پرسش و پاسخ

پرسش پاسخ شرعی

لطفا قبل از ارسال سوال آن را در بین سوالات جستجو نمایید تا از تکرار جلوگیری شود.

باسمه تعالی

در هر کاری انسان باید مسئله افراط و تفریط را مراعات نماید. محبت کردن نیز یکی از مسائلی است که افراط در آن عقلاً و شرعاً صحیح نیست. همیشه به اندازه‌ای که ظرفیت مخاطب شما اقتضا می‌کند به او محبت کند. بیش از اندازه محبت کردن به مردم شما را به آنها بدهکار کرده و پیامدهای خوبی برای شما نخواهد داشت.

باسمه تعالی

به فرزند خود بگویید مسئله دین به روحانی و آخوند و این‌ها ارتباطی ندارد. ما دین خود را از خداوند متعال، پیامبر(ص) و ائمه طاهرین(ع) می‌گیریم نه از کسان دیگر و گرفتن روزه و خواندن نماز دستوری است که از جانب خداوند متعال صادر شده است نه از جانب آخوندها. فلذا بین این دو مسئله هیچ ارتباطی وجود ندارد.

باسمه تعالی

1- اگر یکجا خوانده شود بهتر است ولی اگر نشد صد تا صد تا بخوانید.

2- در ارتباط با چنین موضوعی تحقیقی نکرده‌ایم. باید این موضوع بررسی شود و سند صحیحی برای آن پیدا شود. در غیر این صورت اعتباری نخواهد داشت.

باسمه تعالی

اگر کسی کارت ملی شما را دزدیده و سپس با کارت ملی شما مشغول کلاهبرداری و مرتکب امثال این کارها شود، شما کلاهبرداری کرده اید یا کسی که این کار را کرده است؟

باسمه تعالی

این حدیث باید بررسی شود. لکن برای دریافت احادیث معتبر می‌توانید به کتاب "اصول کافی" باب "فضل قرآن کریم" رجوع نمایید.

باسمه تعالی

استغفار به هر مقداری، اثر خود را به همان مقدار دارد لکن امام مجتبی -علیه السلام- به بعضی از افراد فرموده اند که ۴۰۰ مرتبه استغفار برای هر روز باشد.

باسمه تعالی

فقیرهای واقعی ماموران شهرداری هستند که شب ها سطل های زباله را جابجا می‌کنند و به نظافت شهر می‌پردازند. مچنین افراد آبروداری که حقوق آنها کفاف زندگی آنها را نمی‌دهد و امثالهم.

باسمه تعالی

برنامه دهگانه (لینک) را تا ۴۰ روز انجام دهید. ان شاء الله برطرف می‌شود.

باسمه تعالی

اگر کسی شغلش در سفر کردن باشد و یا شغلش در مسافرت باشد، مانند کسی که راننده است و از این شهر به آن شهر می رود و دائماً در مسافرت است، چنین کسی باید روزه خود بگیرد و نماز را تمام بخواند.

باسمه تعالی

اگر چنین چیزی ثابت شود، فرد از عدالت خارج شده و نمی‌شود هیچ نمازی را به او اقتدا کرد. لکن مسئله ثبوت به قضیه است.

باسمه تعالی

از اول سوره حمد بخوانید تا ابتدای عبارت "وَلَا الضَّالِّينَ". وقتی پیدا شد "وَلَا الضَّالِّينَ" را گفته تا سوره تمام شود. و یا مورد دوم اینکه  از ابتدای سوره توبه تا کلمه "فیه" ی اول در آیه ۱۰۸ آن را بخوانید. بعد وقتی پیدا شد، از "فیه" ی دوم آیه 108 تا انتهای سوره بخوانید.

باسمه تعالی

البته ما گفتیم بی فایده نیست (لینک سوال). باید بدانید در جایی این گونه دعاها به اجابت می‌رسد که فردی که شما می‌خواهید برای او دعا کنید، خود نیز همین خواسته‌ای که شما می‌خواهید را خواسته باشد و در این رابطه او هم دعا کرده و به موازات آن کار عملی نیز انجام دهد. در چنین صورتی دعای دیگر برای او نیز نافع می‌باشد.

باسمه تعالی

شما اول باید به یک دکتر داخلی مراجعه کنید و از ایشان تقاضا نمایید برای شما یک آزمایش کلی (چکاپ کامل بدن) بنویسد. بعد از گرفتن آزمایش متوجه خواهید شد که به چه دکتری مراجعه نمایید. البته با مشورت دکتر داخلی.

باسمه تعالی

همه آنها خوب هستند و هر کدام را که فرصت کردید بخوانید تاثیر خود را خواهد داشت.

باسمه تعالی

همان اعمالی که قبلاً گفته‌ایم را انجام دهید و از اعمال ماه مبارک رمضان نیز در حد توان و تا آنجا که می‌توانید انجام دهید.

باسمه تعالی

اگر هیچ گونه علاقه‌ای بین شما وجود ندارد و دیگر نمی‌خواهید یکدیگر را ببینید و به هر حال نمی‌خواهید با هم ازدواج کنید، همین مقدار که از یکدیگر جدا شده‌اید کفایت می‌کند. اعمال دهگانه (لینک) را تا ۴۰ روز انجام دهید. بعد از آن مطمئن باشید که به حول و قوه الهی دیگر بین شما هیچ گونه محبتی باقی نخواهد ماند. در ادامه لازم است متذکر شویم که شما باید به فکر ازدواج با فرد مناسب دیگری باشید و حتماً در این زمینه اقدامات لازم را انجام دهید.

باسمه تعالی

گفتن آن بی‌فایده نیست لکن اگر کسی می‌خواهد به حاجت خود برسد باید خود اقدامات لازم را انجام دهد.

باسمه تعالی

برای شاد شدن باید کارهایی که اشاره می‌کنیم را انجام دهید. به طور مثال: ورزش کردن، به مکان‌های تفریحی مانند پارک‌ها رفتن، مسافرت کردن به جاهای خوب، کتاب‌های داستانی خوب را خواندن. البته باید داستان‌ها به گونه‌ای باشد که نتیجه‌گیری غمناکی از آن نشده باشد. با دوستان شاد و مفرح و متدین رفت و آمد کردند. همچنین می توانید به مبحث "عوامل شادی در اسلام" که در این زمینه مفصل صحبت کرده ایم مراجعه کنید.

باسمه تعالی

مقام حضرت عبدالعظیم حسنی -علیه السلام- به عنوان یک راوی، محدث و یک امامزاده بسیار درخور توجه است و نه تنها ایشان بلکه حضرت معصومه -سلام الله علیها- را نیز هر کس زیارت کند اگر با معرفت باشد و معصیتی با او همراه نباشد داخل بهشت خواهد شد.

باسمه تعالی

منظور از ام المومنین در اینجا، معنای اصطلاحی آن است نه معنای لغوی آن و معنای اصطلاحی آن این است که هر کس همسر پیامبر(ص) باشد به او ام المومنین گفته می‌شود تا شرایطی که خداوند برای چنین افرادی مقرر کرده بر او حاکم باشد. مطلبی را هم که درباره ازدواج ایشان فرموده‌اید درست نیست.