باسمه تعالی
1- کلمه حب از سه حرف "حَ بَ بَ" ولی واژه عشق از کلمه "عَشَقَ" تشکیل شده است و این دو واژه در فرهنگ لغت دارای دو معنای متفاوت هستند. تعجب است از اینکه حضرتعالی قبل از سوال کردن به فرهنگ جامع معین یا فرهنگ لغت عربی به فارسی مراجعه نفرموده اید. حتماً این کار را بکنید.
2- ما بحثی پیرامون تصوف نداشته ایم. این بحث توسط جناب آقای دکتر فریدونی ارائه شده است.
3- اینکه در آیه شریفه " وَابْتَغُواْ إِلَيهِ الْوَسِيلَةَ" در تفاسیر برهان و نورالثقلین و تفاسیر دیگر، ائمه اطهار –سلام الله علیهم اجمعین- ذکر شده اند نه حُب آنها و اگر کسی چیز دیگری به جای آن بگذارد و بگوید منظور این است، اگر بدون دلیل باشد، یک سلیقه شخصی و من درآوردی است.
باسمه تعالی
1- هر روز صبح ناشتا، یک ساعت قبل از صبحانه یا همان موقع نماز صبح، چند عدد مویز میل کنید.
2- بعد از نماز صبح و مغرب هفت مرتبه بگویید "بسماللهالرحمنالرحیم لاحول و لاقوة الا بالله العلی العظیم".
3- بعد از هر نماز در هر روز این تعقیب بسیار مهم را بخوانید "سُبْحانَ مَنْ لا یَعْتَدی عَلی اَهْلِ مَمْلَکَتِهِ ... " الی آخر آن که در مفاتیح الجنان در قسمت تعقیبات مشترکه نماز ذکر شده است.
4- بحث دعا را به دقت گوش کنید (خواص کاربردی آیات) تا در مورد حافظ در آنجا نیز تذکراتی داده شود.
باسمه تعالی
در مورد مسئله شرعی همانطور که مرجع شما (که ظاهراً مقام معظم رهبری هستند) بیان فرمودهاند عمل نمایید و در ارتباط با تهاجم موسیقی توسط غربیها ما بهتر میدانیم که شما در این زمینه اقدامی نکنید. اگر بتوانید فرصت خود را به درک معارف اسلام و اهل بیت -سلامالله علیهم اجمعین- و درک معانی قرآن بگذارید هم دنیا و هم آخرت خود را آباد نموده اید. اما رفتن در بحر موسیقی نه خیر دنیا دارد و نه خیر آخرت.
باسمهتعالی
1- لطفاً این مملو بودند از کنیز و برده را برای ما بنویسید و اگر توانستید نام آنها، تعداد آنها و مؤنث و مذکر بودن آنها را ذکر کرده تا ما نيز مانند شما از چنین مسائل پشت پردهای اطلاع داشته باشیم. چون ما هر چه جستجو کردیم چنین چیزی را در تاریخ نیافتیم .
2- خود حضرت زهرا -سلامالله علیها- نیز خانمي را در خانه به عنوان مستخدم داشتهاند که نامش فضه بوده است. پس مطالب جنابعالی صحیح نیست و فضه ي خادمه با اراده و علاقه شخصی خودش خواستهاند که در خدمت آن حضرت باشند.
3- حضرت علی -علیهالسلام- نیز فردی را به نام قنبر که او نیز با اراده و علاقه شخصی خواستهاند که در خدمت مولای متقیان باشند و بتوانند از محضر آن حضرت کمال استفاده را ببرند و با رضایت آن بزرگوار این امر محقق شده است. در مورد ائمه دیگر نیز اگر قدری مطالعات خود را کامل کنید مطلب به همین صورت است یعنی آن حضرات(ع) بردگان را که تحت فشار و ظلم و زور قرار داشتهاند را میخریدند و آزاد میکردند لکن بعضی از آنها با اصرار و خواهش میخواستند که در منزل آن بزرگواران مشغول خدمت شده و از فیوضات وجودی آنان بهرهمند گردند و غیر از این چیز دیگری در تاریخ یافته نشده است .
باسمهتعالی
برهان و دلیل برای اثبات وجود خدای تعالی دهها مورد میباشد لکن برای اثبات این مطلب حتماً حتماً شما باید مخاطب خود را ارزیابی کنید يعني اینکه برای هر مخاطبی باید از یک نوع دليل و برهان استفاده نمایید و روش پیامبر(ص) و امامان نورانی -عليهم السلام- نیز چنین بوده است . برای این منظور حتماً به آغاز جزوه توحيد مرحوم علامه فقید نيکوصفت (ره) درباره اثبات صانع تعالی مراجعه کنید. البته خواندن بخش مطالعه ي آن نیز برای شما ضروری است.
باسمه تعالی
اولاً شطرنج آلات قمار بوده است و در حال حاضر به فتوای حضرت امام (ره) اگر چنانچه حالت قمار بودن خود را از دست داده و به یک ورزش تبدیل شده باشد بازی با آن اشکال ندارد لکن بعضی از فقها مانند آیتالله صافی (حفظهالله) هماکنون نیز بازی با آن را حرام میدانند. اما در مورد موسیقی، خرید و فروش آلات موسیقی حرام بوده و جایز نیست و نواختن آلات موسیقی نیز بین فقها اختلافی است. شما باید در این زمینه از دفتر مرجع خود استفتا کرده، به این صورت که من آلات موسیقی خریدهام و برای آموزش آن به کلاس رفته و هماکنون نیز در حال فراگیری آن هستم آیا این کار جایز است یا خیر. البته این مسئله فقهی است. کسانی که به شما تذکر دادهاند ظاهراً جنبه اخلاقی آن را بیشتر مراعات کردهاند فلذا اگر شخصیت شما در جامعه به گونهای باشد که دارای شخصیت و منزلت خاصی هستید از پرداختن به این امور جداً خودداری کرده و منزلتی را که خداوند متعال برای شما قرارداده و شما را در پیش چشم مردم محترم کرده است را با هیچ چیز عوض نکنید.
باسمه تعالی
کتابهای ایشان اصلاً ارزش خواندن ندارد چرا که موارد متناقضی در گفتار ایشان وجود دارد و بررسی همه اینها جز اتلاف وقت چیزی نیست. از شما سؤال میکنیم ما برای چه باید کتابهای ایشان را بخوانیم؟ واقعاً چه چیزی در کتب ایشان هست که ما باید از آن مطلع باشیم؟ آیا با خواندن کتابهای ایشان بر دانش ما اضافه میشود یا بر حیرانی و سرگردانی ما افزوده میگردد؟ آیا این فرد تاکنون مستنداتی نیز برای گفتارهای خود ارائه کرده است؟ حرف بیپایه و اساس زدن که هنر نیست. هنر آن است که انسان کلام خود را مستند به دلایل عقلی، علمی و شرعی نماید .
باسمه تعالی
1- اول اینکه آنچه را که نقل کرده اید نه تنها گفتار مرحوم استاد فریدونی (ره) است، بلکه همه بزرگان دیگر چنین مطلبی را تایید کرده و بیان می کنند.
دوم اینکه شما نیز مانند همه افرادی که در این مسیر کار می کنند، باید به موازات اینکه بر دانش خود می افزایند، دقت کنید که چند مطلب زیر را کامل انجام دهید:
لازم به ذکر است که در تمام حالات کسب دانش بسیار حائز اهمیت می باشد.
2- اگر مطالب فوق را انجام دهید به نتایج بسیار خوبی خواهید رسید. إن شاء الله.
3- حفظ کردن لازم نیست. لکن دانستن آنها حتماً لازم است.
باسمه تعالی
1- عزیز گرامی، ازدواج در هر موقعیتی که باشد حتماً حتماً باید بر اساس خواستن دل و محبت درونی باشد در غیر این صورت استمرار نخواهد داشت.
2- آنچه که شما سوال کردید راجع به چیز دیگری بود. اما راجع به مسائل اخلاقی باید بگوییم شما باید راجع به ایشان کاملاً تحقیق کنید. اگر تحقیقات شما کامل و مثبت بود آنگاه تصمیم بگیرید.
3- افراد بسیاری هستند که ممکن است ظاهری نازیبا داشته باشند لکن قلبی مهربان و صمیمی دارند.
4- با مجموع مطالبی که گفتیم تصمیم خود را گرفته و سپس اقدام نمایید.
باسمه تعالی
اتفاقاً ما بالعکس شما فکر می کنیم. به خاطر اینکه بعد از هر اوجی یک فرودی است و بعد از هر سختی یک آسانی هست و این معنای آیه شریفه " اِنّ مَعَ العُسْرِ یسْراً " است و هرگاه سختی ها به اوج برسند، مطمئن باشید بعد از آن یک آسایش بسیار لذت بخشی در انتظار می باشد. هم اکنون سختی های شما نزدیک به رسیدن به اوج می باشد. یکی دو مورد دیگر اطلاعاتی در روزهای آینده خواهید داشت و بعد از آن منتظر گشایش و فرج باشید. روند مسائل عبادی خود را ادامه دهید و بدانید همه اینها به عنوان کفاره گناهان شما و اعمالی که در گذشته انجام نداده اید محسوب می شود. البته نمازها و روزه هایی که نخوانده اید را باید قضایشان را بجا آورید. تذکر این نکته نیز لازم است که در احوالات خود بررسی کرده و ببینید آیا به کسی از نظر مادی و معنوی بدهی دارید و یا اینکه در زندگی خود به شما خمسی تعلق گرفته است که پرداخت نکرده باشید. اینها نیز باید در بررسی های شما وجود داشته باشد و روزهای آینده، روزهای سرنوشت سازی برای شما می باشد.
باسمه تعالی
رسیدگی به پدر و مادر بر عهده همه فرزندان است نه فرزند ارشد و شما به عنوان عروس خانواده در این زمینه مسئولیتی ندارید و شوهر شما نیز قسمتی از مسئولیت کلی فرزندان را در قبال پدر و مادر بر عهده دارد. متذکر می گردد که نباید کاری کنید تا وابستگی عمه شما به شما این مقدار باشد. باید از این وابستگی کاسته شود. نفرین های ایشان نیز از نظر شرعی وجهی ندارد.
باسمه تعالی
البته آن گونه که مردم عوام می گویند چشم زخم واقعیت ندارد. ما این مطلب را در بحث دعا (جلسات 34 الی 37) ذکر کرده ایم. درباره آنچه که فرموده اید چه افراد متدین و چه غیر متدین، همین قدر که مسلمان باشند خوب است. کاری کنند که در معرض چشم زخم و نظر مردم واقع نشوند و اگر شدند از همان ذکری که قبلاً گفته ایم (در جلسات مذکور) استفاده نمایند.
باسمه تعالی
خواهر محترمه، زیبایی ظاهری اگرچه می تواند خوب بوده و نیز به عنوان یک معیار محسوب شود ولی چون همیشگی نیست و از بین رفتنی می باشد، فلذا پیشنهاد می کنیم به زیبایی های باطنی افراد نگاه کنید و اگر صفات معنوی آنها از قبیل امانت داری، مهربان بودن، معتقد بودن و متعهد بودن و ... در آنها موجود می باشد و نیز علاقه ای به آنها در دل دارید پاسخ مثبت داده و زندگی جدیدی را شروع نمایید.