پرسش و پاسخ

پرسش پاسخ شرعی

لطفا قبل از ارسال سوال آن را در بین سوالات جستجو نمایید تا از تکرار جلوگیری شود.

باسمه تعالی

معنای حدیث به این شرح است؛ کوتاهی همت یعنی کار را به نتیجه نرساندن و اهمال کردن در کار. کم تدبیری یعنی بدون تعقل کردن حرف زدن و کاری را انجام دادن و سستی اندیشه یعنی اصولاً کارها را قبل از اینکه با عقل در میان بگذاریم انجام دهیم و برنامه ریزی راجع به کارهای خود نداشته باشیم و یا اینکه برنامه ضعیف باشد.

تمام این نقاط ضعف با برنامه ریزی در کارهای علمی و اجرایی برطرف خواهد شد. مثلاً برنامه مطالعاتی برای خود داشته باشید و نیز ساعات مشخص برای خروج از خانه و ورود به منزل، ورزش کردن و کارهای عبادی و رسیدگی به امورات شخصی و خانوادگی.

باسمه تعالی

برنامه ده گانه (لینک) را انجام دهید و همچنین کتاب "حقایقی پیرامون دعا و توسل" (لینک) را تهیه کرده و مطالعه نمایید.

باسمه تعالی

خواندن زیارت عاشورا در هیچ زمانی سنگین نیست و کسانی که چنین سخنان بی‌پایه ای را می‌گویند برای مطرح کردن نام و کسب شهرت می باشد. تمام دعاها و زیارات مفاتیح الجنان و کتب ادعیه دیگر در صورت معتبر بودن را می توان در هر زمانی خواند. البته بعضی از آنها دارای زمان های خاصی می باشند. مانند دعاهای ماه رمضان یا رجب یا شعبان و امثالهم که البته آنها را هم اگر به نیت دعا در مواقع دیگر بخوانید مشکلی ندارد.

باسمه تعالی

این حرفها همه از خزعبلات و خرافات نشأت می‌گیرد و افراد شیاد و کلاهبردار از این موارد برای خالی کردن جیب مردم استفاده می‌کنند. معتقد بودن به چنین مسائلی خلاف آیات قرآن و روایات اهل بیت -علیهم السلام- می باشد.

باسمه تعالی

توسط خود خدای تعالی این کار انجام پذیرفته است یعنی پروردگار متعال آنها را به عنوان زوج معرفی کرده و فرموده است که به هم محرم باشند.

باسمه تعالی

اولاً این که در مورد کوروش یا دیگران شعر ساخته‌اند، این فعل کوروش و امثال او نیست بلکه فعل مردمی است که درباره او سخن گفته اند. حال ممکن است امثال کوروش با سخنان آن افراد حتی موافق هم نباشد. ثانیاً ساختن مقابر برای امامان و پیامبر خاتم –سلام الله علیهم اجمعین- کار مردم است نه فعل خود آن حضرات و در اینجا اگر هدف از ساختن مراقد و گنبد و بارگاه این باشد که عظمت این بزرگواران در زمان وفات ایشان نیز به مردم شناسانده شود اشکالی ندارد به شرطی که در این زمینه اسراف صورت نگیرد و اصولاً چون پیغمبر و امام با افراد عادی امثال کوروش و غیره دارای تفاوت های اصولی و بنیادی هستند یعنی ما می توانیم از پیامبر(ص) و امامان(ع) حاجت بگیریم اما نمی‌توانیم از کوروش صحاجت بگیریم، پس تعظیم و بزرگ داشتن این بزرگواران امری لازم و عقلانی است لکن تعظیم کوروش و امثالهم فقط در حدی لازم است که افراد ماندگاری در تاریخ بوده اند.

باسمه تعالی

قطعا شما دچار مرگ نشده اید بلکه گاهی جدا شدن روح از بدن و سیر و سلوک آن به نحوی است که انسان می تواند آن را درک نماید. باید توجه داشته باشید که انقطاع حیات از بدن با خروج روح از بدن دو مسئله جدا می باشد. حتما سعی کنید کارهایی که ناقص انجام داده اید را کامل کنید و اگر احیاناً واجباتی دارید که در گذشته های دور آنها را انجام نداده اید، هم اکنون فرصت بسیار خوبی است که جبران مافات نمایید. انجام صله رحم، تلاوت قرآن و انجام کارهای نیک به هر صورتی که باشد بسیار حائز اهمیت است. مخصوصاً در این ماه مبارک. در پایان یادآور می شود که نباید از این خواب واهمه و ترسی داشته باشید بلکه اینها تذکراتی است برای افرادی که خداوند متعال خواستار هدایت آنهاست. 

باسمه تعالی

شما لازم نیست در این زمینه کاری انجام دهید بلکه به او بگویید هر وقت شما از هر بیست و پنج قسمت مغزتان استفاده کردید و توانستید کارهای خارق العاده انجام دهید، به ما هم بگویید که ما هم همین کار را مانند شما انجام دهیم. در غیر اینصورت اتلاف وقت نکرده باشیم و آن کسی که وقتش تلف شده باشد فقط یک نفر باشد.

باسمه تعالی

در هر دین و آیینی برای ازدواج قوانینی وجود دارد. یکی از آنها خواندن عقد برای به وجود آمدن رابطه زناشویی می باشد (یعنی از طریق مشروع و عقل) حال هر کس چنین چیزی را انکار نماید در واقع می خواهد بگوید من متدین به دینی نیستم مانند همه کمونیست ها، لائیک ها و بی دین ها. 

فلسفه خواندن صیغه عقد آن است که طرفین بدانند با خواندن آن می‌توانند یک رابطه زناشویی سالم را داشته باشند و نیز از زمان خواندن آن خطبه یا عقد وظایفی بر هر یک از دو طرف مترتب می گردد که باید آن را انجام دهند و نیز مشمول قوانین اجتماعی کشوری که در آن زندگی می کنند قرار می گیرند و موارد دیگر. در حالیکه کسانی که به صورت دوست و بدون خواندن این خطبه با یکدیگر زندگی می‌کنند سوای آن که ناخشنودی پروردگار خود را به دنبال دارد مشمول هیچ یک از قواعد و قوانین فوق هم نخواهند بود و لذا نمی توانند هیچگاه نسبت به حقوق تضییع شده خود اقدام نمایند. در مورد خطبه عقد کتب متعددی وجود دارد. لکن مطالبی که گفتیم خلاصه‌ای از کتب فوق می باشد.

باسمه تعالی

در این زمینه قرآن کریم می فرماید "يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لِمَ تَقُولُونَ مَا لَا تَفْعَلُونَ" یعنی ای مومنین چرا چیزی را می‌گویید که خود بدان عمل نمی کنید. در این زمینه آیات دیگر و روایات بسیار فراوانی داریم که انسان باید چیزی را که به دیگران می‌گوید خود نیز بدان عمل کند و اگر کاری را می خواهد که دیگران انجام ندهند اگرچه آن کار از محرمات و مکروهات نیز نباشد برای تاثیر در آن فرد باید خود نیز در آن زمانی که می خواهد آن را نهی کند آن فعل را انجام ندهد. 

باسمه تعالی

بنده هم چنین خبری را شنیده ام لکن در آن مکان ها حضور نداشتم که بدانم محتوای برنامه آنها چیست و لذا نمی‌توانم آنها را تایید و نه آنها را تکذیب نمایم.

باسمه تعالی

1- راجع به کسانی که زودتر به حاجت خود میرسند چند دلیل وجود دارد که چون بحث مفصلی است فقط یکی از آنها را مختصراً برای شما بیان می کنیم و آن این است که خداوند متعال حاجات بندگان مومن را به صورت کامل و یکجا در دنیا به آنها نمی دهد به غیر از موارد معدودی و قسمتی از آن را برای آنها ذخیره کرده و در برزخ و قیامت به آنان دوچندان از آنچه را که در دنیا خواسته اند مرحمت می فرماید که این باعث خوشحالی مومنین و مومنات میشود.

2- بله لکن شما حداقل به مدت یک سال هر روز ۴۰۰ مرتبه استغفار کنید.

باسمه تعالی

در روایات معتبر وارد شده است که دعا کردن فضیلتش بیشتر از تلاوت قرآن می باشد و این را ما در کتاب «حقایقی پیرامون دعا و توسل» با مدرک ذکر کرده ایم.
ما دعایی به نام صحیفه نشنیده ایم لکن دعای عشرات در مفاتیح است و دعای خوبی است. حتما آن را بخوانید و ان شاء الله نتیجه مثبت آن بر شما مترتب خواهد شد.
 

باسمه تعالی

متاسفانه اهل سنت مطالبی را که بیان می کنند بیشتر مواقع پایه و اساس درستی نداشته و دلیلی نیز بر مدعای خود ندارند. عزاداری برای امام حسین -علیه السلام- در مکتب اهل بیت تایید و سفارش شده و در کتاب "کامل الزیارات" و نیز "تَتمّةُ الْمُنْتَهی" بیشتر احادیث این موضوع ذکر شده است. البته کتاب معتبر شیعه هم احادیثی در این باب آورده‌اند. توجه کنید که در مسئله عزاداری فقط باید واقعیات و حقایق بیان شوند و مسئله عزاداری به انحراف کشیده نشود. برادران اهل سنت نیز بهتر است به تصحیح و پالایش کتب حدیثی خود پرداخته و هزاران حدیث جعلی که در صحیح مسلم و بخاری هست را تا دیر نشده از این کتاب‌ها تصفیه کرده و جوانان اهل سنت را با حقایق تاریخی و سخنان واقعی پیامبر اکرم (ص) آشنا نمایند. 

باسمه تعالی

افراط و تفریط از نظر شارع مقدس است کار درستی نیست. چه در مادیات و چه در معنویات. فرمایش امام صادق -علیه السلام- این است که مؤمن هر شب ۵۰ آیه از قرآن کریم را بخواند و شما هم همین کار را انجام دهید. فقط در ماه مبارک رمضان می توانید روزی یک جزء قرآن تلاوت نمایید. اگر بیشتر هم توانستید اشکالی ندارد. زیاده‌روی کردن در بعضی از این امور نتیجه خوبی در بر نخواهد داشت. همانطور که شما در مشکل خود بدان اشاره کرده اید.

باسمه تعالی

چنین ادعیه ای معتبر نبوده و برای اعتبار دعاهای وارده از معصومین -علیهم السلام- باید به کتب معتبر و نیز افراد متخصص مراجعه کرد.

باسمه تعالی

هر ادعایی توسط هر کسی در هر جایی باید با دلیل همراه باشد. چه حرف مثبت باشد چه منفی. برای تحریف قرآن نیز مدعی این سخن باید دلیل یا دلایل خود را ذکر نمایید. هرگاه ایشان چنین کاری را انجام دادند آنگاه شما به ما اعلام کرده تا پاسخ ایشان را بدهیم. لکن برای عدم تحریف قرآن در سوره مبارکه حجر خود خدای متعال فرموده است که "إِنَّا نَحْنُ نَزَّلْنَا الذِّكْرَ وَإِنَّا لَهُ لَحَافِظُونَ". البته غیر از این مطلب دلایل متعدد دیگری نیز موجود است که هرگاه ایشان دلایل تحریف را ذکر کردند ما با آن دلایل پاسخ خواهیم داد.

باسمه تعالی

تقویت اعتقادات آنها و آشنا کردن آنها با مکتب اهل بیت(ع) و احکام شرعی خودشان.

باسمه تعالی

برنامه ده گانه (لینک) را انجام دهید و پانزده روز دیگر گزارش کار خود را برای ما ارسال نمایید. اعمال ماه رجب را نیز هر مقدار که می‌توانید انجام دهید.

باسمه تعالی

1- رجوع کنید به مبحث "حضرت ابراهیم(ع) از ولادت تا مقام امامت" (لینک) سپس اگر سوالی بود مطرح کنید تا پاسخ دهیم.

2- چنین لقبی را که شما به عنوان حبیب الله به پیامبر نسبت داده اید در کجا به آن اشاره شده است؟ لطفا منبع و مأخذ آن را برای ما ذکر کنید. چون کلمه حبیب به معنای دوست است و خداوند متعال پیامبرش را به عنوان حبیبی خطاب کرده است که این واژه برای دیگر بندگان نیز به کار می‌رود. لکن واژه حبیب‌الله را ما در روایات ندیده‌ایم.