باسمه تعالی
اگر حداکثر دو ساعت بگذرد و با طمأنینه بخوانید بهتر است.
باسمه تعالی
بله.
باسمه تعالی
اوقات خاصه نماز با اوقات عامه آنها تفاوت میکند. اگر کسی بخواهد به فضیلت اوقات نماز نیز برسد، هر نمازی را در وقت مخصوصه ی خود به جای آورد و اگر آنها را مانند ظهر و عصر، و مغرب و عشاء در همان وقت ظهر یا مغرب یکجا به جا آورد به فضیلت اول وقت رسیده است لکن به فضیلت وقت مخصوص نماز عصر و عشاء نرسیده است و اگر اینها را به جماعت بخواند ثواب آن جماعت، بسیار بسیار بیشتر از وقت خاصه نمازها است.
باسمه تعالی
گناهی ندارد و مشکلی وجود ندارد مگر اینکه عکس مرد به گونهای باشد که تن خود را نپوشانده باشد و تحریک کننده باشد و فرد با دیدن آن تحریک شود یا اصولاً آن قسمتهایی که واجب است بپوشاند، نپوشانده باشد که در این صورت دیدن آن نه تنها بر زن، بلکه بر مردها هم حرام است.
باسمه تعالی
خیر نجس نیست .
باسمه تعالی
به مهمانان خود اطلاع دهید که زمانی که اعلام نماز مغرب به افق تهران شد آنگاه داخل منزل شما شوند تا فطره به عهده خودشان شود. البته اگر قبل از غروب آفتاب بدون اینکه دعوت کرده باشید بیایند فطره باز بر عهده خودشان میباشد. اما اگر شما دعوت کنید و قبل از غروب آفتاب بیایند به فتوای بعضی از مراجع باید فطریه آنها را شما پرداخت کنید.
باسمه تعالی
اگر از اول به قصد این باشد که برای وام ازدواج کرده و بعد طلاق بگیرند مشکل شرعی دارد. در غیر این صورت خیر.
باسمه تعالی
در مورد سقط کردن فرزند اگر بدون اجازه مرجع تقلید باشد، هم غیرقانونی و هم خلاف شرع میباشد و نوعی جنایت به حساب میآید و هر فردی که در این زمینه مستقیم و یا غیر مستقیم دخالت داشته باشد قطعاً از طرف خداوند متعال مجازات خواهد شد. در مورد عقیم کردن حیوانات نیز باید به فتوای مرجعیت و قانون مراجعه نمود. در حالت عادی نیز این کار جایز نیست.
باسمه تعالی
حجاب مردان، پوشاندن عورتین و قسمتهای دیگری از بدن که باعث تحریک عموم افراد به ویژه نامحرمان خواهد شد.
باسمه تعالی
حتماً در این باره به مرجع خود مراجعه نمایید.
باسمه تعالی
اصولاً حیواناتی که وحشی هستند و اینها توسط انسانها تا حدودی رام میشوند همواره معذب هستند. یعنی احساس خوبی از زندگانی حیوانی خود ندارند. چرا که ذات آنها وحشی بوده و دوست دارند طبق فطرت ذاتیه خود زندگی کنند. ذات حیوانات حلال گوشت این چنین نیست بلکه آنها نیز به دو دسته تقسیم میشوند. دستهای از آنها مانند مرغ و خروس و گوسفند و بز و امثالهم، اینها که نگهداریشان در فضای مناسب مقدور باشد منافاتی با آزادی آنها ندارد. اما دسته دوم مانند پرندگان اینطور نیست بلکه قفس و امثالهم منافات با آزادی آنها دارد. اگر ماهی فلسدار که حیوان حلال گوشت میباشد در فضایی مناسب قرار گیرد که منافات با آزادی آن حیوان نداشته باشد مشکلی از نظر نگهداری وجود ندارد. مثلاً آکواریومها ظاهراً فضای خوبی برای بعضی از این ماهیها هستند.
باسمه تعالی
اگر چنین چیزی ثابت شود، فرد از عدالت خارج شده و نمیشود هیچ نمازی را به او اقتدا کرد. لکن مسئله ثبوت به قضیه است.