باسمه تعالی
1- هر سه واژه فوق را در کتاب جامع فرهنگ لغات یا فرهنگ معین کامل توضیح داده و نیز کتاب شریف قاموس قرآن ذیل واژه های مذکور مفصل شرح داده است. حتماً رجوع نمایید.
2- ستار العیوب بودن خداوند برای این دنیاست نه برای قیامت و قیامت یکی از خصوصیاتش این است که بنده گناهان خود را ببیند و این بخاطر آن است که بواسطه پررویی زیاده از حد بعضی از بندگان و اینکه آنها حجتی بر علیه خداوند نداشته باشند و مردم دیگر دلشان برای آنها نسوزد و در قیامت همگان بدانند که این افراد منافق در دنیا چه کارها انجام داده اند می باشد. ناگفته نماند که مؤمنین در آخرت نیز می توانند از ستار العیوبی خداوند بهره مند گردند ولی کلیت این صفت فقط برای دنیا است. البته دنیا هم تا جایی که خود بنده آن را علنی نکند.
باسمه تعالی
1- دوست گرامی، عبارت "عجل فرجهم" یک دعا است و شما بعد از صلوات می توانید هر دعایی را بر زبان جاری نمایید. حال چه در نماز باشد چه در غیر آن. البته به قول فقها باید به قصد ورود نباشد یعنی اینکه بگوید حتما باید در این قسمت از نماز بعد از صلوات فلان دعا را انجام دهید. این را می گویند قصد ورود. پس اگر چنین قصدی در کار نباشد در کل نماز هر جا شما دعایی کنید، مخصوصا در رکوع و سجود، نشستن، برخاستن، بعد از سوره حمد، بعد از تسبیحات اربعه، مخصوصاً در قنوت، نه تنها مشکلی ندارد بلکه ثواب نیز دارد و لفظی را که فرموده اید نیز یکی از بهترین دعاهاست که انجام آن چه در نماز باشد، آنگونه که ذکر کردیم و چه غیر نماز، نه تنها مشکلی از نظر شرعی ندارد بلکه ثواب نیز دارد.
2- مطالبی که فرموده اید تصورات شخصی جناب عالی می باشد. اصولا خرید وسیله مطمئن و بی دغدغه از نظر شرعی نه تنها مشکلی ندارد بلکه کار خوبی نیز می باشد. لکن بحث بر سر این است که انسان می تواند مرکب یاد شده را گاهی به صورت ایرانی تهیه کرده و همان نتایج مذکور را داشته باشد و دیگر سراغ خارجی و قیمت های گزاف آن نرود، همچنین بعضی وقت ها خریدار خودرو، بیشتر به دنبال ظاهر آن و سپس فخر فروشی با آن می باشد نه به فکر کیفیت خودرو که این محل بحث و تامل است والا خرید خودرو با کیفیت خوب و صِرف اینکه انسان بتواند با آن امنیت داشته باشد مطلوب بوده و مشکلی ندارد حال مردم هر چه می خواهند بگویند.
باسمه تعالی
1- توجه کردن به این مسائل شما را از اصل هدفتان دور مینماید. حتماً به خواستگارهای خود فکر نموده و بهترین را انتخاب کرده و ازدواج کنید. از رجوع به افراد غیر مسئول در زمینه مسائل شرعی جداً خودداری نمایید .
2- در ارتباط با ازدواجتان، هر روز زیارت عاشورا و دعای علقمه را بخوانید. هر روز یک بار سوره فتح را بخوانید و نیز دعاهای روزهای هفته را. یک ساعت مانده به غروب روز جمعه دعای سمات و نیز در شبهای جمعه دعای کمیل را حتماً به نیت ازدواج خوانده شود. بعد از ماه رمضان گزارش کار خود را برای ما ارسال نمایید .
باسمه تعالی
رجوع نمایید به مبحث مهدویت از جناب استاد مخمل باف (لینک) که بطور مفصل در این باره صحبت شده است. بعد از استماع اگر سوالی بود بفرمایید تا پاسخ دهیم.
باسمه تعالی
به تذکرات ذیل توجه فرمایید.
1- اگر پدر شما وصیت نامه ای دارد حتما به آن عمل کنید.
2- در رابطه با نمازهای قضا، روزه قضا، خمس، بدهکاری ها و نیز مظلمه ناس از نظر مادی و معنوی اگر ایشان در این رابطه مشکلی داشته است اقدام کنید.
3- خیرات را برای پدرتان فراموش نکنید و اعمالی را که انجام می دهید با نیت بوده و ثواب آن را تا مدتی به روح آن مرحوم عاید و واصل نمایید.
4- برای ایشان زیاد تلاوت قرآن کنید. مخصوصاً شبهای جمعه و روز جمعه دعای کمیل و سمات و ندبه به نیت ایشان خوانده شود.
باسمه تعالی
شما متأسفانه توکل خود را از دست دادهاید. اولاً حتماً باید برنامه ی ازدواج خود را در اولویت قرار داده و اقدام کنید و پس از آن به ما بگویید تا در این زمینه شما را راهنمایی کنیم.
ثانیاً شما میتوانید هم ازدواج کنید هم کمک به مادر خود نمایید. اینها هیچ منافاتی با یکدیگر ندارند.
ثالثاً در مورد برادران و خواهران با تشکیل یک جلسه، چگونگی کارها و برنامهها را برای آنان نیز ذکر کرده و از آنها بخواهید نقش مؤثری در برنامههای مادر داشته باشند. تمام این موارد باید به موازات پیشرفت برنامه ازدواج شما باشد.
باسمه تعالی
اولاً ما با جناب استاد مخمل باف تماس گرفتیم. فرمودند بنده در حال حاضر به عنوان استاد اخلاق کسی را در تهران نمیشناسم چون در این زمینه جستجو و تفحص لازم را نکردهانم به خاطر اینکه فرصت این کار را نداشته ام. اما برادران و خواهران میتوانند با جستجو و تفحص و نیز رجوع به بزرگان مانند بعضی از مراجع چنین افرادی را یافته و استفاده لازم را از محضر آنها بنمایند.
ثانیاً جناب آقای مخملباف نفرموده اند که همه بیایند در جلسه شنبه شرکت کنند و آنجا مطالبی یاد بگیرند بلکه این جلسات بیش از 20 سال است که برپا بوده و هر کس که علاقهمند باشد در آن شرکت کرده و استفاده لازم را مینماید.
ثالثاً هیچ گاه ایشان خود را به عنوان استاد اخلاق و یا امثال آن معرفی ننموده و همواره اعضای کلاس و دیگران را به شنیدن کلام مدلّل و مستند از هر کسی دعوت نموده است.
باسمه تعالی
الف) برای ما مقدور نیست که نوار ضبط شده ی ایشان را در اختیار قرار دهیم لکن پاسخ سوالات با نظارت کامل ایشان و عین کلام ایشان به سمع و نظر خوانندگان می رسد.
ب) در ارتباط با معراج مرحوم علامه مجلسی در بحار الانوار بخش مستقلی را دائر کرده اند که بسیار ارزنده و جالب بوده و البته کتب متعدد دیگری نیز در حوزه علمیه قم تحت این عنوان به نگارش در آمده است. ما در آینده ای نچندان دور پیرامون معراج بحث مفصلی خواهیم داشت إن شاء الله.
پیرامون مرتاض ها نیز چندین کتاب به نگارش درآمده است که می توانید از شهر کتاب درخواست نمایید لکن در آینده پیرامون مرتاض ها نیز إن شاء الله بحثی ارائه خواهیم کرد.
باسمه تعالی
به این سوال می توان با دو رویکرد پاسخ داد: 1- عقلی، 2- شرعی: اگر چه می توان با ابزار عقل و تفکر به جوابهایی رسید اما مطمئنا بسیاری از زوایای پاسخ از دید عقل مخفی خواهد ماند، لذا بنا به دلایل بسیاری بهتر این است که با ابزار شرع(آیات و روایات) که دلایل عقلی را هم در بر میگیرد به این سوال پاسخ دهیم. در آیات قرآن کریم به صورت های مختلف و جنبه های متفاوت به این سوال پاسخ داده شده است. در جایی هدف از خلقت، عبادت حق تعالی (که مقدمه اش شناخت اوست) بیان شده است(ذاریات-آیه 56) در جای دیگر هدف، آزمایش انسان معرفی گردیده است. اما آنچه که از دل این آیات و آیات دیگر بر می آید رسیدن به کمال می باشد تا بیش از پیش از رحمت الهی بهرمند گردد. چرا که خداوند منشأ و سرچشمه همه کمالات است و افاضه این کمالات به موجوداتی که قابلیت آنرا دارند لازمه وجود اوست.