پرسش و پاسخ

پرسش پاسخ شرعی

لطفا قبل از ارسال سوال آن را در بین سوالات جستجو نمایید تا از تکرار جلوگیری شود.

باسمه تعالی
صفت تکریر با تشدید فرق می کند. آنچه که شما در نماز نسبت به آن دچار وسواس شده اید صفت تکریر است نه تشدید. لذا هیچ اشکالی ندارد و به شک خود نیز اعتنا نکنید.
در صورت نیاز می توانید جهت یادگیری قرائت صحیح به موسسه مراجعه نمایید.

باسمه تعالی
برای این منظور شما می توانید با شماره های 55370517 - 55390144 تماس حاصل نموده و با تعیین وقت قبلی حضورا خدمت استاد محترم جناب آقای مخملباف رسیده و رهنمودهای لازم را دریافت نمایید.

باسمه تعالی
آنجا که پیامبر در مورد اطاعت زن از شوهر آن چنان بیان می فرمایند، اگر حضرتعالی اطلاعی از صنایع ادبی داشته باشید به چنین موردی صنعت کنایه گویند و هر عاقلی متوجه می شود که پیامبر خدا از باب کنایه و برای اینکه بفهماند اطاعت زن از شوهر چقدر اهمیت دارد چنین مطلبی را می فرماید و بیان اینگونه مطالب در بین مردمان عالی هم معمول و رایج است.
لکن متاسفانه شما فقط به حدیثی استناد کرده اید که اهمیت اطاعت زن از مرد را نشان می دهد. ای کاش بتوانید احادیثی که اهمیت زن در اسلام را بیان می کند را مطالعه نمایید تا ببینید پیامبر و دیگر ائمه چقدر برای زن ارزش قائل شده اند. همین مقدار کافی است که سوره ای در قرآن به نام نساء وجود دارد و تقریبا اکثر قوانین راجع به این گروه را در آنجا بیان می فرماید.
در مورد کربلا نیز مطالبی که فرموده اید اصلا ارتباطی با یکدیگر ندارند. حضرت زینب (س) وظیفه ای دارند و امام حسین (ع) نیز وظیفه ای دیگر و این وظایف از قبل تعیین شده است. از طرفی دیگر در بین اعراب کشتن زنان به خاطر اینکه مرد جنگی نبوده اند جایز نبوده است و هر کسی اقدام به اینکار می کرد او را نامرد توصیف کرده و مورد سرزنش شدید قرار می دادند.

باسمه تعالی
در مسئله ازدواج در حالی که پسر بالغ و عاقل باشد رضایت پدر شرعا ملاک نیست. لکن از نظر اخلاقی خوب است که پدر ناراضی نباشد و در چنین اموری بهتر است با پا در میانی بزرگترها مسئله حل و فصل شود.

باسمه تعالی
مسئله رجعت امامان مانند حضور آنان در زمان غیر رجعت است یعنی هر امامی پس از امام دیگر به دنیا بر خواهد گشت. لکن بعضی از امامان مانند امام حسین علیه السلام دوبار رجعت خواهد داشت. یعنی هم در زمان ظهور حضرت مهدی (عج) و هم در زمانی که نوبت حکومت آن بزرگوار می باشد.

باسمه تعالی
سلام علیکم. از اینکه حضرت عالی در فکر تبلیغ اسلام و فرهنگ شیعی هستید قابل تقدیر بوده و انشاء الله مأجور خواهید بود. اما برای تبلیغ اسلام نیاز به حفظ آیات کل قرآن کریم نیست بلکه در این زمینه همان مسیری که در کلاس اعتقادات مشخص شده است را پیگیری نموده و ادامه دهید آنگاه به موفقیت های خوبی انشاء الله دست پیدا خواهید کرد.

باسمه تعالی
اولا شما برای ازدواج لازم نیست از آغاز به فکر همه مسائل مادی آن باشید. بلکه شما می توانید کیس مورد نظر خود را با تحقیقات و آگاهی کامل پیدا نموده و سپس همسر آینده خود را به عقد خود در آورید. آنگاه پس از دو سال که در مرحله عقد بودید با فراهم آوردن امکانات دیگر در حد مختصر او را به خانه ی خود بیاورید. در طول این دو سال (دو سال را بصورت فرضی مطرح کردیم) ایشان همسر قانونی شما بوده و هیچ فرقی با زمانی که شما رسماً عروسی نمایید نمی کند. فلذا با استعانت از پروردگار مهربان از هم اکنون به فکر اینکار باشید.
ثانیاً ما برای شما با توجه به اینکه با بیانات فوق امکان ازدواج دائم برایتان میسر می باشد ازدواج موقت را پیشنهاد نمی کنیم.
در مورد اول می توانید با واحد مشاوره میقات القرآن مشاوره نمایید.

بعد از صلواتی که جزئی از نماز می باشد نباید بیان شود. اما صلوات های مستحبی در نماز در ادامه آن نیز می توان دعا کرد. از جمله گفتن " و عجل فرجهم". پس صلوات تشهد چون جزئی از نماز است اضافه کردن چیز دیگر به آن جایز نمی باشد.

باسمه تعالی
اولا مرگ خبر نمی کند و چه بسا پدر شما سالیان سال در قید حیات باشد که انشاء الله همینطور هم باشد و ایشان به طریق هدایت برگردند و با سلامتی ادامه زندگی خود را داشته باشند. ثانیا مسئله وجوب نماز و روزه بر پسر بزرگ بعد از مرگ است و فعلا چیزی بر شما واجب نیست و در صورت مرگ هم پسر بزرگتر با شرایطی که در رساله های عملیه آمده است هم می تواند خود اینکار را انجام دهد و هم برای میت اجیر بگیرد. بهتر است شرایط اینکار را حتما در رساله ی مرجع خودتان مراجعه نمایید. ثالثا پدر شما بیمار است و ظاهرا به خاطر بیماری نمی تواند روزه بگیرد و در این صورت باید برای هر روز یک مد طعام به فدیه به فقیر بدهد که اگر از گندم حساب شود برای هر روز 500 تومان می شود و در صورتی که مانع روزه گرفتن ایشان همان بیماری باشد مواردی که شما گفتید دیگر لازم نخواهد بود و همان دادن فدیه کفایت می کند.

باسمه تعالی
"یا خیر الحامدین" یعنی ای بهترین ستایش کنندگان، و یا ای بهترین تشکر کنندگان. چرا که حمد به معنی ستایش و تعریف و تمجید کردن آمده است و این بدان معناست که پروردگار مهربان در جای خودش از بندگان نیک خود به بهترین وجهی تعریف و تمجید کرده و تشکر می نماید. در رابطه با معانی حمد در قرآن کریم از جمله به آیه 158 سوره مبارکه بقره می توانید رجوع نمایید و نیز حدیث قدسی در "تحفة العقول" صفحه 495.
و "یا خیر الوارثین" یعنی ای بهترین وارثین. بدین معنا که چون وارث کسی است که بعد از دیگری باقی بماند و صاحب اموال و مالمیک او شود، خداوند متعال نیز وارث نامیده می شود زیرا اهل زمین همه فانی می شوند و مساکن و اموال آنها برای پروردگار متعال باقی می ماند. البته او تعالی به هیچ چیز نیاز ندارد از جمله به اموال مردمان. لکن وارث اتلاق می شود چون بالاخره کسی جز او تعالی نیست که اموال روی زمین را به ارث ببرد. در این رابطه می توانید به آیه 89 سوره مبارکه انبیاء و آیه 40 سوره مبارکه مریم در ارتباط با کلمه وارث و معنای بکار رفته آن در قرآن کریم رجوع نمایید.

باسمه تعالی
آقای مترلینگ یک نویسنده بلژیکی است و ایشان مسیحی بوده و مسلمان نیستند. فلذا اعتقاداتشان با ما تفاوت می کند. آنچه که قرآن راجع به فرشتگان بیان می فرماید آن است که فرشتگان قدرت تکلم دارند و چون جنس خلقتشان با انسان تفاوت دارد و لذا صدای سخن آنها برای ما قابل درک نیست و قرآن کریم در آیات متعددی این مطلب را بیان می فرماید از جمله در سوره مبارکه ی بقره آنجا که می فرماید " اِذ قالتِ الملائکة" الی آخر آیه که می توانید خود به تفاسیر مراجعه کرده و متوجه شوید که ملائکه قدرت بیان دارند.

باسمه تعالی
سلام علیکم. به جهت اینکه حضرت خدیجه (س) که مادر حضرت زهرا -علیها سلام – بودند در آغاز نوجوانی صدیقه طاهره(س) از دنیا رفتند آن حضرت تمام زحمات پیامبر اکرم(ص) را از نظر مسائل خانوادگی و فعالیت های درون خانه و نیز از نظر مسائل روحی در کنار پدر بزرگوار خود بودند به گونه ای که پیامبر اکرم (ص) آن حضرت را "ام ابیها" خطاب کرد. یعنی مادر پدرش.

باسمه تعالی
آنطور که معاویه به او وعده داده بود عمل نکرد و بعد از مدتی نیز از دنیا رفت.

باسمه تعالی
در هنگام وقف و وصل مد متصل مدغم می باشد . یعنی "پنج الف" کشیده می شود.

باسمه تعالي
سلام علیکم. شيعه از زمان حيات پيامبر اكرم (ص) بوجود آمده است. بدين معنا كه هر كس پيرو آن بزرگوار و دستورات آن حضرت بوده و صد در صد دستورات آن حضرت را از جمله ولايت اميرالمؤمنين عليه السلام را پذيرفته است شيعه ناميده مي شده است و احاديث بسيار زيادي در كتاب ميزان الحكمه ذيل واژه ي شيعه در اين زمينه موجود مي باشد. تمام اين احاديث دلالت بر اين دارد كه پيروان رسول اكرم و اميرالمؤمنين را شيعه مي ناميدند و تاكنون نيز به همين صورت مي باشد.

یاسمه تعالی
سلام علیکم. جهت مشاوره شما می توانید یکشنبه ها و سه شنبه ها با شماره 55370517-021 خانم رجب بیگ تماس حاصل فرمایید.

باسمه تعالی
اگر امام جماعت در زمینی که مأمومین نسبت به او پایین تر قرار گیرند نماز بخواند، نماز جماعت باطل است. لکن اگر به اندازه ی منازل قدیمی مأمومین بالاتر بوده و امام جماعت پایین تر از سطح آنها باشد، نماز جماعت اشکالی ندارد. بر همین اساس محرابها را در مساجد پایین تر می گیرند تا اگر مأمومی در جایی ایستاده باشد که قدری ناهموار است، از امام جماعت پایین تر نایستاده باشد.

باسمه تعالي
اگر استخاره را كسي انجام داده است كه اهل اينكار بوده است و در واقع اهليت استخاره كردن را داشته است بايد به آن عمل كنيد. البته بايد دانست عمل نكردن به جواب استخاره گناه ندارد لكن عواقب آن قطعا دامنگير انسان خواهد گرديد. اگر چنانچه پسر و دختر در هر حالي مي خواهند اين ازدواج را انجام دهند و شما نيز مجبور به اين ازدواج هستيد براي رفع عواقب احتمالي آن گوسفندي قرباني كنيد.

باسمه تعالي
شيعه از زمان حيات پيامبر اكرم (ص) بوجود آمده است. بدين معنا كه هر كس پيرو آن بزرگوار و دستورات آن حضرت بوده و صد در صد دستورات آن حضرت را از جمله ولايت اميرالمؤمنين عليه السلام را پذيرفته است شيعه ناميده مي شده است و احاديث بسيار زيادي در كتاب ميزان الحكمه ذيل واژه ي شيعه در اين زمينه موجود مي باشد. تمام اين احاديث دلالت بر اين دارد كه پيروان رسول اكرم و اميرالمؤمنين را شيعه مي ناميدند و تاكنون نيز به همين صورت مي باشد.