پرسش و پاسخ

پرسش پاسخ شرعی

لطفا قبل از ارسال سوال آن را در بین سوالات جستجو نمایید تا از تکرار جلوگیری شود.

باسمه تعالی 
عزیز گرامی انسان که بیجهت جریمه نمیشود. حتماً اقدامی انجام دادهاید که مشمول جریمه شدهاید .هر چقدر میتوانید بپردازید و برای بقیه ی آن با مسئول شعبه صحبت کنید و بگویید که توانایی پرداخت آن را ندارید. ایشان به شما کمک خواهد کرد .

باسمه تعالی 
1-یکی از دانشمندان مسلمان و شیعه بود و از فلاسفه اسلامی میباشند. ایشان نیز مانند دانشمندان دیگر در حوزه فعالیت خود دارای نظراتی است که بعضی از آنها درست و بعضی نیز درست نمیباشند .
2-فلسفه الهی اگر چنانچه صد در صد منطبق با آیات قرآن و ثقل دیگر آن که ائمه(ع) میباشند باشد مورد تأیید شارع مقدس بوده و مشکلی ندارد در غیر این صورت اگر چه از بزرگان نیز مطلبی را بیان کنند که منطبق با این دو اصل نباشد پذیرفتنی نخواهد بود .
3-مرحوم استاد شهید مطهری ره از فلاسفه اسلامی بوده و نیز از دانشمندانی است که نظرات عام و خاصی داشته اند که بعضی از آنها درست  بوده و بعضی دیگر نیز از دیدگاه بعضی صحیح نمیباشد .
4-اسفار اربعه نیز کتابی است مانند همه کتابها که به هیچ وجه وحی منزل نبوده و از لسان معصوم صادر نشده است . هر گاه با دو اصل قرآن و عترت مطابقت داشته باشد مورد پذیرش بوده و الا خیر. خوب است که انسان هر کتابی را پس از مطالعه با دو اصل قرآن و عترت مطابقت دهد و اگر مخالفت داشت، منتسب به هر کس که باشد نپذیرد. البته نپذیرفتن عقاید دیگران با دلیل نباید با بیاحترامی و مسائلی از این قبیل همراه باشد .

باسمه تعالی 
خوشبختانه ثواب زیارت امام هشتم (ع) در نامه عمل شما انشاءالله ثبت شده است لکن برای کامل کردن این زیارت اگر میتوانید حتماً سفری به مشهد مقدس داشته باشید .

باسمه تعالی
اولاً ما چنین چیزی را نگفته ایم. بلکه این مطلب حدیث نبوی و گفتار ائمه معصومین صلوات‌الله علیهم‌اجمعین می‌باشد  . ثانیاً اگر کسی همه کارهای خوب را انجام دهد و نماز را به جای نیاورد هیچ کدام از این کارها برای او در قیامت لحاظ نخواهد شد اصلاً بالا نمی‌رود تا اینکه لحاظ شود اگر چه در دنیا این فرد به واسطه کارهای خوبی که انجام می‌دهند تبعات مثبت آن را نیز پذیرا می‌باشد اما در اینجا مسئله مسئله اخروی است . اما در مورد آیه ای که فرموده اید، آیه در جایی صدق می‌کند که طرف کاری که انجام آن مورد قبول واقع می باشد را انجام داده باشد که یکی از آن‌ها نماز بود و دیگری ولایت می‌باشد بعد از اسلام آوردن و ایمان .

باسمه‌تعالی
 مخاطب محترم حضرت علی علیه‌السلام فرمودند نگاه کنید که چه گفته می‌شود نگاه نکنید که چه کسی آن را می‌گوید «انظر الی ما قال و لا تنظر الی من قال». اگر همواره ما نگاه کنیم که چه گفته می‌شود و به گفته‌ها بنگریم، بهتر می‌توانیم تصمیم‌گیری نماییم چه بسا وقتی نام افراد پشت مطلبی می‌باشد حساسیت نشان داده و در پذیرش یا عدم پذیرش آن تعصب نابجایی داشته باشیم .
1- اگر خداوند متعال قدرت نامتناهی داشته باشد ، عقل ایجاب می‌کند که بعضی از کارها را نتواند انجام دهد و چون نخواهد توانست بعضی از کارها را انجام دهد فلذا نقص در وجود او تعالی اثبات خواهد شد و لذا از این جا صفات سلبیه دیگری هم برای پروردگار به اثبات خواهد رسید مثلاً اینکه ممکن است در چیزهایی که قدرت نسبت به آنها ندارد احتیاج نیز برای او پدید ‌آید و همین‌طور الی آخر .
2- اولاً کافرین و مشرکین و منافقین جز کسانی هستند که در آتش جاودان خواهند بود مگر اینکه خداوند اراده نماید و زمانی آنها را از آتش نجات دهد ثانیاً کفر در لغت به چندین معنا آمده شما می‌توانید در این زمینه به بهترین کتابی که مطلب را خوب بیان کرده باشد به نام کتاب قاموس قرآن مراجعه نموده(نویسنده آقای علي اكبر قرشي) و مطلب را دریابید .
3-البته این که اکثریت قائل به این هستند که توحید و نبوت و معاد اصول دین است این مطلب اشتباهی نیست بلکه به نظر ما ناقص است و کامل آن همان است که شما بیان فرمودید چرا که هر کس به اصل آنچه را که از جانب پیامبر که او آنها را از جانب خدای تعالی آورده است اعتقاد نداشته باشد مسلمان نیست مثلاً کسی به اصل حجاب یا اصل نماز یا عصل روزه ... امثالهم اعتقاد نداشته باشد مسلمان نیست لکن کسی که به این‌ها اعتماد دارد ولی به آنها عمل نکند مسلمان بود ولی مومن نیست.   
4-اثبات این مطلب که خداوند متعال هیچ گاه عمل خلافی انجام نمی‌دهد و به عبارت دیگر عمل قبیح و زشتی انجام نمی‌دهند  از نظر عقلی این است که اگر خالق هستی خود یک بار این کار را انجام دهد دیگر نمی‌تواند از مخلوقات انتظار داشته باشد که آنها کار خلاف و زشتی را انجام ندهند و هر چه در قرآن و توسط پیامبرانش در این رابطه به مردم بگوید، آنها همان یک  بار را برای او در نظر گرفته و حرف او را گوش نخواهند کرد .
5-تحریص اولوالعزم آنچنان نیست که شما فرمودید بلکه تعریف آن این است که پیامبری دارای شریعتی باشد که شریعت پیامبر قبولی را نقص نماید .
6-اولاً باید شما قائل به این باشید که مخلوق هستید یا خیر . اگر مخلوق باشید قطعاً خالقی خواهیم داشت حال شما بگویید که خالق شما کیست؟ و اگر مخلوق  نباشید قطعاً خود خالق هستید. اگر چنین است بیان بفرمایید، تا ما تکلیفمان روشن شود   .

 باسمه‌تعالی 
 باید دانست مسئله وقف مسئله وحی منزل نبوده است بلکه وقف توسط دانشمندان شیعه و سنی بر روی آیات قرآن تهیه و تنظیم گشته است حال بعضی، برخی از آیات را مناسب وقف و  برخی مناسب وقف ندانسته‌اند که این مسئله به جایی برخورد نمی‌کند . شما هر آیه ای که کامل باشد و تام باشد و جمله با آن تمام شود را می‌توانید وقف کرده و هر آیه ای که ناقص باشد  آنجا وقف ننموده و به جمله بعدی متصل نمایید .

باسمه تعالی
  در مورد حرام و حلال بودن خواندن قرائات هفتگانه می‌توانید رجوع کنید به تحریرالوسیله حضرت امام (ره) . این کتاب خوشبختانه به فارسی نیز چاپ شده است و در اختیار همگان قرار دارد. در آنجا حضرت امام فرموده اند، البته مراجع دیگر هم تأیید می‌کنند که خواندن قرآن به قرائات هفت‌گانه اشکالی ندارد و در قسمت بعدی سؤالتان این کتاب توسط مرحوم جناب آقای ابراهیم‌پور فرزیب معروف به مولایی هم به صورت هفت قرائت و هم ده قرائت نوشته شده و در دسترس همگان قرار دارد می‌توانید به انتشارات آن در این زمینه از طریق سایت رجوع کرده و آن را تهیه نمایید .

باسمه تعالی
 البته این بستگی به زمان خواب و اینکه شب انسان با شکم خالی یا پر بخوابد دارد ولی اگر در ساعتی مناسب و با حالتی عادی یعنی بدون دعوای قبلی و با شکم نسبتاً خالی و بدون هرگونه تشویش ذهنی و امثالهم باشد فقط برای این خواب صدقه بدهد کافی است .

 باسمه‌تعالی 
اگر در غیر نماز باشد خواندن ترجمه دعا اشکالی ندارد ولی بدانید آن عنایتی که در عربی دعا موجود است در فارسی آن وجود ندارد. بنابراین سعی کنید دعا را به عربی و سپس به فارسی بخوانید این گونه خیلی برای شما مفیدتر و بهتر می‌باشد .
برای خواب خود صدقه بدهید و دعای "سَلامُ اللَّهِ الْكَامِلُ التَّامُّ" را که در مفاتیح است تا 40 روز به نیت همراه شدن همسر خود بعد از نماز صبح بخوانید.

باسمه‌تعالی 

اگر در غیر نماز باشد خواندن ترجمه دعا اشکالی ندارد ولی بدانید آن عنایتی که در عربی دعا موجود است در فارسی آن وجود ندارد. بنابراین سعی کنید دعا را به عربی و سپس به فارسی بخوانید این گونه خیلی برای شما مفیدتر و بهتر می‌باشد .


باسمه تعالی
رجوع نمایید به بحث "نماز، مهمترین عبادت در اسلام" از جناب استاد مرتضی مخملباف.

باسمه تعالی 
 قرآن حضرت علی علیه‌السلام، قرآن تفسیری بوده است و متن آن هیچ تفاوتی با قرآن‌های دیگر نداشته است و قرآن نیز توسط عثمان جمع‌آوری نشده بلکه توسط امیرالمومنین علیه‌السلام جمع‌آوری شد. ما در این زمینه در جزوه ای به نام ترتیل به تفصیل مطلب را بیان کرده ایم.(إن شاء الله بزودی در سایت قرار خواهد گرفت) کلیه قرائت‌های هفت‌گانه مورد قبول فقهای شیعه می‌باشد و از بین آنها قرائت حفص از عاصم مقبولیت بیشتری داشته و لذا همه کتابت ها بر اساس این قرائت می‌باشند.

 باسمه تعالی
    اگر شما بتوانید همه این کارها را انجام دهید، واقعا سوره یس در قلب شما جای گرفته و نیاز به کار دیگری نیست. موفق باشید .

 باسمه تعالی
 ظاهراً شما معنای واژه بدعت‌ را نمی‌دانید. اگر بدعت به این معنا است که شما می‌فرمایید گل زدن رئی ماشین عروس و تاج عروس و لباس عروس و آنچه در این عروسی ها و ختم ها و نیز خوردن ماکارونی و فست فود و نیز دست‌شویی‌های فرنگی و فرش‌های ماشینی و جکوزی و هزاران مورد دیگر که در بین ما مسلمانان نبوده و هم‌اکنون آماده با معنایی که شما از بدعت کرده‌اید حرام بوده و جایزه نمی‌باشد. اگر به واقع معنای بدعت را نمی‌دانید بنویسید تا برای شما ارسال نماییم که بدعت این‌ها نیست، جهت اطلاع .

 باسمه تعالی
    احترام مادر در هر حالی واجب است و اگر ایشان مستطیع شده باشند انجام حج نیز بر ایشان واجب می‌باشد، لکن شما به ایشان اصرار نکنید بلکه از یک روحانی یا فردی که مادر شما به آن فرد احترام می‌گذارد بخواهید تا مادر شما را به آمدن به حج مجاب نماید و اگر در هیچ صورتی حاضر به آمدن نشد، خود شما این سفر را به‌تنهایی انجام دهید .مشکلی پیش نخواهد آمد إن شاء الله .

باسمه تعالی
 اولاً ساختن با افرادی که خوب و مهربان هستند هنر نیست . بلکه برقراری تعامل با افراد بد اخلاق و تربیت نشده یک هنر بزرگ است. ثانیاً شما می‌توانید صله رحم را در حد یک تماس تلفنی هم که شده نگه دارید و مشکلی ندارد. ثالثاً اگر زیاد شما را اذیت می‌کنند نیت رفع اذیت آنها را کرده و سپس زیارت عاشورا را با دعای علقمه بخوانید و هرگاه دیدید که مشکلی برای آنها پیش آمد فقط زیارت عاشورا را بخوانید و دیگر دعای علقمه را نخوانید .

باسمه تعالی
    اصولاً عجل حتمی آن است که انسان به واسطه بیماری و کهولت سن یا حادثه‌ای دار فانی را وداع ‌گوید چون در علم خداوند گذشته که او روزی به واسطه یکی از این علت‌ها از دنیا خواهد رفت به آن عجل حتمی گفته شده است. اما اجل معلق آن است که انسان به واسطه بی‌احتیاطی و یا عوامل دیگر مرگ خود را جلو بیندازد که این را اجل معلق می‌نامند .


باسمه‌تعالی
   یا از این کار انصراف دهید یا به نحوی آنها را راضی نمایید .

تهران، میدان قزوین، خیابان قزوین شرقی،خیابان شهید جوادیان (قلمستان)، پلاک 167
55370517- 55390144 55394972
استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است
Almiqat.com