باسمه تعالی
شما متأسفانه توکل خود را از دست دادهاید. اولاً حتماً باید برنامه ی ازدواج خود را در اولویت قرار داده و اقدام کنید و پس از آن به ما بگویید تا در این زمینه شما را راهنمایی کنیم.
ثانیاً شما میتوانید هم ازدواج کنید هم کمک به مادر خود نمایید. اینها هیچ منافاتی با یکدیگر ندارند.
ثالثاً در مورد برادران و خواهران با تشکیل یک جلسه، چگونگی کارها و برنامهها را برای آنان نیز ذکر کرده و از آنها بخواهید نقش مؤثری در برنامههای مادر داشته باشند. تمام این موارد باید به موازات پیشرفت برنامه ازدواج شما باشد.
باسمه تعالی
اولاً ما با جناب استاد مخمل باف تماس گرفتیم. فرمودند بنده در حال حاضر به عنوان استاد اخلاق کسی را در تهران نمیشناسم چون در این زمینه جستجو و تفحص لازم را نکردهانم به خاطر اینکه فرصت این کار را نداشته ام. اما برادران و خواهران میتوانند با جستجو و تفحص و نیز رجوع به بزرگان مانند بعضی از مراجع چنین افرادی را یافته و استفاده لازم را از محضر آنها بنمایند.
ثانیاً جناب آقای مخملباف نفرموده اند که همه بیایند در جلسه شنبه شرکت کنند و آنجا مطالبی یاد بگیرند بلکه این جلسات بیش از 20 سال است که برپا بوده و هر کس که علاقهمند باشد در آن شرکت کرده و استفاده لازم را مینماید.
ثالثاً هیچ گاه ایشان خود را به عنوان استاد اخلاق و یا امثال آن معرفی ننموده و همواره اعضای کلاس و دیگران را به شنیدن کلام مدلّل و مستند از هر کسی دعوت نموده است.
باسمه تعالی
الف) برای ما مقدور نیست که نوار ضبط شده ی ایشان را در اختیار قرار دهیم لکن پاسخ سوالات با نظارت کامل ایشان و عین کلام ایشان به سمع و نظر خوانندگان می رسد.
ب) در ارتباط با معراج مرحوم علامه مجلسی در بحار الانوار بخش مستقلی را دائر کرده اند که بسیار ارزنده و جالب بوده و البته کتب متعدد دیگری نیز در حوزه علمیه قم تحت این عنوان به نگارش در آمده است. ما در آینده ای نچندان دور پیرامون معراج بحث مفصلی خواهیم داشت إن شاء الله.
پیرامون مرتاض ها نیز چندین کتاب به نگارش درآمده است که می توانید از شهر کتاب درخواست نمایید لکن در آینده پیرامون مرتاض ها نیز إن شاء الله بحثی ارائه خواهیم کرد.
باسمه تعالی
به این سوال می توان با دو رویکرد پاسخ داد: 1- عقلی، 2- شرعی: اگر چه می توان با ابزار عقل و تفکر به جوابهایی رسید اما مطمئنا بسیاری از زوایای پاسخ از دید عقل مخفی خواهد ماند، لذا بنا به دلایل بسیاری بهتر این است که با ابزار شرع(آیات و روایات) که دلایل عقلی را هم در بر میگیرد به این سوال پاسخ دهیم. در آیات قرآن کریم به صورت های مختلف و جنبه های متفاوت به این سوال پاسخ داده شده است. در جایی هدف از خلقت، عبادت حق تعالی (که مقدمه اش شناخت اوست) بیان شده است(ذاریات-آیه 56) در جای دیگر هدف، آزمایش انسان معرفی گردیده است. اما آنچه که از دل این آیات و آیات دیگر بر می آید رسیدن به کمال می باشد تا بیش از پیش از رحمت الهی بهرمند گردد. چرا که خداوند منشأ و سرچشمه همه کمالات است و افاضه این کمالات به موجوداتی که قابلیت آنرا دارند لازمه وجود اوست.
باسمه تعالی
اولاً ما مرجع نیستیم که راجع به مسائل فقهی فتوی بدهیم.
ثانیاً هیچ گاه قند حرام نبوده است که حلال شود. اطلاعات شما در این زمینه کاملاً ناقص است.
ثالثاً هر مرجعی برای توضیح پیرامون فتوای خود توسط دفاتر خود اقدام می نماید. حتماً رجوع کرده و درخواست نمایید.
رابعاً هیچ مرجعی شطرنج را حلال اعلام نکرده است. این هم مانند همان قند است که فرمودید، بلکه مراجع فرموده اند (مخصوصاً حضرت امام ره) اگر شطرنج در جایی از حالت قمار بودن خود خارج شده باشد و به عنوان یک ورزش مطرح باشد، بازی با آن اشکال ندارد. پس نتیجه گرفته می شود اگر در جایی شطرنج هنوز آلت قمار محسوب و به عنوان ورزش نباشد به فتوای همه مراجع بازی با آن حرام است.
باسمه تعالی
حتماً بحث اخیر دعا (جلسه 76- اینجا ) را گوش کنید و برنامه ده ماده ای ارائه شده را انجام دهید. إن شاء الله مؤفق خواهید بود.
باسمه تعالی
در رابطه با گرفتن جشن تولد برای افراد معمولی باید گفت که این کار یک عمل عرفی است نه عمل شرعی. لکن در مورد افراد نامدار و نامآور به عنوان یک بزرگداشت و تجلیل مطرح شده و باعث میشود که افراد جامعه همواره بزرگان جامعه خود را شناخته و احترام آنها را در حال حیات و ممات حفظ کرده و نیز به آنها افتخار نموده و سعی کنند خود و فرزندان آن مرزوبوم را بر طریق و راه آن بزرگواران باقی بدارند. اما این مطلب در مورد پیامبران و امامان -سلام الله علیهم اجمعین- فرق میکند. از زمان پیامبر خاتم(ص) به این طرف که مسئله جانشینی با دوازده جانشین از طرف آن حضرت(ص) معرفی شده است وظیفه هر مسلمان و پیرو دین اسلام میباشد که برای زنده نگه داشتن نام آنها و نیز یادآوری خاطره و زندگی و ابعاد شخصیتی آن بزرگواران و چگونگی تقلید از آنها در نحوه زندگی کردن و امثالهم و همچنین الگو قرار دادن آنها در ابعاد مختلف، همواره نامشان را بزرگ داشته و به بهانه ای این مطلب را در جامعه مطرح نماید و هیچ بهانه ای بهتر از زمان ولادت یا وفات و یا شهادت آنها برای این کار به نظر نمیرسد. پس اگر در زمان ولادت یا شهادت یک امام و پیامبر خاتم(ص) که پیامبر این امت هستند جشنی برگزار شود و یاد و خاطره آن بزرگواران زنده شده و در ارتباط با آن برای مردم صحبت شود این عمل جزء تعظیم شعائر الهی بوده و مصداق این آیه شریفه است که میفرماید "وَ مَنْ یُعَظِّمْ شَعائِرَ اللَّهِ فَإِنَّها مِنْ تَقْوَى الْقُلُوبِ" و دیگر اینکه همانطور که قرآن کریم در آیه فوق فرموده است تعظیم شعائر الهی نشان دهنده تقوای کسانی است که آن شعائر را گرامی می دارند و اهمیت دادن به ولادت و شهادت پیامبر(ص) و همچنین دیگر ائمه(ع) از بهترین شعائر الهی است و لذا در احادیث شیعه این تعظیم و گرامیداشت دارای اجر و ثواب نیز شناخته شده است .
باسمه تعالی
تکامل داروینی از نظر قرآن کریم و شارع مقدس مردود بوده و از نظر علمی نیز با سر زدن به نمایشگاه کتاب یا اینترنت خواهید یافت که دانشمندان غیر دینی در اروپا سالهاست که نظریه ی داروین را رد نموده اند. البته در کتاب خود داروین نیز چنین مطلبی که امروز بعضی از اساتید دانشگاهها میگویند اصلاً وجود ندارد. إن شاء الله در آینده ما کتابی درباره آن به چاپ خواهیم رساند که سوالات شما را پاسخ خواهد داد.
باسمه تعالی
همین مقدار به شما عرض میکنیم که هرگاه هر مطلبی را خواستید یاد بگیرید اولاً استاد را شناخته و در ارتباط با او تحقیق لازم را داشته باشید. ثانیاً کتاب یا جزوهای که آن استاد تدریس می کنند نیز باید معتبر و مستند باشد. ثالثاً از این حرفهای من درآوردی اصولاً در همه مکاتب و علوم رایج بوده و منحصر به علم تجوید نمیباشد. شما باید در فراگرفتن مطالب همواره دقت لازم را داشته باشید و چون پیش کسوتی فلان حرف را میزند دلیل به صحت و درستی آن نبوده و نیست. مطلب فوق نیز کاملاً نادرست بوده و هیچ سندی در شرع و غیر آن برای آن وجود ندارد.