باسمه تعالی
شما مسئله خروج موجود زنده یعنی انسان را با ایجاد شدن آن اشتباه گرفته اید. در آیه شریفه نمیفرماید که بین صلب و ترائب بشر ایجاد میشود. بلکه مسئله خروج او را مطرح میکند. برای دریافت صحیح واژه ی ترائب و صلب به دو کتاب معتبر میتوانید مراجعه کنید. یکی کتاب "مفردات" راغب اصفهانی و دیگری کتاب "المنجد" البته عربی آن می باشد.غیر از این دو کتاب که واژه های قرآنی را بررسی کرده اند، کتاب دیگری به نام "اقرب الموارد" نیز درباره بررسی لغات کتاب بسیار ارزشمند است. آنگاه اگر متوجه نشدید بگویید برای شما توضیح دهیم.
باسمه تعالی
حضور در مجلس معصیت حرام می باشد ولی در غیر مجلس معصیت، حضور انسان به شرطی که همراه با معصیت کنندگان نشود مشکلی ندارد. مثلاً اگر مجلسی زن و مرد مختلط بوده و زنان بدون حجاب باشند و مردان نیز نامحرم باشند، مجلس مجلس معصیت است و یا در مجلسی که شراب بر سر میز و سفره آن باشد، مجلس مجلس معصیت میباشد. لکن مجالس عروسی که از شراب و اختلاط نامحرم خبری نیست و فقط عده ای در گوشه ای از مجلس در قسمت مردان و یا در قسمت زنان، خودشان برای خودشان آواز خوانده و میرقصند، مجلس معصیت محسوب نمی شود و انسان در چنین مجالسی میتواند حضور به هم رساند لکن داخل گروه آنها نشود. بلکه در گوشه ای از مجلس بنشیند و کار خود را انجام دهد. البته زمانی که موسیقیهای مبتذل در مجلس پخش شود، انسان میتواند مجلس را ترک کرده و در زمانی در مجلس حضور به هم رساند که موسیقی قطع شده باشد. اما اگر موسیقی هم به نحوی باشد که مبتذل نبوده و از نظر جمهوری اسلامی مجاز بوده یا اینکه به نحوی باشد که صدای آن باعث نمیشود که ما آن را گوش کنیم میتوانیم خود را به کاری مشغول کرده و به صدای موسیقی گوش نداد و در مجلس حضور داشته باشیم.
باسمه تعالی
1- چنین مطلبی که شما فرموده اید را ما بیان نکرده ایم. بلکه گفته ایم که هر مؤمن یا منافقی در هنگام مرگ خود حضرت امیرالمؤمنین -سلام الله علیه- را مشاهده خواهد کرد. البته هرکدام به مقتضیات حال خود، نه این که همه ی انبیاء(ع) یا دیگر ائمه(ع) را ببینند. ممکن است برای بعضی اینطور نیز باشد که بعضی از ائمه(ع) دیگری را هم ببینند نه انبیاء(ع) را. لکن دیدن امیرالمؤمنین -علیه السلام- برای همه، روایتی است که در کتب معتبر آمده است.
2- مسئول قبض روح انسان ها حضرت عزرائیل -علیه السلام- می باشد و عده ای از ملائکه تحت عنوان ملک الموت، زیر نظر آن حضرت به قبض روح انسان ها مشغول هستند که تبعاً به هر کدام آنها ملک الملک گویند. حال ممکن است در بعضی از مواقع خود حضرت عزرائیل -علیه السلام- این کار را انجام دهد و یا ممکن است ملک الموت به این کار اقدام نماید. مانند گرفتن جان انبیاء(ع) و ائمه(ع) که توسط خود حضرت عزرائیل -علیه السلام- انجام می شود و مردمان عادی، سر و کارشان با ملک الموت است.
باسمه تعالی
1- یکی از مواردی که در زیارت اهل قبور در روایات سفارش شده است ریختن آب روی قبر می باشد که در مفاتیح الجنان و کتب دیگر درباره آن صحبت شده است.
2- مطلب شما درست نیست. چرا که انسان اول باید خداشناسی را کامل کند و سپس به واسطه شناخت خدا به شناخت خلق بپردازد. اینکه شما اول امام و پیامبر و بعد خدا را بشناسید مسئله را از آخر شروع کرده اید نه از اول و این صحیح نیست.
3- گناهان فقط به خاطر وجود شیطان نیست. بلکه اراده و اختیار خود ما در انجام گناه و نیز نفس اماره، محیط فاسد، دوست بد و بعضی عوامل دیگر در سوق دادن ما به سمت زشتی ها نقش دارد.
باسمه تعالی
دعای شما ان شاءالله به اجابت رسیده است و به زودی ازدواج خواهید کرد. لکن علاوه بر انجام برنامه دهگانه ای که در مبحث دعا جلسه 76 (لینک) گفته ایم، روزی چهارصد مرتبه استغفار نمایید.
باسمه تعالی
آنقدر که دانشمندان علمی و غیر اسلامی بر وجود خداوند پافشاری کرده اند و آن را اثبات کرده اند زیاد است که ما نمیدانیم کدام یک را به شما معرفی نماییم. البته نحوه شناخت آنها از خداوند با ما متفاوت است.
پیشنهاد میکنیم بحث توحید (لینک) را استماع نمایید.
باسمه تعالی
شما به هر طریقی که شده باید آن کارهایی که گفته شده (10 مورد) و شما نیز موفق بوده و انجام داده اید را حتما انجام دهید. برای وقت های فراغت خود حتماً برنامه ای داشته باشید. مطالعه کتبی را که به مطالعه آن علاقه مندید و کتابهای خوبی نیز هستند را فراموش نکنید. کارهای اجرایی در منزل و کمک به مادر یا پدر از مهمترین کارهایی است که شما را از گناه دور نگه می دارد. مانند شستن ظروف، نظافت منزل و امثالهم. با ما در تماس باشید.
باسمه تعالی
1- از دادن مشاوره های دینی اگر صد در صد به آنچه می گویید یقین ندارید پرهیز کنید.
2- دعای کمیل را هر شب جمعه بخوانید و بر جمله ی "کم من ثناء جمیل" توجه بیشتری داشته باشید.
3- ذکر "الحمدلله رب العالمین" را هر روز در هر حالتی فراموش نکنید.
4- بعد از نمازها سجده شکر را حتما به جای آورید.
در آخر هم سعی شما بر این باشد که جداً از محرمات پرهیز نمایید.