باسمه تعالی
1- اگر به زبان شهادتین را جاری کرده باشد مسلمان است ولی مومن نیست و داخل بهشت نیز نخواهد شد. لکن پاک است و همه مواردی که در ارتباط با یک مسلمان جاری و ساری است برای او نیز همچنان است.
صفات نیک در انسانها هر یک جداگانه مورد بررسی قرار می گیرد. مثلا ممکن است فردی بد اخلاق باشد ولی مال مردم خور نباشد. یا فردی نماز نخواند لکن خوش اخلاق باشد. این صفات هر کدام جداگانه میتواند برای فرد خوب یا بد محسوب شود لکن عدم انجام اعمال شرعی ربطی به صفات خوب غیرشرعی در یک فرد ندارد. بدین معنا که اگر کسی همه خوبی ها را داشته باشد ولی اعمال شرعی خود را انجام ندهد، مثلا نماز نخواند، به هیچ وجه وارد بهشت نخواهد شد.
2- اصولاً خواب در مسائل شرعی حجیت ندارد. دیدن خواب خوب یا بد ملاک و معیار برای خوب یا بد بودن انسانها نیست. بنابراین اگر شخص بدی خواب خوب ببیند دلیل بر اینکه خداوند او را دوست دارد نیست و بالعکس آن، اگر شخص خوبی خواب بد ببیند دلیل بر اینکه خداوند به او خشم کرده است نیست.
3- مادر شوهر رحم شما نیست ولیکن دیدار از او هم از نظر مادی و هم از نظر معنوی برای شما مزایای خوبی دارد که باید از آن بهره مند شوید.
باسمه تعالی
1- در این زمینه به کتاب تربیت کودک، جوان و بزرگسال از نظر وراثت نوشته مرحوم آیت الله فلسفی و نیز کتاب مکارم الاخلاق ایشان میتوانید مراجعه نمایید.
2- در زمینه توحید به کتاب نوشته شده در زمینه صِحاح ستّه توسط دو تن از شاگردان آیت الله خوئی -رحمة الله علیه- مراجعه نمایید. در زمینه امامت و نبوت می توانید به کتاب الغدیر مرحوم علامه امینی که با چاپ جدید منتشر شده رجوع کنید و در زمینه مسئله خاص امامت به کتاب چشم شیطان که چند سالی است منتشر شده است مراجعه نمایید.
باسمه تعالی
ان شاء الله خوابتان خیر است و سعی کنید که در اولین فرصت به زیارت امام هشتم -علیه السلام- رفته و قبر شیخ بهایی را نیز زیارت نمایید. در مورد مواردی که فرمودید برنامه دهگانه هفتگی را که در جلسه 76 از مبحث دعا (لینک) بیان کرده ایم را حداقل تا ۴۰ روز انجام دهید و پس از آن گزارش کار خود را برای ما ارسال نمایید.
باسمه تعالی
به این مطلبی که شما فرموده اید جبر نمیگویند بلکه می گویند ابزارهای تشویقی و نیز اهرم های لازم برای ممانعت از کاری. در همه جای دنیا نیز هر شخصی با اراده خود میتواند با اهرم های تشویقی به سمت کارهای مورد نظر برود و نیز با ممانعت هایی که برای جلوگیری از هرگونه خطایی برای او در نظر گرفته شده به سمت کار ناصحیح نرود. این همان اراده و امر بین الامرین است.
باسمه تعالی
در مسئله ای که ذکر کرده اید باید تحقیقات محلی و نیز محل کار با جدیت انجام پذیرد و چندین جلسه با فرد مذکور در داخل خانه هم شما و هم دختر شما صحبت کنید و نه تنها نماز بلکه مسائل دیگر را نیز مورد بررسی و دقت نظر قرار بدهید و سپس در پایان کار اگر مردد بودید می توانید به استخاره رجوع نمایید و اگر خیر، تصمیم خود را بگیرید. هرگونه عجله کردن در این کار پیامدهای ناگواری در آینده خواهد داشت.
باسمه تعالی
مطالبی که شما فرموده اید اگر چه در جای خود درست می باشد لکن پاسخ سوال مذکور نیست. شما در جواب سوال فوق باید بگویید اگر خداوند محتاج باشد:
1- دیگر نمی تواند پاسخگوی نیاز مخلوقات خود باشد.
2- نوع احتیاج او چیست و چگونه است؟
3- قطعاً کسی هست که احتیاج او را برآورده سازد.
4- نتیجه اینکه برآورنده ی احتیاج خداوند در واقع خود، خالق دیگری در کنار او است و این تعدد خالق را میرساند که باطل است.
باسمه تعالی
برنامه دهگانه هفتگی را که در جلسه شصت و هفتم بحث دعا (لینک) بیان کرده ایم را انجام دهید. بعد از ۱۵ روز گزارش خود را برای ما ارسال کنید و اگر چنانچه سراغ رمال، دعانویس و غیره بروید تمام مواردی را که گفته شده و انجام میدهید خنثی خواهد شد.
باسمه تعالی
اصولا ریالی از درآمد حج صرف جنگ یمن نمیشود. چرا که درآمد حجاج کلاً ما بین عربستان و کشورهای طرف قرارداد می باشد و در واقع سهمی از این درآمد را کشورها اخذ میکنند و سهمی دیگر را عربستان. اما سهم عربستان از درآمد حجاج فقط و فقط صرف مسائل مکه و مدینه و حرمین شریفین میشود و عربستان نیازی به این بودجه که بسیار کم هم میباشد ندارد. اگر دقت کنید بودجه جنگ یمن و امثالهم در بودجه عربستان از فروش نفت قبلاً به طور مشخص پیشبینی شده و برداشت آن به همین وجه صورت میگیرد. خوب است قبل از بیان این مسائل مخارج حجاج را در عربستان درنظر بگیرید تا بدانید اصولا چیزی از مبلغ مخارج نمی ماند که بخواهد به جیب کسی برود. مثلاً یک ماه صبحانه، نهار و شام ونیز ایاب و ذهاب، همچنین مخارج هواپیما، ویزا، هتل ونیز خدماتی که در آن کشور باید به زائران ارائه شود و امثال اینها. حتی در جمع، مخارج برای یک حاجی به صورت فردی، بیشتر خواهد بود تا نسبت به کاروان هایی که حجاج را به حج می برند.