میلاد پیامبر و امام صادق (ع)

پرسش پاسخ شرعی

لطفا قبل از ارسال سوال آن را در بین سوالات جستجو نمایید تا از تکرار جلوگیری شود.

باسمه تعالي
سلام عليكم. بله در اين زمينه مي توان به شما كمك نمود. حتما با رابطين اين كار تماس بگيريد تا نوع كمك به شما مشخص شود.

باسمه تعالی
متاسفانه تا کنون کسی مسئولیت چنین کاری را عهددار نشده است . اگر کس داوطلب چنین امری باشد موسسه از آن استقبال می نماید.

باسمه تعالی
سلام عليكم. اصولا شک در بعضی مواقع نه تنها چیز بدی نیست بلکه می تواند چیز خوبی هم باشد. مثلا شما در موردی شک می کنید، سپس برای بر طرف شدن شکتان مجبور می شوید در آن زمینه تحقیق کنید. در صورتی كه اگر شک نمی کردید تحقیقی نیز در کار نبود. پس شک همیشه و همه جا بد نیست. لکن اگر شک در وجود انسان تبدیل به وسواس شده یا در این زمینه ازحد خودش خارج شود و انسان در این قضیه افراط ورزد آنگاه میشود گفت که انسان دچار یک بیماری نامطلوب لکن قابل معالجه شده است. در زمینه ی معالجه ی آن حتما باید نوع بیماری مشخص شود تا ابزارها ی آن برای خنثی سازی آن ارائه گردد.

باسمه تعالی
حرام است. به فتوای همه ی مراجع عظام.

باسمه تعالی
در صورتی که مسلمان باشند و شناس باشند حرام است. اما اگر با حجاب باشند و بدون قصد ریبه به آنها نگاه شود اشکال دارد.

باسمه تعالی
گزینه ب صحیح است و گزینه ی ج با شرایطی صحیح میباشد که باید به کتب فقهی مراجعه شود.

باسمه تعالی
گزینه های الف- ب و ج بعلاوه ی آنچه را که در شأن نزول این سوره در تفاسیر آمده است صحیح می باشد.

باسمه تعالی
مهرهایی که از کربلا می آورند تربت محسوب نمی شوند زیرا تربت فقط به خاک قبر مطهر اطلاق می شود و مقداری از حواشی آن که الان تمام اینها در زیر بقعه ی مبارکه قرار گرفته و دسترسی به آن مقدور نیست.

باسمه تعالی
رجعت در لغت به معنای بازگشتن است و در اصطلاح علم کلام و عقاید اسلامی عبارت است از بازگشتن بعضی از مردگان قبل از ظهور امام زمان(عج) و بعد از ظهور آن حضرت می باشد. یک فرد مسلمان شیعه حسب آیات و روایات معتبر باید به رجعت که یکی از اصول اسلامی و از زیرمجموعه های مبحث امامت خاصه می باشد اعتقاد داشته باشد. در این مورد میتوانید به جزوه ی رجعت مرحوم استاد نیکو صفت-موجود در موسسه- رجوع نمایید.

بله، امکان شرکت برای افراد خارج از موسسه نیز وجود دارد. لکن ظاهرا فرصت ثبت نام در بعضی از رشته ها به پایان رسیده است. جهت اطلاع بیشتر با دفتر نظامت شعبه ی مرکزی ، داخلی 21 و 31 تماس حاصل نمایید.

باسمه تعالی
بَداء عبارت است از تغییراتی که در رابطه ی با امور تکوینی در کتاب یا لوح محو و اثبات انجام می شود. و رابطه ی آن با علم امام به اینصورت است که امام به اراده ی پروردگار می داند ولی از تغییرات در رابطه با امور تکوینی که همان بداء می باشد آگاه نیست. البته در این زمینه بحث مفصلی مطرح می باشد که باید در ذیل آیات شریفه ی لوح محو و اثبات به تفسیر المیزان مراجعه شود.

باسمه تعالی
برای کمک گرفتن درمسائل دینی فقط به متخصص آن مراجعه نمایید.چه بسا رجوع به افراد غیر متخصص در این زمینه باعث گمراهی های زیادی خواهد گردید مخصوصا اگر در این مورد جنس مخالف و یا نامحرم باشد.

باسمه تعالی
در این مورد حتما باید به یک پزشک حاذق و متخصص در این زمینه مراجعه کنید و نتیجه ی آن را بازگو نمایید تا راهنمایی شوید.

باسمه تعالی
از زمانی که زن از شوهر طلاق می گیرد و صیغه ی طلاق جاری می گردد، زن باید عده ی طلاق نگه دارد و پس از پایان عده ی طلاق می تواند ازدواج نماید چه اقساط مهریه ی او تمام شده باشد چه تمام نشده باشد. و عده ی طلاق 3 ماه و 10 روز می باشد. برای اطلاعات بیشتر راجب عده ی طلاق و عده ی وفات به رساله های عملیه ذیل احکام طلاق مراجعه شود.

باسمه تعالی
سلام عليكم. در جواب این سؤال مفسرین گرانقدر دو قول را مطرح کرده اند. قول اول این که منظور از کتاب لوح محفوظ پروردگارمی باشد. قول دوم قرآن کریم می باشد. اگر چه هنوز نازل نشده بود لکن در نزد خداوند متعال موجود بود. چرا که کلام الهی بوده است.

باسمه تعالی
باید دانست که حلالیت به زبان نیست بلکه به قلب می باشد و طرف باید قلبا از شخص ظلم کننده راضی شود، حال به هر نحوی که باشد. پس بنا براین اگر چنان چه به کسی ستم نمودیم، باید به هر نحوی که شده قلباً رضایت آن شخص را جلب نماییم. در این رابطه می توانید به سی دی ها ی مظلمه ی ناس که در قسمت سخنرانی ها، در مبحث معاد موجود میباشد مراجعه نمایید.

باسمه تعالی
حسب روایات وارده در کتاب شریف بحارالانوار و کتب معتبر دیگر مؤمنین در عالم برزخ برای خویشاوندان خود دعا می نمایند. البته در صورتی که خویشاوندان آنها تقاضای این کار را داشته باشند و نیز افراد فاسق و اهل معاصی کبیره نباشند. ونیز مؤمنین از عالم برزخ از بعضی از احوالات زمینیان با خبر می باشند.

باسمه تعالی
سلام علیکم. این کتاب چون در سالهای دوری نگاشته شده است امروزه بصورت کتب کوچکتر و با بیانی روانتر و راحتر موجود می باشد و لذا اگر به همین کتاب نیز مراجعه گردد و یا مانند کلاس های موسسه بصورت تلخیصی از آن بازگو شود مؤثر می باشد. لازم به ذکر است از طرف موسسه ی میقات القرآن کلاسی تحت عنوان شرح دعای مکارم الاخلاق که قسمت هایی از این کتاب نیز در آن تدریس می شود در روزهای سه شنبه بعد از نماز مغرب و عشاء به مدت یک ساعت در "مدرسه علوم دینیه ی مهدیه" واقع در میدان شوش، خیابان فدائیان اسلام، جنب مسجد مهدیه توسط مدیریت موسسه برگزار می شود. خواهران و برادران در صورت لزوم می توانند از این کلاسها نیز استفاده نمایند.

باسمه تعالی
سلام علیکم. در مورد عطسه کردن هیچگونه مبنای عقلی و شرعی در این زمینه وجود ندارد. متاسفانه این مطلب به صورت خرافه ای در بین مردم ترویج پیدا کرده است لکن در مورد چشم زخم می توانید برای درک مطالبی پیرامون آن به تفسیر المیزان و تفسیر نمونه ذیل آیه ی 51 و 52 سوره قلم –سوره نون- مراجعه نمایید. البته خلاصه ی آن از این قرار است که انسان باید به گونه ای در جامعه رفتار نماید که مورد حسادت دیگران و به عبارت دیگر تحریک شدن آنها نسبت به خودش قرار نگیرد. چه اینکه ممکن است به واسطه ی یکی از این تحریکات، انسان مورد چشم زخم آنان واقع شده و صدماتی را متحمل شود. البته باید دانست چشم زخم آنچنان که مردم عوام در مورد آن صحبت می کنند صحت ندارد بلکه تا حدی صحیح می باشد که قرآن کریم و روایات در مورد آن صحبت کرده اند. برای درک روایات نیز از جمله به میزان الحکمه ذیل واژه ی چشم زخم مراجعه نمایید.

باسمه تعالی
سلام علیکم. اصولا در اینگونه موارد باید مجموعه احادیث و روایات در این زمینه مورد مطالعه قرار گیرد و نتیجه ی آن به عنوان معدل نهایی اعلام شود. در غیر اینصورت اگر چنانچه در این موضوعات فقط یک دسته از احادیث مطالعه شده و نتیجه گیری شود، شخص محقق دچار خطا و انحرافاتی خواهد گردید. در این باره توضیح کوتاهی برای شما میدهیم و آن اینکه حسب آیه ی قرآن کریم-مائده آیه ی 27- که میفرماید : إِنَّمَا يَتَقَبَّلُ اللّهُ مِنَ الْمُتَّقِينَ ، یعنی خداوند متعال فقط از افراد با تقوی عمل صالح را قبول می کند و افرادی که دارای تقوی نیستند اعمالشان مورد قبول حق تعالی نمی باشد. پس صرف اینکه کسی معاصی مختلفی انجام دهد و سپس با یک عمل خوب مانند روزه ی مستحبی گرفتن یا فلان نماز مستحبی را بجا آوردن می خواهد بهشت را بر خود واجب نماید و درهای جهنم را بر خود ببندد، مسلماً این امر به سخره گرفتن آیات الهی می باشد.