پرسش و پاسخ

پرسش پاسخ شرعی

لطفا قبل از ارسال سوال آن را در بین سوالات جستجو نمایید تا از تکرار جلوگیری شود.

باسمه تعالی

چنین اعمالی را که بیان کرده اید مستحب نیز می باشد و مشکلی ندارد. در این رابطه می توانید به رساله های عملیه احکام نماز بخش مستحبات نماز مراجعه نمایید.

باسمه تعالی
اگر عدد آن ها کمتر یا بیشتر از این می بود باز هم همین سؤال شما مطرح می شد که چرا تعداد آن ها منحصر به این مقدار می باشد. اما به صورت کلی بدانید که حکمت خداوند متعال بر تعداد مخلوقات و به عبارتی کمیت و کیفیت آن ها و چگونگی بهره رساندن آن ها از قبل تعلق گرفته است. جالب است بدانید که تعداد قطرات باران نیز برای هر زمان بارش از قبل مشخص شده است و این مطلب در آیه " وَعِندَهُ مَفَاتِحُ الْغَيْبِ لاَ يَعْلَمُهَا إِلاَّ هُوَ وَيَعْلَمُ مَا فِي الْبَرِّ وَالْبَحْرِ وَمَا تَسْقُطُ مِن وَرَقَةٍ إِلاَّ يَعْلَمُهَا وَلاَ حَبَّةٍ فِي ظُلُمَاتِ الأَرْضِ وَلاَ رَطْبٍ وَلاَ يَابِسٍ إِلاَّ فِي كِتَابٍ مُّبِينٍ - و كليدهاى غيب تنها نزد اوست جز او [كسى] آن را نمى‏داند و آنچه در خشكى و درياست مى‏داند و هيچ برگى فرو نمى‏افتد مگر [اينكه] آن را مى‏داند و هيچ دانه‏اى در تاريكيهاى زمين و هيچ تر و خشكى نيست مگر اينكه در كتابى روشن [ثبت] است . انعام 59" اشاره شده است.

باسمه تعالی
اولاً نماز جماعت برای خانم ها واجب نیست و مستحب هم نمی باشد (بهتر است در خانه نماز بخوانند) ثانیاً آنچه که در تساوی حقوق بین زن و مرد بیان کردید اگر منظورتان مساوی بودن زن و مرد باشد باید گفت هر عقل عاقلی اگرچه دین هم نداشته باشد به چنین موضوعی معتقد نیست چراکه زن با مرد در اصول خلقت و در ابعاد مختلف تفاوت هایی دارند که این تفاوت ها باعث تکثیر نسل و پیشرفت امور جامعه می گردد. هرکس بگوید زن و مرد مساوی هستند آن وقت باید بگوییم باید مردان نیز مانند زنان بتوانند زایمان کنند و نیز بتوانند اعمال زنانه انجام دهند و بالعکس آن نیز صادق است و آنقدر در این باره مثال و مصداق وجود دارد که هیچ فرد عاقلی معتقد به این مسئله نگشته است. اگر فمنیسم چنین چیزی را می گوید قطعاً حماقت بزرگی را مرتکب می شود لکن اگر منظور از تساوی حقوق این باشد که پروردگار متعال بر همه بندگان به یک چشم نگاه کند و با تقوا ترین آن ها اعم از زن و مرد در نزد او عزیزتر باشند و نیز در احترام گزاردن تجلیل کردن و تکریم نمودن  و سلب افعال منفی از آن ها مانند غیبت کردن و تهمت زدن همگی یکسان با مرد ها باشند، این مطلب درستی است و اما ارجهیت ها در عالم خلقت گاهی برای مرد است در اموری و گاهی برای زن در اموری دیگر است. مثلاً مهریه و نفقه بر عهده مرد است و زن در اینجا گیرنده است ولی در ارث مردان دو برابر زنان دریافت می کنند.همینطور در موارد دیگری که بنا به دلایلی باید زنان نسبت به مردان و مردان نسبت به زنان تفاوت هایی داشته باشند والّا اصلاً نسلی از بشر باقی نخواهد ماند. اگر مرد فاعل باشد و زن نیز همینطور یا هردو مفعول باشند چگونه ازدواج صورت خواهد گرفت. زن از دیدگاه اسلام دارای حرمت عجیبی است و امام جماعت نشدن او برای مردان به خاطر احترام فوق العاده پروردگار نسبت به زن ها می باشد نه تحقیر آن ها لکن زن می تواند امام جماعت زنان واقع شود. در مرجعیت نیز لطافت بیش از حد زنان مسئله افتاء (فتوا دادن) را به خطر می اندازد فلذا خانم ها از این مسئولیت سنگین معاف شده اند.

باسمه تعالی
اولاً سر کتاب و امثال این ها هیچ واقعیت خارجی ندارد و اسمی بدون مفهوم می باشد. آیه ای را که خوانده اید اصلاً ارتباط به زمان ما ندارد. این مسئله خاص در زمان حضرت سلیمان (ع) بوده است که داستانش مفصل است، درباره مشکلتان نیز حتماً با همسرتان به یک مشاور خوب خیلی سریعا مراجعه نمایید .

باسمه تعالی
ما با ایشان آشنائیت چندانی نداریم و نمی توانیم راجع به ایشان قضاوت نماییم. اصولاً گفتار ایشان و یا دیگران باید بدون توجه به نام آن ها به نقد و بررسی با معیار قرار دادن قرآن و عترت قرار گیرد و در صورت عدم انطباق گفتار با دو ثقل اکبر و اصغر سخنانشان کنار گذاشته شود.

باسمه تعالی
شما باید کتبی مانند صحیفه سجادیه شامل مناجات های امام سجاد (ع) و کتاب هایی مانند المراقبات و اسرار الصلاة را مطالعه نمایید. البته مطالعه حالات بزرگان نیز تأثیر به سزایی دارد. بعد از مدتی این حالت در شما برطرف خواهد شد ان شاء الله.

باسمه تعالی
اولاً در موارد تکاملی و نفسانی حساب معصومین (س) از همه ما جدا می باشد و به هیچ عنوان آن بزرگواران در صفات نفسانیه با هیچ یک از ما قابل قیاس نیستند. اما درمورد نقصان عقل در نهج البلاغه فیض الاسلام خطبه 79 حضرت درمورد چگونگی نقصان عقل زن ها خودشان توضیح داده اند و نقصان عقل به این معنا نیست که زن ها کم عقل هستند بلکه آنچه را که حضرت در آن خطبه توضیح می دهند این است که منظور گواهی دو زن به جای یک مرد می باشد.

باسمه تعالی
برای اینکه در واژه اول شما لفظ اَنِ ناصبه را در تقدیر دارید و این واژه مفرد مذکر مغایب می باشد (یَرْبُوَا) و چون منصوب به ان مقدره شده است ولذا حرف آخر مفتوح گشته است و الفی که در آخر آمده الف زینت می باشد. اما در واژه دوم یَربُوا مفرد مذکر مغایب بوده و چون منصوب به اَنِ ناصبه نیست فلذا به همان صورت صیغه اول ذکر شده و الف زینت می باشد.

باسمه تعالی
سوال شما به دلیل زیاد بودن تعداد حروف از حد تعریف شده، کامل به دست ما نرسیده است لکن در مورد غسل بدانید که شما باید در حال غسل ترتیبی اول سر و گردن بعد سمت راست و بعد سمت چپ را بشوئید و اگر چنانچه آبی از سر و گردن به یکی از دو طرف گردن بریزد هیچ مشکلی ایجاد نمی کند.

باسمه تعالی
کار شما ارزشمند و قابل تقدیر است و بدانید که هم مورد عنایت خداوند متعال و هم مورد عنایت حضرت ولیعصر (عج) هستید. همواره بر اعتقادات صحیح خود پافشاری نمایید. در مورد ناراحت بودن دیگران حتی پدر و مادر وجه شرعی ندارد یعنی اگر پدر و مادر از نماز خواندن یا حجاب یا روزه گرفتن ما ناراحت باشند این ناراحتی ضرری به فردی که رضایت پدر و مادر را به رضایت خداوند می فروشد نخواهد رساند.

باسمه تعالی
البته اگر فقط سن او بالا رفته باشد ولی معصیتی مرتکب نشده باشد گناه آنچنانی بر او مترتب نیست، در غیر این صورت استغفار نموده و توبه کند و حتماً برای ازدواج گام های اساسی بردارد.

باسمه تعالی
1. ما در باب فضیلت این زیارت در DVD بحث زیارت عاشورا مفصل صحبت کرده ایم. حتماً آن را تهیه نموده و استماع نمایید.(موجود در کلیه شعب موسسه)
2. برای توفیقی که به این صورت برای شما نصیب شده است خداوند متعال را بسیار شکر گزار باشید. قطعاً حاجت شما یا به گونه ای دیگر به اجابت رسیده است و یا به اجابت خواهد رسید و این مسئله حتمی است ان شاء الله.

باسمه تعالی
بهتر می بود اول ارتباط رجعت را با مطلب خود بیان می کردید تا ما بهتر بتوانیم پاسخ شما را بیان کنیم چرا که در ظاهر امر بین دو موضوع شما ارتباطی برقرار نیست.

باسمه تعالی
مطلبی را که فرمودید کاملاً درست است. ائمه – سلام الله علیهم اجمعین-  از پیامبران دیگر بالاتر بوده اند. دلیل همان آیه قرآنی است " وَإِذِ ابْتَلَی إِبْرَاهِیمَ رَبُّهُ بِکَلِمَاتٍ فَأَتَمَّهُنَّ ... " (124 بقره) . احادیث و روایات بسیاری درباره آن حضرت در کتب مختلف از جمله کتاب شریف نفیس القطره تألیف علامه سید احمد مستنبط موجود می باشد که می توانید رجوع نمایید. حضرت ابراهیم (ع) نیز مقام نبوت و امامت را داشته اند. البته بعد از آزمایشات بسیاری مقام امامت به آن حضرت اعطا شده است لکن مقام امامت به ائمه اثنی عشر از همان آغاز اهدا گشته و این دلیل بر ارجحیت ایشان بر همه پیامبران(ع) و همچنین حضرت ابراهیم (ع) (البته بجز پیامبر خاتم(ص)) می باشد.

باسمه تعالی
جهت دریافت پاسخ سوالات خود بطور مفصل و کامل، لطفا به سی دی مخارج حروف و صفات حروف که توسط جناب استاد مخملباف ضبط شده رجوع نمایید. (موجود در کلیه شعب)

باسمه تعالی
1-اگر آبی کر باشد (مقدار کر در رساله عملیه ذکر شده) و با شخص نجس یا نجاست ارتباط پیدا کند نجس نمی شود به شرطی که نجاست بر آن غلبه نکند و یا رنگ و بو و مزه نجاست را نگیرد.
2- تابع سؤال اول است.

باسمه تعالی
متاسفانه سوال شما به دلیل طولانی بودن (تعداد حروف بیش از حد مجاز تعریف شده) ناقص به دست ما رسیده. می توانید در صورت طولانی بودن سوال ایمیل نمایید.

باسمه تعالی
در این موسسه کلاس های آموزش تجوید، احکام، ادبیات عرب و اعتقادات اسلامی آموزش داده می شود. کلاس فلسفه و منطق نیز اگر متقاضی بیش از 10 نفر باشد تشکیل خواهد شد.

باسمه تعالی
یکی از گروه های تشکیلاتی قبل از انقلاب می باشد که وظیفه آن ها در گذشته فقط مبارزه با بهائیت بود و در این زمینه نقش مؤثری را در زمان طاغوت ایفا کردند. افراد این مجموعه مسلمان و شیعه بوده و در زمینه رسیدن به هدف خود که مبارزه با بهائیت بود تلاش خوبی داشتند. لکن با نزدیک شدن پیروزی انقلاب اسلامی به رهبری حضرت امام (ره) متأسفانه نتوانستند از نظر سیاسی افکار خود را منطبق با افکار امام امت و مردم انقلابی نمایند و لذاعده ای از این ها از نظر سیاسی به انحراف کشیده شدند ولی عده ای دیگر با پایبندی به فرامین امام امت و حضور در جبهه های نبرد دِین خود را به امام وانقلاب انجام دادند.

باسمه تعالی
به شرطی که زبان به آن نزده و چیزی از آن داخل دهان نیامده و قورت ندهید مشکل ندارد.