پرسش و پاسخ

پرسش پاسخ شرعی

لطفا قبل از ارسال سوال آن را در بین سوالات جستجو نمایید تا از تکرار جلوگیری شود.

باسمه تعالی

بهترین اساتید اخلاق، قرآن کریم و ائمه معصومین - سلام الله علیهم اجمعین - هستند. اگر شما نیز می خواهید مانند ما پای درس بهترین اساتید اخلاق بنشینید حتماً مباحث شنبه ها که برگرفته از قرآن کریم و لسان مبارک ائمه معصومین  - سلام الله علیهم اجمعین - می باشد را استماع نمایید.

باسمه تعالی

اولاً ما مرجع نیستیم که راجع به مسائل فقهی فتوی بدهیم.

ثانیاً هیچ گاه قند حرام نبوده است که حلال شود. اطلاعات شما در این زمینه کاملاً ناقص است.

ثالثاً هر مرجعی برای توضیح پیرامون فتوای خود توسط دفاتر خود اقدام می نماید. حتماً رجوع کرده و درخواست نمایید.

رابعاً هیچ مرجعی شطرنج را حلال اعلام نکرده است. این هم مانند همان قند است که فرمودید، بلکه مراجع فرموده اند (مخصوصاً حضرت امام ره) اگر شطرنج در جایی از حالت قمار بودن خود خارج شده باشد و به عنوان یک ورزش مطرح باشد، بازی با آن اشکال ندارد. پس نتیجه گرفته می شود اگر در جایی شطرنج هنوز آلت قمار محسوب و به عنوان ورزش نباشد به فتوای همه مراجع بازی با آن حرام است.

باسمه تعالی

شما زحمات زیادی می کشید که نتیجه های خوبی بگیرید لکن در مراحل پایانی این زحمات بعضی از اقدامات توسط شما باعث می شود که این زحمات به نتیجه واقعی خود نرسد. حتماً در این زمینه دقت لازم را داشته باشید.

باسمه تعالی

در مورد مستند بودن روایات و صحت و سقم آنها فقط باید به راوی و رجالی که آن را تایید کرده اند توجه شود و الفاظ رُوِیَ و امثالهم در این باره نقشی ندارند.

باسمه تعالی

در این رابطه حتماً کتاب تربیت کودک نوشته مرحوم آیت الله فلسفی(ره) را مطالعه نمایید و اگر فرزند شما نوجوان می باشد کتاب تربیت نوجوان و جوان ایشان را مطالعه کنید.

باسمه تعالی

حتماً بحث اخیر دعا (جلسه 76- اینجا ) را گوش کنید و برنامه ده ماده ای ارائه شده را انجام دهید. إن شاء الله مؤفق خواهید بود.

  باسمه تعالی

در رابطه با گرفتن جشن تولد برای افراد معمولی باید گفت که این کار یک عمل عرفی است نه عمل شرعی. لکن در مورد افراد نامدار و نام‌آور به عنوان یک بزرگداشت و تجلیل مطرح شده و باعث می‌شود که افراد جامعه همواره بزرگان جامعه خود را شناخته و احترام آنها را در حال حیات و ممات حفظ کرده و نیز به آنها افتخار نموده و سعی کنند خود و فرزندان آن مرزوبوم را بر طریق و راه آن بزرگواران باقی بدارند. اما این مطلب در مورد پیامبران و امامان -سلام الله علیهم اجمعین-  فرق می‌کند. از زمان پیامبر خاتم(ص) به این طرف که مسئله جانشینی با دوازده جانشین از طرف آن حضرت(ص) معرفی شده است وظیفه هر مسلمان و پیرو دین اسلام می‌باشد که برای زنده نگه داشتن نام آنها و نیز یادآوری خاطره و زندگی و ابعاد شخصیتی آن بزرگواران و چگونگی تقلید از آنها در نحوه زندگی کردن و امثالهم و همچنین الگو قرار دادن آنها در ابعاد مختلف، همواره نامشان را بزرگ داشته و به بهانه ای این مطلب را در جامعه مطرح نماید و هیچ بهانه ای بهتر از زمان ولادت یا وفات و یا شهادت آنها برای این کار به نظر نمی‌رسد. پس اگر در زمان ولادت یا شهادت یک امام و پیامبر خاتم(ص) که پیامبر این امت هستند جشنی برگزار شود و یاد و خاطره آن بزرگواران زنده شده و در ارتباط با آن برای مردم صحبت شود این عمل جزء تعظیم شعائر الهی بوده و مصداق این آیه شریفه است که می‌فرماید "وَ مَنْ یُعَظِّمْ شَعائِرَ اللَّهِ فَإِنَّها مِنْ تَقْوَى الْقُلُوبِ" و دیگر اینکه همان‌طور که قرآن کریم در آیه فوق فرموده است تعظیم شعائر الهی نشان دهنده تقوای کسانی است که آن شعائر را گرامی می دارند و اهمیت دادن به ولادت و شهادت پیامبر(ص) و همچنین دیگر ائمه(ع) از بهترین شعائر الهی است و لذا در احادیث شیعه این تعظیم و گرامیداشت دارای اجر و ثواب نیز شناخته شده است .

  باسمه تعالی

منبع و مأخذ حدیث را برای ما ذکر نمایید تا به شما پاسخ لازم را بدهیم چون ما حدیث را دیده ایم ولی مسئله راه رفتن در آن نبوده است.

باسمه تعالی

لطفا با شماره های موسسه، واحد نظامت تماس حاصل نمایید.
تلفن: 55370517 - 55390144 - 021

  باسمه تعالی

تکامل داروینی از نظر قرآن کریم و شارع مقدس مردود بوده و از نظر علمی نیز با سر زدن به نمایشگاه کتاب  یا اینترنت خواهید یافت که دانشمندان غیر دینی در اروپا سال‌هاست که نظریه ی داروین را رد نموده اند. البته در کتاب خود داروین نیز چنین مطلبی که امروز بعضی از اساتید دانشگاه‌ها می‌گویند اصلاً وجود ندارد. إن شاء الله در آینده ما کتابی درباره آن به چاپ خواهیم رساند که سوالات شما را پاسخ خواهد داد.

باسمه تعالی

عزیز گرامی با یک بار و دوبار و سه بار مطلب حاصل نمی‌شود. بلکه در بحث دعا استمرار داشتن یکی از اصول اولیه و مهم است. این کار را ادامه دهید و بدانید که ان‌شاءالله حتماً نتیجه خواهید گرفت.

  باسمه تعالی

همین مقدار به شما عرض می‌کنیم که هرگاه هر مطلبی را خواستید یاد بگیرید اولاً استاد را شناخته و در ارتباط با او تحقیق لازم را داشته باشید. ثانیاً کتاب یا جزوه‌ای که آن استاد تدریس می کنند نیز باید معتبر و مستند باشد. ثالثاً از این حرف‌های من درآوردی اصولاً در همه مکاتب و علوم رایج بوده و منحصر به علم تجوید نمی‌باشد. شما باید در فراگرفتن مطالب همواره دقت لازم را داشته باشید و چون پیش کسوتی فلان حرف را می‌زند دلیل به صحت و درستی آن نبوده و نیست. مطلب فوق نیز کاملاً نادرست بوده و هیچ سندی در شرع و غیر آن برای آن وجود ندارد.

  باسمه تعالی

اصولاً باید مدتی به بهانه ی امتحانات و امثالهم گوشی را از او گرفته و ضبط نمایید. البته بدون هیچ گونه تهدید و یا ضرب و جرحی بلکه با درایت کامل این کار باید انجام شود.

  باسمه تعالی

ظاهراً جناب عالی تحقیق در مورد القاب زشت ندارید. آنچه که قرآن انسان را از آن منع کرده است فحاشی و ناسزا گفتن و امثال اینها به یکدیگر است. اما اگر کسی در هر جامعه‌ای چه اسلامی و چه غیراسلامی علناً بی‌سواد است و سوادی ندارد و یا دارای صفت حماقت می‌باشد و یا از فرط دروغ‌گویی همه جا او را به عنوان دروغگو می‌شناسند و همین‌طور صفات دیگر، اگر جامعه به او چنین لقبی را که خود باعث و بانی آن بوده است بدهد، نه تنها اشکالی ندارد بلکه باعث می‌شود افراد جامعه نسبت به چنین افرادی از قبل هوشیار بوده و اقدامات و تمهیدات لازم را بیندیشند.

  باسمه تعالی

اولاً مقداری از صحبت‌های آیت‌الله بهجت(ره) را فرزندشان در مصاحبه‌ای در روزنامه جمهوری اسلامی شدیداً تکذیب کرده است (حدود دو سال پیش) و اما آنچه را که از ایشان نقل قول شده است صحیح نمی‌باشد چرا که هیچ گاه امام زمان -عجل‌الله تعالی فرجه- زمان ظهور را مشخص می‌کنند. حال با توجه به مطلب یاد شده اگر چنانچه عالمی بر بالای منبر نیز مانند حرف‌های فوق را بر زبان جاری کند ما آن حرف ها را تأیید نمی‌کنیم چرا که هیچ کس غیر از معصومین -سلام‌الله علیهم‌ اجمعین- معصوم نبوده و ممکن است که در گفتار و رفتار خود خطاهایی داشته باشد که ازجمله آنها مانند سخن فوق می‌باشد.

باسمه تعالی

 این مطلب را در بحث ازدواج (اینجا) کاملاً مطرح کرده و پاسخ داده ایم و مخصوصاً می‌گوییم که این موضوع باید پس از استماع آن دی‌وی‌دی به صورت دو به دو یعنی دختر و پسر حل و فصل گردد.

موضوع دوم را نیز رجوع کنید به مبحث دعا جلسات 67 به بعد (مخصوصا خواص آیات قرآن کریم). گوش کرده و مورد نظرتان را پیدا نمایید. (اینجا)

  باسمه تعالی

برادر گرامی اشتباه جناب‌عالی در این است که اولاً عسل های بهشتی را مانند عسل های دنیایی پنداشته اید در حالی که تمام آنچه را که در بهشت وجود دارد اصلاً با دنیا قابل قیاس نیست. در این زمینه رجوع کنید به دی وی دی ما با عنوان اوصاف بهشت (جلسات 63 الی 68 از مبحث معاد- اینجا). حتماً حتماً توجه کرده و آن را گوش کنید. ثانیاً آنچه که دانشمندان قانونی می‌گذارند و سپس ده ها سال بعد به اشتباه در آن قوانین پی می برند مانند قانون نسبیت انیشتین و ده‌ها قانون دیگر و اینکه سیاره زحل دو قمر بیشتر نداشته و اکنون دریافته‌اند که بیش از ده قمر دارد، همه و همه ی اینها مخصوص کره خاکی است و آنچه که در این عالم موجود است با مسئله ی بهشت و امثال آن در برزخ و قیامت قابل قیاس نیست و مشمول قوانین این عالم خاکی قرار نمی‌گیرند. به عبارتی قوانین موجود فقط برای کره خاکی و بخشی از جهان هستی است و نه بیشتر.

 باسمه تعالی

اشتباهی که شما کرده‌اید در تحلیل موضوع است و همچنین در تدوین صغری و کبری ی تیتر از نظر منطقی است.
 اولاً هر حکومتی چه اسلامی و چه غیراسلامی نیاز به دستگاه امنیتی داشته و باید جواسیسی باشند که اطلاعات مورد نظر و مهم را از خارج از مرزها و داخل آن جمع‌آوری نموده و آنها را به حاکم یا پادشاه یا رئیس‌جمهور یا امام معصوم ارائه نمایند. ثانیاً کسی که این اطلاعات را جمع‌آوری کرده و معدل گیری می‌نماید (به عبارتی آنالیز می‌کند) گروه دیگری و یا خود امام و یا حاکم می‌باشد. ماموران فقط وظیفه ی ارسال اطلاعات را دارند و این امام یا حاکم است که تشخیص می‌دهد بر مبنای این اطلاعات چه موضعی را اتخاذ کند. این که صرفاً براساس یک خبری حاکم یا امام بلافاصله جبهه‌گیری نموده و یا لشکرکشی کرده و یا فردی یا افرادی را به قتل برساند، این کار عقلانی و منطقی به نظر نمی‌رسد و هیچ جای دنیا چنین نیست. البته به شما حق می‌دهیم چرا که هیچ گاه در وزارت اطلاعات نبوده‌اید و از چگونگی تحلیل مسائل و اخبار آگاهی ندارید. اما اگر روزی یک فرد اطلاعاتی را دیدید همین مطلب را با او در میان بگذارید آنگاه ببینید که چگونه پاسخ شما را می‌دهد. ثالثاً کشتن یک فرد یا افراد و یا زندانی کردن آنها و یا مجازات آنها قبل از آن که کاری انجام داده باشند بنابر هیچ قانونی چه الهی و چه غیرالهی صحیح نمی‌باشد و حاکمانی که چنین کاری کرده‌اند قطعاً افرادی خون خوار و جنایتکار بوده‌اند .

اسلام چنین چیزی را تأیید می‌نماید بلکه بالعکس آن، افراد زمانی مجازات می‌شوند که حتماً دلیلی بر انجام اعمال خلاف و یا جنایت و امثالهم در آنها وجود داشته باشد.

  باسمه تعالی

توسل به امام زمان(عج) بسیار ساده و در هر زمانی ممکن است. شما می‌توانید با عبارت "السلام علیک یا بقیة الله" (و یا یکی دیگر از القاب آن حضرت عج) به آن بزرگوار توسل نموده و حاجت خود را بیان نمایید. البته بهتر است توسل به آن حضرت(عج) همان گونه باشد که اجداد بزرگوار آن حضرت به ما یاد داده‌اند. در این رابطه به بخش توسلات به آن حضرت(عج) در کتاب شریف مفاتیح الجنان رجوع کرده و هر کدام را که خواستید انجام دهید.

اما در مورد نوشتن نامه‌ها آنچه که مورد نظر علما می‌باشد آن است که شما می‌توانید حاجت خود را روی کاغذی تمیز نوشته و آن را داخل آبی روان و تمیز بیندازید و اضافه بر این آنچه را که گفته شده سخنان موثق نیست لکن گفتیم، بهترین راه های توسل همان است که در مفاتیح ذکر شده است.

باسمه تعالی

در قانون اسلام اقتصاد مبتنی بر مضاربه، مشارکت و معامله کردن به صورت واقعی می باشد و معاملات صوری در اقتصاد اسلامی محلی از اعراب ندارد. فلذا هرگونه معاملات غیر واقعی و دریافت سود از این طریق غیر شرعی بوده و جایز نیست. در این زمینه اگر همسر شما از مرجع تقلید، تقلید می کند، بگویید حتماً مورد خود را نوشته و از مرجعش استفتاء (پرسش) نماید.