محرم

پرسش پاسخ شرعی

لطفا قبل از ارسال سوال آن را در بین سوالات جستجو نمایید تا از تکرار جلوگیری شود.

باسمه تعالی رجوع کنید به کتاب‌های "سوءظن و بدبینی"، "مبارزه با تنبلی"، "غم و اندوه" و "چگونه استقامت کنیم" از مرحوم علامه نیکوصفت(ره). این چهار کتاب را از می توانید از واحد کتابخانه های کلیه شعب موسسه گرفته و مطالعه کنید و اگر باز مشکلی بود برای ما ارسال نمایید.

باسمه تعالی 1- البته توبیخ فرزند در حد مجاز خودش نیز یکی از موارد تربیتی است. لکن باید حد و حدود آن دانسته شود. برای کنترل عصبانیت خود حداقل روزی ۵۰۰ بار صلوات بفرستید و سعی کنید از اذان های با صدای زیبا در وقت نماز در محیط خانه ی خود استفاده کنید و خودتان نیز اذان و اقامه گفته و سپس نماز بخوانید. 2- اگر همسر شما برنامه منظمی برای کار خود نداشته باشد، انتقاد شما وارد است. لکن به نحوی انتقاد کنید که همه پل ها را پشت سر خود خراب نکنید و همواره راه عذرخواهی را برای طرف مقابل در نظر بگیرید. 3- خیر این کار درستی نیست. زن و شوهر باید مشکلات مالی خود را با یکدیگر حل کنند، نه با غریبه ها. مگر در مواقع ضروری و استثنایی. 4- درباره غیبت رجوع نمایید به مبحث معراج جلسه هشتم.

باسمه تعالی

رجوع کنید به چهار جلسه آخر بحث معاد (اینجا) با عنوان "چگونه از گناه دوری کنیم". حتماً آن را گوش کنید و اگر سوالی بود برای ما ارسال نمایید.

باسمه تعالی

مکلف بودن به تکلیف، ربطی به رجعت ندارد و در هر زمانی هر کسی در دنیا باشد باید تکلیف شرعی خود را انجام دهد.

باسمه تعالی

خیر است ان شاء الله. اگر می توانید گوسفندی یا مرغی ذبح کرده و به فقیر بدهید و در هنگام  ذبح حیوان، اعضا و جوارح حیوان را در مقابل اعضا و جوارح فرزند خود فداء نمایید و یا اینکه صدقه ی خوبی به فقیر شرعی بدهید.

باسمه تعالی

تا کنون هیچ عالمی بزرگی نسبت به این قضیه اقدام نکرده و به کسی سفارش ننموده است. ما اصولا چیزی به نام چله گرفتن در اسلام نداریم. مسئله به گونه ی دیگری است که متاسفانه شما مسیر را اشتباه رفته اید. رجوع کنید به مبحث دعا جلسه 79 با عنوان "نقش اعداد و تأثیر آن در ادعیه قرآنی و روایی و تعریف اسم اعظم". (اینجا)

باسمه تعالی

همان دعای سمات ایشان را اصلاح نموده یا مشکل را به طور کلی ان شاء الله حل خواهد کرد. لکن در بخش توسلات به امام دوازدهم(عج) در مفاتیح الجنان چند دعا هست که از آنها نیز می توانید استفاده نمایید. خواندن دعای علقمه هر روز نیز مفید می باشد.

باسمه تعالی

ان شاء الله خیر است و سعی کنید بعد از این خواب غیر از حرفهای خوب از دهان شما بیرون نیاید و دائما کلام خوب و مورد پسنده خداوند و ائمه(ع) داشته باشید و برای این منظور مطالعات مذهبی خود را بیشتر نمایید. 

باسمه تعالی

به موازات توسل کردن و دعا نمودن باید عمل هم در کار باشد. جستجو نمودن و پیدا کردن همسر شایسته کار زیاد مشکلی هم نیست. می توانید با واحد مشاوره ی  موسسه تماس بگیرید تا آن عزیزان به شما رهنمودهای لازم را داده و در این زمینه به شما کمک های خوبی بنمایند.

باسمه تعالی

بسیار بجا است که شیعیان در این کارها ورود نکرده و به هیچ وجه در ترویج آن نیز تلاش نکنند. به نظر ما بیان این مسائل و بازگو کردن آن برای دیگران خود نوعی تبلیغ این موضوع است.

باسمه تعالی

1- صیغه ی قسم در رساله های عملیه باب قسم نوشته شده است. باید خودتان مراجعه نمایید.

2- بعد از کفاره اول دیگر چیزی بر شما واجب نیست لکن اصل خوردن قسم و شکستن آن حرام بوده و به صورت کلی جایز نیست. فلذا سعی کنید اگر قسم می خورید پایبند به آن باشید. این مورد استثنائاتی هم دارد که در جای خود باید بیان شود.

باسمه تعالی

مسائلی از این دست اگر روایتی هم برای آن نقل شده باشد قابل تبیین و توضیح هستند و به نظر می رسد که باید خود امام معصوم توضیح آن را بیان فرمایند. لکن در حال حاضر لازم نیست انسان به این مسائل توجه داشته باشد. بلکه باید با نام خداوند متعال کارهای خوب و خیر را انجام داده و مشورت لازم و مقدرات علمی و فنی را برای کار فراهم نماید.

باسمه تعالی

ظاهراً قبل از شروع مناجات تشریف نداشته اید. چرا که در هر سه شب توسل به امیرالمؤمنین(ع) و روضه آن حضرت و نیز روضه امام حسین (ع) خوانده شده است.

باسمه تعالی

تدریس قرآن در هر زمان و هر مکان کاری شایسته است. اگر با وصول شرایط می‌توانید چنین کاری را انجام دهید حتما این کار را بکنید و نیازی نیست حتما تمام مراحل تکمیلی را گذرانده باشید.

باسمه تعالی

حسب نوع زمان و نوع مردمان، پیامبر خاتم(ص)، پیامبری بوده اند که در بین یکی از عقب افتاده ترین اقوام روی کره زمین که عرب زبان بوده و در حجاز زندگی می کرده اند مبعوث شده اند و هیچ گاه در طول عمر مبارک خود قوم را نفرین نکرده و تقاضای عذاب ننموده اند. این مطلب را می توانید در زندگی نامه آن حضرت در کتاب آقای رسولی هاشمی محلاتی و نیز کتاب فروغ ابدیت و حیات القلوب مطالعه کنید.

باسمه تعالی 

سعی کنید هم خودتان و هم خانواده شما از بیان مطالب اختلاف انگیز و امثال آن که باعث به هم ریختگی فکری افراد و خانواده ها می شود خودداری کنید و اصولاً داخل این‌گونه مسائل نشوید و به هر حال زبان خود را حفظ نماید و اگر دیگران نیز در این زمینه تلاشی دارند مانند سخن چینی، غیبت، تهمت و امثال این گناهان کبیره، به آنان تذکر دهید. برای خواب خود صدقه ای بدهید و زیاد استغفار نماید. حداقل بعد از هر نماز هفتاد مرتبه.

 

باسمه تعالی

در کارهای واجب فرمان شوهر در عدم اجرای آنها نافذ نیست. مانند خواندن نماز، گرفتن روزه، داشتن حجاب و امثال آنها و نیز در ترک محرمات فرمان شوهر بر اجرای آنها نیز نافذ نیست. مانند مثال هایی که عرض شد. مثلاً شوهر بگوید دیگر نباید نماز بخوانی یا حجاب داشته باشی.  ولی در کارهای مستحب مانند نماز جماعت یا به مساجد رفتن، روزه مستحبی گرفتن و یا نماز شب خواندن باید رضایت شوهر حاصل گردد. البته بعضی از این مستحبات اگر چنانچه حق شوهر ضایع نشود انجام آن بلا اشکال است. مانند نماز شب خواندن در منزل.

 

باسمه تعالی

این موضوعی است که حتماً باید حضوری مورد بررسی قرار گیرد و از طریق سایت  نمی‌شود آن را حل و فصل نمود.

 

باسمه تعالی

برنامه دهگانه ای را که در جلسه 76 مبحث دعا (لینک) بیان کرده ایم را انجام دهید.