باسمه تعالی
وامهایی که بانکها میدهند اگر به صرف این باشد که پولی بدهند و تعیین کنند که بعد از مدتی با مقدار درصدی سود باید باز پرداخت گردد ربا بوده و حرام میباشد. اما اگر بانک به فرض برای شما ماشینی را بخرد و به شما به صورت قسطی بفروشد و سپس اقساط آن را دریافت نماید این اشکالی ندارد. یا از شما فاکتور اجناس بخواهد و شما اجناسی بخرید بانک آن را خریده و سپس به شما بفروشد این هم شکالی ندارد. در واقع جنسی را بصورت نقدی بخرد و به صورتی قسطی گرانتر بفروشد اشکالی ندارد.
پولی که در بانک میگذارید و سودی که میگیرید اگر بانک این سود را به صورت علی الحساب بدهد مشکلی ندارد ولی اگر به صورت قطعی هر ماه به شما سود بدهد مشکل دارد.
باسمه تعالی
اگر میتواند به کربلا رفته و به مغازه داری در آن محوطه بدهد و بگوید که پیدا شده و اگر از این کار ناامید هستید، همین جا به اندازه آن چادر و مبلغ صدقه به فقیر غیر سید بدهد.
باسمه تعالی
اگر میسر باشد که چنین کاری صورت بگیرد مشکلی نیست لکن اگر مخلوط شده باشد جایز نیست.
باسمه تعالی
این کار حرام بوده و خلاف شرع است.
باسمه تعالی
تا یک سال باید نگهداری شود و به صورت اطلاعیه اعلام شود. به دیوارهای اطراف که چنین چیزی پیدا شده است. اگر صاحبش نیامد و شما دیدید که به هیچ وجه این ظرف به صاحبش نمیرسد، قیمت آن را به روز در آورده، حال اگر نو باشد، قیمت نو و اگر دست دوم باشد، قیمت دست دوم آنرا، و مبلغ آن را به نیت از طرف صاحب آن ظرف به فقر غیر سید بدهید و می توانید خودتان آن را بردارید. هر وقت هم صاحبش پیدا شد باید آن ظرف یا قیمتش را به صاحبش برگردانید.
باسمه تعالی
از خداوند کمک بخواهید و با توکل به حضرت صاحب الامر -علیه السلام- وسواس خود را کنار بگذارید. شما باید بدانید وسواس یک القاء شیطانی است که فقط عامل آن شیطان را خوشحال میکند و نیز گاهی شرک به خداوند متعال است. چرا که شخص وسواس کننده، قول خداوند متعال و پیامبر(ص) را در مورد پاکی اشیاء قبول نداشته، لذا خود قولی را اختراع کرده و بدان عمل میکند. این میشود ارادهای در کنار اراده خداوند متعال که خواسته همه چیز پاک باشد ولی من نمیخواهم که همه چیز پاک باشد.
باسمه تعالی
جهت سوالات مربوط به احکام زنان با شماره زیر -حوزه علمیه خواهران جامعة الزهرا(س)- تماس بگیرید.
025-31768 (صبح 8 الی 12 و عصر 15 الی 18)
باسمه تعالی
تعداد رکعات نماز نیز در قرآن مشخص نشده هست و نیز شستن با آب کر و قلیل و صدها مورد دیگر که همه اینها را خداوند متعال به پیامبر خود ارجاع داده است. آنجا که میفرماید "... وَمَا آتَاكُمُ الرَّسُولُ فَخُذُوهُ وَمَا نَهَاكُمْ عَنْهُ فَانْتَهُوا... - حشر آیه 7". بنابراین در اموری که در قرآن کریم راجع به آن صحبت نشده است حتماً باید حسب دستور قرآن کریم به پیامبر اکرم(ص) مراجعه کرد و پیامبر اکرم(ص) در احادیث متعددی علام کردهاند که نجاسات و مطهرات چیست و سگ و خوک از جمله نجاسات است. لکن این دلیل نمیشود بر اینکه سگ مورد آزار قرار گیرد و در جاهایی که باید از آن استفاده شود مثل گله داری، محافظت از اما کن، کارهای پلیسی و امثالهم استفاده نکنیم. سگ اصحاب کهف نیز به عنوان یک سگ گله داری در بین آنها بوده و این دلیل بر پاکی آن حیوان نیست.