باسمه تعالی
زیارت روز جمعه آن حضرت را بخوانید. در آنجا ذکر میکند " صَلَوَاتُ اللّٰهِ عَلَيْكَ وَعَلَىٰ أَهْلِ بَيْتِكَ الطَّاهِرِينَ" که معلوم میشود آن حضرت خانواده دارد و اصولاً چرا نداشته باشد وقتی آن بزرگواران ما را توصیه به ازدواج مینمایند و ازدواج نیز دستور الهی است. آیا میتواند آن حضرت خودش این مورد را نادیده بگیرد؟
باسمه تعالی
خیر. ائمه (ع) و پیامبر خاتم (ص) بر سادات محرم هستند ولی بر غیر سادات محرم نمیباشند. خوابهایی که مردم عادی میبینند اولاً اینطور نیست که حتماً دارای تعبیر باشد و ثانیاً در خواب دیدن کسی که محرم نیست و یا در آغوش گرفتن، با بیداری کلاً متفاوت است.
باسمه تعالی
فرمایش شما کاملاً صحیح است لکن عمل صدقه دادن برای آن حضرت یا دعا کردن برای سلامتی آن حضرت به عنوان یک هدیه و کاری محبت آمیز در نزد آن حضرت تلقی میشود و اگر کسی چنین کاری برای شما هم انجام دهد شما هم در پی جبران خواهید بود و مسلماً آن حضرت نیز همین کار را خواهند کرد. یعنی برای همه کسانی که برای ایشان صدقه میدهند یا برای سلامتی دعایش می کنند، آن بزرگوار نیز برای ایشان دعا خواهند کرد.
باسمه تعالی
تا آنجا که میتوانید دنبال این مطالب نباشید. آن چیزی را که خداوند متعال از ما خواسته است عمل صالح است. عمل صالح شما شامل تحصیل علم تا زمان ورود به عالم برزخ و غفلت نکردن از این کار مخصوصاً اعتقادات صحیحه و امثالهم و نیز خدمت به خلق خداوند، همچنین به جا آوردن واجبات و ترک محرمات میباشد.
باسمه تعالی
اگر مدرسه غیرانتفاعی درس میخوانید این مطلب را با پدر یا مادر و نیز مدیر مدرسه و معلم در میان بگذارید و آنها موظف هستند برخورد جدی با خاطیان نمایند. اگر مدرسه دولتی درس میخوانید باز هم باید این مسائل را حتماً با مدیر، ناظم مدرسه و بعضی از معلمانی که متعهد هستند در میان بگذارید و از آنها بخواهید که با این گونه افراد برخورد نمایند. اما کاری که خود باید انجام دهید این است که در مقابل فشار افراد مغرض و جاهل و غافل، آنجا که باید سکوت کنید حتماً سکوت نمایید و به هیچ عنوان عکسالعملی نشان ندهید. خود این کار یک نوع مبارزه و جهاد است. حتی اگر اهانت به پیامبر(ص) و ائمه(ع) و یا خداوند متعال باشد. اما اگر از شما سوالاتی کردند و شبهاتی مطرح نمودند که واقعاً به دنبال پاسخ آن هستند اگر توانستید این شبهات و سوالات را پاسخ دهید و اگر نتوانستید با ما در میان بگذارید تا ما پاسخ آن را به شما تقدیم کرده تا شما به آنها پاسخ لازم را بدهید.
باسمه تعالی
از بدو خلقت تاکنون همه مشرکان، کافران و منافقان در حال تمسخر کردن آیات الهی بودهاند. اگر بنا بود همه ایمان بیاورند و مؤمن شوند این همه پیامبر و امامان به شهادت نمیرسیدند و داستان در این زمینه مفصل است. مهم این است که مومنین واقعی در چنین بحرانهایی با توکل به خداوند ایمان خود را حفظ نمایند.
باسمه تعالی
اگر ارتباط با افرادی که کشف حجاب میکنند منوط به دیدن آنها از نزدیک باشد، این ارتباط جایز نیست لکن اگر در حد تلفن و ارتباطات این چنینی باشد و فقط برای احوالپرسی باشد مانعی ندارد. البته خانمها با خانمها و آقایان با آقایان به هیچ عنوان مشکلی نخواهند داشت. در اینجا فقط ارتباط محرم با نامحرم است.
باسمه تعالی
اعمال بندگان به این صورت که شما بیان کردهاید در بین هیچ امتی باعث نزول عذاب نشده است و نزول عذاب در بین امتها در جایی بوده است که اکثریت قریب به اتفاق آن مردم خداپرستی را کنار گذاشته و با حضور پیامبر در بین خودشان، به بت پرستی و شرک و کفر مشغول بوده اند. لکن در زمان حاضر پیامبری با پیامبر خاتم(ص) پایان پذیرفته و بر اساس حکمت خداوند متعال دوازدهمین پیشوا غیبت کرده و مردم در زمان غیبت بعضاً به وظایف دینی خود مشغول و بعضی دیگر این چنین نیستند و چون پیامبر رحمت للعالمین بوده است خداوند متعال به ایشان فرموده است که اگر در بین امت تو حتی گروه کمی نیز خداپرست بوده و استغفار نمایند عذابی بر امت تو نازل نمیشود.
باسمه تعالی
ائمه(ع) نیز وقتی از دنیا میروند ارواح مطهر آنها در بهشت برزخی مستقر میشود و آنان از بهشت برزخی توسلات کسانی که به آنها توسلی پیدا میکنند را دریافت میکنند و نیز کمک خواستن افراد از آنها را و چیزهای دیگر از این دست را از همان بهشت برزخی یا مستقیم یا توسط ملائکه مخصوصی پاسخ میدهند. اما زیارت نمودن از راه دور و نزدیک قطعاً نتیجه مثبت خواهد داشت لکن اگر از نزدیک باشد برتریهایی نسبت به زیارت از راه دور دارد. می توانید رجوع نمایید به کتاب "بحثی پیرامون دعا و توسل" و یا مبحث دعا.
باسمه تعالی
همه کارهایی که ما انجام میدهیم به اراده خودمان است لکن در کارهای خوبی که انجام میدهیم و اینکه معصیتی در آنها نیست اگر از خدا وند متعال و اهل بیت(ع) کمک بخواهیم آنها نیز در این مسیر قطعاً ما را کمک خواهند کرد. بنابراین حضور ما در چنین مجالسی هم با اراده خودمان و هم با کمک پروردگار متعال و اهل بیت(ع) باشد. اینکه بواسطه گناهانمان خجالت بکشیم در مراسمات آن بزرگواران شرکت کنیم این از القاء شیطانی است. حضور در این مجالس خشم شیطان را برمیانگیزاند و او تلاش دارد تا نگذارد شما در این مجالس شرکت کنید. یکی از القائات شیطان نیز بهانه کردن این است که چون ما گناهکاریم خجالت بکشیم و در این مراسمها شرکت نکنیم. حتماً دو مجلس اخیر ما در بحث مکارم اخلاق (جلسه 138 و جلسه 139) را گوش کنید که راجع به ناامیدی صحبت شده است.
باسمه تعالی
زیارت بر دو نوع میباشد. زیارت از راه دور و زیارت از نزدیک که هر یک فضیلت مخصوص به خود را دارد لکن اگر کسی بخواهد از نزدیک معصومی را زیارت کند مسلماً بسیار فضیلت بیشتر است و زنده بودن آنها بدین معنا نیست که جسم آنها نیز زنده است بلکه زندگانی آنها از نظر روحانی و معنوی است.
برای مطلب دوم شما هم باید گفت این مانند آن میباشد که شما عزیزی را از دست داده باشید و او را در بهشت زهرا به خاک سپرده باشید. کسی به شما بگوید میخواهم برای فاتح خوانی به آنجا بروم و شما آدرس را به او بدهید و بگویید از کجا معلوم در آنجا دفن شده باشد؟!
باسمه تعالی
برای هر عمل خلافی در این دنیا مجازات مخصوصی در نظر گرفته شده است. کسی که فقط جیب بری کرده است مثلاً ۶ ماه زندان در نظر گرفته میشود. ولی کسی که اختلاس میلیاردی میکند زمان زیاد برایش در نظر گرفته میشود و کسی که عمداً کسی را میکشد مجازات قصاص برایش در نظر گرفته شده است. در مسائل معنوی هم همینطور است. یعنی اگر کسی بدحجاب باشد نوع مجازاتش با بیحجاب فرق میکند. کسی که یک مظلمه بر گردن داشته باشد مجازاتش با کسی که مظالم زیادی بر گردن دارد فرق میکند و کسی که مسلمان باشد و گناهکار و بدون توبه از دنیا رفته باشد نوع مجازاتش با مشرک و منافق و کافر به طور کلی متفاوت اصولی دارد. چه بهتر که انسان واجبات را انجام داده و محرمات را ترک کند و سفر مرگ برای او سفر راحتی باشد و عالم برزخ عالم شادی و خوشحالی برای او باشد.
باسمه تعالی
استماع موسیقی از نظر بعضی فقها مطلقاً حرام و از نظر بعضی دیگر اگر مبتذل باشد حرام و اگر موسیقی غیر مبتذل باشد به شرط عدم تحریک مانعی ندارد.
برای ترک کردن هر نوع موسیقی می توانید از قرائتهای زیبای اساتید مصری و نیز اشعار و مرثیه خوانی کشور خودمان استفاده نمایید. حتماً در طول روز ۴۰۰ مرتبه استغفار کرده و ۵۰۰ مرتبه صلوات بفرستید. تلاوت قرآن خود را زیاد نمایید و نیز کتابهای مفید را حتماً مطالعه کنید.
و نیز رجوع نمایید به تفسیر آیه 30 سوره مبارکه حج "... وَاجْتَنِبُوا قَوْلَ الزُّورِ" در تفسیر المیزان و تفسیر نمونه.
باسمه تعالی
سوره انسان برای تقویت قلب و روح مفید میباشد. سوره صف برای اعتماد به نفس مفید است.
باسمه تعالی
برای بعضی از امور.
باسمه تعالی
ائمه(ع) آنچه را که خداوند برای آنها به عنوان وظیفه برایشان مشخص کرده بود را انجام میدادند یکی از این وظایف دعا کردن و توسل به پیامبر رحمت (ص) و نیز درخواست کردن از خود خدای تعالی بود که این بزرگواران دائماً این کار را انجام میدادند و وظیفه دیگر ایستادگی در مقابل ظلم بود. در جایی که مقدمات آن موجود بود. ولی در جاهای دیگر، آن بزرگواران تقیه میکردند چون میدانستند ایستادگی در مقابل ظلم به قیمت از بین رفتن همه چیز تمام خواهد شد.
باسمه تعالی
آیه شریفه میفرماید "... فَاغْسِلُوا وُجُوهَکمْ وَ أَیدِیکمْ إِلَى الْمَرافِقِ ..." کلمه ی "الی" در ادبیات عرب به چند معنا آمده است. یکی از آن معانی، معنای "همراه" میباشد که در اینجا معنای آیه چنین میشود "پس بشویید دستها را همراه با مرفقها". بنابراین باید از مرفق تا نوک انگشتان دست شسته شود.