محرم

پرسش پاسخ شرعی

لطفا قبل از ارسال سوال آن را در بین سوالات جستجو نمایید تا از تکرار جلوگیری شود.

باسمه تعالی
می تواند دختر خانم در حد دیپلم یا دیپلم ردی باشد و بالاتر از آن نیز که مطلوب و پسندیده است.

باسمه تعالی
از نظر تغذیه باید حنجره خود را تقویت نمائید. مثلاً از عسل طبیعی هر روز صبح به اندازه یک قاشق غذاخوری در آب جوش حل نموده و ناشتا میل نمایید.
از خوردن نوشابه های گازدار به طور کلی امتناع نمایید. از استفاده ادویه جات مخصوصاً فلفلجات اجتناب نمایید.
هر روز 10 دقیقه قرائت قرآن داشته باشید. به نوارهای ترتیل و قرائت هر روز به مدت 15 دقیقه گوش کنید. روزی 5 دقیقه صوت العربیه صدای جمهوری اسلامی ایران را استماع نمایید. در پایان، نتیجه مرحله اول کار خود را به ما گزارش کنید تا مرحله بعد را برای شما بیان کنیم.

باسمه تعالی
حق الناس اگر که طرف، ناشناخته باشد و نتوانیم او را بیابیم باید به اندازه ای که به او بدهکار هستیم فقط به مرجع تقلید خود پرداخت نموده و استغفار نیز نمائیم.

باسمه تعالی
ما هنوز برای این حدیث سند معتبری پیدا نکرده ایم. در صورتی که این کار انجام پذیرد به اطلاع حضرت عالی و دیگر دوستان خواهیم رساند.

باسمه تعالی
چیزی که اثبات نشده است، رد شدن نمی خواهد. شما فقط با یک دلیل اگر بتوانید وحدت وجود را ثابت نمایید آنگاه ما با 10 دلیل آنرا رد می کنیم. لکن لطف کنید قبل از آن وحدت وجود را به معنای واقعی آن برای ما تعریف نمایید.

باسمه تعالی
با توجه به محدود بود تعداد حروف جهت ارسال سوال(700 حرف) سوال شما همانطور که مشاهده می فرمایید بطور کامل ارسال نشده است. لذا خواهشمند است سوالات خود را تک تک برای ما ارسال نمایید. و اما جواب سوال اول شما:
وقتی که صد در صد یقین داشته باشید که ترشحات بول است پس دیگر نمی شود امر به صحت کرد و در واقع امر به پاکی آن کرد. نتیجتاً نجس است و باید خود را تطهیر نمایید. برای اینکه لباس های دیگرتان در چنین موقعیتی آلوده نشود می توانید با گذاشتن دستمالی جلوی پخش شدن ترشحات را بگیرید و در هر مرتبه برای نماز، خود را تطهیر کرده و وضو بگیرید.
جواب سوال دوم:
اولاً تکریم و تعظیم قرّاء قرآن کریم از هر کشوری که باشند تا زمانی که حرمت قرآن را حفظ می نمایند بر همگان واجب است.
ثانیاً احادیث متواتر و معتبر و فراوانی در این زمینه رسیده است که اگر چنانچه فردی همه اعمال عبادی واجب و مستحب خود را انجام دهد ولی ولایت ائمه اطهار(ص) را نپذیرفته باشد، هیچکدام از اعمال او پذیرفته نخواهد شد تا زمانی که ولایت و سرپرستی ائمه طاهرین(ص) را بپذیرد.

باسمه تعالی
از تمام کسانی که غیبت آنها را کرده اید اگر زنده هستند باید حتی بطور کلی هم که شده حلالیت بطلبید. یعنی به طرف بگویید اگر ما غیبت شما را کرده ایم لطفا ما را حلال کنید و اگر مرده اند حتما برای آنها طلب مغفرت نموده، تلاوت قرآن کرده و صدقه دهید تا روح آنها از شما شاد شود و دیگر این عمل زشت را انجام ندهید. در مورد تعریف غیبت ذیل آیه 12 سوره مبارکه ی حجرات "وَ لا یَغتَب بَعضُکُم بَعضًا" به تفسیر نمونه مراجعه نمایید.

باسمه تعالی
از لطف شما متشکریم.
الف) حضرت سجاد(ع) در روز عاشورا دارای بیماری تب و لرز بودند و بیماری فوق، بیماری بدی نیست. اگر چه بیماری سنگینی است که باعث عدم تحرک فرد شده و گاهی به مرگ شخص نیز می انجامد. لکن به امر خدای تعالی آن حضرت دچار بیماری فوق شد تا از گزند دشمنان محفوظ بماند.
ب) گاهی خداوند متعال خود با پیامبرانش سخن می گوید و آنها را مطلع به اخبار غیبی می نماید و گاهی از طریق جبراییل(ع) و گاهی از طریق افراد دیگر که این افراد به عنوان عاملان پروردگار در مورد فوق عمل می کنند و در این مورد نمی توان گفت چون به عنوان یک ماموریت که باید مطلبی را به پیامبری اطلاع دهند پس افضل از آن پیامبر هستند. بلکه همانطور که گفتیم این فقط عاملی است برای انتقال سخنان پروردگار به پیامبرش.
ج) خیر. یک بار دیگر به آیات سوره مبارکه طه مراجعه کنید و تفاسیر معتبر را مطالعه نمایید. متوجه خواهید شد که منظور حضرت این است که سنگینی این ماموریت بین او و برادرش تقسیم شود و مواردی از این ماموریت به عهده ی برادرش و مواردی دیگر به عهده ی او باشد که خداوند متعال نیز تقاضای او را موافقت می نماید.

باسمه تعالی
موارد فوق را جناب حضرت استاد مخملباف در مباحث حجاب بطور کامل بیان فرموده اند. شما می توانید با مراجعه به سی دی های حجاب که روی سایت هم موجود است موارد مورد نظر خود را برداشت نمایید.

باسمه تعالی
غرض از خلقت انسان و پدر او که حضرت آدم –علیه السلام-، همانا بودن در روی کره خاکی بوده است و حسب آیات قرآن کریم در سوره اعراف و سور دیگر، اگر چنانچه حضرت آدم-علیه السلام- از آن میوه درختی تناول نمی کرد هم باز بر روی کره خاکی قدم می گذاشت. چرا که باید او و نسل او تا قیامت مورد امتحانات و آزمایشات در این کره خاکی قرار می گرفت و آیات قرآن نیز همین مطلب را در سوری که عرض کردیم به وضوح بیان فرموده است. پس حضرت آدم –علیه السلام- از بهشت اخراج نشده است چرا که هیچ جای قرآن کریم این مطلب را نمی فرماید. بلکه هبوط نموده است و خوردن از آن میوه فقط در آمدن آن حضرت به کره خاکی تسریع نموده است.
اما ترک اولی ی آن بزرگوار در آنجا است که بین دو امر نخوردن و خوردن (که در اختیار آن حضرت بود) قرار گرفته بود که امر اول خوب تر و دومی عمل خوب بود. لکن حضرت عمل خوب را انجام داد و عمل خوب تر را انجام نداد. این ترک اولی ی آن حضرت بود.
* جهت اطلاع بیشتر و مفصل رجوع نمایید به سی دی "عصمت حضرت آدم(ع)" از جناب استاد مخملباف که در واحد سمعی و بصری موسسه موجود می باشد.

باسمه تعالی
این امور که شما فرمودید از امور مستحبی به شمار می رود و اغلب مسائل مستحبی در نماز و عبادات دیگر تا حدودی در رساله های مراجع عظام بیان شده است. لکن برای تفصیل آنها می توانید به کتاب شریف "وسائل الشیعه" باب مستحبات نماز مراجعه نمایید. البته این موارد در کتب دیگر از جمله "روضه کافی" تالیف مرحوم شیخ کلینی(ره) و دیگر کتب معتبر شیعه بیان شده و اگر چنانچه موردی را که فرمودید در این کتب یافت نشود قطعا پایه و اساسی ندارد و اگر بیان شده باشد، صد در صد منقول از معصومین-سلام الله علیهم اجمعین- است چرا که تمامی مسائل فقهی شیعه رسیده از حضرات معصومین -سلام الله علیهم اجمعین- می باشد. البته بصورت کلی و اساسی.

باسمه تعالی
در هنگامی که می داند در موقعیت خروج بول ترشحاتی صورت می گیرد می تواند همزمان با آن، آب نیز درون محل تخلی بریزد و یا قبلاً با دست خود چند قطره آب به پای خود ریخته تا اگر چنانچه بعداً ترشحاتی صورت بگیرد بتواند امر به پاک بودن آن بکند. اما بهترین حالت همان موقعیت اول است.

باسمه تعالی
آیه ای که در مورد حضرت مریم(س) بیان فرموده که آن حضرت برترین زنان می باشد منظور برترین زنان دوران خود می باشد و این مطلب در ذیل آیه فوق در تفاسیر متعددی بیان شده است. ولی در مورد حضرت زهرا(س) مطلق زنان جهان تا روز قیامت می باشد و آن حضرت بر حضرت مریم نیز افضل است. در این زمینه مرحوم علامه امینی(ره) کتابی دارد به نام "فاطمة الزهراء" که روایات برتری آن حضرت را در آن کتاب جمع آوری نموده اند. می توانید رجوع نمایید.

باسمه تعالی
آنچه که خلق می شود همانطور که از اسم آن مشخص است مخلوق است و مخلوق باید موجود باشد. حالا یا این موجود را ما می بینیم یا نمی بینیم. منظور شما را از زمان آینده متوجه نشدیم اینکه خداوند متعال به گذشته و حال و آینده محیط است شکی نیست و برای او تعالی خلق هر چیزی که محال عقلی نباشد سهل و آسان است و پروردگار متعال بر هر چیزی قادر است حال اگر منظور شما این است که حضرت حق از آینده خبر دارد یا نه جواب مثبت است. و اگر منظور چیز دیگری است دقیقا شرح دهید تا جواب آنرا دریافت نمایید.

باسمه تعالی
همانطور که لازم نیست کانون برای شما صبحانه و ناهار و شام تدارک ببیند همانطور هم لازم نیست که برای چنین امری برای شما تدارک ببیند بلکه این خود شما هستید که باید همت داشته باشید و از تنبلی دست برداشته و برای اینکار اقدام نمائید. البته باز هم می گوئیم اگر بتوانید ازدواج دائم داشته باشید برای حال و آینده شما بسیار پسندیده تر و عاقلانه تر می باشد. در این زمینه به سی دی های جدید بحث "ازدواج" نیز که در حال جریان است گوش کنید.

باسمه تعالی
سوال شما جواب مفصلی دارد که باید حتما آنرا کتباً نوشته و به دفتر موسسه ارسال نمایید تا پاسخ شما داده شود. آدرس و شماره تلفن خود را حتما ذکر نمایید.

باسمه تعالی
اصولا در لسان احادیث و روایات، اهل علم به دو دسته اطلاق می شود. دسته اول حضرات معصومین(س) هستند که در بعضی از احادیث منظور از اهل علم این بزرگواران می باشند. دسته دوم کسانی هستند که عالم عامل هستند و علم را از سرچشمه اصل آن یعنی حضرات معصومین(س) و قرآن کریم دریافت کرده اند و از فراگیری علم و تدریس آن کیسه ای برای خود ندوخته اند و آنچه در این زمینه تلاش میکنند همه وهمه برای کسب رضایت الهی و ترویج فرهنگ اسلامی و شیعی است. اینها نیز در لسان احادیث و روایات اهل علم نامیده می شوند.

باسمه تعالی
این داستان و امثال این داستانها که با عصمت انبیاء بطور کلی مغایر است، ساخته و پرداخته ی یهودیت است و اصطلاحا به این اراجیف، اسرائیلیات می گویند. در این زمینه می توانید به کتاب "تنزیه الانبیاء" نوشته ی مرحوم سید مرتضی(ره) مراجعه فرمایید.

باسمه تعالی
خاص بودن عدد چهل جعل الهی است. یعنی چون برای بعضی از امور خداوند متعال این عدد را در قرآن کریم و بعضی از احادیث قدسی خطاب به پیامبرانش بکار برده است. فلذا تقدسی خاص پیدا کرده است و اینکه چرا چهل انتخاب شده است قاعدتاً باید انتخاب کننده که خدای متعال است حکمت آنرا بداند و همینطور است. و اگر ما نیز بر همین اساس مواردی را در کتب می بینیم، اگر چنانچه دستور آن از جانب خدای تعالی یا پیامبرش یا ائمه باشد دستوری مقدس و خوب است. لکن اگر دیگرانی از خود دستوری بر این مبنا بدهند اگر چه عدد چهل هم استفاده کنند مقدس نیست.

باسمه تعالی
هر چیزی که مبنای علمی، عقلی و شرعی نداشته باشد بالاخره روزی نابود خواهد شد. از اینگونه فرقه ها در طول تاریخ زیاد بوده اند و همانطور که بیان شد بر هیچ پایه ای از نظر علمی، عقلی و شرعی استوار نیستند و اصولا مطرح کردن آنها خود نوعی تبلیغ برای این فرقه ها می باشد. بهترین برخورد با اینگونه فرق کمک به تقویت بنیان های اعتقادی خویش و دیگران می باشد. تحصیل اعتقادات مهمترین عامل در مقابله با این فرقه های ضالّه بوده و هست. مؤفق باشید.