پرسش و پاسخ

پرسش پاسخ شرعی

لطفا قبل از ارسال سوال آن را در بین سوالات جستجو نمایید تا از تکرار جلوگیری شود.

باسمه تعالی
منظور از عصمت ذاتی عصمتی است که پروردگار متعال برای معصومین -ع- قائل شده باشد و آن نیرویی است که خداوند در اختیار معصوم قرار می دهد تا به اختیار خود از آن استفاده کرده و آلوده به معاصی نگردد. البته تفصیل این بحث را می توانید به جزوه نبوت چاپ جدید رجوع کرده و استفاده نمایید (موجود در موسسه).
در مورد عصمت حضرت عباس(ع) کسی چنین ادعایی نکرده است و آن حضرت را جزء معصومین -ع- به عصمت الهیه معرفی ننموده است.

باسمه تعالی
1- شجره سادات از پیامبر گرامی اسلام(ص) که هاشمی بوده و نیز امیرالمؤمنین (ع) که قریشی و هاشمی بوده اند به آن بزرگواران می رسد.
2- شب قدر یک شب واحد است لکن در کره زمین چون باید با رؤیت هلال، ماه آغاز شده و با رؤیت هلال به پایان برسد، هر کدام از قسمت های کره زمین نسبت به قسمت های دیگر دارای زمان روز و شب متفاوتی هستند. مسئله ی مهم در این بین درک شب قدر می باشد. یعنی اگر هر کسی نسبت به موقعیت جغرافیایی خود شب 19، 21 و 23 را درست تشخیص داده و سپس آن را به خوبی درک نماید، پروردگار مهربان درک شب قدر را برای او ثبت خواهد نمود.
3- البته باید به او تذکر داد و اگر یقین داشته باشید که او دست تر به این حیوان می زند و رعایت نجاست و پاکی را نمی نماید، باید شما نیز در برخورد با او احتیاط لازم را به عمل آورید.

باسمه تعالی
واژه مِن در حدیث شریف که از حروف جاره می باشد به معنای بیانیه است. یعنی من عبارت از حسین هستم و حسین عبارت از من است و این مطلب اشاره به حدیث معتبری در بین اهل شیعه دارد که می فرماید همه ما یک نور واحد هستیم، یعنی از یک نور خلق شده ایم و فرمایش پیامبر اکرم -ص- در واقع مؤید همان حدیث می باشد. به عبارت دیگر پیامبر خاتم و معصومین -س- غیر از مسئله نبوت و بعضی از موارد استثنایی مانند تعدد زوجات و امثالهم، در بقیه صفات معنوی مشترک می باشند چرا که همگی از یک نور خلق شده اند.

باسمه تعالی
برای استخاره توسط جناب استاد مخملباف روز های شنبه، دوشنبه و پنجشنبه ساعت 4 الی 9 بعد از ظهر می توانید با موسسه تماس بگیرید. موفق باشید. توجه داشته باشید که حتماً باید استخاره شما موضوعیت داشته باشد و حتماً بر سر دو راهی باشید که برای انتخاب یک راه استخاره می کنید.
تلفن تماس با موسسه : 55370517 - 55390144 -021 

باسمه تعالی
شما حق ندارید پدر خود را نفرین کنید چون تبعات منفی برای شما دارد و فعلاً هیچ گونه اقدامی برعلیه ایشان انجام ندهید لکن برای ملاقات حضوری به طور محرمانه وقت گرفته تا حضوراً به شما بگوییم باید چگونه عمل نمایید.

باسمه تعالی
اگر مبلغ عین پول را گرفته و سپس مابقی آن را به عنوان دستمزد رفتن به بانک مرکزی و تهیه آنها بگیرند اشکال ندارد.

باسمه تعالی
اولاً اینکه شما برای پاسخ دهنده تعیین تکلیف چگونگی جواب دادن می نماید کار زیبنده ای نیست. ثانیاً بعضی از پاسخ ها لزوماً با بلی و یا خیر قابل اجرا نیستند. ثالثاً شما چه بخواهید و چه نخواهید اگر واو عربی را به دقت ادا نمایید در همه حال لب های شما اتوماتیک وار به صورت غنچه خواهند شد.

باسمه تعالی
ده ها هزار نفر و شاید هم بیشتر به مانند شما در جامعه وجود دارد که اگر همه بخواهند نا امید و مأیوس شده و زندگی را کنار بگذارند اجتماع دچار اختلالی عظیم خواهد شد. اصولاً مشکلات در ابعاد گوناگون به واسطه عدم مشورت و یا عدم تفکر لازم و تعقل کافی و عوامل دیگر توسط خود ما به وجود می آید. در واقع همه ما به نوعی در چنین مواقعی باید تاوان تصمیمات ناپخته خود را بدهیم. شما نیز از این گردونه مستثناء نیستید ولی تنها نویدی که به شما می دهیم آن است که انسان تا زمین نخورد بلند نمی شود و هر شکستی مقدمه یک پیروزی بزرگ است ان شاء الله، به شرطی که از گذشته درس گرفته و آینده را بر مبنای درس های گذشته و تجربیات حاصله از آن بسازید. مأیوس شدن و خود را باختن ادامه همان روش های غلطی است که بعضی از آن ها هم اکنون دامن گیر شماست. ذکر "لا حول ولا قوت الا بالله العلی العظیم" را بعد از هر نماز و در طول روز حد اقل یکصد بار تکرار نمایید. موفق باشید.

باسمه تعالی
برای هر دو دعایی که ذکر فرموده اید متأسفانه ما سند معتبری یافت نکردیم.

باسمه تعالی
بعد از مرگ شوهر تا چهار ماه و ده روز طبق فتاوای مراجع تقلید در رساله های عملیه جایز نیست زینت نماید و برای ازدواج نیز نمی تواند اقدام کند اما زنی که شوهرش زنده است و از او طلاق گرفته است تا سه ماه و ده روز بعد از طلاق فقط حق ازدواج کردن ندارد و در هر دو مورد زن احتیاجی به ولی ندارد و در واقع خودش صاحب اختیار خودش می باشد البته با توجه به شرایطی که بیان شد.

باسمه تعالی

منظور از حدیث شریف حسین منی و انا من حسین این است که امام حسین (ع) از نسل پیامبر اکرم (ص) است یعنی اگر پیامبر(ص) نبودند قطعاً امام حسین (ع) هم نبودند چرا که آن حضرت فرزند دختر پیامبر است. و اما اینکه چگونه پیامبر از امام حسین (ع) می باشد معنای معنوی آن لحاظ است یعنی اگر امام حسین (ع) به شهادت نمی رسیدند و واقعه عاشورا اتفاق نمی افتاد دین جدش پیامبر اکرم (ص) از بین رفته بود و دیگر نام آن حضرت در مناره ها برده نمی شد. بنابر این هم پیامبر(ص) از امام حسین(ع) است و هم امام حسین (ع) از پیامبر رحمت (ص) می باشد.

باسمه تعالی
این کار پدر شما بسیار زشت و خلاف شرع می باشد لکن شما باید امر او را به خدا واگذار کنید و بعد از هر نمازی از خدای تعالی بخواهید که او را به آنطور که می خواهد اصلاح نماید.

باسمه تعالی

اولاً مراجع اجازه استماع موسیقی نداده اند مخصوصاً موسیقی ای که ماشین ها پخش می کنند ثانیاً اگر توانستید تذکر دهید تا قطع کنند اگر نتوانستید ماشین را عوض کنید اگر نتوانستید با هدفون چیز دیگری استماع کنید تا صدای موسیقی به گوش شما نرسد. در این صورت مشکلی نخواهید داشت.

باسمه تعالی
اگر تأثیر داشته باشد گفتنش واجب است.

باسمه تعالی
1- بله
2- بله
3 در هنگام تکبیرة الاحرام مستحب است و برای موارد دیگر باید استفتاء شود.

باسمه تعالی
این افکار تا به مرحله عمل نرسد مشکل ایجاد نمی کند لکن شما برای رفع این مشکل باید برنامه ای مطالعاتی برای خود داشته باشید. اولاً سی دی های مؤسسه مباحث توحید، نبوت، امامت و معاد را تهیه و استماع نمایید(موجود در بخش سخنرانی ها) ثانیاً حتماً یک دور تاریخ اسلام و تشیع مانند کتابهای فروغ ابدیت و پیشوایان معصوم و همچنین دعاهای هر روز هفته را هر روز صبح بخوانید.

باسمه تعالی
اصل انتخاب شماست، و در این زمینه نباید از خارج چیزی به شما تحمیل شود لکن باید احترام پدر و مادر را نیز حفظ کنید. برای این منظور آرام آرام با آنان صحبت نموده و به موازات آن تا 11 روز روزی 11 مرتبه سوره مزمل را بخوانید. ان شاءالله نتیجه مثبتی را خواهید گرفت و آنچه که مصلحت باشد برای شما آرزو می شود.

باسمه تعالی

چنین اعمالی را که بیان کرده اید مستحب نیز می باشد و مشکلی ندارد. در این رابطه می توانید به رساله های عملیه احکام نماز بخش مستحبات نماز مراجعه نمایید.

باسمه تعالی
اگر عدد آن ها کمتر یا بیشتر از این می بود باز هم همین سؤال شما مطرح می شد که چرا تعداد آن ها منحصر به این مقدار می باشد. اما به صورت کلی بدانید که حکمت خداوند متعال بر تعداد مخلوقات و به عبارتی کمیت و کیفیت آن ها و چگونگی بهره رساندن آن ها از قبل تعلق گرفته است. جالب است بدانید که تعداد قطرات باران نیز برای هر زمان بارش از قبل مشخص شده است و این مطلب در آیه " وَعِندَهُ مَفَاتِحُ الْغَيْبِ لاَ يَعْلَمُهَا إِلاَّ هُوَ وَيَعْلَمُ مَا فِي الْبَرِّ وَالْبَحْرِ وَمَا تَسْقُطُ مِن وَرَقَةٍ إِلاَّ يَعْلَمُهَا وَلاَ حَبَّةٍ فِي ظُلُمَاتِ الأَرْضِ وَلاَ رَطْبٍ وَلاَ يَابِسٍ إِلاَّ فِي كِتَابٍ مُّبِينٍ - و كليدهاى غيب تنها نزد اوست جز او [كسى] آن را نمى‏داند و آنچه در خشكى و درياست مى‏داند و هيچ برگى فرو نمى‏افتد مگر [اينكه] آن را مى‏داند و هيچ دانه‏اى در تاريكيهاى زمين و هيچ تر و خشكى نيست مگر اينكه در كتابى روشن [ثبت] است . انعام 59" اشاره شده است.

باسمه تعالی
اولاً نماز جماعت برای خانم ها واجب نیست و مستحب هم نمی باشد (بهتر است در خانه نماز بخوانند) ثانیاً آنچه که در تساوی حقوق بین زن و مرد بیان کردید اگر منظورتان مساوی بودن زن و مرد باشد باید گفت هر عقل عاقلی اگرچه دین هم نداشته باشد به چنین موضوعی معتقد نیست چراکه زن با مرد در اصول خلقت و در ابعاد مختلف تفاوت هایی دارند که این تفاوت ها باعث تکثیر نسل و پیشرفت امور جامعه می گردد. هرکس بگوید زن و مرد مساوی هستند آن وقت باید بگوییم باید مردان نیز مانند زنان بتوانند زایمان کنند و نیز بتوانند اعمال زنانه انجام دهند و بالعکس آن نیز صادق است و آنقدر در این باره مثال و مصداق وجود دارد که هیچ فرد عاقلی معتقد به این مسئله نگشته است. اگر فمنیسم چنین چیزی را می گوید قطعاً حماقت بزرگی را مرتکب می شود لکن اگر منظور از تساوی حقوق این باشد که پروردگار متعال بر همه بندگان به یک چشم نگاه کند و با تقوا ترین آن ها اعم از زن و مرد در نزد او عزیزتر باشند و نیز در احترام گزاردن تجلیل کردن و تکریم نمودن  و سلب افعال منفی از آن ها مانند غیبت کردن و تهمت زدن همگی یکسان با مرد ها باشند، این مطلب درستی است و اما ارجهیت ها در عالم خلقت گاهی برای مرد است در اموری و گاهی برای زن در اموری دیگر است. مثلاً مهریه و نفقه بر عهده مرد است و زن در اینجا گیرنده است ولی در ارث مردان دو برابر زنان دریافت می کنند.همینطور در موارد دیگری که بنا به دلایلی باید زنان نسبت به مردان و مردان نسبت به زنان تفاوت هایی داشته باشند والّا اصلاً نسلی از بشر باقی نخواهد ماند. اگر مرد فاعل باشد و زن نیز همینطور یا هردو مفعول باشند چگونه ازدواج صورت خواهد گرفت. زن از دیدگاه اسلام دارای حرمت عجیبی است و امام جماعت نشدن او برای مردان به خاطر احترام فوق العاده پروردگار نسبت به زن ها می باشد نه تحقیر آن ها لکن زن می تواند امام جماعت زنان واقع شود. در مرجعیت نیز لطافت بیش از حد زنان مسئله افتاء (فتوا دادن) را به خطر می اندازد فلذا خانم ها از این مسئولیت سنگین معاف شده اند.