دقت کنید نباید بین آن فاصله بیاندازید.

باسمه تعالی

منظور ما از صله رحم کردن پذیرا شدن خواص و پیامدهای مثبت آن برای خودمان است. حال کسی که با او صله رحم انجام می‌شود، می‌خواهد خوشش بیاید یا نیاید. چون هدف ما کسب منفعت های آن برای خود ما می‌باشد، پس نباید به نحوه برخورد او آنچنان واکنشی نشان دهیم.

باسمه تعالی

منظور از گرسنگی این است که تمام شکم خود را همواره از غذا پر نکنید بلکه به گونه‌ای باشد که مقداری از معده پر است و مقداری دیگر آن خالی است و انسان در چنین حالتی احساس گرسنگی می کند. این منظور آن جمله ای است که بیان کردیم و منظور از گرفتگی همان است که عرض کردیم و چیز دیگری نیست لکن حفظ زبان در همه حالات بر انسان واجب است و منوط به زمان خاصی نیز نیست.

نمایش 10 از 10