میلاد پیامبر و امام صادق (ع)

پرسش پاسخ شرعی

لطفا قبل از ارسال سوال آن را در بین سوالات جستجو نمایید تا از تکرار جلوگیری شود.

باسمه تعالی

در هر دین و آیینی برای ازدواج قوانینی وجود دارد. یکی از آنها خواندن عقد برای به وجود آمدن رابطه زناشویی می باشد (یعنی از طریق مشروع و عقل) حال هر کس چنین چیزی را انکار نماید در واقع می خواهد بگوید من متدین به دینی نیستم مانند همه کمونیست ها، لائیک ها و بی دین ها. 

فلسفه خواندن صیغه عقد آن است که طرفین بدانند با خواندن آن می‌توانند یک رابطه زناشویی سالم را داشته باشند و نیز از زمان خواندن آن خطبه یا عقد وظایفی بر هر یک از دو طرف مترتب می گردد که باید آن را انجام دهند و نیز مشمول قوانین اجتماعی کشوری که در آن زندگی می کنند قرار می گیرند و موارد دیگر. در حالیکه کسانی که به صورت دوست و بدون خواندن این خطبه با یکدیگر زندگی می‌کنند سوای آن که ناخشنودی پروردگار خود را به دنبال دارد مشمول هیچ یک از قواعد و قوانین فوق هم نخواهند بود و لذا نمی توانند هیچگاه نسبت به حقوق تضییع شده خود اقدام نمایند. در مورد خطبه عقد کتب متعددی وجود دارد. لکن مطالبی که گفتیم خلاصه‌ای از کتب فوق می باشد.

باسمه تعالی

در این زمینه قرآن کریم می فرماید "يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لِمَ تَقُولُونَ مَا لَا تَفْعَلُونَ" یعنی ای مومنین چرا چیزی را می‌گویید که خود بدان عمل نمی کنید. در این زمینه آیات دیگر و روایات بسیار فراوانی داریم که انسان باید چیزی را که به دیگران می‌گوید خود نیز بدان عمل کند و اگر کاری را می خواهد که دیگران انجام ندهند اگرچه آن کار از محرمات و مکروهات نیز نباشد برای تاثیر در آن فرد باید خود نیز در آن زمانی که می خواهد آن را نهی کند آن فعل را انجام ندهد. 

باسمه تعالی

بنده هم چنین خبری را شنیده ام لکن در آن مکان ها حضور نداشتم که بدانم محتوای برنامه آنها چیست و لذا نمی‌توانم آنها را تایید و نه آنها را تکذیب نمایم.

باسمه تعالی

1- راجع به کسانی که زودتر به حاجت خود میرسند چند دلیل وجود دارد که چون بحث مفصلی است فقط یکی از آنها را مختصراً برای شما بیان می کنیم و آن این است که خداوند متعال حاجات بندگان مومن را به صورت کامل و یکجا در دنیا به آنها نمی دهد به غیر از موارد معدودی و قسمتی از آن را برای آنها ذخیره کرده و در برزخ و قیامت به آنان دوچندان از آنچه را که در دنیا خواسته اند مرحمت می فرماید که این باعث خوشحالی مومنین و مومنات میشود.

2- بله لکن شما حداقل به مدت یک سال هر روز ۴۰۰ مرتبه استغفار کنید.

باسمه تعالی

در روایات معتبر وارد شده است که دعا کردن فضیلتش بیشتر از تلاوت قرآن می باشد و این را ما در کتاب «حقایقی پیرامون دعا و توسل» با مدرک ذکر کرده ایم.
ما دعایی به نام صحیفه نشنیده ایم لکن دعای عشرات در مفاتیح است و دعای خوبی است. حتما آن را بخوانید و ان شاء الله نتیجه مثبت آن بر شما مترتب خواهد شد.
 

باسمه تعالی

متاسفانه اهل سنت مطالبی را که بیان می کنند بیشتر مواقع پایه و اساس درستی نداشته و دلیلی نیز بر مدعای خود ندارند. عزاداری برای امام حسین -علیه السلام- در مکتب اهل بیت تایید و سفارش شده و در کتاب "کامل الزیارات" و نیز "تَتمّةُ الْمُنْتَهی" بیشتر احادیث این موضوع ذکر شده است. البته کتاب معتبر شیعه هم احادیثی در این باب آورده‌اند. توجه کنید که در مسئله عزاداری فقط باید واقعیات و حقایق بیان شوند و مسئله عزاداری به انحراف کشیده نشود. برادران اهل سنت نیز بهتر است به تصحیح و پالایش کتب حدیثی خود پرداخته و هزاران حدیث جعلی که در صحیح مسلم و بخاری هست را تا دیر نشده از این کتاب‌ها تصفیه کرده و جوانان اهل سنت را با حقایق تاریخی و سخنان واقعی پیامبر اکرم (ص) آشنا نمایند. 

باسمه تعالی

افراط و تفریط از نظر شارع مقدس است کار درستی نیست. چه در مادیات و چه در معنویات. فرمایش امام صادق -علیه السلام- این است که مؤمن هر شب ۵۰ آیه از قرآن کریم را بخواند و شما هم همین کار را انجام دهید. فقط در ماه مبارک رمضان می توانید روزی یک جزء قرآن تلاوت نمایید. اگر بیشتر هم توانستید اشکالی ندارد. زیاده‌روی کردن در بعضی از این امور نتیجه خوبی در بر نخواهد داشت. همانطور که شما در مشکل خود بدان اشاره کرده اید.

باسمه تعالی

چنین ادعیه ای معتبر نبوده و برای اعتبار دعاهای وارده از معصومین -علیهم السلام- باید به کتب معتبر و نیز افراد متخصص مراجعه کرد.

باسمه تعالی

هر ادعایی توسط هر کسی در هر جایی باید با دلیل همراه باشد. چه حرف مثبت باشد چه منفی. برای تحریف قرآن نیز مدعی این سخن باید دلیل یا دلایل خود را ذکر نمایید. هرگاه ایشان چنین کاری را انجام دادند آنگاه شما به ما اعلام کرده تا پاسخ ایشان را بدهیم. لکن برای عدم تحریف قرآن در سوره مبارکه حجر خود خدای متعال فرموده است که "إِنَّا نَحْنُ نَزَّلْنَا الذِّكْرَ وَإِنَّا لَهُ لَحَافِظُونَ". البته غیر از این مطلب دلایل متعدد دیگری نیز موجود است که هرگاه ایشان دلایل تحریف را ذکر کردند ما با آن دلایل پاسخ خواهیم داد.

باسمه تعالی

تقویت اعتقادات آنها و آشنا کردن آنها با مکتب اهل بیت(ع) و احکام شرعی خودشان.

باسمه تعالی

برنامه ده گانه (لینک) را انجام دهید و پانزده روز دیگر گزارش کار خود را برای ما ارسال نمایید. اعمال ماه رجب را نیز هر مقدار که می‌توانید انجام دهید.

باسمه تعالی

1- رجوع کنید به مبحث "حضرت ابراهیم(ع) از ولادت تا مقام امامت" (لینک) سپس اگر سوالی بود مطرح کنید تا پاسخ دهیم.

2- چنین لقبی را که شما به عنوان حبیب الله به پیامبر نسبت داده اید در کجا به آن اشاره شده است؟ لطفا منبع و مأخذ آن را برای ما ذکر کنید. چون کلمه حبیب به معنای دوست است و خداوند متعال پیامبرش را به عنوان حبیبی خطاب کرده است که این واژه برای دیگر بندگان نیز به کار می‌رود. لکن واژه حبیب‌الله را ما در روایات ندیده‌ایم.

باسمه تعالی

موارد زیر را انجام دهید:

1- روزی چهارصد مرتبه استغفار کنید.

2- روزی ۳۰۰ مرتبه صلوات بفرستید. 

3- دعاهای روز و زیارات هفته را بخوانید.

4- خواندن دعای کمیل شب های جمعه با وضو و رو به قبله.

5- ذکر سجده ای که در رساله عملیه ذکر شده است "يَا خَيْرَ الْمَسْئُولِينَ وَ يَا خَيْرَ الْمُعْطِينَ ارْزُقْنِي وَ ارْزُقْ عِيَالِي مِنْ فَضْلِكَ الْوَاسِعِ فَإِنَّكَ ذُو الْفَضْلِ الْعَظِيمِ" را در همه سجده های نماز بخوانید.

6- خواندن آیات ۲۶ و ۲۷ آل عمران هر روز صبح قبل از بیرون رفتن از خانه.

7- هر روز سوره فتح را بخوانید.

باسمه تعالی

شما باید برای ازدواج خود مانند کارهای دیگر دعا کرده و از خداوند کمک بخواهید. البته می توانید در این زمینه مصلحت خود را به خداوند واگذار کنید. بدین صورت که بگوید پروردگارا من نمی‌دانم چه چیزی به صلاح من میباشد. در مسئله ازدواج همه آنچه را که مصلحت من می‌دانی برای من مقرر فرما.

باسمه تعالی

1- در این رابطه حتما انتقاد خود را به صورت مکتوب نوشته و به دفتر رهبری ارسال نمایید.

2- اصولاً رهبریِ امام، چون بر مردم واجب است و به قولی آن حضرات واجب الاطاعه می‌باشند، فلذا بدون هیچ گونه دلیل و برهانی همه مردم باید از آن حضرات اطاعت نمایند و در مقابل دستورات آن حضرات، از آن بزرگواران توضیحی نخواهند اگرچه در بعضی از مواقع که بعضی از افراد ضعیف الایمان از آن بزرگواران توضیح خواسته بودند، آن حضرات در ارتباط با دستوراتی که داده بودند توضیحاتی نیز درباره چرایی فرمان های خود بیان کرده‌ بودند.

باسمه تعالی

پیامبران ۱۲۴ هزار نفرند که تشکیل شده‌اند از انبیاء و رسولان و مقام رسولان از انبیاء بالاتر است. ۳۱۳ نفر از آنها رسول و بقیه نبی می باشند و از میان این ۳۱۳ نفر، ۶ نفر صاحب شریعت و ۵ نفر اولوالعزم و یک نفر خاتم آنها می باشد.

باسمه تعالی

اصولاً هر کاری که در این عالم باید انجام شود حتماً حتماً به اذن الله نیاز دارد. لکن این اذن و اراده در آغاز خلقت توسط خالق هستی در زمینه‌های مختلف به کارگزارانی که تحت امر خود پروردگار متعال هستند داده شده و می‌شود. برای مطلبی که سوال کرده اید نیز همواره اراده خداوند در جریان است. لکن بحث قبول شدن اعمال بحثی به جز اراده و اذن الهی است. این که ما عمل خیری را انجام دهیم و سپس آن را برای شادی روح اموات در نظر بگیریم یا مثلاً کار خوبی را برای زندگان انجام دهیم به عنوان صدقه، که البته این کار خوب باید مستحب باشد نه واجب، در چنین مواقعی امید داریم که پیامدهای مثبت این کار به آنها واصل شود و همچنین رجاء واثق داشته باشیم که خداوند آن عمل را از ما قبول فرماید.

باسمه تعالی

ما در این زمینه کتابی چاپ کرده ایم به نام "حقایقی پیرامون دعا و توسل". پاسخ تمام مسائلی که مطرح کرده اید را در آنجا می توانید بیابید. همچنین می توانید به فایل های سخنرانی آن (لینک) نیز مراجعه نمایید. پس از مطالعه اگر مشکلی بود برای ما ارسال کنید.

باسمه تعالی

از شب سیزدهم جمادی الاولی تا سوم جمادی الثانی را ایام فاطمیه می نامند. چراکه بین دو روایت مشهور در شهادت آن حضرت قرار گرفته است. 

باسمه تعالی

گفتن ذکر فوق در اذان واجب نیست و نباید به قصد ورود در اذان گفته شود. بلکه گفتن آن مستحب است.