پرسش و پاسخ

پرسش پاسخ شرعی

لطفا قبل از ارسال سوال آن را در بین سوالات جستجو نمایید تا از تکرار جلوگیری شود.

باسمه تعالي
1- دقت كنيد اگر مادر بزرگ شما به كسي بدهي مادي و معنوي دارد براي برطرف نمودن آن و طلب حلاليت حتما اقدام نماييد.
2- اگر به نتيجه اي نرسيديد هرهفته مبلغي را به نيت رد مظلمه براي مادربزرگ خود كنار گذاشته و به فقير غير سيد بدهيد. البته نيت شما بايد رد مظالم براي مادر بزرگ باشد.
3- اگر نماز يا روزه اي بر عهده ي آن مرحومه است حتما براي ادا كردن آن اقدام نماييد
. 4- عبادات مستحبي براي آن مرحومه انجام داده و ثوابش را به روحش واصل نماييد.
ان شاالله گرفتاري آن مرحومه برطرف خواهد شد.

باسمه تعالي
در علم صرف به آن مي گوييم ماضي خبريه، اصولا در بعضي از موارد كه بخواهند در ادبيات عرب قضيه اي را از زمان گذشته نقل كنند به فعل مضارع انجام خواهند داد و يا بخواهند در آينده اين كار را انجام بدهد با فعل مضارع مي آورند. اين مطلب در جامع المقدمات بخش "الهدايه في النحو" ذكر شده است و نيز جناب آقاي حسيني تهراني در كتاب "صرف و نحو" بيان فرموده اند. مي توانيد رجوع كرده و مورد فوق را بررسي نماييد.

باسمه تعالي
در ذيل آيه ي فوق(نساء) در تفسير نمونه مفصل پيرامون اين قضيه توضيح داده اند. حتما مراجعه نماييد.

باسمه تعالي
كلاس هاي دوشنبه اتمام يافت. انشاءالله در آذر ماه كلاس صرف و نحو ادبيات عرب داير خواهد شد كه به اطلاع عموم خواهد رسيذ.

باسمه تعالي
اجر و قرب افراد فقط زماني معلوم مي شود كه آنها بتوانند با ايمان كامل از دنيا بروند در غير اينصورت خطرات و آفات زيادي در كمين همه افراد تا آخرين لحظه ي حيات مي باشد.

باسمه تعالي
هنوز ما چنين جايي كه صد در صد مورد تاييد باشد پيدا نكرده ايم.

باسمه تعالي
روزهاي سه شنبه در مدرسه ي علوم دينيه ي مهديه بعد از نماز مغرب و عشاء به مدت سه ربع بحث هايي پيرامون مكارم الاخلاق ايراد مي نمايند و نيز روزهاي چهارشنبه در همان مكان از ساعت 7 الي 8:30 بعد از ظهر به تجزيه و تركيب و معاني آيات موضوعي قرآن مي پردازند. لازم به ذكر است روزهاي سه شنبه براي آقايان و خانم ها و چهارشنبه ها مخصوص آقايان مي باشد.

باسمه تعالي
مطلبي كه مي فرماييد البته كامل نيست. افعال ماضي به چند دسته تقسيم مي شوند كه يكي از آنها ماضي محقرالعقول نيز مي باشد. مانند ابتداي سوره ي قمر "اقترب الساعته و انشق القمر" كه براي تفصيل آن به ذيل اين آيه مراجعه نماييد و نيز قسم ديگر، فعل ماضي ايست كه منخلأ از زمان مي باشد مانند افعال كان كه در مورد پروردگار بكار مي رود مثل "كان الله عليما حكيما".(براي تفصيل آن به تفاسير الميزان و نمونه مراجعه نماييد) و اقسام ديگري نيز دارد كه محل بيان آنها در اينجا ميسر نيست.
در مورد فوق كه فرموده ايد، تثبيت از زماني است كه پيامبر پا به عرصه ي وجود گذاشته است. همچنان كه شما گفته ايد ما قبل آن پيغمبر هنوز به دنيا نيامده بود كه بخواهد اقدامي صورت بگيرد.

باسمه تعالي
براي پاسخ اين سوال مي توانيد به سي دي هاي بحث زيارت عاشورا(موجود در واحد سمعي و بصري)، بخش مقدمه ي آن كه درباره ي اسناد زيارت صحبت شده مراجعه نماييد و يا به كتاب معتبر و اصيل "شفاء الصدور في شرح زيارت العاشور" تاليف دانشمند گرانقدر مرحوم ميرزا آقا تهراني مراجعه نماييد. اگر مشكلتان حل نشد مجددا با ما تماس بگيريد.

باسمه تعالي
1- به فتواي همه مراجع حرام است و از گناهان كبيره نيز مي باشد و گفتن پزشك نيز براي اين عمل وجه شرعي ندارد. شما مي توانيد براي دفع سنگ كليه از دلستر و ماءالشعير و همچنين در بين عرقيجات گياهي از عرق خار شتر كه بسيار مؤثر و عالي است استفاده نماييد.
2- مسئله آن طور كه شما مي گوييد نيست. شما در اين زمينه مي توانيد به تفسير الميزان و تفسير نمونه ذيل آياتي كه در مورد حرمت شراب در قرآن آمده است مراجعه نماييد. در آنجا توضيحات مفصلي پيرامون اين سوال شما بيان شده است.

باسمه تعالی
شما لازم نیست روایت فوق را از ابن عباس مطرح نمایید. همین قدر که این روایت را در کتب اهل سنت مطرح کرده باشند برای دلیل بر علیه مخالف ما کافیست، چرا که اگر این روایت صحیح نباشد، چرا کتب معتبر اهل سنت آن را نقل کرده اند و آیا آنها به 10 ساله بودن ابن عباس و مطالبی که ایشان گفته است واقف نبوده اند و از طرفی دیگر در بحث ولایت و خلافت اصلا ما نیازی به نوشتن پیامبر در آخرین لحظات نداریم بلکه حدیث ثقلین، حدیث دار، حدیث منزلت، حدیث غدیر و امثال این ها که در منابع اهل سنت نیز قابل تردید نیستند بهترین دلیل بر خلافت و ولایت امیر المومنین علیه السلام می باشد و نیز آیات قرآن کریم از جمله آیه "اولی الامر" نیز بازگو کننده ی این مطلب است که حتما ولایت و خلافت بعد از پیامبر باید به معصوم برسد و جز این راهی ندارد. در پایان در زمینه ی 10 ساله بودن ابن عباس هم باید بررسی شود.

باسمه تعالی
اصولا این اعمال شخصی می باشد و ارتباطی به شارع مقدس ندارد.

باسمه تعالی
به فتوای بعضی از فقها مطلقا حرام و به فتوای بعضی دیگر، موسیقی مطرب حرام می باشد و غیر مطرب اشکال ندارد.

باسمه تعالی
اصولا بجا آوردن نماز و روزه بر عهده فرزند ارشد میت می باشد و در غیر این صورت کسی که از او ارث برده است، او وظیفه دارد در این موارد اقدام نماید. ظاهرا شما با بودن همسر و احیانا داشتن فرزند از آن مرحوم ارث نمی برید. فلذا وظیفه ی شرعی نیز بر عهده شما نمی باشد لکن اخلاقا اگر خواستید کاری انجام دهید می توانید شخصا نمازی برای آن مرحوم خوانده و یا روزه ای برایش بگیرید. همچنین تلاوت قرآن کریم و زیارات و دیگر اعمال مستحبی را به نیت آن مرحوم انجام دهید. درباره ی انجام دادن مراسم دفن، کفن و ختم و غیره شما وظیفه ای نداشته اید غیر از دفن و کفن که واجب کفایی است. پس کارهایی که انجام داده اید کارهای اضافه بوده است و نباید انجام می دادید. البته الان دیگر گذشته است و همانگونه که گفتیم عمل نمایید.

باسمه تعالی
به شرط اینکه منابع و ماخذ را نقل کرده و بگویید که مطلب را از چه جزوه ای و از چه نویسنده ای نقل می نمایید.

باسمه تعالی
شیطان خلق شده از آتش و از گروه جنیان می باشد و مبنای این عقیده قرآن کریم است که می فرماید:"کان من الجن" (کهف، آیه 50).

باسمه تعالی
اولا رد کردن هر کتابی باید با دلیل و مدرک خاص خود همراه باشد و بدون دلیل و مدرک رد کردن هر عقیده ای منطقی و معقول نمی باشد و چنین عملی را تعصب و عناد و خدایی نکرده لجاجت و حسادت می نامند.
ثانیا در جلسات اعتقادی کانون گفته نشده که اساتید دانشگاه بی سواد هستند بلکه اینگونه بیان شده است که بعضی از این عزیزان در رشته ای که سواد و تخصص ندارند متاسفانه اظهار نظر قطعی کرده و سپس قضاوت نیز می نمایند که این عمل مردود و قابل پذیرش نیست.
ثالثا افرادی را که نام برده اید متاسفانه مورد شناخت اینجانب نمی باشند و ما به همه ی اساتید و عزیزانی که در دانشگاهها مشغول تدریس هستند احترام گذاشته و چنانچه در رشته ی تخصصی خود در رد یا اثبات عقیده ای سخن به میان بیاورند آنان را مورد ستایش نیز قرار می دهیم.

باسمه تعالی
رجوع کنید به سی دی "وظایف شیعیان در زمان غیبت کبری" از استاد مخملباف (موجود در سایت و همچنین واحد سمعی و بصری موسسه).

باسمه تعالی
نایبین امام زمان (عج) بر دو دسته تقسیم می شوند. نایبین خاص و نایبین عام که در این زمان آن حضرت نایب خاص ندارد لکن نواب عام در زمان غیبت کبری همان مراجع تقلید می باشند.

باسمه تعالی
در هر موقعیتی که گناه ترک شود، بسیار مطلوب و خوب است لکن بعد از هر گناهی توبه واجب است و باید حتما حتما انجام پذیرد و اگر شخصی گرچه گناه را ترک نموده و توبه ننماید و با همین حال از دنیا برود وارد دوزخ خواهد شد.