میلاد پیامبر و امام صادق (ع)

پرسش پاسخ شرعی

لطفا قبل از ارسال سوال آن را در بین سوالات جستجو نمایید تا از تکرار جلوگیری شود.

باسمه تعالی
بعد از ماه مبارک رمضان در یک جلسه حضوری شرکت نموده تا پاسخ اشکال خود را حضورا دریافت نمایید. با تشکر.

باسمه تعالی
فرزند نامشروع بودن دلیل بر بدی اشخاص نمی باشد. حسب آیات قرآن کریم، کردار و رفتار و اعمال هر شخص بیانگر روحیات و خلقیات او می باشد. اگر چنین شخصی متدین و متشرعه می باشد و تحقیقات در مورد او جواب مثبت داده است و موارد دیگر در بحث ازدواج در موردش صادق می باشد، ازدواج کردن با چنین شخصی هیچ اشکالی ندارد.

باسمه تعالی
مشکلی نیست. چون وقت فضیلت آن از اول ظهر شرعی تا دقایقی بعد از آن می باشد که شاید بتوان حدود 20 دقیقه برای هر نماز مشخص نمود.

باسمه تعالی
معیار کشش در مد در حروف مدی یکبار الف گفتن است. اگر باز هم مطلب را متوجه نشدید حتما به یکی از مدرسین موسسه مراجعه نمایید چون برداشت شما از کشش مد صحیح نیست.

باسمه تعالی
مسائلی از این دست بر عهده ی مجلس خبرگان می باشد که آنها در صورت لزوم تصمیمات لازم را اتخاذ خواهند نمود.

باسمه تعالی
در صورتی که به وقت نماز اصلی شما لطمه ای وارد نکند مشکلی ندارد ولی بهتر است اول نماز یومیه ی خود را که واجب است و ادا می باشد را بجا آورید.

باسمه تعالی
1-خیر، همان مقدار باقی میماند و چیزی به آن اضافه نمی شود.
2-می توانید این کار را انجام دهید.
3-اگر کفاره بصورت تاخیری با فدیه باشد، باید نوع جنس آن مشخص شود. مثلا معلوم گردد که از گندم است یا برنج و یا غلات دیگر. سپس از هر کدام یک از غلات که در نظر گرفته اید باید 10 سیر برای هر روز به فقیر بدهید. مثلا اگر از گندم در نظر بگیرید برای هر روز با احتیاط 700 تومان می شود و در چنین صورتی مبلغ آن را به مرجع خود تحویل بدهید بهتر و بی دردسر تر است. در غیر این صورت فقیری که آن را دریافت می کند حتما باید همان جنس را بخرد.

باسمه تعالی
منظور از رو به قبله بودن کعبه است و اگر شما در هر جایی از کره ی زمین باشید و قبله نمایی همراه خود داشته باشید، در هر نقطه ای که ایستاده اید می توانید سمت کعبه را پیدا نموده و به سوی آن نماز بجای آورید و جالب است که بدانید کعبه دقیقا وسط کره ی زمین واقع شده است. فلذا هر قسمت از کره ی زمین که بتوانید کعبه را پیدا کنید می توانید به سوی آن نماز بجای آرید. البته با قبله نما و یا روش هایی از این قبیل.

باسمه تعالی
پاسخ این سوال مفصل بوده و بیان آن در اینجا میسر نیست. پیشنهاد می کنیم جهت یافتن پاسخ خود به کتبی که در ذیل معرفی می نماییم مراجعه نمایید. (کتاب اول در این باره مناسب است)

کتاب "قراءة جدیدة للفتوحات الاسلامیه"(قرائت تازه در باب فتوحات اسلامی) تالیف علی الکورانی، کتابی است دو جلدی که به بحث در مورد فتوحات اسلامی پرداخته است. مجلدی هم به بحث از جنگ های ارتداد اختصاص یافته است.
کتاب "فتوح البلدان" ترجمه احمد توکل
کتاب "الفتوح" یا ترجمه تاریخ اعثم کوفی

باسمه تعالی
رطوبت نجاست به هر کجا که برسد آنجا نجس می باشد . در این مورد هم اگر به موکت رطوبت آن رسیده باشد، هم باید فرش و هم موکت هر دو آب کشیده شوند.

باسمه تعالی
شرایط امامت از جانب خداوند متعال مشخص می شود و برگزیدن آن نیز توسط خود خدای تعالی صورت می گیرد همانطور که در آیه مفصلا این قضیه تشریح شده است لکن شرایط رهبریت و مرجعیت را امام معصوم مشخص می کند و بر اساس آن شرایط، فردی به عنوان مرجع در جامعه توسط مردم در نظر گرفته می شود یعنی در واقع مردم با تطبیق دادن آن شرایط و افراد موجود که از نظر علمی شایستگی مرجعیت را دارند مرجع مورد نظر خود را انتخاب می کنند. آن شرایط نیز در حدیث معروف "و اما الحوادث الواقعه فارجعوا فیها الی روات حدیثنا فانهم حجتی علیکم و انا حجة الله"( اما حوادثی كه پیش می‌آید به راویان حدیث ما مراجعه كنید زیرا آنها حجت و نمایندگان من هستند بر شما و من حجت خدا بر شما هستم...) ذکر شده است.

باسمه تعالی
در این زمینه بعضی از مراجع معتقدند که خمس تعلق نمی گیرد و بعضی دیگر نظر دیگری دارند. حتما با دفتر مرجع خود تماس حاصل نموده و سوالتان را مطرح کنید تا جواب لازم را دریافت نمایید.

باسمه تعالی
شما باید برای بدست آوردن جواب سوالات خود، با سایت آقای مکارم شیرازی تماس حاصل نمایید و مطالب مطرح شده در این سایت مورد تایید صد در صد ما نمی باشد و از نظر منطقی نیز ما نباید پاسخگو باشیم بلکه خود ایشان باید پاسخگو باشند.

باسمه تعالی
اولا روایتی که بیان کرده اید صحت نداشته و مورد تایید علما نمی باشد، چرا که هیچگاه نمی تواند یک سگ که عین نجاست می باشد برتر از یک پیامبر باشد(العیاذ بالله). اما در مورد برتر دانستن آدمی خود را از دیگران، باید گفت که ما باید دقت کنیم که هیچگاه این احساس به ما دست ندهد که ما فلان گناه را انجام نداده ایم پس برتر از دیگر بندگان خداوند هستیم. چرا که ممکن است گناه دیگری انجام داده باشیم که از گناه آن شخص بدتر باشد. فلذا منظور احادیث نیز همین است. لکن در اینکه ما به گناهانی که دیگران آلوده شده اند، آلوده نشده ایم بدون اینکه احساس برتری نسبت به دیگران داشته باشیم باید همواره در پیشگاه خداوند شاکر این مسئله باشیم و باید توجه داشته باشیم که مبادا به ما غرور دست بدهد که خود همین مطلب از گناهان بسیار بزرگ و باعث متلاشی شدن اعمال نیک نیز می باشد.

باسمه تعالی
پیشگویی های نستراداموس نیز مانند پیشگویی های ژولورن است اگرچه ممکن است کسی به خاطر حس ششم خودش و یا همان فهم بالا و تیزبینی حواس خود بتواند مطالبی را در آینده حدس بزند اما لزوما به این معنی نیست که حتما آن موارد همگی به مرحله ی اجرا درآیند.

باسمه تعالی
1- طرحی را که خود ارائه کرده اید طرح خیلی خوبی است و می شود آن را اجرا کرد به شرطی که اراده ی لازم را داشته باشید. به مدت یک ماه حداقل تا بعد از ماه مبارک رمضان همین طرح را اجرا کنید و سپس بعد از آن با ما تماس گرفته و گزارش کار خود را به ما بدهید.
2- اولا درس خواندن به زیاد خواندن نیست بلکه به درست فهمیدن میباشد. مخصوصا باید جملات مادر را که همان جملات مبناعی می باشند خوب فهمید تا مطالعات بعدی مؤثر باشد والا زیاد خواندن دردی را دوا نمیکند.
3- در زمینه ی اعتقادات سی دی های مباحث اعتقادی فعلا برای شما خوب است و وقت اخلاقی خود را نیز به همان مباحث اعتقادی اختصاص دهید. برای مباحث فقهی نیز خواندن جزوات فقهی کانون بسیار نافع می باشد.

باسمه تعالي
در موقع اضطرار شما توجه خود را به اذكاري كه خواهيد گفت بدهيد و از راننده خواهش كنيد كه صداي آن را كمتر نمايد چون شما مغزتان اذيت مي شود. انشاالله مشكل رفع مي شود.

باسمه تعالي
مشاهده از باب مفاعله و بين الاثنين است. يعني برقراري ارتباط بين دو طرف و در بحث مهدويت به اين معناست كه كسي ادعا كند كه من با امام زمان(عج) ارتباط دارم و هر وقت بخواهم ايشان را مي بينم و يا اينكه بگويد ما همديگر را مي بينيم. چنين ادعايي را هيچ يك از علما تاكنون نكرده اند و نخواهند كرد. كه در آن صورت كذاب و مفتر خواهند بود لكن ادعاي رؤيت كه صرف ديدن به صورت يك طرفه است يعني فقط امام(ع) هر گاه اراده كند شخص او را ببيند، همانطور كه شما گفته ايد علماء متعددي به اين زيارت نائل آمده اند ولي هيچ يك از اينها مشاهده نيست.

باسمه تعالی
هرگز تناقضی بین آنها وجود ندارد و آنچه که در تفسیر نمونه بیان شده موضوع را کاملا روشن می نماید . پیشنهاد می شود یکبار دیگر با دقت بیشتر آنچه را که در ذیل آیات 9 الی 12 سوره مبارکه فصلت در تفسیر نمونه بیان شده را بخوانید(در ذیل آورده شده است). اگر باز هم متوجه نشدید مجدد با ما تماس بگیرید. موفق باشید.
تفسیر نمونه ج 20- صفحات 224 و 225 ذیل تفسیر آیات 9 الی 12 سوره مبارکه فصلت:
"مفسران در پاسخ اين سؤ ال دو راه را انتخاب كردند:
راه اول كه مشهور و معروف است اينكه : آنجا كه مى گويد} اربعة ايام ) {چهار روز) منظور تتمه چهار روز است ، به اين ترتيب در دو روز اول از اين چهار روز زمين آفريده شد، و در دو روز بعد ساير خصوصيات زمين ، به اضافه خلقت آسمانها در دو روز مجموعا شش ‍ روز (شش دوران ) مى شود.
نظير اين تعبير در زبان عرب و تعبيرات فارسى نيز وجود دارد كه فى المثل گفته مى شود: از اينجا تا مكه ده روز طول مى كشد، و تا مدينه پانزده روز، يعنى پنج روز فاصله مكه و مدينه است و ده روز فاصله اينجا تا مكه .
البته اگر آيات متعدد آفرينش در شش روز نبود چنين تفسيرى پذيرفته نمى شد، ولى از آنجا كه آيات قرآن يكديگر را تفسير مى كنند، و قرينه يكديگر مى شوند، تفسير بالا بخوبى قابل قبول است .

راه ديگرى كه تعداد كمى از مفسران آنرا انتخاب كرده اند اين است كه : اربعة ايام (چهار روز) مربوط به آغاز خلقت نيست بلكه اشاره به فصول چهارگانه سال است كه مبداء پيدايش ارزاق و پرورش مواد غذائى انسانها و حيوانات است .
ولى اين تفسير علاوه بر اينكه هماهنگى را در ميان جمله هاى آيات فوق تاءمين نمى كند چرا كه در مورد خلقت زمين و آسمان يوم به معنى دوران آغاز پيدايش است ، طبق اين تفسير} يوم{ در مورد خصوصيات زمين و مواد غذائى به معنى فصول سال مى باشد كه پيوسته تكرار مى گردد.
بعلاوه نتيجه آن اين است كه از شش روز آفرينش تنها از دو روز مربوط به خلقت زمين ، و دو روز مربوط به خلقت آسمانها، بحث شده ، اما دو روز باقيمانده كه مربوط به خلقت موجوداتى است كه ميان زمين و آسمان قرار دارند (ما بينهما) سخنى به ميان نيامده است .
به هر حال تفسير اول از جهاتى مناسبتر به نظر مى رسد.
شايد نياز به تذكر نداشته باشد كه روز در آيات فوق هرگز به معنى روز معمولى نيست ، چرا كه قبل از آفرينش زمين و آسمان اصلا روز به اين معنى وجود نداشت ، بلكه منظور از آن دورانهاى آفرينش است كه گاه ميليونها يا ميلياردها سال به طول انجاميده .